Şimdi Ara

rezistif ve kapasitif dokunmatik ekran? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
17.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan456
    şu an ellerinde kalan ürünleri size kaklıyorlar.

samsung'un deposu super amoled pluslarla, apple'ın deposu retina ekranlarla dolmuş bize kakalıyorlarmış

şu an piyasada en iyi olma yarışı var en iyi donanımın varsa niye depoda saklasın adam? ellerinde kalanı kakalıyor olsalar piyasada büyük yara alırlar.. (bknz nokia)
  • quote:

Orijinalden alıntı: williamwallace88

quote:

samsung'un deposu super amoled pluslarla, apple'ın deposu retina ekranlarla dolmuş bize kakalıyorlarmış

şu an piyasada en iyi olma yarışı var en iyi donanımın varsa niye depoda saklasın adam? ellerinde kalanı kakalıyor olsalar piyasada büyük yara alırlar.. (bknz nokia)

yeni ekranı stok yapıyorlar.ellerinde kalanları 2. ve 3. dünya ülkelerine satıyorlar. şu an yeni ekran teknolojili cep telefonları bekleniyor korede. çıplak gözle görülebiliecek bir ledli 3D ekran a üstünde sensörler bulunan bu yüzden de dokunmadan cihaza hakim olabileceğimiz mükemmel bir ürün gelecek. parmak hareketleri algılanacak. ister koruyucu sticker olsun isterse en kalın eldiveni giy her şekil çalışacak. böylece ne kapasitif ne de rezistif kalacak.
    bir nevi playstation move gibi düşünülebilir.sadece o aparat bizim parmağımız olacak. şu an bu ürünü ispatlayamam. ürün tanıtımları yapılınca aa ben bu teknolojiyi daha önce okumuştum dersiniz ama. herhangi bir aksilik olmadığı sürece bu ekrana sahip ürünleri 2012 nin 2. ya da 3. çeyreğinde piyasada görücez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 21 Nisan 2011; 8:20:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dasdaf

kapasitif ekran lara dokunarak istediginizi aktarabilrsiniz
    resistif ekran cesitlerinde ise guc uygulayarak basmanız gerekmektedir

o yuzden rezistif ekranlara dokunmatik demek yerine basmalı ekran diyebiliriz :P

Allah aşkına abartmayın.

Güç uygulayarak diyorsunuz da. Sanki buton.

Dirençsel ekranlar kalitesine göre değişir sığasal ekranlar gibi. 5800 da kullandım. Nokia ile hiç işim olmaz ama dokunmatiği gayet te iyiydi. Öyle abanma gibi şeye gerek asla olmadı.

İşin aslı direçsel yani resisitif ekranlar daha hassastır. Tabi hedefleme konusunda. Ki çizim alanında kullanılır hala.

Ama denildiği gibi bu boyutta resisitif pek işlevsel olmaz.

Yine de şu yönden bakılmamış.

Evet S1200 gibi cihazlar 299TL ye ve kapasitif ekranlılar.

Ammaaaaaaa. Onlarda da GPS yok. Bu 10" lik tableti Pc ye monte et. 240 liraya GPS sorununu en iyi yolla çöz gibi bir şey. GPS i iyi çekiyor ise gayet iyi bir fiyat bence. Ama tablet olarak çok iş görmez. Üstelik araçtaki ses sistemine de bağladımmı yeme de yanında yat.

İyi fikir hemen bir şahin alayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: williamwallace88

quote:

yeni ekranı stok yapıyorlar.ellerinde kalanları 2. ve 3. dünya ülkelerine satıyorlar. şu an yeni ekran teknolojili cep telefonları bekleniyor korede. çıplak gözle görülebiliecek bir ledli 3D ekran a üstünde sensörler bulunan bu yüzden de dokunmadan cihaza hakim olabileceğimiz mükemmel bir ürün gelecek. parmak hareketleri algılanacak. ister koruyucu sticker olsun isterse en kalın eldiveni giy her şekil çalışacak. böylece ne kapasitif ne de rezistif kalacak.
    bir nevi playstation move gibi düşünülebilir.sadece o aparat bizim parmağımız olacak. şu an bu ürünü ispatlayamam. ürün tanıtımları yapılınca aa ben bu teknolojiyi daha önce okumuştum dersiniz ama. herhangi bir aksilik olmadığı sürece bu ekrana sahip ürünleri 2012 nin 2. ya da 3. çeyreğinde piyasada görücez

IR teknolojisinden mi bahsediyorsun.

http://www.youtube.com/watch?v=0b8sHd5BKRs

• peki kapasitif ekrana parmakla dokunmaktan başka nelerle dokunabiliriz?
  • upídîkã

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• up

• kapasitif daha uygun
  • kapasitif ekran tabi ki ama artık günümüz teknolojisiyle amoled ekranlar çıktı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emreün

@hakan456
    Esas resistif ölü bir teknoloji 10 yıl önceki dokunmatik telefonlarda kullanılıyordu denek olarak piyasaya sürülenlerde.
    Bilmeden saçma sapan yazıp insanları yanıltmayın kapasitif şuanki en iyi dokunmatik ekran teknolojisi ki iphoneda ve samsung htc gibi devler en iyi telefonlarında bunları kullanıyor dimi ? Biraz mantık yürütmen yeterli bunu bilmek için gelmiş ölü diyosun

Bilmeden insanları yanıltma

bence sen tam birşeyi okumadan yorum yapıp saçmalamışsın.
    evet kesinlikle ölü bir teknoloji kapasitif.geleceği yok. ben resistif e de iyi demedim o da eksik. telefonda ekran teknolojisi tam oturmuş değil. kapasitif eldivenle kullanınca çalışmıyor,koruyucu yapıştırınca çalışmıyor.resistif olanda çok hassas değil. seneye gümler hepsi. şu an ellerinde kalan ürünleri size kaklıyorlar. zamanında renkli tv nin çıktığı zaman türkiye ye siyah beyaz tv yi yeni pazarladıkları gibi. senin gibi enayi kafalar olduğu sürece daha çok sömürülürüz biz. Allah bilir 3G de senin için muhteşem bir teknolojidir. çok yazık. Yurtdışına çıkmadığını kulaktan dolma bilgilere kandığını,okuyup araştırmadığını ve bu alandaki cahilliğini göstemiş oldun tüm donanımcılara emreün..

yazdiklarin harbiden guzel hikaye oluymus
    3g demissin mukemmel bir sey sen hala gprs de kaldin herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: southname

quote:

quote:

@hakan456
    Esas resistif ölü bir teknoloji 10 yıl önceki dokunmatik telefonlarda kullanılıyordu denek olarak piyasaya sürülenlerde.
    Bilmeden saçma sapan yazıp insanları yanıltmayın kapasitif şuanki en iyi dokunmatik ekran teknolojisi ki iphoneda ve samsung htc gibi devler en iyi telefonlarında bunları kullanıyor dimi ? Biraz mantık yürütmen yeterli bunu bilmek için gelmiş ölü diyosun

evet kesinlikle ölü bir teknoloji kapasitif.geleceği yok. ben resistif e de iyi demedim o da eksik. telefonda ekran teknolojisi tam oturmuş değil. kapasitif eldivenle kullanınca çalışmıyor,koruyucu yapıştırınca çalışmıyor.resistif olanda çok hassas değil. seneye gümler hepsi. şu an ellerinde kalan ürünleri size kaklıyorlar. zamanında renkli tv nin çıktığı zaman türkiye ye siyah beyaz tv yi yeni pazarladıkları gibi. senin gibi enayi kafalar olduğu sürece daha çok sömürülürüz biz. Allah bilir 3G de senin için muhteşem bir teknolojidir. çok yazık. Yurtdışına çıkmadığını kulaktan dolma bilgilere kandığını,okuyup araştırmadığını ve bu alandaki cahilliğini göstemiş oldun tüm donanımcılara emreün..

" Allah bilir 3G de senin için muhteşem bir teknolojidir. çok yazık"

git okuma yazma öğren.. ayrıca ne kadar haklıymışım dediklerim birbir çıkıyor.. samsung s4 de gesture kontrol var.. vallaha ben bu işi biliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: southname

quote:

quote:

@hakan456

" Allah bilir 3G de senin için muhteşem bir teknolojidir. çok yazık"

git okuma yazma öğren.. ayrıca ne kadar haklıymışım dediklerim birbir çıkıyor.. samsung s4 de gesture kontrol var.. vallaha ben bu işi biliyorum

3g nesi kotu onu anlamadim.o olmasa edge devam edersin sonuc olarak dedigin olmeyen teknoloji resistif öldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Banlanmayan Adam

up

banlanmayan adam banlandı ve g*t oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkGuardian-53 -- 22 Eylül 2013; 15:26:12 >
  • Rezistif
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmare93

kapasitif ekran tabi ki ama artık günümüz teknolojisiyle amoled ekranlar çıktı

adam ocakta yazmıs ama yınede cevap yazasım geldı..

Bılmıyorsan konusma adam sansınlar demısler..

Sen burda elmayla oyuncak arabayı kıyaslamıssın.. Elma tabıkı ama gunumuz teknolojısınde oyuncak arabalar cıktı desen aynı etkıyı yaratırdı.. Amoled ekranın ııcnde pıksellerın dızılısıne gore verılen bır ısım.. Amoled, tft, lcd, ips gıbı..

Kapasıtıf ve rezıstıf ıse dokunmatık turune gore ayrım..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.