Şimdi Ara

Rezistans hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1mt si 6 ohm civarı gelen 0.50lik bir rerzistans telini en kısa sürede ısıtarak kopmadan belirli bir düzeyde kızartmak istiyorum. Bunun için gerekli olan güç kaynağı voltajı ve gücü nasıl hesaplayabilirim. 220V ile çalıştırıp riske girmemek için tam kullanacağım tel boyutuna uygun bir trafo ya da smps adaptör ile izole bir şekilde çalıştırmak istiyorum.

Daha sonra teli 1mm olarak değiştirdiğimde ya da 1mt yerine 2mt kullanmak istediğimde güç kaynağını da ona uygun hesaplamak istiyorum ama malesef bu konuda doğru düzgün bir bilgi edinemedim.

En uygun voltaj ve güç değerini hesaplamanın nasıl yapılabileceğini bilen var mı?

• Sanırım naylon kesme ya da eşarp vb kesme işinde kullanacaksınız... Bu iş için genellikle 220V / 24V trafo kullanılıyor. Trafo gücü için gerekli hesaplama da şöyle olmalı:

Akım = Gerilim / Direnç => 24V / 6 Ohm = 4A
    Güç = Gerilim x Akım => 24V x 4A = 96W

Kısacası; 220V / 24V 100W bir trafo işinizi görecektir. Ya da 220V / 24,36 ya da 48V 300W'lık bir trafoya 220V'luk bir dimmer de bağlayarak deneyebilirsiniz...
  • Yanıtınız için teşekkürler, asıl merak ettiğim konu bahsettiğim gibi bir rezistans telini kopmayacak şekilde en hızlı şekilde ısıtabilecek ve uzun süre sorunsuz olarak çalışabilecek olan bir güç kaynağının voltaj ve gücünü hesaplayabilmek. Dimmer ile denemek tabiki bir çözüm, ama farklı ebatlardaki teller için değerleri hesaplayıp hemen bir trafo ya da smps güç kaynağı alıp takmak daha iyi olur benim için. Mesela bazı voltaj seviyelerinde telin ısınması ve kızarması çok uzun sürüyor, voltajı yükseltince süre kısalıyor bunun için ideal voltajın hesabının nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphpix -- 12 Aralık 2010; 0:24:32 >
  • bahsettiğiniz teli direk prize bağlamadığınız sürece koparabiliceğinizi sanmıyorum. max değerini hesaplarken gerilim le işiniz yok
    telin üzerinden geçebilcek ma akım değeri vardır her telin u konudaki özelliği faklıdır ve temin ettiğiniz yerden öğrenebilmeniz lazım bunu.
    sonra

I (max) x 6 x kullandığın metre = beslemen gereken max voltaj (ne kadar yakın olursa o kadar verimli olur ama aştığın zaman tel kopar)

I (max) x Besleme voltajı = kullanman gereken trafonun gücü

yani telin kaldırabileceği maksimum akımı öğrendikten sonra kullandığınız uzunluğa göre güç ve voltaj değerlerii bulabilirsiniz.
  • Dediğimi güvenle uygulayabilirsiniz... Daha önce bir çok müşterimize bu şekilde ürün sattık... Ama yine de tereddütte kalmak istemiyorsanız, trafo satın alacağınız yere yapmak istediğinizi anlatırsanız, size yardımcı olacaktır...
  • Yanıtlarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.