Şimdi Ara

Ekran koruyucuda mat mı parlak mı? Kendi yorumum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
40.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 5-6 aydır iphone kullanıyorum ve bu süre zarfında 4 kere ekran koruyucu değiştirdim. ilk ekran koruyucumu telefoncunun tavsiyesi üzerine ve parmak izi bırakmıyor yalanı yüzünden mat aldım. Daha sonra da mat almaya devam ettim.
    son ekran koruyucumun açık havada telefonu 5800 ekranına benzetmesi nedeniyle parlak ekran koruyucu taktım ve çok rahat ettım. açık havada ekranın gözüklemesi söz konusu bile değil. yeni alacak arkadaşlara sesleniyorum KESİNLİKLE PARLAK EKRAN KORUYUCU ALIN.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Koruyucuda Mat mı Parlak mı: Bilmeniz Gerekenler

Günümüzün dijital çağında, ekran koruyucular elektronik cihazlarımızın ekranlarını çiziklerden ve hasarlardan korumak için vazgeçilmez hale geldi. Piyasada iki ana ekran koruyucu türü bulunmaktadır: mat ve parlak. Hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermeden önce her bir türün avantajlarını ve dezavantajlarını göz önünde bulundurmalısınız.

Mat Ekran Koruyucular

• Parlaklığa neden olmaz, bu da onları güneş ışığında veya parlak ortamlarda kullanmak için ideal hale getirir.
    • Parmak izlerini ve lekelenmeleri gizler, böylece ekranınız her zaman temiz görünür.
    • Resim kalitesini biraz bozabilir, ancak bu, çoğu kullanıcı için önemli bir sorun değildir.

Parlak Ekran Koruyucular

• Ekranın orijinal renklerini ve kontrastını korur.
    • Mat ekran koruyuculara göre daha dayanıklıdır.
    • Parlak ışıklar veya güneş ışığı altında parlamaya neden olabilir.
    • Parmak izlerini ve lekelenmeleri daha kolay gösterir.

Hangisini Seçmelisiniz?

Uygun ekran koruyucu türü, kişisel tercihlerinize ve cihazınızı nasıl kullandığınıza bağlıdır. Parlama sizi rahatsız etmiyorsa ve ekranınızın orijinal kalitesini korumak istiyorsanız parlak ekran koruyucu iyi bir seçim olabilir. Ancak güneş ışığında veya parlak ortamlarda sık sık cihazınızı kullanıyorsanız mat ekran koruyucu daha iyi bir seçenektir.

Ek İpuçları:

• Seramik ekran koruyucular: Mat ve parlak ekran koruyuculara alternatif olarak, daha dayanıklı ve çizilmelere karşı daha dirençli olan seramik ekran koruyucular da mevcuttur.
    • Hayalet ekran koruyucular: Bu ekran koruyucular, ekranınızı çizilmelere ve hasarlara karşı korurken aynı zamanda cihazınızın orijinal dokunmatik hassasiyetini korumanıza olanak tanır.

Mat veya parlak bir ekran koruyucu seçmek nihayetinde kişisel bir karardır. Ancak, bu bilgilere dayanarak, cihazınız için en iyi seçimi yapabilir ve ekranınızı uzun yıllar boyunca koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayıp söylemesi 4s cihazı hiç incelememiştim.Yeğen 4s almış bi bakayım dedim hani ekran çok övülüyor nasıl bir şeymiş diye baktım hiç etkilenmedim.Mat ekran koruyucu taktırmış.Tamam parmak izi olmuyor ama hem ekran soluk hemde dokunmatik pek hassas değil.3gs de hiç ekran koruyucu kullanma ihtiyacı hissetmedim ve hor kullanabiliyorum herkeste kurcalayabiliyor kısıtlama yok.Gene de çizik yok.4 ve 4s daha mı narin ekrana sahip?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

Ayıp söylemesi 4s cihazı hiç incelememiştim.Yeğen 4s almış bi bakayım dedim hani ekran çok övülüyor nasıl bir şeymiş diye baktım hiç etkilenmedim.Mat ekran koruyucu taktırmış.Tamam parmak izi olmuyor ama hem ekran soluk hemde dokunmatik pek hassas değil.3gs de hiç ekran koruyucu kullanma ihtiyacı hissetmedim ve hor kullanabiliyorum herkeste kurcalayabiliyor kısıtlama yok.Gene de çizik yok.4 ve 4s daha mı narin ekrana sahip?

ekran hassaslığını bilmem ama 4 ve 4s te mat erkan konuyucu retinayı ölduruyor. bu nedenle parlak her açıdan avantajlı. ip4 te mat ekran koruyucu ekranı piksel piksel gösteriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESSAH !

quote:

Ayıp söylemesi 4s cihazı hiç incelememiştim.Yeğen 4s almış bi bakayım dedim hani ekran çok övülüyor nasıl bir şeymiş diye baktım hiç etkilenmedim.Mat ekran koruyucu taktırmış.Tamam parmak izi olmuyor ama hem ekran soluk hemde dokunmatik pek hassas değil.3gs de hiç ekran koruyucu kullanma ihtiyacı hissetmedim ve hor kullanabiliyorum herkeste kurcalayabiliyor kısıtlama yok.Gene de çizik yok.4 ve 4s daha mı narin ekrana sahip?

ekran hassaslığını bilmem ama 4 ve 4s te mat erkan konuyucu retinayı ölduruyor. bu nedenle parlak her açıdan avantajlı. ip4 te mat ekran koruyucu ekranı piksel piksel gösteriyor...

Aynen piksel piksel ama elim varmadı yazmaya.Biraz baş ağrısı-soğuk algınlığı vardı bende dedim acaba benden mi kaynaklanıyor
    Parmak iyi kaymıyor.Bide 15 TL gibi bir fiyatı varmış.Kesin 5 para etmez birşeydir.Zaten balon oluşmuştu.

• quote:

quote:

quote:

Aynen piksel piksel ama elim varmadı yazmaya.Biraz baş ağrısı-soğuk algınlığı vardı bende dedim acaba benden mi kaynaklanıyor
    Parmak iyi kaymıyor.Bide 15 TL gibi bir fiyatı varmış.Kesin 5 para etmez birşeydir.Zaten balon oluşmuştu.

baya dandik bir ekran koruyucu takmış yiğeniniz

• retina varsa parlak alcaksin mat ekran koruyucu resmen cop
  • iphone 4 de mat kullanan kim acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aveadan 4s alıp mat koruyucu uygulattım eve geldim telefonu açtım ekran piksel piksel ve sarımsı, biraz böyle kullandım ama ilk fırsatta ya garantiye yollayacağım yada satacağım telefonu resmen tiksindim sonra kullanmamak üzere kutusuna geri koymayı kafama koydum mat jelatini bir çıkardım ki resmen oha dedim ve tüm üzüntüm gitti ekrana resmen aşık oldum telefonumda sarı ekran v.s. Hiç bir sorun yokmuş,daha sonrasında parlak koruyucu uyguladım ekranı hiç bir şekilde bozmadı
  • mat kullanmam lazım kırılıcak yoksa :D
  • Bende 7 aylık 3Gsimde 2 seferdir parlak koruyucu kullanıyorum daha hiç mat kullanmadım. Matı merak ediyorum bir dahaki sefere mat taktırıcam.Parlağın tek dez avantajı bana göre çiziliyo ve çizikleri çok belli ediyo sinir oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Bende 7 aylık 3Gsimde 2 seferdir parlak koruyucu kullanıyorum daha hiç mat kullanmadım. Matı merak ediyorum bir dahaki sefere mat taktırıcam.Parlağın tek dez avantajı bana göre çiziliyo ve çizikleri çok belli ediyo sinir oluyorum.

2 sene parlaktan sonra mat kullanmaniz imkansiz. Mat koruyucuyu taktirdiktan sonra eve gidince ilk isiniz kaldirip atmak olacak. Bence parlağa devam edin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Mehmet'in telefonunu gördüm sanki başka bir telefon almış gibiydi bende iPad de kini seffaf a ceviricem
  • Parlak jelatinde tavsiyeniz hangi marka olur?

Şöyle 20 lira civarı, içinden 2-3 tane çıkan kaliteli bişey varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

Parlak jelatinde tavsiyeniz hangi marka olur?

Şöyle 20 lira civarı, içinden 2-3 tane çıkan kaliteli bişey varmı?

Ben normal bir telefoncudan normal 5 tl ye bir parlak koruyucu aldim. Marka konusuna gelince sgp ultra nin gercekten iyi oldugu soyleniyor...
  • Bende dün mat koruyucudan parlağa geçtim ve kesinlikle parlak olanı öneriyorum.Yeni telefon almış gibi oldum,ekran o derece değişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtgb -- 20 Mart 2012; 19:38:25 >
  • Gözlerime inanamadım, mat gerçekten görüntüyü mahvediyormuş
  • Beylerhaftaya 4s gelecek simdi ipod touch 4 kullaniyorum. Arkasi ciİliyor buna cozum yok bisey kullanmadan. On camada ben koruyucu hic koymadim. Orijinal kullanmaya alismisim arkadasimin touch 4unde vardi koruyucu artik ygli ellerinden izler cikmis renkler bulanik sanki pikseller gorunuyor ben simdi 4smin arkasina almayi dusunuyordum onu kullanmaSam ne olacakki forumda bir suru koruyucu kullanan varmis sadece cizilmesin ve toz olmadin diyemi kullaniyorsunuz cunku ona gore koruyucu alacagim bende.

Alinti yapiniz beyler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolmar

Beylerhaftaya 4s gelecek simdi ipod touch 4 kullaniyorum. Arkasi ciİliyor buna cozum yok bisey kullanmadan. On camada ben koruyucu hic koymadim. Orijinal kullanmaya alismisim arkadasimin touch 4unde vardi koruyucu artik ygli ellerinden izler cikmis renkler bulanik sanki pikseller gorunuyor ben simdi 4smin arkasina almayi dusunuyordum onu kullanmaSam ne olacakki forumda bir suru koruyucu kullanan varmis sadece cizilmesin ve toz olmadin diyemi kullaniyorsunuz cunku ona gore koruyucu alacagim bende.

Alinti yapiniz beyler...

Alacaginiz alet cok pahali bir alet ve cizilmesini kesinlikle istemrzsiniz. Bu nedenle hem arkaya hem one parlak jelatin kaplayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RDHM -- 21 Mart 2012; 0:03:37 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dolmar

Beylerhaftaya 4s gelecek simdi ipod touch 4 kullaniyorum. Arkasi ciİliyor buna cozum yok bisey kullanmadan. On camada ben koruyucu hic koymadim. Orijinal kullanmaya alismisim arkadasimin touch 4unde vardi koruyucu artik ygli ellerinden izler cikmis renkler bulanik sanki pikseller gorunuyor ben simdi 4smin arkasina almayi dusunuyordum onu kullanmaSam ne olacakki forumda bir suru koruyucu kullanan varmis sadece cizilmesin ve toz olmadin diyemi kullaniyorsunuz cunku ona gore koruyucu alacagim bende.

Alinti yapiniz beyler...

Alacaginiz alet cok pahali bir alet ve cizilmesini kesinlikle istemrzsiniz. Bu nedenle hem arkaya hem one parlak jelatin kaplayin

Parlak neredeyse belli olmuyor. Mat olunca çizikler biraz daha belli.

• gaz maskesiyle gül koklanmaz. retina ekrana mat koruyucu takılmaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.