Şimdi Ara

Resident Evil 4 HD <Ana Konu> (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
3
Favori
16.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

bişey soracağm, ben bi arkadaş vasıtası ile indiriyorum, download a başladıktan sonra arkadaşın psnini sildim.. benm herzaman online olduğum psnde oyun çalışırmı? yoksa sildiğim hesap olmadan çalışmazmı acep?

Çalışmaz. Arkadaşının hesabı users listesinde durması gerekli.

hmm tamam dostum sağolasın...

peki bişi daha sorucam; arkadaşın hesabını oyun download edilirken tekrar listeye ekledım... bu problem yaratmaz değilmi? şu an users listte duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaViEsTa -- 22 Eylül 2011; 20:16:50 >
  • Bitorez Mendez i öldürdüm ağır ağır yola devam
  • Merhaba Oyun Severler Nasılsınız , Haydi bütün Joypadler havaya

Bugün ki İncelemem , Capcom tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan bir aksiyon oyunudur. Resident Evil serisinin 6. oyunudur. Kuzey Amerika'da Gamecube için 11 Ocak 2005'te, daha sonra Japonya'da 27 Ocak 2005'te ve Avrupa'da 18 Mart 2005'te çıkmıştır. Daha sonra Ocak 2005'te PlayStation 2'ye port edilen oyun, Haziran 2007'de PC ve Wii platformlarına port edilmiştir. Resident Evil 4 sayısız "Yılın Oyunu" ödülünü kazanan ve HD olarak tekrardan Next-Gen uyumlu hale getirilerek çıkartılan Resident Evil 4 hakkında olacaktır.

Giriş

Herkesin bildiği gibi Resident Evil denince akla ilk olarak elinde silahla koridorlarda yürürken hazır tetikte bekleme kurgusu ve verdiği korku havası geliyor olabilir. İlk oyunlarda elimizde silah varken yürüyebilirken serinin 6. oyununda bu durum biraz daha farklı bir hal almıştır. Değişim her zaman iyidir mantığı ile oyuncuların karşısına çıkan Capcom bu düşüncesi ile gerçekten çok başarılı oldu diyebilirm.

Lakin Resident Evil denilince akla hemen zombiler gelir ama bu oyunda hükümet tarafından Umbrella şirketinin kapatılması ile gizli projeler halinde çalışması devam ederek insanlar üzerinde kontrol edebilme özelliği olan Las Plagas adı verilen virüs ile uğraşıyoruz desem yeridir. Zaten amacımızda bu virüs'ü durdurmak ve yok etmek.

Ses

Oyunda ki seslere gerçekten diyecek bir söz bulamıyorum , gerçekten mükemmel tasarlanmış tamam Playstation 2'de de çok güzeldi ama elden geçirilmiş hali seslerin temizliği , ortamın sesleri gerçekten çok güzel. 5+1 ses sistemiyle gerçekten içinde hissedebilirsiniz o derece çok güzel ve ben çok beğendim diyebilirim. Ageryerov , Welcome Stranger , No Enough Cash ( en çok bu ses'e bayılıyorum)

Oynanabilirlik

Oynanabilirlik hiçbir şekilde can sıkıcı değil ama dediğim gibi klasik serilere nazaran tek kötü yanı daha doğrusu alışma süresi boyunca yaşayacağınız talihsizlikler diyeyim , silah elinizdeyken yürüyememeniz. Bunun dışında map , kontrol paneli gibi özellikler tek tuş ile standart bir şekilde geçilmesi silah doldurmanın yakın düğmlerde olması ve hızlı arkaya dönmeyi rahat yapabilmenin kolaylığı alıştıktan sonra rahat geliyor ve eski oyunlardaki kontrolü bir nebzede olsa aratmıyor.

İsteğe göre analog yada dijitalden oynayabilir düğme yerlerini otomatik atanan tuş takımlarından seçerek kendinize hangisi daha rahat geliyorsa oyun zevkinizi yaşayabilirsiniz.

Grafik

Oyundaki grafik olayı değişik bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Öncelikle oyuna ilk başladığınızda eğer optionsdan Brigtness'ı sona dayarsanız aşırı derecede bir netlik ile karşılaşabiliyorsunuz ki Leon karakteri çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ama bunun kötü yanlarıda yok değil , mesala dediğim gibi Brightness'ı sona dayadığınızda gördüğünüz netlik malesef duvara yaklaşınca olsun , Leon'un kıyafetinde ki bazı kesimler olsun pixellenmekten kurtulamıyor.

Oyunlarda şu bi gerçektir ki Contrastı ne kadar açarsanız her daim pixellenme olur. Oyüzden eğer Brightness'ı sona dayarsanız lcd yada monitörünüzden kesinlikle ayar yapmanız gerekiyor pixellenmeyi kapatmanız için. Onun dışında eğer Brightness'ı Default tutarsanız biraz karanlık oluyor ama bu seferde lcd yada monitörünüzden ayar yapmanız gerekebilir.

Yani diyeceğim o ki oynarken kesinlikle 2 yada tek taraflı ayar yapın derim arada ki farkı kendiniz görecekseniz. Dün bayağı bir uğraştım çünkü bu ayarlarla gerçekten çok farkediyor. Sanki diğer HD çıkan oyunlarda bulunan filtreleri Capcom sanki özellikle kullanıcı kontrolüne bırakmış gibi düşünüyorum. En iyi görüntü için ayarlarınız ile oynayın diyorum bu oyunda çok pixellenme var dememeniz için yoksa var yok değil.

Daha önce ki yıllarda Gamecube'de oynadığım Resident Evil 4'te olup Playstation 2'de olmayan silsler ve eski film havası veren karıncalanma efekti bu oyunda çok iyi kullanılmış desem yeridir.

Genel

Genel olarak oyun tek kelime ile mükemmel olmuş herşeyiyle dört dörtlük diyebilirim. Hakkettiği paranın hakkını verir mi bilinmez ama oyuna Platinum desteği bile konulmaması saçma olmuş yani. Grafik olarak değil de grafiğe bağlı olarak birde şunu yazmak istiyorum mekanlarda bulunan bazı tablolar uzaktan bakılınca çok iyi , yakından bakıncada iyi ama bazı tablolar kesinlikle çok kötü olmuş sanki yapboz'u alıp dağıtmışlar sanki bil bakalım bu resim neyi gösteriyor der gibi. Tabi göze batan birşey değil ama insan HD diye aldığını düşündüğü bir oyunda herşeye bakar acaba nasıl olmuş diye.

Ayrıca oyunun zorluk seviyeleri tekrardan elden geçirilmiş diyebilirim. Normalde başladıysanız eğer düşmanları öldürmek çok kolayken (sanki easy'de oynuyormuşsunuz gibi) size vurulduğunuzda can barınız aşırı derece azalıyor. Bazen tek vuruşta direk kırmızı yanıyor.

Oyunun bir diğer ilgimi çeken yanı ise oyuna yeni başlayanlar için geçerli yada dikkat ettniz mi bilmiyorum , ilk mekanda köy'ün içine girene kadar ki olan bölümde öldürdüklerimiz yerde kalıyor kargalarda dahil..Diğer mekanlarda gelenler kayboluyor..

Mermi sıkıntısı var gibi geldi birazda bana 1-3'e kadar oynadım normalde hep mermi çıkarken şimdi ise sürekli para çıkıyor bu elden geçirilmiş mi bilmiyorum ama Ps2'de oynarken gayet normal bir şekilde sürekli mermi düşerdi para çıkmazdı.

Benim diyeceklerim ve gördüklerim şimdilik bu kadar resim ekleyemedim kusura bakmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 22 Eylül 2011; 21:42:00 >

• Oyunu 1,5 saattir oynuyorum. Harika olmuş valla.
  • VAR mı RE4 için kardeş arayan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesör pato -- 22 Eylül 2011; 21:57:55 >
  • inceleme icin cok saol zack06

yarin alcam oyunu bize pahalisi kaldi ama olsun diger oyunlara 100 er lira veriyoruz re4 icin 40 mi vermicez
  • oyunu alıcak varsa bende ortak olayım yaaa :) alalım sunu :)
  • Millet gölün kenarına gelin ve öylece boş boş suya ateş edin ve bekleyin.Ama sonra sövmeyin bana
  • Oyun için PSN kardeşliği olursa bende katılmak isterim.Sanırım şu anda @_Physio_ ve @chris123 ile birlikte 3 kişiyiz.2 kişi daha olursa alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Millet gölün kenarına gelin ve öylece boş boş suya ateş edin ve bekleyin.Ama sonra sövmeyin bana

Bu ps2'de enerji almak için balık öldürürken başıma geldi o kenarda ana... dedim sonra ne günlerdi be..

Oyunda ki herşey aklımda kalmış nerde ne geleceğini biliyorum ha burda şu gelecek diyorum pompalı alıyorum elime pat indi aşağı :))

Gerçi şimdi Ashley'i kurtardım yoluma devam ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Millet gölün kenarına gelin ve öylece boş boş suya ateş edin ve bekleyin.Ama sonra sövmeyin bana

Bu ps2'de enerji almak için balık öldürürken başıma geldi o kenarda ana... dedim sonra ne günlerdi be..

Oyunda ki herşey aklımda kalmış nerde ne geleceğini biliyorum ha burda şu gelecek diyorum pompalı alıyorum elime pat indi aşağı :))

Gerçi şimdi Ashley'i kurtardım yoluma devam ediyorum..

Benim az kaldı inmesine hacı birde gök gürlüyo ortam da hazır

• İlk sayfaya Resident Evil 4'ün trophyleri yazmıştım fakat sadece yazılı olarak eklediğim ise resimli bakarak hangi trophy'i alacağınızı anlayabilirsiniz.

Resident Evil 4 HD <Ana Konu>
  • Zack
    Akşam DH'de misafirken incelemeni okudum yorum yapmadım.
    Ellerine sağlık, harika yazmışsın.

Biz bütün oyuncular toplandık toplandık toplandık, gamepadleri havaya kaldırdık kallllllldırdık kaldırdık sorduk bölüm sonunda niye geberdik? Geeeberdik geberdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Zack
    Akşam DH'de misafirken incelemeni okudum yorum yapmadım.
    Ellerine sağlık, harika yazmışsın.

Biz bütün oyuncular toplandık toplandık toplandık, gamepadleri havaya kaldırdık kallllllldırdık kaldırdık sorduk bölüm sonunda niye geberdik? Geeeberdik geberdik

• Professional seviyesinde bitirmek kolay değil.%100 yapmak için oyunu en az 2 kez bitirmek gerekiyor bu da 25-30 saat uğraştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionheart

Oyun için PSN kardeşliği olursa bende katılmak isterim.Sanırım şu anda @_Physio_ ve @chris123 ile birlikte 3 kişiyiz.2 kişi daha olursa alalım.

alalaım tabı ben haftaya cuma donuyorum ps3 basına bıran once alalım :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: chris123

oyunu alıcak varsa bende ortak olayım yaaa :) alalım sunu :)

kardeşim oyunun suyunu çıkardın ama halen devam diyorsun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

napalım yaa ps2 de herseyı acıp bıtırmıstım belkı 30 uzerınde bıttı oyun bıde ps3 tropy ıcın oynuyalım alper abi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

napalım yaa ps2 de herseyı acıp bıtırmıstım belkı 30 uzerınde bıttı oyun bıde ps3 tropy ıcın oynuyalım alper abi

bilmemmi kardeşim, senden memory card la bütün silahların sınırsız mermi ile açık olduğu kaydı aldığımı daha dün gibi hatırlıyorum hey gidi günler hey

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lionheart

Oyun için PSN kardeşliği olursa bende katılmak isterim.Sanırım şu anda @_Physio_ ve @chris123 ile birlikte 3 kişiyiz.2 kişi daha olursa alalım.

alalaım tabı ben haftaya cuma donuyorum ps3 basına bıran once alalım :))

varım hocam haberleşelim
    hatta bi arkadaş daha var 4 kişi olduk diyebiliriz

@okinore 'de istiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesör pato -- 23 Eylül 2011; 9:52:41 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.