Şimdi Ara

Retina Ekran mı Amoled Ekran mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle video kalitesi için bi mp4 player arıyordum. Cowon s9 vardı aklımda sesi de iyiydi ama diğer media player özelliklerini göz önüne bulundurarak Ipod Touch 4g aldım. Retina ekran gayet iyi. Fakat içimden bir ses cowon u da deneseydin keşke diyor. Amoled ekranla arasında büyük bir fark var mı?

• retina ekranı bı kenara bırakıp ios'u koysan tek ortaya o dedıgın mp4 plyer tarzı seye bin basar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİT

retina ekranı bı kenara bırakıp ios'u koysan tek ortaya o dedıgın mp4 plyer tarzı seye bin basar

Hocam orası doğru ama ben bu yola kaliteli video oynatan bir alet almak için çıkmıştım Ipod Touch aldım. Amoled ekran daha önce test etme imkanım olmadığı için merak ediyorum.
  • Amoled ekranı görünce iPod 3G'yi elinize almak bile gelmez içinizden. Ama retina ekran olayı ne kadar geliştirmiştir, bilemiyorum. Yine de amoled'den daha öte ne olabilir ki diye sormadan da edemiyorum. Çünkü renk ise renk, görüş açısı ise görüş açısı; kesinlikle görüş-netlik-renk kaybı yok. Böyle bir netlik, böyle bir keskinlik gerçekten az bulunur. Retinayı görmediğimden net konuşamıyorum ama ondan önce herkesle her türlü iddiaya girebilirdim, amoled'in daha kaliteli olduğuna dair.

Mavit olayı biraz başka yerden ele almış ama konu o değil. Ayrıca ben halen Cowon'un sesinin iPod 3g'den bir adım da olsa daha önde olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 2 Şubat 2011; 14:30:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Amoled ekranı görünce iPod 3G'yi elinize almak bile gelmez içinizden. Ama retina ekran olayı ne kadar geliştirmiştir, bilemiyorum. Yine de amoled'den daha öte ne olabilir ki diye sormadan da edemiyorum. Çünkü renk ise renk, görüş açısı ise görüş açısı; kesinlikle görüş-netlik-renk kaybı yok. Böyle bir netlik, böyle bir keskinlik gerçekten az bulunur. Retinayı görmediğimden net konuşamıyorum ama ondan önce herkesle her türlü iddiaya girebilirdim, amoled'in daha kaliteli olduğuna dair.

Mavit olayı biraz başka yerden ele almış ama konu o değil. Ayrıca ben halen Cowon'un sesinin iPod 3g'den bir adım da olsa daha önde olduğunu düşünüyorum.

Cowon un sesi bir kaç adım önde diyorlar. Amoledin ötesi SAmoled

• Retina ekran farklı bir ekran çeşiti değil. Retina ekran çözünürlükle alakalı. iPod ve iPhone 4 LED ekran kullanıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden Cowon S9 ile aynı kalitede veya çok yakın bir kalitedir bu açıdan. Çözünürlük bakımından Apple tartışmasız daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Netlik olarak Retina -adı verilen Apple'nin geliştirdiği önceki nesil iPod Touch ve iPhone cihazlarının ekran çözünürlüğünden 4 kat daha büyük olan ekran- yarar sağlar ancak renk doygunluğu vs. olarak Amoled'in önde olduğunu düşünüyorum, ancak Amoled cihaz kullanmadım sadece alışveriş merkezi gibi yerlerdeki 5-10 dakikalık deneyimlere sahibim. Belirli bir mesafe var ise eğer cihazla kullanıcı arası netlikten çok renk doygunluğunun ön planda olduğunu düşünerek Amoled 1 derece daha üstün diyebilirim ancak bu kişiye göre de değişir tabiki. Ayrıca iPhone 4 ve iPod Touch 4. nesil cihazların sadece çözünürlükleri aynı, arka aydınlatma teknolojisi farklı sanırım. Değişik açılardan bakıldığında görüntü bozulmakta iPod Touch ekranında.
  • Amoled ile Retina ekranın karşılaştırılmasını yanlış buluyorum.Retina ekranlar ile Super Amoled ekranlar karşılaştırılıyor artık.Bu açıdan bakarsak Retina ekranların Amoled ekranlardan üstün olduğunu söyleyebiliriz.
  • saçmalayanlar olmuş..

arkadaşımda galaxy s var.. ekran 4'' falan amoled falan neyse artık istediği kadar özelliği olsun benim itouch4G ondan daha iyi gösteriyor.. (he çözünürlük farkından diyebilirsiniz ancak renk ve parlaklık olarakta eşitler onu söyleyeyim..) ayrıca mkv açabiliyorum inception 720p yi izledim filmin %2 sinde akıcılığı bozuldu ancak beklediğimin çok üstünde performans verdi..
  • ben retınadan yanayım arkadasım ınternette dolasma yaklastırma acısındanda onde gelıyor bana
  • http://www.youtube.com/watch?v=O1Ingx2WMfs&feature=related

super amoled ve retına vıdeo ızlerken cekmısler
  • http://www.youtube.com/watch?v=vjPxNadNm8M&feature=related

7. dkdan sonra vıdeo kalıtesıne gecıyor
  • Videolara baktımda arada pek bi fark yok.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40764096&p=1#

iPhone dan girdiğim için mobil sitenin linkini verebiliyorum
  • abi sanki 42 inç tv alıyorsun. tamam işte ne güzel almışsın ipodu ben 2sini de denedim çözünürlüğü için ipod aldım ama zaten ufacık ekranda izlerken pek bir şey farketmiyor. ses dışında diğer tüm özellikleri daha üstün ipodun bence doğru seçim yapmışsın güle güle kullan.
  • iPhone 4 ün retinasını kimse geçemez
  • Retina ekrandaki netliğin yanında aadı bile anılmamalı amoledin. Dehşet bir kalite var retinada. DVD filmleri HD olarak izletiyor açıkça. O kadar HD film izledim 1080p sinden 720p sine, ipoddaki dvd filmler abartısız HD kalitesinde izleniyor.

Şimdi ekranı küçük diye falan diyeceksiniz, PSP'nin de ekranı küçük mesela, ama dibine girdiğinde pikselleri tek tek sayarsın. HD hissi falan kalmaz ortada. ipod 4'te öyle değil. Bildiğin HD.

Dibine girdiğinde bile pikselleri göremediğin bir ekran bu devirde açık ara liderdir, bu belli bir şey.
  • dalga mi geciyorsunuz? niye burnumuzun dibine sokalim video izledigimiz aygiti? yuksek cozunurluk iyi guzel ancak tutup da 720p video koymazsaniz anlami olmaz.

ekleme olarak ; apple o ekrani gelistirmedi, disardan satin aliyor (LG den) , dogal olarak da bu ekrana aslinda isim koymaya hakki yok, ama yinede -retina- gibi hicbir anlam ifade etmeyen bir ismi yeni bir teknolji imis gibi ekran icin kullanmaktan geri kalmiyor. retina bir teknolji degildir, retina ekran diye birsey yoktur, LCD veya organik LED (oled) ekranlar iki farkli teknoljidir, retina sadece bir pazarlama kandirmacasindan ibarettir. sirf insanlara cok farkli birseymis gibi gorunsun diye uydurulmus bir terimden baska birsey degil.
  • Tekrar söylüyorum Retina dedikleri olay sadece çözünürlükten ibaret. iPhone 4'ün kullandığı ekran da organik LED ekrandır Samsung Galaxy'nin de. Sadece iPhone 4'ün çözünürlüğü daha yüksek, böyle olunca daha net bir görüntü alabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.