Şimdi Ara

RGB led sürücü kontroller devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

RGB şerit led sürücü, kontroller devre arıyorum. PCB 'si olan AVR veya PIC mikro denetleyecili olursa pek makbule geçer. ( Mikro denetleyicili olursa renk tonlamaları daha güzel olur düşüncesindeyim. ) İnternette gezinirken bir kaç yerde buldum ama eksiklikleri var. Kimisini .hex dosyası yok, kimisinin PCB dosyası eksik.
    Anladığım kadarıyla güncel Ticari değeri olan devre olduğu için, insanları hazır kitleri almaya yönlendirmek için yayınlanmıyor.
    Böyle bir devre arıyorum. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Böyle bir devre işimi görür,

İyi çalışmalar, kolay gelsin....

• Yukarıdaki devreyi hazırladım arkadaşlar, Mikro denetleyicili, 12F675 kullanılmış , RGB çıkışları güzel, Tüm renk geçişler var, ( Ana ve ara renkler ) çalışması güzel beğendim.
    Test çalışmaları devam ediyor...
    İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • Calistirdiktan sonra dosyalari paylasabilir misin.bir de kodlarini siz
    mi yazdiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  RGB led sürücü kontroller devresi

Evet arkadaşlar devreyi çalıştırdım, testlerimi yaptım, kullanılabilir hale getirdim, sonucu sizlerle de paylaşayım.
    Devre üzerinde bazı değişiklikler yaptım. İsteyen kullanır, isteyen devrenin aslını kullanır. Tercih size kalmış...

Bence Devre üzerinde bayağı değişiklik gerekiyor,Devre Şerit led için 12v, denetleyici için 5 v. 'a gereksinim duyuyor. Orjinal pcb 'de buna dikkat edilmemiş,Devreye öncelikle mikro denetleyici için sabit gerilim 5v için regülatör eklenmeli 78L05 ve regülatördeki parazitler için, giriş ve çıkışlara 100nf kapasite ilave ettim. Sonra besleme ve filtre için giriş ve çıkışlara 470 Uf - 100 Uf kapasiteleri ilave ettim. Regülasyon işi tamam,
    Devrede RGB ledleri sürmek için BC237 önerilmiş , BC237 en fazla 100mA akım verebildiğinden şerit led süremeyecektir. Burada da daha güçlü NPN tip transistör kullanılmalı, ben BDX 53 kullandım isteyen IRFZN44N 'de kullanabilir. Baskılı devrede, serit ledin sürülmesi için Transistör çıkışlarına soket yapılmamış onun yerine Dişi PRC pin 1X40 lı Header 'dan 4 lü kopartıp , delikli plakete monte ettim. Devre şu an itibariyle sorunsuz çalışmakta, Elimde 5 mt. RGB şerit led vardı onu kullanıyorum. Sürücü transistörler de ılınma bile yok.Ayrıca şema üzerinde görünmüyor, denetleyicinin 1 nolu bacak + VCC, 8 nolu bacak - VSS, ikisinin arasına voltaj parazitlenmelerine karşı denetleyiciyi korumak için 100nf kapasite takın.

Önereceğim dosyaların içerisinde, yukarıda görülen,baskılı devre ( ares) verilmiş ancak bu kadar modifiyeden sonra o baskı devre işe yaramayacak, kullanmayın derim. ( İsteyen orjinalini kullanabilir )
    Delikli plakete dizilmiş malzemelerle montaj yapıldı.Projeyi hazırlayan:AYTAÇ DÜRGEN; KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Elektrik öğretmenliği,
    Arkadaşımıza ben çok çokk teşekkür ederim. Dosyaları yayınladığı için...

Devreyi hazırlayıp kullanmak isteyenler için Şema+PCB+c dili .hex kodlar hepsi dosyanın içerisinde var...

http://320volt.com/pic12f675-ile-rgb-led-driver/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 11 Mart 2013; 19:30:31 >

• Paylaşımınız için teşekkür ederim.Eminim bir çok kişi bu konudan yararlanacaktır.
    Edit:Şuan picf16f628 işlemcisi ile bir rgb kart tasarlıyorum bitirdiğimde paylaşmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngeL101 -- 11 Mart 2013; 18:07:16 >
  • Denetleyiciye PWM özelliğini de ekleyin, renk geçişleri pwm ve soft olarak hazırlanırsa; anahtarla idare edilirse, pot kullanılıp, süre ayarları da yapılırsa, çok güzel bir proje ortaya çıkmış olur.

• Kumandali versiyonu bit pazarinda 10 tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    f30 far üzerindeki led kodlama?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: photos

Denetleyiciye PWM özelliğini de ekleyin, renk geçişleri pwm ve soft olarak hazırlanırsa; anahtarla idare edilirse, pot kullanılıp, süre ayarları da yapılırsa, çok güzel bir proje ortaya çıkmış olur.

zamanlamalar için dip-switch kullanmayı düşünüyorum.4 tane anahtar olacak en az 4 anahtar ile 10 değişik zaman ayarı eklenebilir.programsal pwm kullanıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuduman

Kumandali versiyonu bit pazarinda 10 tl

öyle bir yorum atmışsın ki burda ki devreler sanki çok basit ve değersiz biz de boşa uğraşıyoruz gibi bir hava katmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuduman

Kumandali versiyonu bit pazarinda 10 tl

Arkadaş doğru söylüyor. Bende bugün O bit pazarına gittim. Devreler çok ucuzdu 1 tl.

EMEĞE SAYGI DUYMAYAN NE ACAİP İNSANLAR VAR!

• Emege saygim tabiki var fakat yapilmamis bir seyi kendi cabalariyla yapmasi ayri nir zevk bende 2 ay oncesine kadar sizin gibi dusunuyordum. Belki soyle bir olay olabilir size bir devre gerekiyordur sadece size ozgu bir sey ona bisey demem. Yani kisacasi demek istedigim 10 tl ye satilan bir devreyi 20 tl ye mal edmek biraz anlamsiz bana gore

• Miyasada muadilleri olan devreleri kendip yaptiginda atsan atilmiyor satsan satilmiyor

• Hazırını aldım dün 10 tl kumandalı falan 10 numara tavsiyemdir
  • Bende 120 ledli bir sistem kurmaya calisiyorum ama cok zor.donanim ayri zor.yazilim ayri zor.vakitsizlik dersler falanda ayri konu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Evet arkadaşlar devreyi çalıştırdım, testlerimi yaptım, kullanılabilir hale getirdim, sonucu sizlerle de paylaşayım.
    Devre üzerinde bazı değişiklikler yaptım. İsteyen kullanır, isteyen devrenin aslını kullanır. Tercih size kalmış...

Bence Devre üzerinde bayağı değişiklik gerekiyor,Devre Şerit led için 12v, denetleyici için 5 v. 'a gereksinim duyuyor. Orjinal pcb 'de buna dikkat edilmemiş,Devreye öncelikle mikro denetleyici için sabit gerilim 5v için regülatör eklenmeli 78L05 ve regülatördeki parazitler için, giriş ve çıkışlara 100nf kapasite ilave ettim. Sonra besleme ve filtre için giriş ve çıkışlara 470 Uf - 100 Uf kapasiteleri ilave ettim. Regülasyon işi tamam,
    Devrede RGB ledleri sürmek için BC237 önerilmiş , BC237 en fazla 100mA akım verebildiğinden şerit led süremeyecektir. Burada da daha güçlü NPN tip transistör kullanılmalı, ben BDX 53 kullandım isteyen IRFZN44N 'de kullanabilir. Baskılı devrede, serit ledin sürülmesi için Transistör çıkışlarına soket yapılmamış onun yerine Dişi PRC pin 1X40 lı Header 'dan 4 lü kopartıp , delikli plakete monte ettim. Devre şu an itibariyle sorunsuz çalışmakta, Elimde 5 mt. RGB şerit led vardı onu kullanıyorum. Sürücü transistörler de ılınma bile yok.Ayrıca şema üzerinde görünmüyor, denetleyicinin 1 nolu bacak + VCC, 8 nolu bacak - VSS, ikisinin arasına voltaj parazitlenmelerine karşı denetleyiciyi korumak için 100nf kapasite takın.

Önereceğim dosyaların içerisinde, yukarıda görülen,baskılı devre ( ares) verilmiş ancak bu kadar modifiyeden sonra o baskı devre işe yaramayacak, kullanmayın derim. ( İsteyen orjinalini kullanabilir )
    Delikli plakete dizilmiş malzemelerle montaj yapıldı.Projeyi hazırlayan:AYTAÇ DÜRGEN; KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Elektrik öğretmenliği,
    Arkadaşımıza ben çok çokk teşekkür ederim. Dosyaları yayınladığı için...

Devreyi hazırlayıp kullanmak isteyenler için Şema+PCB+c dili .hex kodlar hepsi dosyanın içerisinde var...

http://320volt.com/pic12f675-ile-rgb-led-driver/

Calismalarinizi takip ediyorum selamlar.

Devreyi tam anlayamadim şimdi 12v lede giriş yapip her rengin ayri ayri kanalindan çıkış yapmıyor mu yani ben öyle biliyorum en azindan bu noktada npn transistorlerle her bir kanalin topragini kontrol ediyoruz dogru mudur. Peki sizin devrede ki transistorlerin c bacagina giden vdd tam olarak ne ise yarıyor. Birde r4 r5 r6 direncleri tam olarak ne işe yariyor bir cok benzer devre inceledim o direncleri gormedim pek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.