Şimdi Ara

Resimli SD ve HD Görüntü Karşılaştırmaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
21.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben asıl hd-rip divx ve dvd karşılaştırmalarını çok merak ediyorum.
    blueray ve hddvd medyalar pahali olduklarindan bu gun icin o kadar ilgimi cekmiyor, şahane goruntu de olsa ayda 1 filmi şahane seyretsem ne olur seyretmesen ne olur. Ben cok film seyrederim hd rip deki kalite de buna yakın olsa arşivimi direk o tarafa kanalize ederim.
  • teşekkürler..kıyaslanınca hakikaten fark var
  • Öncelikle çalışmanız için ellerinize sağlık...

Aslında bence burada bir haksızlık var HD yayına karşı :)

Neden derseniz, SD yayın için mevcut en yüksek sinyal kalitesi kullanılmış, ancak HD için mevcut en yüksek yayın kalitesi kullanılmamış. Birçok kişi SD yayın denildiğinde herhangi bir Türk Tv kanalını ve Divx'i dikkate alabilir; halbuki sizin kaynağınız 576p.

Hatta utanmasam SD yayın daha kaliteli diyeceğim; nede olsa biri 576p, diğeri 540p'nin yavrusu 1080i !

Evinde HD Tv'si olmayan arkadaşlar için not, benim Lcd Tv'imde gördüğüm SD yayın ile HD yayın arasındaki fark, fotoğraflardan çok daha fazla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • benim gibi yeni teknolojiyi çok yakından takip edebilme vede teknik terimleri ile anlayabilme/görebilme imkanından uzak olanlar için,bu tür karşılaştırmalar ve fotoğrafla belgelenerekyapılan paylaşımlar,çok çok değerli bilgi kaynaklarıdır.sevgili Hi-def-man zaman harcayarak yaptığın bu çalışma ve paylaşımın için sana teşekkür ederim.seninle birlikte,gerek fotoğraflarla gereksede uzun uzun/detaylı yazı ve yorumlarıyla bizleri bilgilendiren başta akseaus,sadays,albani,kürşad,osedan olmak üzere tüm üstadlara,benzeri paylaşımlarda bulunan tüm forum üyesi arkadaşlara teşekkür ederim.

benzeri çalışmaları merakla bekliyoruz.

selamlar...
  • gözüme bişey çarptı fotolara bakarken (ÖLÜ PİKSEL)sanırım ya fotoda yada kullandıgın cihazda yada görüntüyü veren cihazda sizinde dikkatinizi çektimi bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: quaresma_79

gözüme bişey çarptı fotolara bakarken (ÖLÜ PİKSEL)sanırım ya fotoda yada kullandıgın cihazda yada görüntüyü veren cihazda sizinde dikkatinizi çektimi bilmiyorum.

evet hocam ölü piksel var .. inşallah kameradadır ..

HD nin detaylarda bariz üstünlüğünü görüyoruz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 7 Ocak 2008; 22:57:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

gözüme bişey çarptı fotolara bakarken (ÖLÜ PİKSEL)sanırım ya fotoda yada kullandıgın cihazda yada görüntüyü veren cihazda sizinde dikkatinizi çektimi bilmiyorum.

evet hocam ölü piksel var .. inşallah kameradadır ..

bugüne kadar televizyon demesini bile bilmeyen adam(yani ben :)) )şuraya bak neler görüyo :)

inşallah kameradandır...
  • Cogu kisi amiyane tabir ile "atıp-tutarken" gercekten güzel bi cevap olarak algılıyorum baslıgı sanırım bu bolumun en cok tıklanan konularından olacaktır, elinize saglık
  • Aşağıdaki resimler SD DIVX ile HD MKV filmler arasında yapılmıştır.
    Eğer bir filmin SD Divx'i ne kadar kötü ise, HD MKV'si de o kadar kötü, yani haksızlık yok !

Her resmin SD ve HD versiyonu alt alta; eğer göremezseniz yüklemesini bekleyin.

Not : Bir saatten fazla zamanımı aldı bu iş; filmleri bul, resim çek, pc'ye at, kes biç, upload et, kodları koy :s

Resimli SD ve HD Görüntü Karşılaştırmaları

• üsttekiler HD sanırım ..

bu HD işi artistlerin pek işine gelmez sanırım.. yüzlerindeki en ufak kırışıklık bile görünecek artık ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Aşağıdaki resimler SD DIVX ile HD MKV filmler arasında yapılmıştır.
    Eğer bir filmin SD Divx'i ne kadar kötü ise, HD MKV'si de o kadar kötü, yani haksızlık yok !

Not : Bir saatten fazla zamanımı aldı bu iş; filmleri bul, resim çek, pc'ye at, kes biç, upload et, kodları koy :s

Eline sağlık. Burada da 480p vs 720p durumu var galiba.

1080p TV'si olup, ham Bluray'den fotoğraf çekecek yok mu? Hatta boşverin filmleri, dijital HD kamera ile çekilmiş bir maç görüntüsü HD'nin ne demek olduğunu hakkıyla gösterecektir. 720p, 1080i görüntüler bir yere kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: MegriM

1080p TV'si olup, ham Bluray'den fotoğraf çekecek yok mu? Hatta boşverin filmleri, dijital HD kamera ile çekilmiş bir maç görüntüsü HD'nin ne demek olduğunu hakkıyla gösterecektir. 720p, 1080i görüntüler bir yere kadar.

Evet, aslında benim çektiğim resimler HD'yi tanıtan değil, SD ile HD'nın farkını gösteren resimler. Yoksa resmini çektiğim bazı filmler, MKV codec ile 4,5 GB'ye indirilirken o kadar kayba uğramış ki, HD demeye dilim varmaz; yüksek çözünürlüklü divx desem daha iyi olur.

Bir de insanın 720p'nin detay seviyesine alıştığı zaman, o da az gelmeye başlıyor. Ses sistemlerinde de böyle bir durum söz konusu. Kulak mevcut sese alışınca, daha iyisini arıyor.

Yine de popüler dizileri ve filmleri HD olarak ve 5.1 ile izlemek insana apayrı bir keyif veriyor. Her zaman diyorum, 70 ekran tüplü Tv ile dvd film izlerken, televizyon önümde duran bir obje oluyor, ancak 37" Lcd Tv ile HD film izlerken sanki olaylar önümde gibi yaşanıyor. Burada olay bence "büyüklük" değil; belki geniş ekran olması, belki detaylar, belki parlaklık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 8 Ocak 2008; 1:38:45 >

• sizlere bir şey sorayım!
    dt+ ta oynayan film hem mmx ta hem de mmxHD de 1:1 zamanlaması aynı mı ?
    yoksa birkaç saniye de olsa gecikme var mı?

Eğer gecikmesi varsa kayıt yapılıp buraya panele, izleme mesafesiyle foto çekimi yapılabilir mi?
    yakından çekim yapılıp da pixellerin görülmesi çok da anlam ifade etmiyor bence, çünkü panellerimiz en aşağı 3 metre uzağımızda kalıyor!

Bu arada iyi akıl ettiniz valla bunu iyi olmuş topiğin açılması..
    İster LCD ekran olsun, ister Plasma olsun artık SD ve HD digiturk yayını farkını bol bol görürüz.
  • Evet 3 adet ölü piksel var kamerada.

Çok dikkatlisiniz....
    quote:

• bence süper bir çalışma Signore.

quote:

quote:

Evet, aslında benim çektiğim resimler HD'yi tanıtan değil, SD ile HD'nın farkını gösteren resimler. Yoksa resmini çektiğim bazı filmler, MKV codec ile 4,5 GB'ye indirilirken o kadar kayba uğramış ki, HD demeye dilim varmaz; yüksek çözünürlüklü divx desem daha iyi olur.

Bir de insanın 720p'nin detay seviyesine alıştığı zaman, o da az gelmeye başlıyor. Ses sistemlerinde de böyle bir durum söz konusu. Kulak mevcut sese alışınca, daha iyisini arıyor.

Yine de popüler dizileri ve filmleri HD olarak ve 5.1 ile izlemek insana apayrı bir keyif veriyor. Her zaman diyorum, 70 ekran tüplü Tv ile dvd film izlerken, televizyon önümde duran bir obje oluyor, ancak 37" Lcd Tv ile HD film izlerken sanki olaylar önümde gibi yaşanıyor. Burada olay bence "büyüklük" değil; belki geniş ekran olması, belki detaylar, belki parlaklık...

• quote:

Her zaman diyorum, 70 ekran tüplü Tv ile dvd film izlerken, televizyon önümde duran bir obje oluyor, ancak 37" Lcd Tv ile HD film izlerken sanki olaylar önümde gibi yaşanıyor. Burada olay bence "büyüklük" değil; belki geniş ekran olması, belki detaylar, belki parlaklık...

Sn Signore
    Sizin içgüdüsel olarak farkettiğiniz ama birtürlü isimlendiremediğiniz olaya izleme açısı deniyor. İzleme açısının 30' olması sinemada olayları içinde imiş gibi izlemek için ideal kabul ediliyor. Bu açı ekran büyüklüğü ile ilgili değil farkettiğiniz gibi ekrana olan yakınlıkla ilgili: siz ekranın tam karşısında iken bulunduğunuz noktadan ekranın iki kenarına çizilen doğrular arasındaki açının 30 derece olması, bu nokta sinema izleme keyfi için ideal yer.
    1080p HD yayınların ortaya çıkış nedeni de büyük olçüde bu açı. Siz SD 576p yayında bir ekrana izleme açısı 30' olacak şekilde yaklaşırsanız pixelleşme mesafesine girersiniz. Ama ancak çözünürlük gerçek 1080p olursa görüntüde pixelleşmeyi görmeden 30 derece görüş açısı ile izlemek mümkün olabiliyor. 720p de bunun için yeterli görülmemiş. Konu ile ilgili bir linki aşağıda veriyorum:

http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-Far-Should-I-Sit.php

Viewing Angle
    SMPTE and THX recommends that optimum viewing distance should also give a viewing angle of 30 degrees for an immersive cinematic experience. This is harder to control in home situations, but is possible on some large TV sets or home projectors. However, I would definitely act in favour of maximizing detail and eliminating the pixelation effect first.

Keyifli HD seyirler ve selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 8 Ocak 2008; 10:30:19 >

• Digitürk HD recieverın bir yayını oynatırken diğerini kaydetmesinden yola çıkarak

HD yayını harddiske kaydeder SD yayını da aynı anda DVD Recorder ile HQ kaydedip sonra ikisinide fotoraflarım diye düşündüm ama galiba HD reciever kayıt konusunda zorluk çıkarıyormuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: srazon

sizlere bir şey sorayım!
    dt+ ta oynayan film hem mmx ta hem de mmxHD de 1:1 zamanlaması aynı mı ?
    yoksa birkaç saniye de olsa gecikme var mı?

Eğer gecikmesi varsa kayıt yapılıp buraya panele, izleme mesafesiyle foto çekimi yapılabilir mi?
    yakından çekim yapılıp da pixellerin görülmesi çok da anlam ifade etmiyor bence, çünkü panellerimiz en aşağı 3 metre uzağımızda kalıyor!

Bu arada iyi akıl ettiniz valla bunu iyi olmuş topiğin açılması..
    İster LCD ekran olsun, ister Plasma olsun artık SD ve HD digiturk yayını farkını bol bol görürüz.

• Bir sonraki topik 1080p projektörde 1080i ve 1080p60hz ve 1080p24hz arasındaki farklılıkları konu alsın o zaman resimleri buna göre çekeyim bakalım bir fark görünecek mi?

Bunun için bir bluray film kullanayım mesela Surfs up uygun olur galiba.....
    quote:

quote:

Aşağıdaki resimler SD DIVX ile HD MKV filmler arasında yapılmıştır.

• güzel çalışma signore eline sağlık
  • DT+ Promo kanalında günboyu oynayan tanıtıcı video var yeni fark ettim.
    Oradaki kız galiba aynı anda 2 kanal kaydı yapılabileceğini söyledi..
    Yanlış anlamış olabilirim aslında...

Yada hala mmax1 den sonra aynı yayın mmax2 olarak veriliyorsa öncelike yayının HD si, ardından da SD si çekilebilir.
    Ancak çok zaman alacak bir işlem olduğunun farkındayım! :(
    3 saat bir foto çekmek için evde geçecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 9 Ocak 2008; 1:06:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.