Şimdi Ara

Rezaletin Hayal Edilemez Seviyesi! Xbox PC Gamepass Programı!

Bu Konudaki Kullanıcılar: insanderili
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rezaletin Hayal Edilemez Seviyesi! Xbox PC Gamepass Programı!

(PC Programı Hakkında)

Bu programı iflas olmaz ve hayattan bezdiren bin türlü sorunları nedeniyle bir yıldan fazladır kullanmıyordum, aboneliğimi iptal etmiştim. Bazı yüksek fiyatlı ve deneyimlemek istediğim oyunlar nedeniyle yeniden abone oldum. Normal şekilde oyunlarım yüklü ve oynuyorken bilgisayarımı yeniden başlattım bugün ve program artık açılmıyor! Hiçbir çözüm işe yaramadı. Geri yükleme noktası ve hatta disk imajıyla eski tarihe geri yükleme bile işe yaramadı! Örneğine rastlanmayan akıl almaz bir şey. Powershell komutları ile kaldırıp yeniden yüklemek işe yaramadı. Güncelle diyor güncellenmiyor, asla açılmıyor. Tweaking.com-Windows repair programıyla Windows store'u komple resetledim güvenli modda ama o da işe yaramadı! Çünkü programın kendisi lanet olası, işe yaramaz bir program. Yıllardır bu şekilde. Bir de geçtiğimiz zamanların birinde düzelttik diye haber yaptılar. Bu mu düzelttiğiniz program?! Ayrıca zaten oyun yüklemesi ayrı bir işkence zaten. Bilgisayarımda ikinci bir Windows 11 yüklü olduğundan belki oradan kullanırım diye açtım fakat dosyalar şifreli olduğundan oyunları programa göstermek imkanı yokmuş. Allah belanı versin Xbox!

Daha bahsetmediğim ne sorunlar yaşadım daha öncelerden. Bir kere Türkçe yama komple oyunun silinmesi ve sonra da tekrar çok ama çok zor yüklenmesi riski taşıyor. Çok düşük hızlarda indirmesi veya indirmemesi, manasızca hesaba giriş yapılamayıp hata vermesi, bir türlü düzeltilememesi, oyun veya programın bir türlü güncellenememesi, oyun hizmetlerinin hata vermesi ve bir türlü düzeltilememesi yani kullanımı imkansız hale getiren ve akla hayale gelmeyen her çeşit sorunla karşılaştım kaç ayrı pc ve işletim sisteminde. Astronomik oyun fiyatları nedeniyle belki düzelmiştir diyerek deneyeyim dedim. Daha başka çok sorunlar var. Bir arkadaşın pat diye oyun kaydı gitmiş mesela, buraya yazmıştı. Programa uygun trainer ve save game dosyası ve Türkçe yama bulma sıkıntısı, mod sıkıntısı vs. her şey sıkıntı.

Not: Garip ama diğer işletim sistemine mecburen oyunları yükleyeyim dedim, başka klasörü hedef göstermeme rağmen diğer klasördeki oyunları algıladı, eski klasörü sildi, tüm oyun dosyalarını yeni klasörün içine aldı ve oyunlar yükle dedikten sonra uzun uzun tekrar indirmeden açıldı, kayıtlar da yerinde duruyor. İyi tarafı bu oldu.

Saydığım sorunları akıl almaz sayıda insan sürekli yaşıyor. Kendi başına gelmeyen insanın bunlar yokmuş, bu program sorunsuzmuş, insanlar hayal görüyormuş gibi inkar edip umursamaması ve hala "gamepass nimettir" diyebilmesi de ayrı bir garabet. (Birisi bu paylaşımın altına bu cümleyi yazdı başka bir yerde.) Benzer bir sorun yaşadığı zaman görür nimeti, o zaman kafasını betona vurmuş gibi olur, çünkü muhtemelen düzeltemeyecek ve öylece aciz kalacak! Kimse için temenni etmem bunu ama bana ne senin sorunundan, ben memnunum der gibi cevaplar kızdırmıyor değil, biz de insanız, azıcık empati yapın, yalan mı söylüyoruz diye düşünüyor insan. 

• Hmm evet... Beğendiğin bir şey var mı üstad? Uzundur dikkatimi çekiyor da, bu şekilde ilgi kasmak da iyiymiş Rezaletin Hayal Edilemez Seviyesi! Xbox PC Gamepass Programı! 

• microsoft'un hangi programı adamakıllı çalışıyor ki...

al birini vur ötekine çoğu..

• Birileri gerçekten hem saygısız, hem de insafsız. Bir şeyi beğeniyormuymuşuz? İlgi çekmek için yazıyormuşuz! Pes doğrusu! Sen onu bilemezsin, kalbini mi yarıp baktın, niyetini bileceksin bir insanın. Ama ne niyetle yazdığı basiretle sezilebilir, anlaşılabilir ama bazen zan ile hüküm vermek çok yanıltabilir insanı. O yüzden kötü düşünmek kötüdür. Bir de haklıysan bile ayıplamak da ayıptır. Bir insan yanlış yapsa bile onu rencide etmek, dalga geçmek, küçük düşürmek itibarını bozmaya çalışmak mertlik midir, doğru mudur? Her ne ise.

İşte buyrunuz: (Daha insanların faydalanması için olan onlarca yazımı almadım buraya, profil ismime girip hepsini görebilirsiniz.)

Kişi kendi gibi bilirmiş başkasını. Sırf insanları bilgilendirmek ve faydalı olmak için emek verip, zaman ayırıp, kafa yorup bir şeyler yazmak veya bahsedilen gibi bir maksad olmaksızın paylaşmak gibi bir değer yargısı kendinde olmayan tabi ya anlamlandıramaz yapılanı veya kendine ve karakterine göre bir yakıştırma yapar. Bu çoğu zaman böyledir. (Çoğu zaman diyorum çünkü o yakışıksız ithamlı yorumu yazan kişi bir çok faydalı içerik hazırlamış zamanında. Aslında böyle birinden bu tarz bir mesaj gelmesi daha da üzücü bir durum ya neyse. Şimdi bizden çokkk daha fazla sayıda yazı yazmış, bir sürü meseleyi de eleştirmiş birini, biz de aynı şekilde ilgi çekmek isteği ile mi itham edelim?!)

Bu da hemen aşağıdaki de tüm oyun değerlendirmelerimin bir arada olduğu adres: (lostideas75 rumuzum)

Bu aşağıdaki sinnerclown sitesi oyun incelemeleri bölümünde yer alan 37 oyun değerlendirmemden sadece 7 tanesi olumsuz ve diğer hepsi olumlu değerlendirmeler, bilgilendirmeler, sorun çözümleri ve faydalı içerikler ve incelemeler içermekte. Bu 30 tanesinin bazılarında olumlu ve olumsuz yanlar tabi olarak birlikte zikredilmiş. Bu arada 7 olumsuz değerlendirmemden dördünde oyunun kötü olmadığı fakat benim olumsuz bulduğum yanların anlatılması tercih edildiği belirtilmiş ve oyun hakkında övücü ifadelere yer verilmiş. Yani bu dördü de aslında önemli ölçüde etkilenip beğendiğim yapımlar olduğu açıkça yazılmış. 37 tane değerlendirmeden sadece 3 tanesini tamamen olumsuz olarak değerlendiren birine herhalde "senin beğendiğin bir şey var mı? sen dikkat çekmek için yazıyorsun bunları!" denilmez. Denilse açık ve vahim ve art niyetli bir hatadır. Daha bunların haricinde onlarca belki yüzlerce faydalı içerik, inceleme yazıları, sosyal sorumluluk teşebbüsleri ve yazıları yazmış ve yazmaya devam eden biriyim. Kimsenin ilgisi için de böyle bir zahmete girmeye tenezzül etmeyecek değer yargılarına da sahibim Allah'a şükür.

https://sinnerclownceviri.net/forumlar/oyun-incelemeleri.82/

Until Dawn Remake: Şimdi Her Şey Çok Daha Gerçekçi! | DonanımHaber Forum

Quantum Break: Yeniden Keşfetmeye Fazlasıyla Değen Harika Bir REMEDY Yapımı | DonanımHaber Forum

Shadow of the Tomb Raider: En Son Grafik Güncellemesiyle Harika Görünüyor, Bayıldım, Sanki Unreal 5 | DonanımHaber Forum

Life is Strange 1 Remastered (Harika ve Çok Keyifli Bir Yeniden Deneyim) | DonanımHaber Forum

Beyond: Two Souls ve Hikaye Odaklı, İnteraktif Oyunlar Hakkında Değerlendirmeler | DonanımHaber Forum

The Expanse: Yıllar Önce Sıkılıp Bıraktığım Diziye Aşık (Hayran) Oldum! | DonanımHaber Forum

Murdered: Soul Suspect Oyun Değerlendirmesi ve Tavsiyesi | DonanımHaber Forum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 25 Kasım 2024; 15:53:40 >

• Faydalı bir yazıdan alıntılar:

"Herkes fikir ve kanaatini serbest bir şekilde ortaya koyabilir. Bunu herkesin tahammül ve hoşgörü ile karşılaması beklenir. Eğer farklı yönde düşünüyorsa kendi fikrini terbiye ve ahlak ölçüsünde dile getirmesi gerekir. Ben kendi kanaatimi, deneyimimi, kendi ulaştığım sonuçları kendi üslubumla dile getirebilirim. Gayet düzgün bir şekilde dile getirdiğim sürece sorun olmaması gerekir. Başkasının farklı algılaması ancak onu bağlar, ayrıca ona öyle gelmiş olabilir ama saygısızlık etme, dalga geçme, küçük görmeye kimsenin hakkı yoktur. Birisi insanların faydalanması ve bilgilenmesi, insanlarda bir farkındalık oluşması, kandırılmamaları vs. için bir tespit, yorum aktardığında başkasına düşen medenice hoş görmek, memnun olmak hatta fikre katılmasa bile verilen emek ve zamanı takdir ederek teşekkür etmelidir.

Bazıları karşılıksız, menfaatsiz olarak, sırf insanların faydalanması maksadıyla emek verme, zaman harcama, gayret sarf etme gibi değerleri bilmezler, bunun için de böyle şeyler yapan birini gördükleri zaman anlamlandıramazlar, bu yüzden başka kulplar takmaya mecbur hissederler kendilerini. Bazıları da farklı fikirlere hatta sadece bir fikrin ifade edilmesine bile tahammülsüzdürler. Halbuki iki türün de o duygularını içlerinde tutmaları ve saygı çerçevesinin dışına taşmamaları gereklidir. Nasıl olacaksa tabi…

Fanatiklik kötüdür ve gerçek dışıdır. İki farklı fikirden, benimsediğiniz fikrin sadece güçlü yanlarını ortaya koyup zayıf yanlarını saklarsanız ve muhalif olduğunuz fikrin de sadece zayıf yönünü ifşa edip, güçlü yanlarını saklarsanız bu yanlıştır. Her iki fikrin güçlü ve zayıf yanlarını ortaya koyup, kendi kanaatinizi kesin hüküm vermeden, genelleştirmeden, insanlara dayatmadan, mutlak doğru olarak göstermeden belirtir, gerisini insanların kararına ve tercihine havale ederseniz bunun adı da hakperestliktir. Dalga geçme, küçümseme, hakaret acizliktir. Özellikle fikir ve kanaatlerin büyük oranda sübjektif, kişiye özel olduğu alanlarda böyle seviyesizliklere başvurmamak gerekir."

• Ethernet kablo uzatma aparatı kullanıyor musunuz modem ile? Ben eskiden kullanıyordum ve aynı dediğiniz sorunlar vardı. Bazen twitterda falan da sıkıntı yaşıyordum. Hatta internet hattımı bile değiştirmiştim. Aradan aparatı kaldirinca her şey düzeldi.
  • mike4peace kullanıcısına yanıt

Hocam tamamen ilgisiz. Başka platformlardan 120 MB/sn hızla indirme yaptığım oluyor. Tamamen o programla ilgili. Steam, EA, Ubisoft vs. 30-40-60-80 MB/sn'ye kadar yüksek hızlarda indirme yapılıyor. Bu salak program çoğu zaman öyle duruyor, hız bir artıyor bir azalıyor, bazen duruyor, saçmalıyor yani. Stabil değil. Şimdi ilk bozulan bilgisayarımda sorun düzelmedi öyle kaldı, açılmıyor hiçbir şekilde. Pat diye bozuldu gitti.

• Son durum bu ve düzelmiyor.

Rezaletin Hayal Edilemez Seviyesi! Xbox PC Gamepass Programı!
  • Gamepass oyun kayıtlarının steam platformu aktarılma yöntemi hakkında

Önemli Not: Ne yazık ki, oyun kayıtlarının aktarılmasının sadece tek yönlü olarak çalıştığını fark ettim. Yani Gamepass oyun kayıtlarını steam platformuna aktarıp çalıştırabiliyorsunuz. Fakat tersi durumda akıl almayacak bir sorun oluyor. Xbox Gamepass PC programı, sizin yerel kayıtlarınızın üzerine bulut kayıtlarını yazıyor, dolayısıyla steam kayıtlarınızı kullanamıyorsunuz. İnternet kesme, çevrim dışı görün seçeneği ve hatta ayarlardaki çevrimdışı cihaz belirleme seçeneği hiçbiri asla işe yaramadı. Başka platformlarda hangi kullanmak istersiniz diye sorulur ama bu geri zekalı program, on gün önceki bulut kaydını, size sormadan iki dakika önce aldığınız yerel kaydın üzerine yazmakta bir mahsur görmüyor! Destek sayfasında internet bağlantını keserek local kayıtların üzerine bulut kayıtlarının yazılmasının önüne geçilebileceği yazıyorsa da işe yaramıyor. Ayrıca bulut kayıtları silinse, local kayıtlardan yedekleme yapılamayacağı yazılmış. Ne diyeyim, bambaşka bir psikopatlık seviyesi!

Stalker 2 oyununu gamepass üzerinden oynamaya devam etmemek için iki önemli sebep var aklıma gelen: İlki oyun ne zaman düzeltileceği belli olmadığından aboneliği sürekli aktif tutmanın uygun olmaması. İkincisi ve belki de çok daha önemlisi de, birçok kişinin haber verdiği ve başına geldiğini ifade ettiği bir durum, oyun kayıtlarının bozulma riski. Veya bende olduğu gibi birden gamepass pc programı çalışamaz hale gelebilir, bu da ayrı bir risk. Şimdi bu durumda xbox sürümünü kullanıyor olduğunuzdan, hadi steam sürümüne geçip oynayayım deme imkanınız olmuyor. Çünkü xbox gamepass pc'nin oyun kayıtlarını, steam sürümüne aktarıp o şekilde devam edemiyorsunuz, çünkü uyumsuzluk var. Bu çok kötü bir şey işte.

Yani şimdilik oyunda xbox game pass üzerinde fazla ilerlememek ve oynamayı ertelemeye karar verildiyse de, bunu steam veya crack'li güncellenmiş sürümler üzerinden yapmak olası bir geri dönülmez, telafi edilmez bir riskten sakınmak için makul görünüyor. Sadece oyun kayıtları da değilmiş mesele. Oyunda şu anda görev ilerlemesinde de bazı bozukluklar oluyormuş ve bu durumda çok geriden başlamanız veya ilerleyememeniz gibi durumlar söz konusu olabiliyormuş. Bu ihtimal de can sıkıcı. Yani herhangi bir ilerleme problemi durumunda, önümüzdeki günlerde mutlaka ortaya çıkacak save game dosyalarını da alternatif bir kurtarıcı olarak kullanabilme imkanı için, yine oyunun steam sürümünü kullanmak gerekiyor. Çünkü bu tarz oyun kayıt dosyaları steam sürümleriyle uyumlu olarak yükleniyor sitelere.

Not: Bu mesajı yazdıktan sonra bulduğum bir konuda game pass'ten steam'a oyun kaydı aktarımının stalker 2 için mümkün olduğu yazdığını gördüm. Çünkü normalde başka oyunlarda uyumsuzluk vardı. Ama henüz teyid etmedim. Bu iyi bir haber. Nasıl yapılacağının detayları aşağıdaki linkte.

https://www.reddit.com/r/stalker/comments/1gxpmd1/how_to_transfer_a_stalker_2_save_game_from/#:~:text=Go%20into%20your%20GamePass%20SaveGames,and%20load%20your%20GamePass%20save.

GamePass SaveGames klasörünüze gidin ve içindekileri kopyalayın, ardından Steam SaveGames klasörüne gidin, her şeyi silin ve GamePass SaveGames içeriğini yapıştırın. Veri adında bir klasörünüz ve 2 adet . sav dosyanız olmalı. Oyunu Steam'de çalıştırın ve devam et'i seçip GamePass kaydınızı yükleyebilmelisiniz.

Sonucu bildiriyorum: Az önce olup olmadığını denedim ve evet çalışıyor, sorunsuz oldu. Gamepass'deki kayıtlar steam sürümüne başarıyla aktarıldı. Bu bilgi bir köşede dursun. İşinize yarayabilir, ihtiyacınız olabilir. Fakat bunun her oyun için geçerli olmadığını unutmayın.

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Aktarma sonrası Steam başarımları şak diye açıldı mı hocam?

• Kalemistik kullanıcısına yanıt

Hocam o konuya dikkat etmedim, yalnız sadece oyun kayıtlarının aktarıldığına dair ifadeleri Reddit sitesinde okumuştum.

• selamlar, wakti zamanında bende de windows store açılmıyordu neler neler denedim çözüm olamayınca powershell ve cmd komutlarını denemiştim tüm bilgisayarımdaki verilerimi kaybetmiştim. bir süre sonra tekrar sorun çıktı aynı şekilde açılmama durumu oluyordu. format atacaktım tekrar risk almayayım diye.

ancak bir arkadaş çözüm olarak yeni bir windows yerel oturum aç giriş yap çözülür demişti. sebep olarak da store veya uygulamaları yeni oturum için baştan oluşturulduğunu ve hataların geçeceğini söylemişti. sonra istersen önceki oturumda özel dosyalarını D diskine at ve ilk hesabı sil. denediğimde formattan daha kolay ve kısa süreli çözüm olmuştu benim için. ya da dilersen bir oturumu sadece oyun için aç kişisel kullanım için mevcut oturum hesabından devam edebilirsin.

umarım faydası olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.