Şimdi Ara

Revell Boya Seçimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
11.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler bundan sonra da bu tip düz çizgi veya kare/dikdörtgen alan gerektiren yerlerde böyle uygulamayı düşünüyorum. mesela şu Intrepit uçak gemisi yapmak istediğim gemilerden biri. pistteki beyaz şeritleri yine bu şekilde yapmayı planlıyorum.

Revell Boya Seçimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 18 Şubat 2013; 16:54:47 >
  • arkadaşlar konuun dağılmayıp belli bir yerde birikmesi ve daha faydalı olması için bir başlık açtım. dilerseniz bundan sonra maket muhabbetlerine orada devam edebiliriz

http://resim.donanimhaber.com/m_71936560/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71936560
  • arkadaşlar bende daha yeni f-22 siparişi verdim bugün yarın elimde olacak ama nasıl boyama yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim birde bu boya malzemeleri maketle birlikte gelmiyor değilmi?
  • bu konuyu iyi incele, birde imzamdaki maketçilik sayfasını baştan itibaren oku, aradığın bütün detayları bulacaksın.. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

bu konuyu iyi incele, birde imzamdaki maketçilik sayfasını baştan itibaren oku, aradığın bütün detayları bulacaksın.. kolay gelsin

Öncelikle sizlerin yapmış olduğu maketleri görünce bi aşka şevke geldim.
    Ellerinize sağlık çok güzeller. Ben de yola yeni çıkmış bi acemi için bazı bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum.
    Konunun sahibi olarak size bir iki şey
    Sormak istiyorum.
    Öncelikle revell in boya ve fırçası içinde olan setletden çıkan boyalar su ile mi yoksa tinerle mi inceltiliyor ve kıvamı nasıl olmalı bi tarif edebilir misin?
    İkincisi de bu boya maskesi nasıl kullanılıyor, çıkartmak nasıl oluyor biraz detaylı anlatabilir misin, bu maske iki boyanın kesiştiği yerlerin düz olması için kullanılıyor diye biliyorum. maskeye alternatif yaptığınız bi uygulama var mıdır?
    Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, sizin gibi arkadaşların böyle uğraşlara başlamalarına sebep olmak çok güzel

kutuların içinden çıkan boyalar su bazlı boyalar.. tiner bazlı istiyorsanız onu ayrıca sizin almanız gerekir. metal kutuda satılanlar tiner, plastik kutularda satılanlar su bazlıdır.
    Fakat genelde kutuda çıkan boyalar temel renklerdir. mesela aldığın maketin ayrıntılı resimlerine baktığında 5-6 boyaya ihtiyacın varken kutudan govde ve büyük parçalara ait renkler çıkar.. bu durumda bir iki kutuda senin boya alman gerekebilir.

maskeleme yaparken bantı yüzeye çok bastırmadan ama tam oturacak şekilde yapıştırıyorum. çok bastırırsan yüzeyde iz bırakabilir. çift kat yapıştırıyorum ve olabildiğince fırçanın bandı takip etmesine dikkat ediyorum. yani bandın üstüne çok bulaştırmamaya özen gösteriyorum, çünkü sızma yapabiliyor. o yüzden fırçayı boyaya batırmadan önce ıslak olmamasına dikkat et, ucunda kaldıysa suyu alıp öyle kullan.. hafif nemli olsun.. çünkü banda biraz su bulaştımı hemen yayılıyor..

şu sayfayıda bir incele, ilk sayfadan başla.. burada sana yardımcı olacak çok şey bulacaksın

http://forum.donanimhaber.com/m_71936560/mpage_10/f_//tm.htm#84531287

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 29 Kasım 2013; 7:48:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Çok teşekkürler, sizin gibi arkadaşların böyle uğraşlara başlamalarına sebep olmak çok güzel

kutuların içinden çıkan boyalar su bazlı boyalar.. tiner bazlı istiyorsanız onu ayrıca sizin almanız gerekir. metal kutuda satılanlar tiner, plastik kutularda satılanlar su bazlıdır.
    Fakat genelde kutuda çıkan boyalar temel renklerdir. mesela aldığın maketin ayrıntılı resimlerine baktığında 5-6 boyaya ihtiyacın varken kutudan govde ve büyük parçalara ait renkler çıkar.. bu durumda bir iki kutuda senin boya alman gerekebilir.

maskeleme yaparken bantı yüzeye çok bastırmadan ama tam oturacak şekilde yapıştırıyorum. çok bastırırsan yüzeyde iz bırakabilir. çift kat yapıştırıyorum ve olabildiğince fırçanın bandı takip etmesine dikkat ediyorum. yani bandın üstüne çok bulaştırmamaya özen gösteriyorum, çünkü sızma yapabiliyor. o yüzden fırçayı boyaya batırmadan önce ıslak olmamasına dikkat et, ucunda kaldıysa suyu alıp öyle kullan.. hafif nemli olsun.. çünkü banda biraz su bulaştımı hemen yayılıyor..

şu sayfayıda bir incele, ilk sayfadan başla.. burada sana yardımcı olacak çok şey bulacaksın

http://forum.donanimhaber.com/m_71936560/mpage_10/f_//tm.htm#84531287

Çok teşekkürler
    Ben de bu boya işini niye beceremedim diyordum
    Tiner yerine su katarsam olmaz tabi

Decalleri yerine yerleştirince fazla suyunu almak için decallerin üzerinde olduğu kağıdın boş kısımlarından küçük parçalar kesip onları kullanıyorum
    Oldukça kullanışlı oluyor pamuk yerine
    Acizane bi katkı olur belki
    Saygılarımla

• Konudan çok zaman geçmiş ama ben yeni başlıyorum.

(10 boya 76 tl mi )
     Revell Boya Seçimi Revell Boya Seçimi Revell Boya Seçimi

• bu teknenin aynısını yaptım ben. .çok güzel bir model.. hermann marwede Alman can kurtarma teknesi
  • Arkadaşlar merhaba, modelciliğe yeni başladım ufak ufak bir iki tane maket yaptım. Devamını getirmeyi ve boyamayı planlıyorum, ilk yaptığım maketler 10 liralık ufak olanlardandı, boyaları adoreoyuncaktan almayı planlıyorum ama hep 18 ml likler var, bunun çok geleceğini düşünüyorum, açıldıktan sonra kullanım ömrü ne kadardır? İleriki maketlerimde kullanabilir miyim? Farklı önerilerinize de açığım, mesela onları boyamaya değmez gibi. Şimdiden teşekkürler bütün cevaplar için.
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Hocam üstünden 8 yıl geçse de bilgi bilgidir. Teşekkür ederim ayrıntılı bilgilendirmeniz için.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.