Şimdi Ara

Rift online vs Yulgang 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar an itibariyle Rift onlineye başlamış bulunmaktayız ben ve arkadaş çevremle . Fakat yulgang 2 yi de indirdik

2 oyunun da ilk bakışını yaptık ve Yulgang a kamera açısı combolar ve oynanış açısından daha çok ısındım ( faction war ,pvp, pk - arena vs olması da cezbetti tabi ama sanırım bunlar Riftte de var) ama genelde '' TABİKİ DE RİFT

Rift online çok daha ayrıntılı bir oyun oldugu için Rift hakkında birşey söyleyemiyeceğim daha bu yüzden de Rİft online için yardımcı olacak arkadaşlar arıyoruz! Guild/clan ne varsa .

Peki 2 oyunun da ayrıntısını bilen arkadaşlar bi karşılaştırma yapabilir mi? Gerekçeleri ile

• Yulgang oynıcana Knight oyna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Yulgang oynıcana Knight oyna.
    Gerekçesi?

Rift oynayan arkadaşlar varsa yardım lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybarsbaturay

Gerekçesi?

Rift oynayan arkadaşlar varsa yardım lazım

Alıntıları Göster
    rift ağırlıklı olarak pve oyunu. Pve seviyorsanız, hikaye idir, raiddir, zindandır kovalayacaksanız... KISACA PVE istiyorsanız rift oynayın. Pvp istiyorsanız başka bir oyun araştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

rift ağırlıklı olarak pve oyunu. Pve seviyorsanız, hikaye idir, raiddir, zindandır kovalayacaksanız... KISACA PVE istiyorsanız rift oynayın. Pvp istiyorsanız başka bir oyun araştırın.

Kesinlikle pvp oyunu arıyorum . open word pk , arena, faction war tarzı savaşlar varmış oyunda nasıl pvp yok :SKesinlikle pvp oyunu arıyorum . open word pk , arena, faction war tarzı savaşlar varmış oyunda nasıl pvp yok :S
  • quote:

quote:

Kesinlikle pvp oyunu arıyorum . open word pk , arena, faction war tarzı savaşlar varmış oyunda nasıl pvp yok :SKesinlikle pvp oyunu arıyorum . open word pk , arena, faction war tarzı savaşlar varmış oyunda nasıl pvp yok :S

Alıntıları Göster
    Rift ağırlıklı olarak pve oyunudur. Pvp si oyun motoru olsun, pve ağırlığından olsun iyi değildir. 50 tane buffla gezen insanlarla kapışırken pvp mi olur.
    Pvp oyunlarındaki sınıf buffları kısa sürer anlıktır.. Fazla etki etmezler vs.

Pvp istiyorsanız harcayacağınız vakte değecek tek OYUN (aylık ödemesi olmayanlarda) GW2 dir. Pvp si zordur (kolaymış gibi gelir ama değildir.)

not: oyunu 1 kez satın almak gerekir. Ondan sonrası bedavadır. Aylık ödemeli isterseniz seçenekler artar. Eğer kalite önemli değilse, dengesiz pvp ve kalitesiz oyun/oyuncu sorun olmayacaksa f2p oyun seçenekleri artar.
    ek: ben değecek birşey oynanmalı diye düşündüğüm için gw2 önerdim. Yoksa f2p oyunlarda takılan baya insan var. Fakat benim gördüğüm moba dışında f2p oyunlarında denge ve kalite yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 11 Temmuz 2014; 1:31:45 >

• quote:

Rift ağırlıklı olarak pve oyunudur. Pvp si oyun motoru olsun, pve ağırlığından olsun iyi değildir. 50 tane buffla gezen insanlarla kapışırken pvp mi olur.

Pvp istiyorsanız harcayacağınız vakte değecek tek OYUN (aylık ödemesi olmayanlarda) GW2 dir. Pvp si zordur (kolaymış gibi gelir ama değildir.)

not: oyunu 1 kez satın almak gerekir. Ondan sonrası bedavadır. Aylık ödemeli isterseniz seçenekler artar. Eğer kalite önemli değilse, dengesiz pvp ve kalitesiz oyun/oyuncu sorun olmayacaksa f2p oyun seçenekleri artar.
    ek: ben değecek birşey oynanmalı diye düşündüğüm için gw2 önerdim. Yoksa f2p oyunlarda takılan baya insan var. Fakat benim gördüğüm moba dışında f2p oyunlarında denge ve kalite yok.

GW2 yi biliyorum. çok oyun oynadım çoğunda da böyle deneme aşamasında kaldık. gw2 yi almama sebeplerimden biri Kingdom ve arcage online çıkmadan boşuna para mı veririrm acaba sorusu ve oyunun videolardan (bana mı öyle geliyor) pek dinamik görünmemesi . Etekli insanlar ok ve skillerini atarken çok yavaşlar be :) ama dedigin gibi oyunun sistemi/mantıgı daha önemli.

Gw2 kaç ay/ yıllık oyun acaba rift kadar vardır sanırım ? Rift hakkında daha derin bilgi almak istiyorum hocam senden özel biyerden konusalım

Rift hakkında daha derin bilgi almak istiyorum hocam senden özel biyerden konusalım 2 ırkın open work pk sı - 3 çeşit arenası - faction war - hic durmadan event olan bi oyun önceki denedigim 8-10 oyuna oranla bana pvpde çok tatmin edici geldi ama oynadıysan bi bildigin vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsbaturay -- 11 Temmuz 2014; 14:05:07 >

• quote:

quote:

GW2 yi biliyorum. çok oyun oynadım çoğunda da böyle deneme aşamasında kaldık. gw2 yi almama sebeplerimden biri Kingdom ve arcage online çıkmadan boşuna para mı veririrm acaba sorusu ve oyunun videolardan (bana mı öyle geliyor) pek dinamik görünmemesi . Etekli insanlar ok ve skillerini atarken çok yavaşlar be :) ama dedigin gibi oyunun sistemi/mantıgı daha önemli.

Gw2 kaç ay/ yıllık oyun acaba rift kadar vardır sanırım ? Rift hakkında daha derin bilgi almak istiyorum hocam senden özel biyerden konusalım

Rift hakkında daha derin bilgi almak istiyorum hocam senden özel biyerden konusalım 2 ırkın open work pk sı - 3 çeşit arenası - faction war - hic durmadan event olan bi oyun önceki denedigim 8-10 oyuna oranla bana pvpde çok tatmin edici geldi ama oynadıysan bi bildigin vardır

Alıntıları Göster
    Rift hakkında anlatacak birşey yok. Pve seviyorsanız güzel bir oyun. Pvp istiyorsanız seçenekler arasında yok malesef. Riftin pvp si tatmin edici felan değil. Polyannacılık yapıp oynarsanız başka. O oyun pve seven ve pve ağırlıklı oynayan birisi için yeterli bir pvp ye sahip olabilir. Fakat ağırlıklı olarak pvp seven birisi için pvp si tatmin edici değildir. Tekrar ediyorum PVE > PVP ise sizin için rift iyi bir seçim. Benim mesajlarım sizi tatmin etmiyorsa, twitch.tv de rift yayını yapanlara sorular sorabilirsiniz. Tarafsız birisini bulabilirseniz herşeyinizi cevaplar.

gw2 ağustos sonunda 2 yıl olacak.
    Gw2 nin neyi çok yavaş anlayamadım, bir skille basınca 23436 tane efekt görmediğin için mi öyle söyledin? hm.. Gw2 nin pvp si için şöyle söyleyebilirim. Taktik+refleks ister. Bu yüzden iyi oyuncu ile kötü oyuncu arasındaki fark bir uçurumdur. Item kasıp kasıp kasıp kötü oyunculuğunu kapatamazsın. Bir çok mmo daki gibi "aha skill in cd si bitti" diyip basamazsın. Skillerini yersiz kullanamazsın.
    Bir çok mmo daki gibi rakibinin kull kullanmaya başladığı yetenekleri KOCAMAN KOCAMAN yazılar ile göremezsin. Kocaman cast barı olmaz. Rakibinin kullandğı skilli animasyondan ve sesden bilip ona göre davranırsın. Örneğin rakip eline kalkan çekti, üstüne doğru uçuyor (biliyorsunki seni kalkanla sersemletecek). Kenara çekiliyorsun, rakip bir boğa gibi geçiyor. Yada eline büyük çekiç aldı, iki eliyle kafasının üstünden sırtına doğru kaldırdı (onu yukardan kafana yediğinde stun olacaksın), yememek için atlıyorsun kenara... Kısaca pvp si monoton bir yapıya sahip değil.

Sen de haklısın aslında. gw2 nin pvp lerine baktığında birşey anlamıyorsun. Çünkü oynayanın düşündüğü şeyleri bilmiyorsun. Eğer gw2 düşünüyorsanzı şu altdaki 2 örnek video yu izlerseniz, gw2 pvp si hakkında fikriniz olur. Ondan sonra gw2 sizin aradığınız oyun mu değil mi çok rahat karar verebilirsiniz. Herkes bu tip pvp yi sevmek zorunda değil. Bazılarında refleks yoktur veya rahat bir şekilde pvp yapmak ister.

Şu eski video da. Gw2 deki pvp arka planı var. Çeken kişinin grafik ayarları ve çekim kalitesi yüzünden baya tırt ama önce bunu izle. Altdaki video dan birşey anlayabilmek için bunu izlemek önemli.

Yukarıdakini izledikten sonra bu video daha anlamlı. Çünkü bu video da kendi yaptığı şeyleri söylüyor. Pvp nin ot gibi olmadığını daha rahat anlarsın. Olay sadece kendi skillerini bilmek değil, rakibi bilmek, rakibin ne yaptığını görmek, ona göre cevap vermek...

Şuda benim çektiğim bir video :P. Öyle seçmece sahneler yok. Bir arkadaşın "elementalist çok kötü sınıf, pvp de kağıt gibi. Birşey yapamadan ölüyorum" demesi üzerine çekmiştim. Kaydı başlatıp 1 saat oynadığım oyunu koymuştum. İlk başta bir yerde makas varmış gibi görünüyor ama, orayı hızlandıracağım derken uçurmuşum yanlışlıkla (koşma yerini). Video nun 15 dakikasından sonrası daha eğlenceli sanırım. Birde bir yerde birisinin sorularını cevaplamışım, oralar geçilebilir.

Çekim kalitesi biraz kötü (izlenebilecek seviyede yinede). Ücretli bir programın kısıtlamalarıyla çekmeye çalışmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 11 Temmuz 2014; 20:12:11 >

• quote:

Rift hakkında anlatacak birşey yok. Pve seviyorsanız güzel bir oyun. Pvp istiyorsanız seçenekler arasında yok malesef. Riftin pvp si tatmin edici felan değil. Polyannacılık yapıp oynarsanız başka. O oyun pve seven ve pve ağırlıklı oynayan birisi için yeterli bir pvp ye sahip olabilir. Fakat ağırlıklı olarak pvp seven birisi için pvp si tatmin edici değildir. Tekrar ediyorum PVE > PVP ise sizin için rift iyi bir seçim. Benim mesajlarım sizi tatmin etmiyorsa, twitch.tv de rift yayını yapanlara sorular sorabilirsiniz. Tarafsız birisini bulabilirseniz herşeyinizi cevaplar.

Gw2 nin neyi çok yavaş anlayamadım, bir skille basınca 23436 tane efekt görmediğin için mi öyle söyledin? hm.. Gw2 nin pvp si için şöyle söyleyebilirim. Taktik+refleks ister. Bu yüzden iyi oyuncu ile kötü oyuncu arasındaki fark bir uçurumdur. Item kasıp kasıp kasıp kötü oyunculuğunu kapatamazsın. Bir çok mmo daki gibi "aha skill in cd si bitti" diyip basamazsın. Skillerini yersiz kullanamazsın.
    Bir çok mmo daki gibi rakibinin kull kullanmaya başladığı yetenekleri KOCAMAN KOCAMAN yazılar ile göremezsin. Kocaman cast barı olmaz. Rakibinin kullandğı skilli animasyondan ve sesden bilip ona göre davranırsın. Örneğin rakip eline kalkan çekti, üstüne doğru uçuyor (biliyorsunki seni kalkanla sersemletecek). Kenara çekiliyorsun, rakip bir boğa gibi geçiyor. Yada eline büyük çekiç aldı, iki eliyle kafasının üstünden sırtına doğru kaldırdı (onu yukardan kafana yediğinde stun olacaksın), yememek için atlıyorsun kenara... Kısaca pvp si monoton bir yapıya sahip değil.

Sen de haklısın aslında. gw2 nin pvp lerine baktığında birşey anlamıyorsun. Çünkü oynayanın düşündüğü şeyleri bilmiyorsun. Eğer gw2 düşünüyorsanzı şu altdaki 2 örnek video yu izlerseniz, gw2 pvp si hakkında fikriniz olur. Ondan sonra gw2 sizin aradığınız oyun mu değil mi çok rahat karar verebilirsiniz. Herkes bu tip pvp yi sevmek zorunda değil. Bazılarında refleks yoktur veya rahat bir şekilde pvp yapmak ister.

Şu eski video da. Gw2 deki pvp arka planı var. Çeken kişinin grafik ayarları ve çekim kalitesi yüzünden baya tırt ama önce bunu izle. Altdaki video dan birşey anlayabilmek için bunu izlemek önemli.

Yukarıdakini izledikten sonra bu video daha anlamlı. Çünkü bu video da kendi yaptığı şeyleri söylüyor. Pvp nin ot gibi olmadığını daha rahat anlarsın. Olay sadece kendi skillerini bilmek değil, rakibi bilmek, rakibin ne yaptığını görmek, ona göre cevap vermek...

Şuda benim çektiğim bir video :P. Öyle seçmece sahneler yok. Bir arkadaşın "elementalist çok kötü sınıf, pvp de kağıt gibi. Birşey yapamadan ölüyorum" demesi üzerine çekmiştim. Kaydı başlatıp 1 saat oynadığım oyunu koymuştum. İlk başta bir yerde makas varmış gibi görünüyor ama, orayı hızlandıracağım derken uçurmuşum yanlışlıkla (koşma yerini). Video nun 15 dakikasından sonrası daha eğlenceli sanırım. Birde bir yerde birisinin sorularını cevaplamışım, oralar geçilebilir.

Çekim kalitesi biraz kötü (izlenebilecek seviyede yinede). Ücretli bir programın kısıtlamalarıyla çekmeye çalışmıştım.

Pm attım ama cvp vermek istemedin sanırım :)

Şimdi hocam senin mesaja cevap vericek olursam. Ben senın anlattıgın tarza pvp falan asla aramıyorum. Öyle bi pvp aramadıgım gibi 'ben bu oyunu pve için oynuyorum diyen tiplerden de asla degilim. Sen bu işten anlayan bi insan olarak demek istedigimi anlayacaksın sımdı.

Oynadıgım onca mmorpg mmofps moba oyunların ıcınden secmece olarak söyleyecek olursak:

KO pvp sistem/mantıgı

TERA'nın karakterler uyumu ( derken lancerin mükemmel uyumu , healer , mystic uyumu ve DPS/AGGRO uyumu yani her karakterin olması amaçlandığı gibi pvp de yer etmesi yani cabaldaki gibi en çok damageyi kalkancı vurup healer olmadan pvp yapmamak ÖRNEĞİN)

RIFT gibi birçok oyundaki Orta Çağ dönemi (yani anime degil )

Rift gibi pvp haricinde takılırken dinamik oyun anlayışı ( sürekli event dungeon vs )

VE HER OYUNUN SON DÖNEMLERINDE YAPTIĞI GİBİ AÇ KÖPEK OLMAYAN bir şirket ( paranın item degil de skin vs satın alabileceği ve sürekli patch atabilen bir şirket )

yani senın bahsettıgın sacmalıkları ve über züper görüntü falan arayan bir insan olmamakla birlikte 10larca oyun arasından tatmin olamadık :) gw 2 bunları verebilecek mi ben aylık 100lira yatırmadan?

Ha bahsettigim yavaşlıga gelirsek de son attıgım video olmasa da önceki video tatmin etti :) Benim bahsettigim olay da etekli elbiseli ablaların agır bi görüntü ( görütü motorundan kaynaklı) ile ok falan atanları izlemiştim arenada ondan öyle dedim :))

Dediklerin dogrudur hocam bunları da geçersek şu soruma cevap alamadım ( oyundan da bi türk bulamadım senı ugrastırıyoruz ama ). Riftteki 2 ırkın savaşı falan yok mu ? var da çok mu az oluyo neden yok onu merak ettım. (mesela dragon's prophette varmış içine etmişler - c9 - vindictus tarzı oyunlarda arena hariç HİÇ pvp yok ama bunda neden tatmın etmez merak ettım sadece )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsbaturay -- 12 Temmuz 2014; 1:06:24 >

• quote:

quote:

Şimdi hocam senin mesaja cevap vericek olursam. Ben senın anlattıgın tarza pvp falan asla aramıyorum. Öyle bi pvp aramadıgım gibi 'ben bu oyunu pve için oynuyorum diyen tiplerden de asla degilim. Sen bu işten anlayan bi insan olarak demek istedigimi anlayacaksın sımdı.

Oynadıgım onca mmorpg mmofps moba oyunların ıcınden secmece olarak söyleyecek olursak:

KO pvp sistem/mantıgı

TERA'nın karakterler uyumu ( derken lancerin mükemmel uyumu , healer , mystic uyumu ve DPS/AGGRO uyumu yani her karakterin olması amaçlandığı gibi pvp de yer etmesi yani cabaldaki gibi en çok damageyi kalkancı vurup healer olmadan pvp yapmamak ÖRNEĞİN)

Rift gibi pvp haricinde takılırken dinamik oyun anlayışı ( sürekli event dungeon vs )

VE HER OYUNUN SON DÖNEMLERINDE YAPTIĞI GİBİ AÇ KÖPEK OLMAYAN bir şirket ( paranın item degil de skin vs satın alabileceği ve sürekli patch atabilen bir şirket )

yani senın bahsettıgın sacmalıkları ve über züper görüntü falan arayan bir insan olmamakla birlikte 10larca oyun arasından tatmin olamadık :) gw 2 bunları verebilecek mi ben aylık 100lira yatırmadan?

Ha bahsettigim yavaşlıga gelirsek de son attıgım video olmasa da önceki video tatmin etti :) Benim bahsettigim olay da etekli elbiseli ablaların agır bi görüntü ( görütü motorundan kaynaklı) ile ok falan atanları izlemiştim arenada ondan öyle dedim :))

Dediklerin dogrudur hocam bunları da geçersek şu soruma cevap alamadım ( oyundan da bi türk bulamadım senı ugrastırıyoruz ama ). Riftteki 2 ırkın savaşı falan yok mu ? var da çok mu az oluyo neden yok onu merak ettım. (mesela dragon's prophette varmış içine etmişler - c9 - vindictus tarzı oyunlarda arena hariç HİÇ pvp yok ama bunda neden tatmın etmez merak ettım sadece )

Alıntıları Göster
    2. video beni benden aldı :) zırh kullanan arkadaşlar da varmış demekki . Ama dedıgım gıbı skype vs üzerinden ayrıntılı konusmak ısterım derın meseleler hakkında oyunu dırek satın alabılırım konustuktan sonra

• quote:

quote:

KO pvp sistem/mantıgı

Alıntıları Göster
    Bi ara pm leri temizlemiştim, arada kaynamıştır.

gw2 ye aylık 100 lira yatırılmıyorki? gw2 yi sadece ve sadece 1 kez alıyorsun bitiyor. Ömür boyu bedava gerisi... Gw2 nin böyle oluyor olma nedeni yapan adamların imzası o oyun.

"senin bahsettiğin saçmalıkları" dediğin kısmı anlamadım.

Ko pvp si dediğin şey bana göre basit bir mekanğe sahiptir. Item üstündür. Pot kullanılan bir pvp sistemi bana uymaz.
    Tera dediğin şeyin pvp si kağıt üzerinde güzel duruyor. Tank koşar çarpar yamultur, healer healler vs.. Fakat oyun genel anlamda diğer oyunlardan kötü. F2p oyunlar arasında üst sıralarda olabilir ama ben oynamam. Ayda 15$ vermemek için köle gibi bir oyunda kasamam. Hele o eu serverlarında... Ben kendi düşüncemi yazıyorum burada. Aylık 15$ veremeyecek insan oynar elbet (gerçi o oyunu kaldıracak pc ye sahip olup, internet parasını ödeyebilen insan sanki 15$ ödeyebilir aylık gibi geliyor. Tabi bilemiyorum yine de). mmo seçerken uzun vadeli birşey olmasını isterim ben. Bir iki ay takılıp bırakacağım şeye pek başlamak istemem.

AÇ KÖPEK gibi dediğin oyun firmaları? hm.. açıkcası neler oynadın bilmiyorum fakat benim tercih ettiklerimin arasında bu tarz birşey ile karşılaşmadım. Zaten böyle bir oyun niye oynanır bilmiyorum. Buna yakın oynadığım tek oyun KO olur. Onunlada edit bir karakterle oynadığımdan ne level kastım, ne item kastım, ne de marketi için para yatırdım (edit karakter derken, database e giren birisinin hediyesiydi.)

rift hakkında şuradan daha fazla bilgi alabilirsin:www.riftci.com

Beleş olsun, kötü olsada oynarım gibi bir durum söz konusuysa daha fazla konuşmam doğru olmaz. Çünkü f2p oyunların neredeyse hepsi kalite anlayışımın altında. O yüzden bir çoğunu araştırmadım bile. Elbette iyi olduğunu düşündüğüm bir kaçına bir kaç ay ve para ayırarak endgame gördüğüm oldu. Fakat değmeyeceğini anladığım yerde bıraktım. Vaktimi eğlendirecek birşeye harcamak isterim. Item üstünlüğü ile bir aptalın bile beni keseceği oyunlardan uzak durmaya çalışırım :P

Zırh kullanan kısmını anlayamadım? warrior vari birşeylerdenmi yoksa set görünümlerinden mi bahsettin. Sana yolladığım videolar pvp ile uğraşan insanlar. Genelde setlerinin görünüşleri için uğraşmazlar. Yoksa güzel görünümlü şeyler mevcuttur.

https://www.google.com.tr/search?q=gw2+armor+set&client=firefox-a&hs=T3k&rls=org.mozilla:tr:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=02TAU_HmJ-210QWRj4GwBA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Qvm_z1-ejGUvzM%253A%3BIDMK381_nxF5gM%3Bhttp%253A%252F%252Fvideogame-art.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F10%252FVideoGameArt_GuildWars2_ArmorSets01_NeilBerard.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fvideogame-art.com%252Fportfolio%252Fneil-berard%252F%3B1238%3B1160

Rift online vs Yulgang 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 12 Temmuz 2014; 1:32:58 >

• KO nun pvp sistemi mmorpg dünyasında hiç bi oyunda yapılamadı o kadar oyuncu kitlesine sahip bi oyun daha olmadı ( tabı zamanın etkileri de var bu işte) sistemden kastım cz , pk , arena , pvp ve hatta kale savaşı dışında 2ırkın birbirine savaş açıp şehrine kadar basması sürecindeki sınırsız pvp zevkinden bahsettim pot motu da geçtim çok iyi oyunculuk isterdi.

Hocam terayı belli ki oynamamışsın o yüzden demek istedigim tam anlaşılmadı ama kağıt üzerinde degil hiç bişey üzerinde pvp si iyi degil berbat ötesi. ve AŞIRI oyunculuk ve kafa isteyen bir oyundur (hatta abartılmış olması can sıkar ) dungeonda bile 1 parti arkadaşı 1 kafasızlık yaparsa saatlerin boşa gidebilir hayatımda öyle dungeon mantıgı görmedım . Bahsettıgım olay da karakterlerin kendi arasında pvp deki uyumu ve amacına çok uygun kullanılması idi (kalkancı aggrosunu basar kendıne ceker tanklar dps dps atar healer ve suportsuz hiçbişey olmaz) ama gel gelelim çok özellik isteyen görüntü motoru ve olan oyuncuyu 2435124125 Servere ayrınca user bulamamaktan güzeller güzeli oyunun içine etmışler dönüp dönüp umutla oynasam da malesef dedigim bi oyundur neyse

Aç köpek firma derken çok oyun gördum bi örnek yıllarca oynadıgımız CABAL online oyunun son dönemlerinde ' para ile istedigin kadar iteme istedigin kadar + basabilecegin bi cash item' getirdiler ve karakterimi satıp oyunu bıraktım

KO ve CABAL ın eski günlerini göreceksem parası neyse vermeye hazırım mmorpg sitelerindeki oyun tanıtımcıları gibi her gün oyun degiştirmekten ben de elbet sıkıldım.

Para üstün degil diyorsun güzel peki yeterli user var mı? pvp sistemi tam olarak nasıl? ( open world pk mı var yoksa belli zamanlar savaş mı cıkıyor yoksa istedigin zaman pk açıp millete mi saldırıyorsun? tamam arena var 10vs10 tarzı ama onun dışında? bir de YETERLİ USER var mı ?

RİFTCI denen forumda 2 üyelik aldım onaylamadı pek degerli admin(!) o yüzden seni yoruyorum. şimdi tekrar üyelik alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsbaturay -- 12 Temmuz 2014; 1:40:04 >

• quote:

KO nun pvp sistemi mmorpg dünyasında hiç bi oyunda yapılamadı o kadar oyuncu kitlesine sahip bi oyun daha olmadı ( tabı zamanın etkileri de var bu işte) sistemden kastım cz , pk , arena , pvp ve hatta kale savaşı dışında 2ırkın birbirine savaş açıp şehrine kadar basması sürecindeki sınırsız pvp zevkinden bahsettim pot motu da geçtim çok iyi oyunculuk isterdi.

Hocam terayı belli ki oynamamışsın o yüzden demek istedigim tam anlaşılmadı ama kağıt üzerinde degil hiç bişey üzerinde pvp si iyi degil berbat ötesi. ve AŞIRI oyunculuk ve kafa isteyen bir oyundur (hatta abartılmış olması can sıkar ) dungeonda bile 1 parti arkadaşı 1 kafasızlık yaparsa saatlerin boşa gidebilir hayatımda öyle dungeon mantıgı görmedım . Bahsettıgım olay da karakterlerin kendi arasında pvp deki uyumu ve amacına çok uygun kullanılması idi (kalkancı aggrosunu basar kendıne ceker tanklar dps dps atar healer ve suportsuz hiçbişey olmaz) ama gel gelelim çok özellik isteyen görüntü motoru ve olan oyuncuyu 2435124125 Servere ayrınca user bulamamaktan güzeller güzeli oyunun içine etmışler dönüp dönüp umutla oynasam da malesef dedigim bi oyundur neyse

Aç köpek firma derken çok oyun gördum bi örnek yıllarca oynadıgımız CABAL online oyunun son dönemlerinde ' para ile istedigin kadar iteme istedigin kadar + basabilecegin bi cash item' getirdiler ve karakterimi satıp oyunu bıraktım

KO ve CABAL ın eski günlerini göreceksem parası neyse vermeye hazırım mmorpg sitelerindeki oyun tanıtımcıları gibi her gün oyun degiştirmekten ben de elbet sıkıldım.

Para üstün degil diyorsun güzel peki yeterli user var mı? pvp sistemi tam olarak nasıl? ( open world pk mı var yoksa belli zamanlar savaş mı cıkıyor yoksa istedigin zaman pk açıp millete mi saldırıyorsun? tamam arena var 10vs10 tarzı ama onun dışında? bir de YETERLİ USER var mı ?

RİFTCI denen forumda 2 üyelik aldım onaylamadı pek degerli admin(!) o yüzden seni yoruyorum. şimdi tekrar üyelik alayım
    Bence sen pek fazla oyun oynamadığın için ko yu bu kadar övüyorsun. Çok iyi oyunculuk isteme kısmı güldürdü açıkcası.

Terayı oynamamışsın derken? 2.5 ay günde 10 saat oynadım. Yaklaşık 200tl para yatırdım. Endgame gördüm. Pvp gördüm ve aynen bıraktım. Öyle sandığın gibi iyi oyunculuk felan değil bildiğin item istiyor. Açıkcası 600 saat kadar oynadığım bir oyun hakkında fikir sahibi olduğumu düşünüyorum. 2 aylık premium (tera club) + el altından end game için birşeyler aldığım halde o oyundan zevk alamadım. Ne yaptın dersen, marketde satılan bir seti alıp, hepsini masterwork yapıp, +11 silahta +12 idi yanılmıyorsam (+12 sonmuydu emin olamadım. Baya unutmuşum + kısmını). O oyun bana göre dengesiz ve çok fazla grind gerekiyor. Koreliler grindi niye bu kadar seviyor anlamam veremem açıkcası :P.
    Tera ya kötü oyun demiyorum fakat 15$ verip çok daha iyilerini oynayabilme imkanı varken yüzüne bakmam diyorum. Ayrıca kesinlikle EU versiyonu kötü ve ilgisizler. Hilenin hurdanın botun içinde oyun oynanmaz. Adamlar ilgilenmiyor, patchler geç geliyor, ping sorunu bile olabiliyor.

Sen bence KO mış CABAL mış bu düşünceden çık. Bu oyunlar senin ilk oyunlarındı. Biraz sınırlarını genişletip dar görüşlü olmayı bırakırsan, çok daha iyi oyunları oynarsın. Benim için hayatımın oyunları 1. UO 2. EVE ONLINE dır. Açıkcası eve online a kadar ben de senin gibi sayılırdım. Baya dar görüşlü ve yeni şeylere açık değildim. Fakat netde araştırınca, ciddi muhabbetleri okuyunca, ciddi bir deneme yapmak için 300tl ile giriş yapmıştım (el altından birşeyler alarak). Sonra oyun beni sardı. Fakat oyundan çok korktum, çok fazla vaktimi aldığını anlayınca sinirlenip bir türke mal varlığımı sattım. Item stock yapmadığım halde ve ederinin %60-%70 daha altına bir türke sattım ve 3500tl ye yakın para verdi. Olay para değil yanlış anlama. Demek istediğim şey bu kadar yüksek paralar dönüyor fakat p2w ile alakası yok oyunun. Ben ilk girişte korkmuştum. El altından gizlice 10.000$ lardan bahsediyordu insanlar... Fakat alakası yokmuş.

guild wars ile ilgili sorularını şurada sorabilirsin. Ben haliyle kişisel asistanın değilim :P. Herşeyin cevabını benden bekleme :D. Bunları cevaplayayım yinede.
    Gw2 nin oyuncu sayısında sıkıntı yok merak etme. f2p oyunlara benzemez.
    pvp si:
    World pvp alanları var. Kaleler vs. hep oradadır. Oralar oyunda kazanan taraflara fayda sağlar. Ayrıca world pvp sisteminde 3 server bir arada çarpışır. Lig sistemi vardır. Yani bir server iyiyse, yükselir, karşısına world pvp de daha iyi olan serverlar gelir. Kötüyseniz düşersiniz, dişinize göre insanlar gelir. Aynı anda 3 server çarpıştığından, yeri gelir 2 server birbirine dalmayıp sizin üstünüzden bile geçebilir (haddinden fazla güçlüyseniz, yada uyuz ettiyseniz). Fakat bu pek nadirdir. Genelde dengeli sayılabilecek düzeyde olduğundn bununla pek karşılaşmazsınız. 3 grubun aynı anda çarpışması da olaya ayrı bir renk katar. Siz gidersiniz bir kaleyi almaya. Duvarları yıkar içeri girersiniz, arkanızdan 3 üncü grup gelir, sizi saldırdığınız kaledeki grup ile tost yaparlar. Daha sonra gidip kaledekileri kesip, kaleyi alırlar :P.
    Bu world pvp 7/24 açık bir alandır.
    Arena dediğin şey 10vs10 değil. Orası daha çok kim kime dum duma alanı. Oraya birşeyler denemek isteyenler, yada farm yapmak isteyenler giriyor.
    Turnuva denilen ayrı bir modu var. 5vs5 burası. Pvp de objektif olduğundan, ot gibi gidip düşmanı kesmezsin. Fakat o alanları alıp, tutmak için çarpışırsın.

gw2 hakkında bilmek gerekn bir diğer şey. Oyunda aslında server ayrımı yoktur. Server ayrımı sadece WORLD PVP içindir. Onun dışındaki pve veya arenalar için istediğin serverdaki insanlarla birlikte takılabilirsin (güzel bir özellik keşke her oyun buna benzer olsa. Başka serverlarda insanlarla tanışıp bir arada oynayabilmek güzel oluyor)

sorular için kullanabileceğin adres:
    www.guildwars2tr.com

şu bağlantıdan da canlı yayınları izleyip, izleyenlere veya canlı yayını yapanlara sorular sorabilirsin. Yardımcı olur insanlar genelde.
    http://www.twitch.tv/directory/game/Guild%20Wars%202

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 12 Temmuz 2014; 2:07:24 >

• Şimdi sen KO oyunculuk istemiyor deyince biz skypede 10kişi güldük ama sana :)

Meseleyi para konusunda yanlış anlamışsın ben cabalın güzel zamanlarında oynadım ve 2 yılda 2bin lirayı geçik para yatırdım ha karşılıgında çok güzel hala birlikte oldugum bir ortamım ve 1500 lira gibi bi getirisi de oldu özetle.

Ben 23 yaşındayım ve 13 yaşında internetim bağlandığından beri KO - Conquer - Mu - ultima - c9 - vintictus- cabal - dragon's prophet - neverwinter - path of exile - tera - LOL- DOTA vs vs aklıma ismi şuan gelmeyen birçok oyunda çok derin yada üstünkörü oynadım.
    yukarda belirttigim özelliklerden bahsederek mi dar görüşlü diyorsun bilmiyorum ama pvp olayını geçtiysek bile useri olup da parayla item satan , item satmasa useri olmayan - botu olan sistemi düzgün olmayan son levele ulaştıgımda mal mal oturup bekleyecegım vs bi oyunu oynamam açıkcası.

15 dolar olayını da anlamadım ben 50dolar 105 lira gibi bi paradan söz ediyor resmi sitesinde . Şuan ögrencı sayılırım diplomamı aldım 1ay sonra işe başlıcam suan 100lira da olsa çöpe atacak param yok o yüzden düzgün bi f2p aradım ha bulamadım o yüzden araştırmadan 100 lira vermem :) Bu arada archage de gelmeden gw2 ye başlama olayı da düşündürüyor beni

çok sagol bilgiler için zaten kalabalık bi cabal grubumuz varmış onlara da danışayım kafamdakı sorular gitsin artık adam akıllı bi oyuna sarma vakti geldi tabi 2. yılını dolduran bir oyuna başlamak için geç kalmadıysak...

http://www.youtube.com/watch?v=UYrQMoOBqaI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsbaturay -- 12 Temmuz 2014; 2:46:24 >

• quote:

Şimdi sen KO oyunculuk istemiyor deyince biz skypede 10kişi güldük ama sana :)

Meseleyi para konusunda yanlış anlamışsın ben cabalın güzel zamanlarında oynadım ve 2 yılda 2bin lirayı geçik para yatırdım ha karşılıgında çok güzel hala birlikte oldugum bir ortamım ve 1500 lira gibi bi getirisi de oldu özetle.

Ben 23 yaşındayım ve 13 yaşında internetim bağlandığından beri KO - Conquer - Mu - ultima - c9 - vintictus- cabal - dragon's prophet - neverwinter - path of exile - tera - LOL- DOTA vs vs aklıma ismi şuan gelmeyen birçok oyunda çok derin yada üstünkörü oynadım.
    yukarda belirttigim özelliklerden bahsederek mi dar görüşlü diyorsun bilmiyorum ama pvp olayını geçtiysek bile useri olup da parayla item satan , item satmasa useri olmayan - botu olan sistemi düzgün olmayan son levele ulaştıgımda mal mal oturup bekleyecegım vs bi oyunu oynamam açıkcası.

15 dolar olayını da anlamadım ben 50dolar 105 lira gibi bi paradan söz ediyor resmi sitesinde . Şuan ögrencı sayılırım diplomamı aldım 1ay sonra işe başlıcam suan 100lira da olsa çöpe atacak param yok o yüzden düzgün bi f2p aradım ha bulamadım o yüzden araştırmadan 100 lira vermem :) Bu arada archage de gelmeden gw2 ye başlama olayı da düşündürüyor beni

çok sagol bilgiler için zaten kalabalık bi cabal grubumuz varmış onlara da danışayım kafamdakı sorular gitsin artık adam akıllı bi oyuna sarma vakti geldi tabi 2. yılını dolduran bir oyuna başlamak için geç kalmadıysak...

http://www.youtube.com/watch?v=UYrQMoOBqaI
    Dar görüşlü dediğim şey bakış açısını genişletmek ile alakalı. Hakaret olarak değil. yani ilgilenmediğin tarzdaki oyunlarıda araştırman için söyledim.
    Ko ya oyunculuk istiyor, biz 10 kişi sana güldük desen bille zerre takmam. O oyunu ben de biliyorum sen de biliyorsun. Animasyon iptal ederek bugdan yararlanarak yapılan komboları geçtim, program ile tek tuş bu bugları kullanarak kombo yapıyordu insanlar. Ki öyle bir mekanik yok aslında, tamamen yapımcıların yetememesinden kaynaklı bir hata yı insanlar kombo zannediyor.
    Cz dediğin yere bir tane ölü karakter bırakıyordu millet, tüm kuleler bug ile ona ateş ediyordu. Diğerleri gidip içerdeki afkları, vendorları kesiyordu. Ben 1 yıl kadar oynadım, böyleydi... Bu yüzden bu oyunu öven birisini ciddiye alamam malesef. Adamlar o kadar salaktıki, karakterlerimiz localden çalışıyordu. Regedit dosyasından başkalarının sınıflarına ait skilleri kullandılar bir dönem. Kimde hack var, kimde yok bellli bile değil. Koxp ile vs. level kasma, amele gibi 3-5 tane yaratığı aylarca farmlama.. Ben yapmadım ama millete acıdım.

Yaşın bir önemi yok online da. 18 yaşındaki birisiylede güle oynaya konuşurum 50 yaşındaykiylede. Bu yüzden yaşın konusunu görmezden gelerek o paragrafa cevabım, açıkcası pek kaliteli oyunlar oynamamışsın. Ultima yı osi de mi oynadın bilmiyorum ama öyleyse lafım yok. Öyle değilde başka yerlerde oynadıysan malesef yine kaliteli sayılmaz. Yinede nebula gibi yerler fena değildi. Diğer oyunlar MEH.. para versen oynamam. Belki pve için neverwinter, moba içinde dota 2 oynayabilirim. Diğerleri için sürekli yanımda olup dövmeniz gerekir :P.

15$ olayı şöyle: BAZI OYUNLAR aylık ödeme ister. O tür oyunlarda her oyuncu eşittir!. Kimse daha fazla para yatırıp senden daha iyi olamaz. Senden herhangi bir üstünlüğü olamaz. Wildstar, Wow gibi oyunlar oluyor bunlar.
    Gw2 ise farklı birşeydir. Adamlar oyunu satar ve aylık ödeme istemez. Fakat oyunu geliştirirler. Çünkü bu oyun adamların imzası olmuştur. Oyunda $ ile alınacak kozmetik dışı birşey olmaz. Olan şeyler varsada oyunu etkilemeyen minik şeylerdir.

Dedidiğin gibi araştır oyunu. verdiğim siteden bak, twitch den bak, verdiğim youtube videolarını izle. Bunları zaten sana araştırabilmeyi öğren diye anlattım, söyledim. Kendi kararını kendin ver istedim. Sana iyi al demedim. Sana gw2 den çok nasıl mmo aranmasını anlatmaya çalıştım. Gerisi karar senin.

İlelebet eski arkadaşlarınla takılacaksın diye birşey yok. Sen zaten iyi bir oyuncu ve efendiysen, hangi oyun olduğu farketmez kendi arkadaş grubunu kendin yeniden yaratabilirsin. Cabaldan başka birşey düşünmeyen, cabalı dünyanın en iyi oyunu ilan eden insanlara soru sorarak bir yere varamazsın bence. Tabi arkadaş grubun nasıldır bilmiyorum. Belkide objektif olarak yaklaşabiliyorlardır.

Herneyse benden bu kadar. Bu yazdığım şeyler yardımcı olmuştur. Hoşçakal.

bonus video :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 12 Temmuz 2014; 3:16:52 >

• Çok yanlış zamanlarda KO piyasasına dek gelmıssın ama sımdı ko cabal olaylarına daha derine girmeye gerek duymadan cok sagol diyorum eger karar verir de ( büyük ihtimal ) gw gelirsem bu konuyu pörtletip oyun içinde rahatsız ederim iyi forum/oyunlar
  • quote:

Çok yanlış zamanlarda KO piyasasına dek gelmıssın ama sımdı ko cabal olaylarına daha derine girmeye gerek duymadan cok sagol diyorum eger karar verir de ( büyük ihtimal ) gw gelirsem bu konuyu pörtletip oyun içinde rahatsız ederim iyi forum/oyunlar
    GW2 oynamadan oyun hakkında karara varmayın arkadaşlar. şuan zaten indirimde diğer oyunlara bu kadar para yatıracağınıza gw2 yi (şuan ne kadar bilmiyorum ama en fazla 80 tldir) alıp biraz zaman geçirin. ocaktan beri oynuyorum gw2 yi pve içeriği zayıf gibi geliyordu ama zamanla vakit geçire geçire anladım o kadar çok yapılcak şey var ki oyunda hayret edersiniz. mini dungeonlar puzzlelar çeşitli achievement point veren harita explorerları dinamik eventler bosslar vs... zaten oyun pvp konusunda efsane... bence bi denenmeli derim.

• gw 2 keyi satın aldım ve patch %67 de şuan @mednus @ozkansen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsbaturay -- 12 Temmuz 2014; 19:09:58 >
  • quote:

gw 2 keyi satın aldım ve patch %67 de şuan @mednus @ozkansen

Nereden aldınız
  • IgorStravinsky kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyordan aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.