arkadaslar dun bilgisayar a format attim (formattan evvel cok nadir arada bir res oluyordu) formattan sonra driverleri yuklerken bir cok sefer res ile karsilastim, mesela ekran kartinin driverlarini yuklerken birden res oldu, sp1 i yuklerken, bilgisayarim ikonuna tikladigim an ama bunlar kalici degil yani ornegin resten sonra ekran karti driverlerini yukladim, sistemim asagida yazili acaba problem ne olabilir ?
Bu tür sorunlar genelde anakarttan kaynaklanır.Bence bi cmoc clear yap ve PSU yu 5-10 dakkalığına anakarttan sök.Benim aklıma şimdilik bunlar geldi.Bide eğer yeni driverlar donanımınla uyumlu diilse bu tür sorunlar olabilir.
cmoc clear nedir bilmiyorum biraz daha acarmisin ?..
Anakartın Bios unu Sıfırla Demek istemiş ve Haklıda. ßiostan YapaßiLir. Sıfırlamayı iKi ŞekiLde YapaßiLiRSiN. 1.Donanımsal: Anakartın üZeriNde ßiR pil görEcekSiN.ßuna CMOS Pili Deniyor.ßu Yapılan Ayarların ßiosta Saklanması içiN kullanılıyor.ßu Pilin çok yakınlarında ßiR Jumper Göreceksin.Altında Cmos Clear jumper YazaßiLiR.ßu Jumperi Çıkarıp ßiR Yana tak.1 kaç Sn Sonra Tekran Jumperi Söküp Eski Yerine Tak.(ßu işlemi Yaparken PC Nin ElekTrik Prizinden Fişini Çek ßence) 2.Yazılımsal: ßiLgisAyar Açılırken Rami sayma eKranında(iLk görüntünün Geldiği Ekran) Delete Tuşuna ßas(Eğer PC iBM Compact HP tarzı ßişeyse Genelde F2 veya F1 TuŞu iLe Setupa giRiLiR.)DELETE tuşuna ßiRkaç Kez ßas.Gelecek olan Ekranda BiR Sürü Seçenk göreceksin.Sağ Tarafta oLması Muhtemel olan ßios Default Settings i Seç+ENTER+YES.Sonra F10 a ßas Yes i Seç Ve PC ßiR Kere Resetlendikten Sonra Dene.
cmos clear demek istedi anakartın bios pilini çıkar 0 lansın bios yani. ama senin makinada donanımsal bir sorun var gibi şansın varsa başka bir ram bulup öyle dene.
ewt yeni problem ! hic bir islemin sonu gelmiyor ! demin hl yi yukleyim dedim ama 100 de 100 oluyos son dll dosyasinda takilip kaliyor sonu gelmiyor ! ne oluyor anlamiyorum ram problemleri bole seyler yaparmi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme