|
PHILIPS 47PFL6198K/12 AÇILIP KAPANMA SORUNU
-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun şimdilik çözüldü görünüyor. Tv anakartini söküp selilözik tiner ile temizledim. Özellikle işlemcisinin panele olan yüzünü. Eskidentv arkasinda anakartın bulundugu kisima elimi surdugumde cok sicakti simdi isisinda düşüş oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldness -- 15 Kasım 2016; 15:41:47 >
slm;arkadaşım önce philips.com sitesine gir ordan tv modelini yaz ve dosyayı indir flash belleğe kaydet onual tv ye tak ve kurulum başlayacak orda ne yapmanı tvde belirtiyor tvnin fişini çek 1 dak. bekle tv fişini tekrar tak yazılım yüklenmiş oldu buda yetmiyor.tvnin alt ve sağ yan tarafında bayağı ısınma oluyor buda tv nin işlemcisinin ısınmasıyla lehim gevekliğinden açılıp kapanma oluyor.çözümü;biradet pc kasa fanı 12v veya bulursan 220volt olabilir 12v için bir 12v adaprörle bağlayıp fanı çalıştır tvin arka kısmına yerleştir.ve bu soğuma işiyle bu problemi çözdüm.sevgi ve saygılarımla elk.müh.kemal yıldırım. -
Teşekkürler Kemal bey cevabınız için. Sorunu yukarida belirttigim sekilde çözmüştüm ve hala duzenli bir şekilde çalışıyor. Zira bu islemi yapmadan önce bahsettiğiniz software yükleme, güncelleme işlemlerini yapmıştım onlar benim sorunumu çözmemişti. Islemcinin hemen bulundugu kısım ustunde bulunan havalandirma deliklerinin uzerine 12v bir pc fani tutuşmuştum ancak pek etkili olmadı son çare icini acip karti temizlemek oldu.
Merhaba arkadaşlar, philips 55pus7909 modeli içinde aynı şey oluyor. 4,5 saat çalıştıktan sonra kapanıp tekrar açılıyor ve 10 saniye de bir açılıp kapanmaya devam ediyor taki fişini çekip 10dk bekledikten sonra kendine geliyor tv. Tabi bu bir kaç saat sonra aynısı olmaya devam ediyor. Çözümü nedir bilenler varsa söyleyebilir mi? Servisi çağırsam ne kadar tutar bunun üçreti?
Eko ayarlardan kapatma zamanlayıcısını sıfır yaparsan düzelir.quote:
Orijinalden alıntı: Portraitclub
Merhaba arkadaşlar, philips 55pus7909 modeli içinde aynı şey oluyor. 4,5 saat çalıştıktan sonra kapanıp tekrar açılıyor ve 10 saniye de bir açılıp kapanmaya devam ediyor taki fişini çekip 10dk bekledikten sonra kendine geliyor tv. Tabi bu bir kaç saat sonra aynısı olmaya devam ediyor. Çözümü nedir bilenler varsa söyleyebilir mi? Servisi çağırsam ne kadar tutar bunun üçreti?
Alakası yok. Arada yapıyor nedenini bilmiyorumquote:
Orijinalden alıntı: zigmo
Eko ayarlardan kapatma zamanlayıcısını sıfır yaparsan düzelir.
Alıntıları Göster
Dediğimi denedin mi? Denemediysen dene. Devam ederse anakart arızası var.quote:
Orijinalden alıntı: Portraitclub
Alakası yok. Arada yapıyor nedenini bilmiyorum
Alıntıları Göster
Denedim hocam olmuyor her zaman kapanmıyor arada ne zaman canı sıkılırsa
philips 47pfl6198k/12 modelli TV'de aynı sorunu yaşıyoruz. Korkulu rüyamız gibi bir şey oldu. Bir dönem sorun çıkartmıyor bir dönem de sürekli açılıp kapanma yaşıyor. 3 gündür TV'yi açtığımızdan 1 dakika sonra falan tekrar kapanıyor. -
2013 yılı (öncesi ve sonrası da olabilir) tüm serilerde anakart sorunu var Philips'te. Benim TV 7 defa servise gitti. TV'nin özelliklerini anakart kaldıramıyor. Isınma sonucu başta azar azar belli bir noktadan sonra hasar görünce devamlı restart yapıyor. Hasar görmediyse tokatlayarak veya temizleyerek kartı kurtarabilirsiniz. Ama TV'ye yüklenmemelisiniz. Yani hicbir özelliğini kullanmadan sadece TV izleyin, hatta haricî uydu cihazıyla sadece ekran/monitör amaçlı kullanın.
Philips bu anakartın bu işleri kaldıramayacağını test etmemiş.
TV'nin cezbedici tüm özelliklerini kullandığınız zaman 1 sene içinde yeniden bozulacak anakartın tamirine 600 yenisine de 1200 istiyor utanmadan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evt bende de bugün itibari ile 10sn aralıklarla kapanma açılma periyodu başlamış bulunmakta. tv 5 yıllık 3. kez servise götürüşüm olacak. Ahh philips ahh ömürümü yedin.
Benim merak ettiğim servise söylesek sadece uydu için kullanmak istiyoruz desek interneti tv box aldım amazon fire stick ile kullanıyorum. Diğer özelliklerini iptal ettirsek böyle birşey yaparlarmı acaba. Belki ozman daha uzun ömürlü kullanabiliriz.
-
benim tv de 40pfk5500 de kapanıp açılıyor nasıl çıkardınız anakartı anakart nerede tinerle nasıl temziledinix?
-
görüntü yok ses var diye servise verdim kdv dahil 2 bin liraya yakın para ödedim cihaz philips dizayn line 55 inç aldığımdan beri 2 3 sefer servise gitti geldi, şimdi de pc ye bağlı sadece monitör olarak kullanıyorum kendi kendine kapanıp açılıyor açılırken ki philips yazısı çıkmıyor ,, vallaha bunu satıp xiaomi projeksiyon alıcam bir tane
-
Konuyu hortlatacağım.
Aynı model televizyonumuz var, defalarca türlü sorunlarla kendi servisine gönderdik, hiçbir zaman adam olmadı. En son led için kendi servisine gönderdiğimizde led harici sorunlar olduğunu söyleyerek sadece led değişimi için alternatif yerlere göre ve hatta yetkili servis için bile çok çok fazla ücret talep ettiler.
Her neyse, son sorunumuz açılıp kapanma sorunu, bir yere bıraktım televizyonu anakart değişikliği öneriyor, burada gördüm ki temizleyip yoluna devam edenler olmuş, bu konuda önereceğiniz video / kaynak varsa talibim
Diğer sorum ise, televizyonu monitör gibi kullanmayı önerenlere, bu işe yarıyor mu? Tv box alsam mesela anakarttaki sorundan etkilenmeden kullanabilir miyim televizyonu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X