Şimdi Ara

Richtextbox a satır numarası verme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Visual basic de richtextbox ın içi örneğin şöyle:
    123456
    7890
    12345
    67890
    Ben her satıra satır numarası vermek istiyorum yani;
    1 123456
    2 7890
    3 12345
    4 67890
    Olmasını istiyorum.
    Fakat richtextbox ın içindeki metni bilgisayardan yüklüyorum ve metinler birbirinden farklı. Yani richtextbox a yüklediğim her metin dosyasının satır sayısı farklı.
    Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Visual Basic olduğu için nasıl yazıldığını bilmiyorum ama mantıken şöyle olmalı:

- For döngüsü oluşturup i = 0 deyip kaç satır olacaksa i < SatirSayisi şeklinde bitmeli
    - Her i değerinde Richtextbox = Richtextbox + [i + 1].toString()+ "-)" + " Metin" + alt satır ifadesi

gibi Richtextbox'a önce satır numarası + metin + alt satıra geçme ifadesi ekleyerek yapabilirsiniz. C#'ta bunu yapıp gösteririm ama sizin daha önceki konularınızda da görmüştüm VB olduğu için anlaşılması zor gelebilir. Ben size en basitiyle algoritmasını yazdım. Buradan mantığını kurup VB'teki syntax'ine (yazım) göre yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 8 Ocak 2020; 16:44:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Visual Basic olduğu için nasıl yazıldığını bilmiyorum ama mantıken şöyle olmalı:

- For döngüsü oluşturup i = 0 deyip kaç satır olacaksa i < SatirSayisi şeklinde bitmeli
    - Her i değerinde Richtextbox = Richtextbox + [i + 1].toString()+ "-)" + " Metin" + alt satır ifadesi

gibi Richtextbox'a önce satır numarası + metin + alt satıra geçme ifadesi ekleyerek yapabilirsiniz. C#'ta bunu yapıp gösteririm ama sizin daha önceki konularınızda da görmüştüm VB olduğu için anlaşılması zor gelebilir. Ben size en basitiyle algoritmasını yazdım. Buradan mantığını kurup VB'teki syntax'ine (yazım) göre yapabilirsiniz.
    Söylediğini yaptım fakat sadece metnin ilk satırına toplam satır sayısını yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keto24 K kullanıcısına yanıt
    Yazdığın kodu paylaşırsan daha rahat yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spedy_jack

Yazdığın kodu paylaşırsan daha rahat yardımcı olabiliriz.
    Tamam hocam hallettim. Şöyle yapılıyor:
    Dim lines = rtb.Lines
    Dim sonuc = lines.[Select](Function(l, i) $"{i + 1} {l}").ToArray()
    rtb.Lines = sonuc

Buradaki rtb richtextbox demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.