Şimdi Ara

Retina Ekran mı Amoled Ekran mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iphone 4 un ekrani Led arka aydinlatmali bir IPS Lcd ekrandir. oled degildir, karistirdiniz herhalde.
  • Evet LCD ekranmış iPhone 4'de kullanılan. Samsung Galaxy ve Cowon S9 AMOLED olduğu için renklerinin daha gerçekçi olması olası. Ayrıca LED ekranlarbildiğim kadarıyla çizilmeye karşı daha dayanıklı.

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

iphone 4 un ekrani Led arka aydinlatmali bir IPS Lcd ekrandir. oled degildir, karistirdiniz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

Evet LCD ekranmış iPhone 4'de kullanılan. Samsung Galaxy ve Cowon S9 AMOLED olduğu için renklerinin daha gerçekçi olması olası. Ayrıca LED ekranlarbildiğim kadarıyla çizilmeye karşı daha dayanıklı.

quote:

iphone 4 un ekrani Led arka aydinlatmali bir IPS Lcd ekrandir. oled degildir, karistirdiniz herhalde.

bişey bildiğin yok..
    ne alakası var arkadaşım ekran cinsinin panel kalitesiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 13 Şubat 2011; 12:48:07 >
  • Başta başka birine saçmalıyorsun veya birşey bilmiyorsun diyerek ne kadar bildiğin belli oluyor. Ben tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ama senin neye dayanarak konuştuğun belli değil. İlanda bahsedilen Cowon S9, iPod Touch ve artı olarak Zune HD, Sony X1050 gibi cihazları denedim. Cowon S9, Zune HD ve Sony X1050'nin ekranı iPod Tocuh'a göre bariz daha dayanıklı. Misal vermem gerekirse Zune HD veya Sony X1050 düştüğü zaman hiç bir şekilde bir zarar almazken, iPod'un ekranı rahatça çizilebiliyor hatta köşelerden çatlayabiliyor.

Ben senin gibileri de anlıyorum. Bir cihaz alıp sonra kendini onun manevi savunucusu gibi hissedip ve o gazla gelip buraya siz nereden bileceksiniz, ben en iyisini bilirim, saçmalıyorsunuz şeklinde yazabiliyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

Evet LCD ekranmış iPhone 4'de kullanılan. Samsung Galaxy ve Cowon S9 AMOLED olduğu için renklerinin daha gerçekçi olması olası. Ayrıca LED ekranlarbildiğim kadarıyla çizilmeye karşı daha dayanıklı.

quote:

bişey bildiğin yok..

• ne alakası var arkadaşım ekran cinsinin panel kalitesiyle..

bunun cevabı nerde? beni anladığına da sevindim bu arada.. ben seni anlayamadım ama.. iPhone 4 bi OLED oldu bi IPSLcd hangisi daha dandik sonra yazdığın mesajdaki iPhone 4 mü yoksa önceki mi ?

• Dediğim gibi ben piyasadaki modellere bakıp konuşuyorum. Şimdiye kadar kullandığım bütün OLED ekranlı mp3 çalarların ekranı çizilmiyordu. Zaten farkındaysan tam olarak emin değilim LED ile ekran kalitesinin ilişkili olduğu konusunda ama LED ekranların LCD'ye göre renk gerçekçiliği olarak çok daha iyi olduğu belli. iPod 4G'yi bilmiyorum ama iPod 3G'de kesinlikle LCD ekran vardı ve ekranı kalitesiz ve dayanıksızdı. iPod 4G'de LED ekran kullanıyor diye biliyordum ben, sadece aydınlatması LED'miş. Bundan yola çıkarak eğer ekran kalitesi iPod 4'te de bir önceki nesildeki gibiyse (iPhone için de geçerli) gerçekten dayanıksız bir ekranı var diyebilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

bunun cevabı nerde? beni anladığına da sevindim bu arada.. ben seni anlayamadım ama.. iPhone 4 bi OLED oldu bi IPSLcd hangisi daha dandik sonra yazdığın mesajdaki iPhone 4 mü yoksa önceki mi ?

• İpod 4'te Arka aydınlatmalı lcd ekran var. İphone'de led ekran var.

Cowon J3 ile(Ekran olarak S9 ile aynıdır) İpod 4'ü karşılaştırdım. Parlaklık ve renk doygunluğu olarak J3 daha iyiydi. Görüntü keskinliği olarak da İpod4 azbuçuk öndeydi(Çözünürlükten olduğunu düşünüyorum.)

Ayrıca Amoled ekranlar her bakımdan Lcd'den üstündür ve daha sağlamdır.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunları iki-üç bişey kullanıp kendini bişey zannedenler gibi değil...
  • Apple iPod varken Samsung da kim oluyor ? iPod yılların efsanesi.
  • http://www.youtube.com/watch?v=6PgmDo-ZREo
    güzel ve adaletli bir karşılaştırma teknik ve genel açı tarafsız açıklandığında bu şekilde oluyor.
    herkes kendi telefonun en iyi olduğunu düşünür fakat her telefonun diğer telefona göre üstün ve
    düşük özellikleri mutlaka vardır.
  • IPS ve Retina üstüne tanımam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.