Şimdi Ara

RIO Kulübü (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
988
Cevap
36
Favori
202.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun, Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

bende aynı aracın 2005 manuel vitesi var. ben şehir içinde 8 litre harcıyorum 100 kmde. senin araç otomatik olduğudan biraz daha fazla yakması normal. uzun süreli bineceğim diyorsan LPG taktırmanı tavsiye ederim. ben 2,5 yıldır kullanıyorum, LPG taktırsaydım çoktan amorti edecekti..

bu tip aksesuar istiyorsan en kolay yetkili servislerden temin edebilirsin. araç ender rastlanan bir araç olduğundan heryerde bulunmuyor parçaları. ama kartal oto sanayide ekip oto diye bir yedek parçacı var. ümraniye oto sanayide de bayikia adında bir servis var.

buralardan pek hızlı olmasa da hem orjinal parça temin eder hem de sıkıntı yaşamazsın..
  • 2007 model 1.5 CRDİ GÜMÜŞ GRİ SEDAN ARACIM VAR DAHA 25.000KM'DE GAYET MEMNUNUM.
    SADECE LASTİK SEÇİMİNDE KARARSIZ KALDIM. SİZİN KULLANDIĞINIZ VE MEMNUN KALDIĞINIZ BİR MARKA VAR MI?

bu iki firmanın sizde varsa telefonlarını verebilir misiniz lütfen?

çok teşekkür ediyorum

saygılarımla,
  • Kia Rio
    1.1 CRDi 75 HP Manual DİZEL

bu arac yurt dısında satısta acaba tr gelmiyecekmi türkiye sartlarında cok iyi arac eminim cok satar .

ilk getirmeleri gereken arac .aradım gelmiyecegini söyledi bayi bilgisi olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutkececi

peltstina selamlar
    bu iki firmanın sizde varsa telefonlarını verebilir misiniz lütfen?

çok teşekkür ediyorum

saygılarımla,

pm attım.
  • aldım, çok teşekkür ederim
  • beni de ekleyin beni de :))

By_SEYF-------- Rio / 2008--------Dizel--------Beyaz

arıacı alalı 2 gün oldu çok memnunum hatta tehlikeli brz bastıkça bas diyor :))
  • arkadaşlar, başımdan geçen basit bir arızayı paylaşmak istiyorum.

araçta herşey normalken sağ ön kapı ne içerden ne de dışardan açılmamaya başladı. araç rio sedan 2005. merkezi kilit ile kumandadan kapıları açtıktan 1-2 saniye sonra hemen kilitliyordu. bu kısa sürede diğer üç kapı açılıp kapanıyor ama sağ ön kapı hiç açılmıyor. hem iç kapı açma kolu hemde dıştaki boşa çalışıyordu üstelik kapının içindeki kapı pimi yukarı aşağı hareket etmesine rağmen . önce kendim merkezi kilitten olabilir mi diye merkezi kilit ünitesini devre dışı bıraktım fakat yine tekrarlayınca mekanik sorun olduğuna kanaat getirdim.

ustama gittim. kapı hiç açılmadığından önce ne yapacağımızı bilemedik. fakat oradan başka bir usta kilitin olduğu yere hafif bir temas yaptı ve kapı tak açıldı! kapı açık iken yine aynı şeyi yaptı: kilit kapalı konumda sabit kalıyordu. kilit söküldü, önce mazotla yıkandı, sonra würth yağlayıcı ile iyice işler hale geldi. yerine takıldı şu an sorun yok. ilk çıktığında beyazlaşmış kurumlar vardı ve kilit resmen kupkuruydu. ustanın teşhisi soğuk hava ve kapının az kullanılması bu arızaya sebep oldu şeklinde. yer istanbul bu arada.

benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlar için umarım faydası olur..

• arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır rio kullanıcısıyım tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum

yakıt ışığı, yakıt ibresi en son çizgiyi geçtikten (en alta indikten ) sonra yanıyor

1.si bu normalmi ? (bana biraz farklı geldi )
    2.si harbiden o kadar dipte ışık yandıktan sonra 70 km gidiyormu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_SEYF

arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır rio kullanıcısıyım tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum

yakıt ışığı, yakıt ibresi en son çizgiyi geçtikten (en alta indikten ) sonra yanıyor

bende de en alt ibrenin 1-2 mm altındayken ışık yanıyor. ama belki bu depodaki şamandıranın ayarı ile falan ilgili olabilir. 1 hafta önce ışık yandıktan 35 km sonra benzin bitti! aracı eğimli yola parketmiştim. ertesi sabah çalıştıktan sonra ancak 10 metre gidebildi ve boğularak istopetti. 5-10 defa denedim ama bir dahaçalışmadı. 5 litrelik benzin bidonu ile benzinciden rica ettim sağolsun yasak olmasına rağmen benzin verdi de yolda kalmaktan kurtardık. tavsiyem o ışığı hiç yaktırmamak ve çeyrek deponun altına iner inmez benzin yada yakıt almak lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

quote:

Orijinalden alıntı: By_SEYF

arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır rio kullanıcısıyım tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum

bende de en alt ibrenin 1-2 mm altındayken ışık yanıyor. ama belki bu depodaki şamandıranın ayarı ile falan ilgili olabilir. 1 hafta önce ışık yandıktan 35 km sonra benzin bitti! aracı eğimli yola parketmiştim. ertesi sabah çalıştıktan sonra ancak 10 metre gidebildi ve boğularak istopetti. 5-10 defa denedim ama bir dahaçalışmadı. 5 litrelik benzin bidonu ile benzinciden rica ettim sağolsun yasak olmasına rağmen benzin verdi de yolda kalmaktan kurtardık. tavsiyem o ışığı hiç yaktırmamak ve çeyrek deponun altına iner inmez benzin yada yakıt almak lazım..

çok saolasın demekki arabyı öyle yapmışlar
    aslında doğru hiç yakmamak lazım ama bazen oluo alamıosun zaman olmuo fln en iyisi ışık yandıktan sonra en fazla 20 km fln gitmek lazım

• ben de 2012 yeni rio aracımla kulübe katılıyorum..gayet konforlu ve harika tasarımı olan bir araç yaptı kia...ben 1.25 benzinli motor olanını aldım ve çok memnunum...
  • 2004 sedan 1.5 lpg'li aracımı geçen sene 13000 tl'ye almıştım. Ama neden ucuz aldığımı şimdi anladım. Tekerleklerini değiştirdim, radyatörü patladı onu değiştirdim, şimdi de AĞIR BAKIMLARINI yaptırdım ve sırasıyla motor sibop kapağı, 3 tekerleğin RULMANLARI, baskı balata seti debriyaj, yağları, yokdemirleri derken hepsini yaptırdık allaha şükür. Aracımı aldığım da araçta MOTOR ARIZA LAMBASI devamlı yanıyordu, bana dediler ki, "lpg'li araçlarda o devamlı yanar" ben de öyle bindim, meğer motor gerçekten arıza vermiş, bakımlarını yaptırınca şimdi o ışıkta söndü gitti, rulmanlar değiştirilince araçtaki İĞRENÇ UĞULTU sesi gitti. Artık aracı boşa attığım da sessiz bir ormanda gider gibiyim. Sadece gaza bastığım da 1.5 motorumun sesini duyuyorum o kadar. Zaten bizim araçlarda bu seste normal. Aracın yaradılışında motor sesinin içeriye girmesi zaten vardı, ona alıştık, ama o rulmanların sesi yok mu, dayanamadım yaptırdım iyi ki de yaptırmışım. Debriyaj desen taş gibiydi, şimdi kuş gibi hafifledi, basınca araç rahatlıkla gidiyor, 4. viteste eskiden güç üretemeyen araç şimdi güç üretmeye başladı. Kısacası aracı ucuza aldım ama aracım kazasızdı, bundan sonra da klasik bakımlarını yaptırıp 3-5 sene binicem.
    Yakın zamanda aracı satmaya çalıştım ve 13.500 tl'ye ancak alıcı buldum ve ben de sinirlendim satmamaya karar verdim. Satsam yeni ne alıcam ki. Piyasa'da 2000 model bir sürü dandirik teneke kazalı aracı 13.000 tl'ye satmaya çalışıyorlar. Ayrıca aracımın bakımları sırasında triger kayışının da sağlam olduğunu öğrenmekle birlikte artık aracıma taa ki sıfır araç alıncaya kadar binmeye karar verdim. Allah herkeze hayırlı, kazasız belasız sürüşler nasip eylesin, ayrıca araçlarınız bakımlarını da kesinlikle ihmal etmeyin, yoksa pahalıya patlıyor. Herkeze iyigeceler.

• hakan09kaymaz,

bende aynı aracın 2005 1,3 benzinlisi var. neredeyse 3 yıldır kullanıyorum. benim yaptığım masraflar genelde fren balatası değişimi, cam krikosu, kapı kilidi, emniyet kemeri gibi basit sayılabilecek arızalar ve normal yağ-su bakımları..

bazen etrafta o kadar hor kullanılmış araç görüyorum ki bu kadar olmaz diyorum. ülkemizde araçlar iç dış yıkama, motor yıkama, pasta cila gibi makyajlarla nerdeyse sıfır gibi oluyor ama aracın kalbi olan motor yorgunsa, kasa yorgunsa işin gerçek rengi 1 kaç ay sonra ortaya çıkıyor.

sanıyorum sizin aldığınız araç ta eski sahiplerinde bir miktar zorlanmış.. yoksa ben riodan memnunum.

arabanın piyasasının olmaması ile ilgili şikayetiniz tamamen haklı ve yerinde. bu paralara alınabilecek en iyi arabalardan biri olduğu tespitiniz de aynı şekilde doğru..

araç alırken mutlaka kılı kırk yarmak gerekiyor, hele ki sözkonusu canbazlarla dolu otomotiv piyasasıysa.

• arkadaşlar rio suna spor yay takıtran var mıdır acaba :)

ben taktırıp arabyı biraz düşürmek istiyorum hem görsellik hemde yol tutuşunun daha iyi olmasında dolayı şuan da açıkçası düşünme aşamasındayım tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :) arabaya en iyi hangi yay gider yararları zararları nelerdir ??
  • benide ekleyin.

aslanenginn..............rio/2007...............1,4 ex comfort
  • arkadaşlar ben de aranızdayım artık. 2004 kia rio 1,5 sıralı lpg li..sw araç almak için internette araştırma yaptım karşıma bu çıktı..hoşumada gitti.aldık..artık ileriki günlerde iyiliğini kötülüğünü görecez...
  • Konuyu nereye açacağımı bulamadım umarım doğru yerdir.2007 CRDİ 1,5 110 hp 130BİNDE hiç bir sıkıntısı yok..Yakıt konusundakı + larını belırtmıyorum boyle bır araç piyasada ne kadara gidiyor. Aracımdan çok memnunum yine aynı markanın üst model rio ceratto düşünüyorum..Keseme büyük bir sarsıntı vermeden...Fiyat aralığı konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techtime

arkadaşlar Yeni Rio alarak aranıza katıldım.
    İzlenimlerim şöyle, araç çok rahat ve geniş. Ses izolaysonu bu segment bir araba için gayet iyi.
    Ben 1.25 benzinli Fancy modelini aldım, 85 bg, şehir içi için oldukça atak, yüksek sabit hızlarda gayet tatminkar. Yol tutuş çok iyi, yumuşacık bir direksyonu var ama yüksek hızlarda külçe gibi oluyor.
    Bagaj biraz ufak sayılır ama benim için çok da önemli değil.
    Arka görüş açısı çok az ama ustalar yan aynaları kullanırlar.
    Dizaynı söylemiyorum, herkesin zevki başka ama bence çokçok güzel.
    Donanımlar çok iyi, blutooth çokbüyük rahatlık,6 hoparlörün sesi tahmin ettiğimden iyi çıktı, baslar tizler kuvvetli.
    Bu modeldeki tek eksik park sensörü o da sonradan takılabilir.
    Kısacası aracı şuan zevkle kullanıyorum, umarım böyle devam eder.
    Etmese de kafam rahat 5 sene garantim var..
    Şimdilik bukadar, sorularınız varsa buyrun..
    Saygılar..

Kardeş hayırlı olsun ne kadara aldın. hangi şehirde yakıt şehirçiçi kaç gösteriyor.

• Fancy ile sporty arasinda ne farklar var arkadaslar?
    Fancy dusunuyorum 41 bin lira otomatik olani, 1500 liralik indirimden bahsediliyor, daha indirim yaparlar mi, yoksa son rakam midir 1500 liralik indirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.