Şimdi Ara

Revell Boya Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
11.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fatih.61

Bende bugün 1:144 F-14/A Black Tomcat maketine başladım. Daha doğrusu başlamaya çalışıyorum Benim karşılaştığım iki sorun var. 1.si yukarıda değindiğiniz gibi benimde boya sorunum var fakat ben yağlı boya yerine akrilik boya kullacanağım, bu bir sıkıntı yaratır mı acaba? 2.si bu yapışkanlar sanırım "decal"ler suda 20 sn beklerken kağıdından ayrılıyor. bunu engelleye bilirmiyiz? kokpiti boyamamayı düşünüyordum ama anladığım kadarıyla bu maket işinde her türlü detay oldukça önemli. tavsiyeler için bende teşekkür ederim gerçekten tecrübeli olduğunuz belli

Yok dostum maket konusunda öyle çok tecrübeli biri değilim.. sadece çok araştırıyorum..

arklik boya bildiğim kadarıyla su bazlı boya.. onunla alakalı yukarıda yazdıklarım geçerli.. bence sıkıntıdan çok kolaylık sağlıyor, ben hep su bazlıyla çalışıyorum, kullanım ve temizlik açısından memnunum.

decaller 20 sn bekleyince kağıttan ayrılmıyor. hala kağıdın üstünde oluyor.. kağıttan ayrılacak hale geliyor

küçük maketler ucuz olduğu için basit gibi görünebilir ama detay zor oluyor.. ince uçlu fırça bu maketlerin olmazsa olmazı..

• Bugün bitirdiğim 22cm uzunluğunda Battleship U.S.S. Iwoa savaş gemisi.. bu diğerlerine nazaran daha kısa sürdü. yaklaşık 6 saat sürdü.. montesi kolay boyama ve detayları zor bir maket oldu.. küçük olduğu için ince detaylar gerektiriyordu.. gemi üzerinde göreceğiniz siyah çizgi detaylarını, uç ve arkataraftaki siyah alanlardaki gri detayları, helikopter penceleri uçak kanat çizgi ve cam rengini kurşun kalemin ucunu boya kapağında kalan az miktardaki boyaya batırarak yaptım. fırçayla bukadar küçük alanda bu kadar ince detay vermek imkansızdı çünkü.

ekstra boya almadım.. elimde bulunan 5-6 çeşit su bazlı boya vardı..o yüzden boya tasarımları detayları helikoter ve uçak boyamalarının hepsini kafadan kendi zevkime göre yaptım.

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: Nemmbyhmhy

quote:

Bende bugün 1:144 F-14/A Black Tomcat maketine başladım. Daha doğrusu başlamaya çalışıyorum Benim karşılaştığım iki sorun var. 1.si yukarıda değindiğiniz gibi benimde boya sorunum var fakat ben yağlı boya yerine akrilik boya kullacanağım, bu bir sıkıntı yaratır mı acaba? 2.si bu yapışkanlar sanırım "decal"ler suda 20 sn beklerken kağıdından ayrılıyor. bunu engelleye bilirmiyiz? kokpiti boyamamayı düşünüyordum ama anladığım kadarıyla bu maket işinde her türlü detay oldukça önemli. tavsiyeler için bende teşekkür ederim gerçekten tecrübeli olduğunuz belli

Bende F-14A Tomcat 1:144'e başladım bugün biraz kokpitten ama oldukça uraştırdı ara verdim bende :) Parçalar çok küçük olduğu için yapıştırmaları doğru düzgün yapamadım birdahaki maketimi 2. seviyede alıcam hehe

Aynı maketin resimlerini az önce ekledim. gördüğün gibi kokpitin içi nerdeyse hiç görünmüyor.. ordaki ayrıntılara çok ttakılma. koltukları boya yeter.

Kontrol panellerini komple koparttım attım zaten hehe :D Çok güzel çalışmalarınız var, hepsi birbirinden güzel olmuş özellikle bot çok güzel duruyor :)
    Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim bir iki tane işkence aldım onlar gelsin bende tomcati bitirip koyarım hehe

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende F-14A Tomcat 1:144'e başladım bugün biraz kokpitten ama oldukça uraştırdı ara verdim bende :) Parçalar çok küçük olduğu için yapıştırmaları doğru düzgün yapamadım birdahaki maketimi 2. seviyede alıcam hehe

Aynı maketin resimlerini az önce ekledim. gördüğün gibi kokpitin içi nerdeyse hiç görünmüyor.. ordaki ayrıntılara çok ttakılma. koltukları boya yeter.

Kontrol panellerini komple koparttım attım zaten hehe :D Çok güzel çalışmalarınız var, hepsi birbirinden güzel olmuş özellikle bot çok güzel duruyor :)
    Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim bir iki tane işkence aldım onlar gelsin bende tomcati bitirip koyarım hehe

Saol dostum teşekkür ederim sanada tomcatinde kolay gelsin.. bittiği zaman verdiği eziyete değiyor

• quote:

Eh açtığım konuyu unutmuşum :) Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, özellikle WolF-EyE verdiğin ayrıtılı bilgiler için sana tekrar tekrar teşekkür ederim :) Yeni alıcağım boyaları artık su bazlı almaya çalışıyorum dediğiniz gibi tinerle uraşmak pek hoş olmuyor :) Bahsettiğim maketide yaklaşık 3 hafta önce tamamlamıştım ilk maketim olduğu için birçok kusur mevcut sanırım ama yinede güzel oldu gibi :) Şu sıralar 2. maketime başlıcam ve bu kez verdiğiniz bilgiler doğrultusunda daha iyi bir iş çıkarıcağıma inanıyorum hehe herşey için teşekkür ederim :)
    Buda ilk maketim hehe
     Revell Boya Seçimi

sormayı unuttum, bunun zorluk derecesi 2 mi?

• quote:

quote:

Eh açtığım konuyu unutmuşum :) Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, özellikle WolF-EyE verdiğin ayrıtılı bilgiler için sana tekrar tekrar teşekkür ederim :) Yeni alıcağım boyaları artık su bazlı almaya çalışıyorum dediğiniz gibi tinerle uraşmak pek hoş olmuyor :) Bahsettiğim maketide yaklaşık 3 hafta önce tamamlamıştım ilk maketim olduğu için birçok kusur mevcut sanırım ama yinede güzel oldu gibi :) Şu sıralar 2. maketime başlıcam ve bu kez verdiğiniz bilgiler doğrultusunda daha iyi bir iş çıkarıcağıma inanıyorum hehe herşey için teşekkür ederim :)
    Buda ilk maketim hehe
     Revell Boya Seçimi

sormayı unuttum, bunun zorluk derecesi 2 mi?

Hayır 3 hehe o modelde Spad XIII C-1 :)

• o zaman bende kafama göre takılayım boya konusunda sonuçta uçağın orijinalini filan biliyorum ona benzetmeye çalışırım mümkün olduğunca. decali suya atıyorum bekliyorum bazen kendiliğinden çıkıyor bazende ben alırken çıkartıyorum. kokpitin sağ-solunda ki decallerin sadece biri çok güzel yapıştı, birisi yırtıldı diğer ikisini de uhuyla yapıştırdığım için kabarcıklı duruyor
  • quote:

o zaman bende kafama göre takılayım boya konusunda sonuçta uçağın orijinalini filan biliyorum ona benzetmeye çalışırım mümkün olduğunca. decali suya atıyorum bekliyorum bazen kendiliğinden çıkıyor bazende ben alırken çıkartıyorum. kokpitin sağ-solunda ki decallerin sadece biri çok güzel yapıştı, birisi yırtıldı diğer ikisini de uhuyla yapıştırdığım için kabarcıklı duruyor

kokpitteki decalleri boşver onlar bendede yapışmadı.. yapışsada zaten montaj sonrası gözükmüyor.

• bunu öğrendiğim iyi oldu, onları yapıştıracağım diye kafayı yiyordum
  • bugün kokpiti boyayayım dedim. renkleri rahat buldum ama boyayı sürdüğümde zemin plastik olduğu için boya bir noktaya toplandı. silip bu sefer daha kuru bir şekilde boya hazırladım ve sürdüm. bu sefer boya oldu ama fırça izleri aşırı şekilde belli oldu, çok çirkin bir görüntü ortaya çıktı. daha kurumadığı için hemen yıkayıp çıkardım boyayı. fırça izinin olmaması ya da boyanın toplanmaması için ne yapabilrim? bu arada kullandığım fırça orta kalınlıkta ama ucu sivri olduğu için rahat bir şekilde ince fırça gibi kullanabiliyorum. ince bir fırça bu sorunu çözebilir mi?
  • quote:

bugün kokpiti boyayayım dedim. renkleri rahat buldum ama boyayı sürdüğümde zemin plastik olduğu için boya bir noktaya toplandı. silip bu sefer daha kuru bir şekilde boya hazırladım ve sürdüm. bu sefer boya oldu ama fırça izleri aşırı şekilde belli oldu, çok çirkin bir görüntü ortaya çıktı. daha kurumadığı için hemen yıkayıp çıkardım boyayı. fırça izinin olmaması ya da boyanın toplanmaması için ne yapabilrim? bu arada kullandığım fırça orta kalınlıkta ama ucu sivri olduğu için rahat bir şekilde ince fırça gibi kullanabiliyorum. ince bir fırça bu sorunu çözebilir mi?

Ben herşeyden önce maket kalıplarını çamaşır suyuyla yıkayıp kurutmaya bırakıyorum böylece çıkartmalar daha iyi tutuyormuş boyarkende bir sorun olmuyor gayet güzel boyanıyor :D Sende dene istersen

• quote:

bugün kokpiti boyayayım dedim. renkleri rahat buldum ama boyayı sürdüğümde zemin plastik olduğu için boya bir noktaya toplandı. silip bu sefer daha kuru bir şekilde boya hazırladım ve sürdüm. bu sefer boya oldu ama fırça izleri aşırı şekilde belli oldu, çok çirkin bir görüntü ortaya çıktı. daha kurumadığı için hemen yıkayıp çıkardım boyayı. fırça izinin olmaması ya da boyanın toplanmaması için ne yapabilrim? bu arada kullandığım fırça orta kalınlıkta ama ucu sivri olduğu için rahat bir şekilde ince fırça gibi kullanabiliyorum. ince bir fırça bu sorunu çözebilir mi?

maketi aldığınca önce sabunlu suyla yıka ve kurut

boya için sabırsız davranmışsın. o konuyla alakalı bahsetmiştik, ilk kat boya kötü durur. yarım saat bekleyip kuruduktan sonra 2. kat boyayı sürdüğünde boya tam oturur diye..

birde kokpite çok zaman harcadın sen.. diyroum ya doğru dürüst gözükmüyor bile.. hadi 25-30 cm lik bi maket olur ok ama 13 cm lik makette kokpitin sadece koltukları gözüküyor.. onları siyaha boya yeter..

• sabunlu suyla silmiştim en başta ama olmadı sanırım. tekrar sabunlu suya yatırayım en iyisi. kokpitin kenarlarıyla koltukları boyayacaktım sadece ama beceremedim bir türlü.
  • bende sabunla üzerinden biraz geçip duruluyorum.. bi sıkıntı çıkmadı..

koltuklar neden boyanmadı onu anlamadım
  • birazdan sudan çıkartacağım, sildikten sonra kurumaya bırakacağım. yarın tekrar denerim boyamayı.

parçaları şimdi kurumaya bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih.61 -- 12 Şubat 2013; 18:23:16 >
  • F 18 Hornet..

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

Revell Boya Seçimi

• elimdeki maket bitince bende F-18 yapmayı düşünüyordum, resmi görünce biraz daha emin oldum :)
    maketimin şu anki durumu
     Revell Boya Seçimi
  • Guzel gozukuyor. Decallerden sonra dahada guzel olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh oh çok güzel işler çıkartmışsınız :) Benimde canım çekti şimdi hehe füzelere yapıştırmaları yapıştırırken sinir krizi geçirdiğim için ara vermiştim bir süre :) Bende bitirip bir resim atayım hehe
  • Savaş uçağı maketlerinde kokpit camı için kendim bir teknik denedim tavsiye ederim

f -14 maketime bakarsanız kokpit camının fırça ile boyanındığını bariz görürsünüz. çünkü ne kadar dikakt edersen et mutlaka elin titrer, boya sürdükçe azalır vs.

bununla tecrübe ettim, aynısının f-18'de olmasını istemedim ve şunu uyguladım:

nalburlarda satılan boya bandından daha önce almıştım. bilirsiniz boya bandı kolay yapışır, kolay yırtılabilir veya kesilebilir.

bantın bir kısmını gerekli renkte boyayıp kurumaya bıraktım. kuruduktan sonra makasla çok ince şekilde kestim. camın dip kısımları biraz daha kalın olduğu için onlarıda az daha kalın kestim ve yapıştırdım. resimde gördüğünüz gibi oldukça güzel oldu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.