Şimdi Ara

Ribozom Oksijenli Solunum Enzimleri Sorusu Kesin Gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://m.facebook.com/note.php?note_id=363149190416730

Ribozom, her zaman hücre içerisinde serbest ya da endoplazmik retikulum üzerinde bulunmak zorunda değildir. Bitki ve bazı tek hücreli ökaryotlarda yer alan kloroplastlarda ribozom organeli de bulunur. Kloroplast ribozomu da prokaryot bir hücrede olduğu gibi 50S büyük alt birim, 30S de küçük alt birimden oluşur.

Bitki hücresinin stoplazmasını düşünürseniz farklı ama bitki hücresindeki kloroplastı düşünürseniz yine yapı olarak aynılar cevap ribozom gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahacioglu1995 -- 26 Haziran 2014; 21:46:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç saat önce bir konu açtım. Herkes kendi yaptığı cevabı doğru çıkarmaya çalışıyor. Bu amaçla oldukça ilginç yollara başvuruyorlar. Lafım direk sana değil, ama birkaçö gündür maalesef forumda bu mevcut.

Birincisi, kendi kaynağınızı yayınlayıp "kesin gibi" diyerek sadece bilgi kalabalığı yaratıyorsunuz.
    İkincisi, klasik bir tabirle "cımbızlama" adı verilen yönteme girişiyorsunuz. Bilginin sizi doğrulayan kısmını buraya alıp link vermişsiniz. Aynı sayfadaki bu bilgi umarım dikkatinizi çekmiştir;

Ribozom iki alt birimden oluşur. Ökaryotlarda büyük alt birim 60S , küçük alt birim ise 40S'tir. Bu alt birimlerin birleşimi 80S lik ökaryot ribozomunu oluşturur. Prokaryotlarda büyük alt birim 50S , küçük alt birim 30S'tir.

Bu bilgi, ribozomun prokaryot ve ökaryot hücrelerde farklılık gösterdiğini söylüyor. ÖSYM bize tüm canlılarda ortak olanı soruyordu. Yanılıyor muyum?

Sağlıcakla kalın, ve en önemlisi herkese mesajım ; biraz sakin olun. Sonuçlar yakında açıklanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 26 Haziran 2014; 21:58:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teleuro

Birkaç saat önce bir konu açtım. Herkes kendi yaptığı cevabı doğru çıkarmaya çalışıyor. Bu amaçla oldukça ilginç yollara başvuruyorlar. Lafım direk sana değil, ama birkaçö gündür maalesef forumda bu mevcut.

Birincisi, kendi kaynağınızı yayınlayıp "kesin gibi" diyerek sadece bilgi kalabalığı yaratıyorsunuz.
    İkincisi, klasik bir tabirle "cımbızlama" adı verilen yönteme girişiyorsunuz. Bilginin sizi doğrulayan kısmını buraya alıp link vermişsiniz. Aynı sayfadaki bu bilgi umarım dikkatinizi çekmiştir;

Ribozom iki alt birimden oluşur. Ökaryotlarda büyük alt birim 60S , küçük alt birim ise 40S'tir. Bu alt birimlerin birleşimi 80S lik ökaryot ribozomunu oluşturur. Prokaryotlarda büyük alt birim 50S , küçük alt birim 30S'tir.

Bu bilgi, ribozomun prokaryot ve ökaryot hücrelerde farklılık gösterdiğini söylüyor. Yanılıyor muyum?

Sağlıcakla kalın, ve en önemlisi herkese mesajım ; biraz sakin olun. Sonuçlar yakında açıklanacak.

Ağzına sağlık.
    ben de sınavda öyle düşünüp O2'li solunum yaptım. Bu saatten sonra açıklamaya gerek yok arkadaşlar, zaten 2 güne açıklarlar sonuçları 1 soru için kalp kırmayalım..

• Sınav açıklanacak oldu neyin peşindesiniz :D

• Hocam ribozom ama ya bakteride ETS elemanları bile aynı değil. Neyse kızdırdıysam kusura bakma ama yazdığım mantıklı Ökaryot Bitki Hücresinin Kloroplastındaki Ribozom ile Bakteri ribozomu aynı yapıdaymış orada da o yazıyor . Ayrıca kesin GİBİ yazdım direk kesin yazmadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enzim şıkkı çok yakın geliyor. Ben sınavda beynime oksijen gitmedi Bölünme çeşidi yaptım.
  • Teleuro kullanıcısına yanıt
    Ben konuyla alakali değil ama söyle bir şey söyleyeceğim İSTEYEN İSTEDİĞİ KONUYU ACAR BURASI FORUM SENİ İLGİLENDİRMEZ GİRERSİN DÜŞÜNCE YAZARSIN .Ayrıca adam kendi çapında bilgilendirmek istemiş sınav heyecanı var ne troller var git onlara yaz bunları

• Sakin beyler bi kaç güne açıklanır sonra siz de rahatlarsınız biz de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Engineer -- 27 Haziran 2014; 0:30:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Cevap O2 li solunum da kullanılan enzim.herkesin glikoz aynı enzimler kullanıyor diyor orası doğru O2 Si solunum için Dediğiniz doğru orda enzim farklılığından dolayi etil alkol veya laktik asit oluşur. Ama orda bize O2 li solunum demiş bide ribozomlarin farklı olmasının nedeni r RNA larin farklı baglanmasidir
     Ribozom Oksijenli Solunum Enzimleri Sorusu Kesin Gibi

• evet daha önce demiştim.kloroplast ve mitokondri organellerinin ribozomları prokaryot ribozomlarına benzer.hatta bu yüzden bazı bilim adamları bu organellerin geçmişte yaşayan bakteriler olduğunu öne sürer.kısacası ribozom denilen organel tüm canlılar aleminde var olmakla beraber ökaryot ve prokaryotlarda farklı yapıdadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o2 yaptım.sizin kadar da düşünmedim. Söyle bi düşünürsek zaten o2li solunumun evreleri tüm canlılarda aynıdır.dersane hocamızın da derste ökaryot ve prokaryot ribozomu farklı dediğini batırlıyorum

• O soruyu gerçekten bilerek işaretleyen çok çok nadir insan var çoğumuz iki şık arasında kaldık kiminin şansı yürüyecek kimi de geriye düşecek

• Forumda birkaç gündür görüyorum bu konuyu. Kızdığım nokta şu. Ribozom yapısı demek ribozomların genetik birebirliği değil arkadaşlar. Insanlarin genetik kodları tamamen farklı olmasına rağmen işleyişleri ve yapıları aynı özelliklere sahip hepimizin vücudu. Cevap Oksijenli Solunum Enzimleri çıkacak muhtemelen. Ama lütfen rRNA veya DNA farklılığı örneği vermeyin. Bakın enzimler de protein yapılıdır. Protein özgül bir molekül. Buna itirazinız yok. Kendinizi haklı çıkarmak için saçma sapan şeyler söylüyorsunuz. Ben de Ribozom yaptım lâkin boyutları sebebiyle cevap solunum enzimleri gibi görünüyor.

• Ribozomun yapısı diyordu soruda...

İnternette sırf kendi yaptığını doğru çıkarmak için yok bilmem boyutu 40s ötekinde 80s diyenler var ama burada boyut değil yapı önemliydi.

Cevap yine solunum enzimleri çıkabilir ama bu soru hep muallak olarak kalacak. Kimileri (belki ben de dahil) bu saçma soru yüzünden hedeflerini gerçekleştiremeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliumut38 -- 27 Haziran 2014; 11:51:58 >

• beyler bu sorunun bir şıkkında da bölünme şekli var mıydı?
  • Ribozom rRNA dan oluşur rRNA da protein ... her hücre kendine özgü protein üretir.... o2 solunum enzimlerinde aynı madde glikoz olarak düşünelim mesela enzimi aynı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnakgl1905

Ribozom rRNA dan oluşur rRNA da protein ... her hücre kendine özgü protein üretir.... o2 solunum enzimlerinde aynı madde glikoz olarak düşünelim mesela enzimi aynı..

oksijenli solunum enzimleri de protein yapılı dediğin gibi her hücre kendine özgü protein üretir.bu mantığa göre o da farklı olur.kendinle çelişiyorsun.evet cevap dediğiniz çıkabilir ama şansla doğru yapmış olacaksınız bir çok kişi gibi.
    bu soru şans sorusu kimse net şekilde bilerek işaretlemedi iki şık arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliumut38 -- 27 Haziran 2014; 12:16:02 >

• fenerliumut38 F kullanıcısına yanıt
    kardeşim en sonda yazdımki glikozun yıkımı için enzimler aynı dedi dikkat ettiysen... @fenerliumut38
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliumut38

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnakgl1905

Ribozom rRNA dan oluşur rRNA da protein ... her hücre kendine özgü protein üretir.... o2 solunum enzimlerinde aynı madde glikoz olarak düşünelim mesela enzimi aynı..

oksijenli solunum enzimleri de protein yapılı dediğin gibi her hücre kendine özgü protein üretir.bu mantığa göre o da farklı olur.kendinle çelişiyorsun.evet cevap dediğiniz çıkabilir ama şansla doğru yapmış olacaksınız bir çok kişi gibi.
    bu soru şans sorusu kimse net şekilde bilerek işaretlemedi iki şık arasında

o2li solunum icin gerekli olan enmin yapisindaki proteini urettiren genler tum canlilarda ortak. O yuzden o proteinler de tamamen ayni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.