Şimdi Ara

revizyonlu arçelik çamaşır makinası hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
49.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşa bir ürün satıldıktan sonra müşteriye görürülürken herhnagi bir sorun ile karşılaşırsa (teknik değil)çizik çökük vs vs müşteriye sorulu bu makineyi istiyormusunuz istemiyormusunuz istersenin makinenin yeni getirelim isterseniz %32 iskonto yapalım makine sizde kalsın müşteri istemez ise makine değiştirilir eski makine %32 iskontolu bir şekilde satışa çıkar ama o ürünün 1 yıl garantisi felan yoktu 3 yıldır.

eğer 1 yıl ise arkadaşım o makine çeşitli nedenlerden değişmiştir.Montaj esnasında arızalı çıkmış olabilir eğer yeni görünüyorsa.o makine tamiri yapılır satışa çıkar.yeya 1 yıl 3 defa aynı arzadan değişmiştir.1yıldan 5 defa farklı arızanda değişmiş olabilir onun için içinize siniyorsa alın ama tavsiye etmem.ileride astarı yüzünü geçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo

Arkadaşa bir ürün satıldıktan sonra müşteriye görürülürken herhnagi bir sorun ile karşılaşırsa (teknik değil)çizik çökük vs vs müşteriye sorulu bu makineyi istiyormusunuz istemiyormusunuz istersenin makinenin yeni getirelim isterseniz %32 iskonto yapalım makine sizde kalsın müşteri istemez ise makine değiştirilir eski makine %32 iskontolu bir şekilde satışa çıkar ama o ürünün 1 yıl garantisi felan yoktu 3 yıldır.

eğer 1 yıl ise arkadaşım o makine çeşitli nedenlerden değişmiştir.Montaj esnasında arızalı çıkmış olabilir eğer yeni görünüyorsa.o makine tamiri yapılır satışa çıkar.yeya 1 yıl 3 defa aynı arzadan değişmiştir.1yıldan 5 defa farklı arızanda değişmiş olabilir onun için içinize siniyorsa alın ama tavsiye etmem.ileride astarı yüzünü geçer.

Arçelik bayisi veya çalışanımısınız.Bu bilgiler çok garip.Yani Arçelik montaj sırasında arızalı çıktığını bildiği yada arızadan dolayı değiştirmek zorunda kaldığı cihazı hiç utanmadan 1 yıl garanti verip satıyormu...

• Evet aynen öyle.Yukarıda yazdıklarımı okumadınız sanırım.Fabrikada elden geçirip satıyorlar tekrar.Arıza tamirle bile tekrarlayan arıza olsa bile değiştirmiyorlar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 18 Şubat 2007; 23:57:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Evet aynen öyle.Yukarıda yazdıklarımı okumadınız sanırım.Fabrikada elden geçirip satıyorlar tekrar.Arıza tamirle bile tekrarlayan arıza olsa bile değiştirmiyorlar da.

Alıntı eribo' dan, dolayısı ile soruda ona idi. Sizin düşüncelerinizi biliyorum.
  • Evet gerekli kontroller yaptıktan sonra satışa çıkırıyor ama bunu arçelik bayisinin satışa çıkarması çok garip çünkü bu tür malları revizyon servislerinde toplanır orada ya parçaya ayırırlar yada satarlar bayide büyük ihtimal oradan almıştır.arçelik bayisi değilim.bayi sadece hasarlı bir ürünü (çizik kırık,çökük) olan malı 2 sınıf olduğundan iskontolu bir şekilde satar ama oda 3 yıl garantili olur yine.
  • Candoğan ve Gürcan beyin yorumlarını okumadan önce beyaz eşyaları sadece marka ve tasarımlarına göre tercih ederdim,dikkatimi çeken sadece yerli ve ünlü markaların fiyatlarının dünya çapında ün yapmış markalardan geri kalmadığıydı.Meğer ne işler dönüyormuş güzel yurdumun beyaz eşya sektöründe..Ayrıca Gürcan beye bana yardımlarını esirgemediği için teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo

Evet gerekli kontroller yaptıktan sonra satışa çıkırıyor ama bunu arçelik bayisinin satışa çıkarması çok garip çünkü bu tür malları revizyon servislerinde toplanır orada ya parçaya ayırırlar yada satarlar bayide büyük ihtimal oradan almıştır.arçelik bayisi değilim.bayi sadece hasarlı bir ürünü (çizik kırık,çökük) olan malı 2 sınıf olduğundan iskontolu bir şekilde satar ama oda 3 yıl garantili olur yine.

Ben birçok bayide görüyorum.Buna Beko ve Altus da dahil.
    Almayın demeize rağmen Arçelik/Beko/Altus alacakların dikkatine:
    Bu revizyonlu ürünler ambalajdan da anlaşılabilmeltedir.Mesela çamaşır makinelerinde normalde ambalajı saran mavi şerit lastik vardır.Revizyonlu ürünlerde bu bant siyahtır.Bazı bayiler bilinçsiz tüketicilere bu ürünü sıfır fiyatına bile satmaktalar.Dikkatli olun.Arızası tamirle giderilmeyen arıza olsa bile değişim yapmazlar.Ambalajdan anlamıyorsanız garanti belgesini de mutlaka kontrol edin.

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Candoğan ve Gürcan beyin yorumlarını okumadan önce beyaz eşyaları sadece marka ve tasarımlarına göre tercih ederdim,dikkatimi çeken sadece yerli ve ünlü markaların fiyatlarının dünya çapında ün yapmış markalardan geri kalmadığıydı.Meğer ne işler dönüyormuş güzel yurdumun beyaz eşya sektöründe..Ayrıca Gürcan beye bana yardımlarını esirgemediği için teşekkür ediyorum.

sağol arkadaşım elimizden geldigince her zaman yardım ederiz iyi akşamlar dilerim
  • slm arcelik revizyonlu ürünler de herhangi sorun yoktur sadece bazı dış yüzeyde hasar verdır ama gözle gözükmemektetir bende arcelikte calıştıgım için sana yardımcı oluyoeum alırsan da arceliğin 3650 sj modelivar onu all memnun kalacaksın bende aldım hiç bisorun cıkarmada adından korkam revizyon yanlış anlaşıldıgı için insan lar biraz kendini geri çekiyor aynı sıfır makinadır fabirası bunu arzalı olan parcanın yenisini takıp özürlü diye satıyor sen kimseye bakma kulaktan dolma laflara inanma all hem ucuz hemde saflam cıkıyor sıfır ambalajdadır
  • quote:

Orjinalden alıntı: suskun_22

aynı sıfır makinadır fabirası bunu arzalı olan parcanın yenisini takıp özürlü diye satıyor

Başka bir firma bunları imha eder.Sonuçta bu ürünler hatalı olduğu için iade alındıktan sonra onarılıp birdaha satışa sunuluyor.(1 yıl garantiyle,3 yıl durruken)Defo kasada olabileceği gibi beyin,motor gibi önemli bir parçada da olabiliyor.Şansınıza denk gelmiştir.Ayrıca siz de Arçelik çalışanı olduğunuza göre bilirsiniz,bu ürünler yine çözülmeyen hatalar verirse iadesi de yok.Tüm bunlar bu riske girmemek için kafi sanırım.
    bkzwww.sikayetvar.com

• slm size şöyle açıklayayım bazı bayıle müşteriye elindeki açık malı gönderir müşteride bu malı açık oldugu için kabul etmez yani çizik var diye kabul etmez bunun için arcelikte ürünü geri alır yeni paket li gönderir ve aldıgı ürünü çik kısmını onarır ver yarı fiyetına satar yani ürünün calışan kısım ları denenir ve arzalıysa değiştirilir eger büyük bi arza varsa zaten pires olur o ürün am tabi size kalmış bişey istersenis 3 yıl garen ti verdiği ürünü alırsınız o size kalmış bişeydir
  • slm size şöyle açıklayayım bazı bayıle müşteriye elindeki açık malı gönderir müşteride bu malı açık oldugu için kabul etmez yani çizik var diye kabul etmez bunun için arcelikte ürünü geri alır yeni paket li gönderir ve aldıgı ürünü çik kısmını onarır ver yarı fiyetına satar yani ürünün calışan kısım ları denenir ve arzalıysa değiştirilir eger büyük bi arza varsa zaten pires olur o ürün am tabi size kalmış bişey istersenis 3 yıl garen ti verdiği ürünü alırsınız o size kalmış bişeydir

aliseydi karatepe
    yukarıda mesajı olan arkadaşım ben bu tür ürünlerle ilgileniyorum eğer dediğiniz gibi ise ben bu ürünleri nerde görebilir ve kimlerle görüşebileceğim bir adres verebilirsen çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krcbyl

slm size şöyle açıklayayım bazı bayıle müşteriye elindeki açık malı gönderir müşteride bu malı açık oldugu için kabul etmez yani çizik var diye kabul etmez bunun için arcelikte ürünü geri alır yeni paket li gönderir ve aldıgı ürünü çik kısmını onarır ver yarı fiyetına satar yani ürünün calışan kısım ları denenir ve arzalıysa değiştirilir eger büyük bi arza varsa zaten pires olur o ürün am tabi size kalmış bişey istersenis 3 yıl garen ti verdiği ürünü alırsınız o size kalmış bişeydir

aliseydi karatepe
    yukarıda mesajı olan arkadaşım ben bu tür ürünlerle ilgileniyorum eğer dediğiniz gibi ise ben bu ürünleri nerde görebilir ve kimlerle görüşebileceğim bir adres verebilirsen çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

öncelikle herkeze selamlar revizyonlu ve defolu beyaz eşyalar artık kurumsal bir anlayışla tek çatı altından bayiilik sitemi ile saılmaya başlandı vestel - ariston ürünlerinin yanına yakında beko arçelik de eklenecek şu anda hali hazırda izmir - denizli - antalya - faliyette 2 haftaya kadar manisa açılıyor revizyonda ve defoda da ürün tamamen kontrolden geçirilip olası arızalara karşı bağzı parçalar önlem olarak da değiştirilebiliyor revizyonlu ürünlerde ürünün eğer müşteri değişiminden gelmesi durumunda en fazla 3 aylık olması gerekiyor ötesinde kulanılmış olanlar hurdaya gidiyor 1 gün dahi kulanılmış olsun tüm iç parçaları revize ediliyor varsa arızalı parçaları tamamen değişiyor ürünler 1 yıl garantili ve defolarına göre fiyatlandırılıyor çamaşır makinesi 150 no frost buzdolabı 350 tl den başlayan fiyatlarla detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlarımız için telefon numarası veririm ama yasakmı değilmi bilmiyorum ceza almak istemem saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: ege45

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Arçelik adam gibi çamaşır makinesi üretemez.Üretse arkalarında olurduk.O anca size burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya vermeyi bilir.Sonra gelin burada bunları övün.Açık açık Türkiye'yi kazıklıyorlar.Fiyat uçuk,kalite sıfır.Saygılarımla.

candoğan62 arkadaşım,
    Merak ettim. Madem arçelik'in bize burada 1 milyara sattığı makineyi yurtdışında elin adamına 500 liraya verdiğini biliyorsunuz, o halde Bosch'unda bize 1 milyara sattığı makineyi almanlara ingilizlere kaça sattığını biliyorsunuzdur..
    Evet onu da araştırdım.Almanya ve İngiltere'deki fiyatları buradan daha yüksek.Çünkü çamaşır makineleri burada üretiliyor.İthalleri de hemen hemen aynı.(mesela Bosch 9 kg makinenin fiyatı orada ve burada aynı)Arçelik gibi 2 kat fiyat söz konusu değil.Buraya yazmıştım önceden zaten.Araştırmak istiyorsanız site vereyim.

www.currys.co.uk
    www.comet.co.uk
    www.argos.co.uk

Bende yalan yok inceleyin görün.Fiyatları hepsiburada.com fiytları ile karşılaştırın uçrumu görün.Burada Beko-Bosch fiyatları hemen hemen eşit ama orada Beko Bosch'un yarı fiyatı

bu görüşe katılıyorum candoğan bey bravo bu lafta zaten onlara kapak olmuşş verdiğiniz sitelerde kanıtı

• burda bir arkadaş küçükken top oynuyormuş topu arçelik inşaatına kaçmış arçelik düşmanı olmuş
    çamaşır makinelerinden profilo bosch aeg arçelik beko hepsini kullandım
    servis itibari ile arçelik beko servis kalitesine erişebilen başka servis yok varsada BARTIN ilinde yok aksini idda edenin ...
    7 yıl garantili aldınmı servite kaliteli oldumu neden arçelik alınmasın ben bir sorun yaşamadım takır takır sorunsuz çalışıyor
    sorun olsa bile 7 sene garantisinden geliyolar yapıyolar zaten makinelerin kullanma kitapçıgında bile ömrü 10 sene yazıyor
    sen 30 sene kullanmak istersin o senin sorunun

bosch makinede pompa sorunundan zamanında 3 ay yurt dışından parça beklediğimi biliyorum geldi taktılar 1 sene sonra yine bozuldu bu süreç bekleme devam ederken
    baktımki olmayacak bizdede suç var bundan 15 sene önce tüketici hakkımı biliyoruz veya türkiyede bize bu hakkı tanıyorlarmı garantiside bitmişti ara sokaktaki tamirciye gittim orda gördümkü arçelik su pompası bosh a uydu ve bi daha bozulmadı makineyi o pompa emekli etti fiyatı 3 te 1 ve bozulmadı beklediğimiz zamana yazık profilo desen ne televizyonundan ne makinesinden randıman alamadım televizyonu bozulma rekoru kırarken çamaşır makinesi yüzümü güldürmedi

ben korkmadan bekodan arçelikten beyaz eşya alırım tereddütsüz ama beyaz eşya ... elektronik dedinmi işte orda savunamayacam bilekis televizyonda samsung lg sony ye doğru geçerim

• berosoft kullanıcısına yanıt
    Bosch ve Arçelik servis hizmetini tecrübe etmiş biri olarak Arçelik servisi konusundaki fikrinize katılıyorum. Bana göre daha müşteri odaklılar.
  • hortlattım..arçelik calısanıyım 16 senedir..revizyonlu demek fabrikadan cıkmadan bir ürünün sıkıntılarının giderilip tekrardan satışa sunulmasıdır..içinde asla cıkma yada kullanılmıs eski malzeme bulunmaz..garantisi 1 yıldır
  • Hem arçelik, hem de Bosch buzdolabı ve çamaşır makinesi kullandım, şimdi de bekar evine revizyonlu arçelik beyaz eşya aldım. İlk sayfada ki arkadaş anlamsızca gömmüş baya bir abartmış, sanırım Arçelik zamanında arkadaşa gömmüş . Her neyse aldığım ürünlerde fiziksel veya çalışmasında bşr sorun yok (2 ay oldu) , baya memnunum yanş tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bn çeyizimi arçelik revizyonlu ürünlerden dizdim 5 senedir tık yok ç ok şükür . bnce almanı tavsiye ederim millete bakma kullanan kişilere bak bnce
  • Malum kişi hangisini kullanıyorsa o mal onun için süperdir aeg ile ilgili bir çok şikayet vs varken bile sırf aeg kullanıyor diye herkese aeg tavsiye ediyordu bir zamanlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.