Arkadaslar benim bir sorum olacakti. Bildiginiz gibi Apple iMac 21" retina displayin en yuksek destekledigi cozunurlugu 1920 x 1080 yani 1080p ama renkler capcanli cozunurluk super. 1080p herhangi bir samsung veya asus monitor de ayni cozunurlugu destekliyor. Peki durumda fark nerden nasil geliyor biri bana aciklayabilir mi? Ppi'nin daha yuksek oldugunu okudum retina icin iyi guzelde bu 1080 den daha cok piksellere sahip oldugu anlamina gelmez mi? Bu durumda nasil 1080 destekliyor en fazla?
2. olarak oyunlar icin gecikme suresi vs. gibi kriterler goze alindiginda almaya deger bi monitormudur retina? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Yazdıklarınızı bir daha okuyun. Hiç bir şey anlaşılmıyor
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
OK tekrar yaziyorum.
Apple Retina monitor: En yuksek destekledigi cozunurluk 1920 x 1080.
Samsung C750: En yuksek 1920 x 1080. Yani ayni.
2sini yan yana koydugumuzda Retina monitordeki renklerin ve cozunurlugun daha canli oldugu apacik belli. Bu durumda Retinanin fark yaratmasini saglayan nedir? 2 monitorde ayni cozunurlugu destekliyor ama Retina daha cok gibi.
Cevap verin!!!
Yok mu ulan cevap verecek bi babayigit? He? Tartismaya geldimi vidi vidi susmuyosunuz ama dimi noldu ismdi?
Öncelikle sakin olmayı bil dostum Bu kadar asabilik adamı hasta eder sağlığını düşün
Retina ekran tanımı cihaza bakış uzaklığına göre değişen PPI değerlerine sahiptir. Bu 25 cm'den baktığınız cep telefonları için 326 PPI olabilir. Önemli olan, izleme mesafesinden ekrandaki pikselleri seçememektir
Baktığında uzaklığa ve görüş yeteneğine göre değişebilen göreceli bir kavramdır Normal kullanım mesafesinden ekrandaki pikselleri göremeyeceğin her ekran aslında bir retina ekrandır. Birde retina ekran teknik bir değer değildir. Apple bu ismi patentlediği için kimse bu ismi alamıyor Herkesin kendine özgü bi ismi olması lazım.
440ppi olan bir amoled bir telefon 326ppi retina display'le eş oranlıdır. Bunun sebebi üretim nm düşüklüğü ve pixel başına düşen daha çok rgb'dir. renk aralıkları çok düşük olduğu için pixelleri seçemezsin
İnşallah anlatabilmişmdir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme