< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Resident Evil 4 Remake {PC ANA KONU} {Çıktı/2023} (19. sayfa)
-
-
İndirim bitmeden alayım dedim de vazgeçtim. Muhtemelen zam da gelecek pişman olacağım ama geçen ay karadelik açıldı ekstrede, biraz kısmam lazım. Daha 2-3 remake ve 7-8 bitecek zaten. Alıyoz alıyoz oynamıyoz. Fiyatı da alınmayacak ölçüde zamlanmaz diye umut ediyor ve kış indiriminde alırım diye düşünüyorum.
-
Merhaba Ada-severler ,
Bu mesajımda ana oyun için düşüncelerimi paylaşmıştım. Yeni çıkan Separate Ways ek paketini de 10 saatin sonunda bitirdim.
Orijinal oyunu oynamadığım için ek paketten pek haberim yoktu. Hatta bu konu içerisinde öğrenmiştim varlığından. Remake versiyonunu çok sevdiğim için ek paket duyurulduğunda heyecanlanmıştım. Çıktığı dönemde de paketi alarak Türkçe yamasını beklemeye geçtim.
Öncelikle ek paket ana oyuna göre oldukça mobilitesi yüksek bir oynanış sunuyor. Bunda Ada'nın hareketliliğin etkisi de var tabii. Oyun hem oynanış hem de hikaye olarak oldukça hızlı ilerliyor. Malum süresi oyuna göre daha az olacağı için hikaye paralel olarak işlenmiş ve kısaltılmış. Ben bu saydığım oynanış elementlerinden memnun kaldım fakat takip ettiğim kadarıyla memnun olmayan oyuncular da olmuş. Tercih meselesi tabii bu.
Ana oyunda dövdüğümüz abileri tekrar dövüyor olmamız dışında pek sorun yaşamadım açıkçası. Yenilik olarak Predator suratlı Boss abimiz var. Bunun dışında karakterleri vs ana oyundan biliyoruz derken asıl bomba Wesker'i unutmayalım. RE evrenindeki süper kötülerden Wesker abimiz ile tanışıyoruz. Asaleti yeter, fazla söze gerek yok.
Ben ek paketten genel olarak memnun kaldım, toplam 10 saatte ve 2 oturuşta en zor seviyede oyunu bitirdim. Ana oyun ile birlikte güzel bir deneyim oldu. Sıra artık beşinci ve altıncı oyunların güncellemelerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 1 Ekim 2023; 14:4:40 >
-
oyunu oynarken mouse imleci gözülmeye başladı gitmiyor bildiğimiz masaüstü mouse imleci oyunda, bunu nasıl düzeltebiliriz
-
Dlc'i de 3 kez bitirerek oyunu iyice hatim ettim. Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Ada Wesker'a ihanet etti rotayı değiştirdi sonu güzel ve soru işareti ile bitti. RE 5 remake gelir mi acaba? -
Separate Ways ek paketini 6 saatte bitirdim. Ana oyunda olduğu gibi enfes bir iş çıkarmış yine Capcom. En çok hoşuma giden şeyse orijinal oyunda olup Remake'te çıkarılan neredeyse bütün ikonik sahneleri DLC'ye koymuş yapımcılar, çok hoşuma gitti bu durum Remake'i seven herkes bence bir şekilde Separate Ways'i de deneyim etsin derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 11 Kasım 2023; 4:29:5 > -
Resident Evil 4 Gold Edition - Çıkış Fragmanı
Resident EvilyoutubeEnjoy Resident Evil 4 to its fullest with the base game, Separate Ways story DLC, and an Extra DLC Pack with Resident Evil 4 Gold Edition! The action-packed The Mercenaries mode is also available as a free DLC. Resident Evil 4 Gold Edition Release date: Feb. 9, 2024 Platforms: PlayStation®5、PlayStation®4、Xbox Series X|S、Steam Genre: Survival Horror No. of Players: 1 Official Site: https://www.residentevil.com/re4/" 'Like' on Facebook http://www.facebook.com/residentevil Follow on Twitter http://twitter.com/#!/RE_gameshttps://www.youtube.com/watch?v=skUWFSK9TdM -
Orijinal Resident Evil 4'e sahibim. Remake şu an ki fiyatıyla yaklaşık 30 dolar. İndirim ile en fazla 15 dolara ineceğini düşünüyorum. İlla almak mı lazım. 2005 versiyonu oynasam nasıl olur?
-
Kesinlikle remake oynanmalı 2005 sürüm çok eski
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En basitinden 2005 versiyonunda hareket ederken ateş edemiyorsunuz. Nostalji dışında Remake sürümü oynanmalı bence de.
-
4 saatte 3. bölümün ortalarında bir yerde soluklanmak adına bıraktım. Abi muazzamdı şuana kadar. 2 ve 3'ü oynarken de keyif almıştım almaya da bu çok başka bir seviye olmuş yani. Ağır ağır, her kapıyı pencereyi kurcalayarak ilerliyorum acele etmeden. 30 dolar verirken bir acaba dedirtmişti ama parasını fazlasıyla çıkaracak belli oldu. Optimizasyon da şahane. Capcom büyüksün valla ya.
-
Abi illa insanı kanser edecek bir bölüm ekleyecekler. Şu yeraltı tesisinde ölümsüz yaratıklarla baş başa kaldığımız kısımda elimdeki anahtar kartı 3. seviyeye getiremedim. Anahtarı takıp upgrade edeceğim sistemin kilidini açmak için bijon anahtarı istiyor onu da bulamadım yarım saattir. Netten de bakmak istemiyorum. Gül gibi oynuyordum bak ne oldu gene masa yumruklatıyorsun bana. Look how they massacred my boy.
-
Sana kötü bir haberim var gerekli olan İngiliz anahtarı o yaratıkların birinin midesinde o yüzden anahtarı bulana kadar kapsüllerin içindeki o yaratıkları öldürmen gerekiyor. Onları öldürmek o kadar zor değil aslında özel bir dürbün var yaratıkların içindeki parazitleri gösteriyor ben hafif makinalıya o dürbünü takıp öyle öldürmüştüm içindeki parazitler ölünce yaratıklarda ölüyor. Hatta tam hatırlamıyorum ama o dürbün sayesinde anahtar hangisinin içinde olduğu da görünüyordu sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugun ana oyunu bitirip dlcye gecerim gibi. İki gun oynayamadim sehir disindayim diye. Mekanlar feci gotik hissettiriyor zaman zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
24 saatte Seperate Ways ile birlikte bitirdim. 30 saate tamamlayacağım ama saati bir dolara gelsin diye. Şaka maka bayağı iyi oyundu. Gölün çevresinde dolaştığımız açık dünya kısımlarda God of War oynuyorum gibi bir hisse bile kapıldım.
New Game Plus başlarım bugün. Devam edeceğimi sanmıyorum, şu otuz saate tamamlama kısmı işin esprisi ve muhtemelen de bir altı saat daha oynamam ama her türlü parasını çıkardı. Şahane oyun yapmışlar. Benim gibi uzun süre erteleyen birisiyseniz daha fazla düşünmeyin bence. Sırada 7 ve Village var şimdi.
-
bende yeni başlıyorum. dlss mod ile dlaa tiki açınca gayet iyi oldu oyun.
silent hill sonrası hızımızı kesmeyecek oyun oldugunu düşünüyorum
-
Yıllar sonra resident evil 4 oyununa remake ile dönmek ayrı bir keyif olsa da bu oyun gerçekten barındırdığı içeriğe göre fazla uzun remake de keyifliydi ama ben seperate waysdan daha büyük keyif aldım olması gerektiği gibiydi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla hocam labaratuvar bölümü ve ashley ile oynadığımız kısım olmasa bende ng+ yapardım da oraları tekrar oynamak istemiyorum hele ki labaratuvar bölümünün puzzleları beni oyundan soğuttu
Silent hill sonrası oyun mükemmel geldi.başka oyun oynasaydım muhtemelen sönük kalırdı. Ama oyun oynama isteğimi daha da arttırdı.2 günde 4. Bölümün ortalarına kadar ilerlemişim.baş yapıtmıi bu da. Bu ay gerçekten güzel geçiyor.
Bu kadar oturaklı ve ağır yapıda olup en az bir o kadar da dinamik ve akışkan olmayı başarabilen oldukça tatmin edici oynanışa sahip bir aksiyon gerilim korku oyunu, oyuncu olarak katılım gösterdiğiniz interaktif bir animasyon sinema deneyimi. Eski klasik oyunu da oynayıp bitirmiş birisi olarak diyebilirim ki sanki eski klasik oyunda aslında bu Remake versiyonu yapmak istemişler de ancak o zaman teknoloji el vermemiş, Remake versiyonun yapıldığı günümüzde el vermiş gibi. Remake klasik versiyonun zamansal veya kasti tüm limitasyonlarını ve hantallıklarını aşıp klasik versiyonun sevilmesini ve kültleşmesini sağlayan formüllerini oldukça ileriye taşımış / modernize etmiş. Gereken atmosfer çağdaş grafikler ve daha doğal bir renk paletiyle tekrardan yaratılmış.
Opsiyonel ancak ödüllendirici ve oyunu kolaylaştırabilen pek çok yan veya alt görev ile oyun zenginleştirilmiş. Etrafta bulabileceğiniz dökümanlar senaryoda bulunan veya karşınıza çıkan unsurların arkaplanları hakkında kısa veya uzun çeşitli anekdotlar sağlayarak lore'a dair ayrı bir zenginlik katmış. Mesela Luis'in dünya domine etme derdindeki Las Plagas kültü ve "Aydınlanmışlar" tarikatı hakkındaki notları iyiydi. Las Plagas dünyayı ele geçirirse tarihte ilk defa hiçbir savaş kalmayacak - mutlak barış sağlanacak - ama özgürlük ve düşüncede çeşitlilik de kalmayacak, herkes Lord Saddler'ın cemaat sisteminin bir serfi veya kölesi olacak diyordu. Bu Las Plagas parazitinin zihinleri kontrol etme ve zombileştirme gücüyle pratiğe dökülecek dini, cihangir, totaliter bir gelişime karşı savaştığımızı daha derinden şekilde gösteriyordu. Amerikan başkanının kızı biyolojik teröristler tarafından kaçırıldı muhabbetini aşıp oyundaki diğer unsurlarla beraber kurguyu detaylandırıp genişletiyordu. Oyun boyunca karşımıza çıkan oldukça karmaşık bir sosyal sisteme dayalı ama parazitin yol açtığı bilişsel dejenerasyondan dolayı karmaşık planlarını hayata geçirme konusunda nitelikli insan gücü sıkıntısı çeken Las Plagas tarikatının tamamen pratik amaçlardan dolayı yüksek bilişsel işlevleri bozmayan/kurbanını zombileştirmeyen superior bir Plaga cinsi yaratma çabalarını vs okuyabiliyorsunuz mesela. Böyle pek çok materyal bulup daha derinlemesine bir deneyime sahip olabilirsiniz. Bunların detayları konusunda daha fazla uzatmayıp oyunun genel incelemesine döneyim:
Oynanış çok iyi. Ateşli slahların vuruş hissiyatı, bıçakların işlevselliği, yakın dövüş teknikleri, farklı silah tipleri oldukça basit ama etkileyici, sürükleyici, keyifli bir oyun deneyimi sunuyor. Gerçek bir silah kullanırcasına silahların geri tepmesini zapt etmeyi veya yakın dövüş teknikleri öğreniyormuşçanıza blok koymayı veya münasip bir anda ani fiziksel saldırı yapmayı öğrenmeniz gerekiyor. Karakterin elindeki tabancanın gerçekten sarsılarak barut patlattığını ve mermi fırlattığını hissediyorsunuz veya bıçağınızın başka bir kesici aleti direnç göstererek ve kıvılcım çıkararak engellediğini. Karakterinize uzaktan atılmış sert bir cisim çarpttığında bunun ağırlığını hissediyorsunuz. Karakterinizin nasıl da sarsıldığını ve canının yandığını görüyorsunuz. Sizin de içiniz bir tuhaf oluyor. Fizikler, animasyonlar, tepkiler vs çok başarılı ve derinlemesine bir deneyim sağlıyor. Oyunun motoru, genel oynanış dizaynı çok çok iyi. Mekanlar da genel olarak çok iyi yapılmış. Atmosferik. Taktiksel oynamaya elverişli. Düşmanların mutant yaratık veya hayvan olmayan ekseriyeti de genellikle çeşitli taktiklerle kontrol altında tutmanız ve sonunda temizlemeniz gereken yarı zombileşmiş insan sürüleri ve bunlar farklı taktikler ve spesifik silahlar gerektirebilecek çeşitli araç gereçlerle donanmışlar. Bu da temel/kurucu oynanış mekaniklerinin yukarıda bahsettiğim realistik görünen basitliğine rağmen taktiksel ve stratejik oynamayı yani basit ve öğrenmesi kolay bir temel üzerinde karmaşık bir tarzda oynamayı teşvik ediyor. Oyun elinizdeki kaynakları etkin yönetmeyi talep ediyor/öğretiyor. Nerede ve ne zaman tabanca, nerede ve ne zaman pompalı, nerede dürbünlü tüfek, nerede bomba vs kullanılmalı, bunları hep bilmelisiniz.
Leon çok havalı ve beraber vakit geçirmekten zevk alacağınız bir karakter. Oyun boyunca cutscene harici pek çok tepki verdiği veya düzenli yorum düştüğü için oldukça canlı hissettiriyor. Korkan birisinden ziyade biyolojik silahlar ve bunların delilerinden ve acayip yaratıklarından artık tamamen sıtkı sıyrılmış, bu sebeple onlara karşı çok alaycı ve kinayeli, bir yandan tehditlerle dolu imkansızlık derecesinde zor görünen görevine odaklanmış ama buna rağmen genel anlamda rahat ve soğukkanlı duran, en azından kaygılarını bastırabilen bir karakteri kontrol ediyorsunuz.
Leon en şapşal veya komik laflarına bile cool bir hava verebilen bir badass. Spontan yorumları sizin de korkmanızı engelleyebilecek kadar komik ya da absürt olabiliyor. Bu oyunu her köşe başında karşımıza çıkabilecek oportünist tacir karakteriyle beraber gerçekten taşıyan bir karakter. Ayrıca gördüğüm en seksi erkek oyun karakteri olabilir lol. Hakikaten yarışma düzenlense birinci olup ödül kazanacak Yunan Tanrısı gibi bir adam.
Onlar haricindeki karakterler de gayet iyiler: Ashley, Ada, Luis vs. Ashley eski oyundaki tam anlamıyla işe yaramaz şımarık ve kurumlu kız olmaktan ziyade burada çok daha sevilesi sempatik bir karakter ve kesinlikle romantik anlamda tutulduğu - how cute lol - Leon'la ilişkisi daha doğal/organik hissettiriyor. Leon bu oyunda kendisini manipüle ettiğine inandığı esas sevgilisi Ada'ya karşı genel anlamda kırgın ve şüpheli. Ada ise bad girl kompleks karakter olarak her zamanki gibi hem Leon'u manipüle edip esas misyonu için kullanmaya hem de Leon'a olan aşkı ve ilgisini dengelemeye çalışıyor. Leon'u - bir tanesinden taviz vermemeye çalışarak - hem koruyor hem amacı için kullanıyor. Krauser, Saddler, Wesker gibi oyunun kötü adamlarının özel bir tarafı bulunmuyor: Hepsi ne pahasına olursa olsun maksimum güç arzusuyla düpedüz kafayı yemiş, kendi tarzları ve spesifik şahsi gayeleri bulunsa da bu anlamda biraz ilhamsız veya çeşitsiz görünen benzer tipte manyaklar.
Hikaye birazcık cheesy ama klasik oyunda da cheesy'di/aynıydı. Yalnız burada klasik oyuna nazarla hikaye - Leon'un alaycılığını başarıyla buna yedirerek - daha ciddi ve daha doğal hale getirilmiş. Bu bir remake için bence - oyuncuya sağlanan toplanabilir dökümanlarla beraber - yeterli bir geliştirmedir. Zaten bu cheesy ve alt sınıf izlenimi veren hikayenin dahi karakterleriyle beraber sizi başından sonuna kadar başında tutacak bir charm'ı mevcut. O anlamda merak etmeyin.
Oyun genel anlamda dengeli gitse de, bazı segmentlerde birazcık can sıkan bir biçimde bazen çevremizde cephane veya cephane craft'ı için hammadde bulmanın nedense çok zor olduğunu, bazı yerlerde çok lazım olduğu halde neredeyse hiç çıkmadığını söyleyeyim (oynadığım zorluk standarttı):
Bu sıkıntı nedense oyundaki diğer segmentlerde geçerli değil gibi. Karşılaştığınız tehdit düzeyine göre - ucu ucuna dahi olsa - yeter düzeyde cephane hep sağlanıyor. Bu nadir karşılaşılan dengesiz görev tasarımı eleştirim haricinde özellikle mavi madalyonlar ve fareler sözkonusuysa yan veya alt görevler tekrarcı bir yapı da kazanabiliyor. Bazen cephane problemleri gibi mevzularla alakalı olarak icra edilebilir de olmuyorlar. Bu oyunda cephane sıkıntısı pek çekmedim ve - hatta cephane sıkıntısı yaşadığım halde her nasılsa tek seferde geçmeyi başardığım nadir kısımlar da dahil - pek de ölmedim ama bazı çok kritik/gerekli anlarda etrafta loot edilebilecek cephane yokluğu ya da tacirden parayla cephane alamamam beni biraz rahatsız etti. Ama o kadar kusur kadı kızında da olsun diyorum. Puanım 10 üzerinden 9.
Resident Evil 4 Remake yorumumu daha önce düşecektim ama önce Elden Ring yorumumu düşmek istedim çünkü daha evvel bitirdiğim Elden Ring arada kaynayacaktı:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159898901
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X