Merhabalar arkadaşlar uzun uzun yıllardır risun s2296LG bu model monitörü kullanmaktayım. Teknolojiyi öğrendikçe elimizdeki eşyaların özelliklerini keşfetmeye çalışırız, ben de bu insanlardan biriyim. Monitör çözünürlüklerini karıştırırken 1024x768 aldığım zaman orada hertz ayarlarında 75hznin çıktığını gördüm. Ben de csgo oynayan biri olduğum için 60 hz oynamak yerine 75hz oynamak daha güzeldir herhalde diye heyecanlandım. 1024e alıp hz seçeneğini 75e aldım ve monitörün üstündeki menüye bastığım zamanda orada H ve V pozisyonu var V pozisyonunun 75hz olduğunu gördüm. Herhalde 75hz ye geçtiğimi düşündüm. Buraya kadar sıkıntı yok ama 75hz ye aldığım zaman yazılarda aşırı bulanıklık değil ama hissedilecek derecede bir bulanıklık oluyor, bunun bir sebebi var mıdır ? İnternette bir kaç araştırma yaptım monitörün vermediği özelliklerde çalışırsa bu şekilde problem çıkabilir, yazıldığını gördüm. Ama monitörümün 75hz desteklemese 1024x768 e alınca orada 75hz seçeneği gözükür mü ? Normalde 1920x1080 kullanıyorum sadece 59-60 hz gözüküyor. İnternetten monitörümün özelliklerini araştırıyorum herhangi bir hz özelliğini anlatan bir sayfa bulamadım. Sizlerden fikir istiyorum çok teşekkür ediyorum ve hepinize SAĞLIKLI günler diliyorum :)