Şimdi Ara

Rezistans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yağmurların başlaması ile arka cam rezinstanslarına ihtiyacım artıgı için fark ettim. Rezistansların tamamiyle çalışmadığını gördüm. Rezistans tamiri veya sıfırı yapılırmı yapılır ise kim yapar. ( Elektirikçi - camcı veya başka bir tamirci) Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• belli ölçülerdeki hasarlarda tamir yapılabiliyor..en kötü ihtimal arka camın komple değişmesi..sonuç olarak tamir veya değişme işi olsa bile bu işi oto camcıları yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 5 Mart 2007; 21:55:04 >
  • dostum aynı sorun bendede vardı nedenini sorunca problemin benden kaynaklandığını anladım.arka camımı cam sil ve gazete kağıdı ile siliyordum ama silme yöntemimden kaynaklanan bir sorun olduğunu anlatınca şok oldum.okadar dikkatli bir şekilde silmeme rağmen hatam, rezistans yoluna göre silmememden kaynaklanıyormuş,yani rezistansın bağlantı noktalarını tahrip etmişim.(nasıl bukonuya hassasiyet göstermedim bende şaşırdım)eğer bağlantı noktaları arasındaki hasar uzunca değilse aynen ojeye benzeyen bir madde var onu sürerek her iki ucun bir birlerine iletilerini sağlayarak tamir edilebiliyor,camı değiştirmek zorunda kalmıyorsun vede çok ucuz bir tamiri var.fakat tahribat noktaları arasındaki mesafe uzunsa bir şey yapılmıyor ve arka cam komple değiştirmek zorunda kalıyorsun.
  • önceden cam filmi varsa
    söküp yenisini yaptıkçada
    resistans bozulabiliyor.
  • kopukluk çok fazla değilse electrofix denen iletken boyayla tamir edebilirsin. büyük elektrikcilerde bulunur.
  • eğer kısa vadeli çözüm istersen,arka cama bir buğu giderici sık.Araba ısınana kadar işini görür.Sonra sıcak hava ayarını arkaya yönlendirirsin olur biter.

karenin tavsiyesi güzel, ancak bu tip çözümler kalıcı olmuyor tekrar yapmak gerekebiliyor , kesin çözüm için camın değişmesi en doğrusu.

İlkel bir çözüm de arka camın altına bir fan yerleştirmen hani şu çin malı satılanlar işni görür.Ön camdaki gibi arkayada hava üflemek buğu işini çözer ama buzu asla !
  • camcılardada varama hercamcıda varmı onu bilmem.
  • Arka cam silinirken rezistansa dik(yukaridan asagi) silinirse rezistans gidiyor, hele sildiginiz bez v.s. biraz sertse veya bastirarak siliyorsaniz. Bizim camin da kopuktu rezistanslari, onumuzdeki kisa dogru cami komple degistirmeyi dusunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.