Şimdi Ara

reset tuşum çalışmıyor + cpu işlem ışıgıda cabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni pc aldım hiçbir sorun yok tek sorun taki reset tusuna basana kadar kasada tuş var ama calismiyor sanırım montajlıyan yanliş takmış bununla birlikte işlem ışıgıda yanmıyor kasada sürekli işlem yapıldıgı zaman yanıp sonen... nasıl yapabilirim anakartım msi 850/870 usb 3 destekli g54a

aldıgım yer cok uzakta geri gitmem mumkun degil lütfen bilen warsa yardım etsın

• Selam;
    Anakartınızın kitapçığını alıp inceleyiniz.Hangisini nereye takacağınız yazar
  • hocam ona baktım ama pek anlamadım bir yanliş yaparim diye korkuyorum açıkcası anakartın yanma ihtimali varmı
  • Eğer bahsettiğiniz anakart bu ise

• evet hocam bu kart

hdd yazana takıyoruz o gelen ucu anladım ama sanırım takılı bu girişe ama montaj yapan eleman doğrumu taktı temassızlıkmı var ona bakmam lazım eve gidince deniyecegim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exmor -- 25 Aralık 2010; 17:57:39 >
  • detaylı açıklamak gerekirse kasanın kapağı açıyorsun. Kasanın ön tarfından gelen renkli renkli kablolar vardır. bu kablolar sizin bilgisayarı açıp kapatığınız, resetlediğniz sonra lambaların olduğu yerden gelir. bu kabloların uçlarında ise üzerinde ise hdd led, reset sw gibi yazılar yazar. Aşağıdaki resime bakarsan bu şekilde olur.

Bundan sonra ise yukarıdaki resimde de bahsettiğim gibi bu ucları anakartın üzerinde nereye bağlanması gerekdiği yazıyor. Anakartın üzerindeki JFP1 ve JFP2 bulup oraya takıyorsun. Örnek olarak ise aşağıdaki resimdeki gibi

Burada önemli olan lambaları takarken + ve - yönleri onları yanlış takarsan kasanın önündeki o lambalar yanmaz. eğer birinci resimdeki uçlardaki gibi + ve - yazmıyorsa o zaman renkli kablolar + uçlardır beyaz uçlarda - uçlardır. HDD LED dediğimiz uç harddiskin lambasıdır yani sen bilgisayarda iş yaparken o lamba yanıp söner yanıp bilgisayarın daha doğrusu harddisk iş yapdığını gösterir. diğer Power LED ise bilgisayarın çalışdığını ifade eder.

• iş bu resim benım ıcın yeterli oldu cok teşekür ederim hocam zahmet edip yazdıgınız için eve gidip hemen denicem gayet açık ve net :D
  • hocam eve gidip taktım dogru sekilde reset tusu artık calisiyor ama hdd led calismiyor :( sanırım bozuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.