Şimdi Ara

Ritalin ve concerta kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yan etkisi oldu mu ?
    Doktor önerisiyle mi aldınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ritalin ve Concerta'nın Cinselliğe Etkileri

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan Ritalin ve Concerta, uyarıcı ilaçlardır. Bu ilaçlar, beyindeki dopamin ve norepinefrin seviyelerini artırarak hastaların odaklanmasına, dikkatini toplamasına ve davranışlarını kontrol etmesine yardımcı olur.

Bazı çalışmalar, Ritalin ve Concerta'nın cinselliğe bazı yan etkileri olabileceğini öne sürmüştür. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Cinsel isteksizlik: Ritalin ve Concerta, cinsel dürtüde geçici bir azalmaya neden olabilir. Bu yan etki genellikle geçicidir ve tedavi başlangıcında ortaya çıkar.
    • Sertleşme bozukluğu: Nadiren, Ritalin ve Concerta sertleşme bozukluğuna neden olabilir. Bu yan etki, özellikle yüksek dozlarda ilaç kullanan hastalarda daha sık görülür.
    • Orgazm güçlüğü veya anorgazmi: Ritalin ve Concerta, bazı kişilerde orgazm güçlüğü veya anorgazmiye neden olabilir. Bu yan etki, ilaçların dopamin ve norepinefrin seviyelerini artırması nedeniyle oluşabilir.

Concerta, Ritalin'e göre daha uzun etkili bir uyarıcıdır. Bu nedenle, Concerta'nın cinsel yan etkileri Ritalin'e göre daha uzun sürebilir.

Ritalin veya Concerta kullanıyorsan ve cinsel yan etkiler yaşıyorsan doktorunla konuşman önemlidir. Doktorun dozunu ayarlayabilir veya farklı bir ilaç önerebilir.

Kendini tedavi etmeye çalışmamalı veya doktorunun talimatlarına uymamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hap var Cigara var Ex var Roj var Toz var
  • katusha_ kullanıcısına yanıt
    Bunlardan var mı ?

• Cidden DEHB varsa kullanın ama sırf performansım artsın diye kullanılacak ilaçlar degiller. Ben genel olarak ilaçlara karşı biri değilim ama Farmakolojinin en tehlikeli ilaçları sınıfındalar bu ilaçlar. Daha uyarıcı etki gösterme mekanizmaları bile bilinmiyor

• .koter. kullanıcısına yanıt
    Hocam dikkat eksikligi degilde 3-4 saat sonra almiyo uykum geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Genius.

Hocam dikkat eksikligi degilde 3-4 saat sonra almiyo uykum geliyo

O herkeste oluyor. Sık sık mola vereceksin. Yani bunun için kullanılacak maximum şey ginseng dır oda cinsel isteği arttırır dikkat dağıtabilir

• .koter. kullanıcısına yanıt
    Aman hocam ginseng minseng bizi bozar. Bide ben çok duzensiz besleniyorum adam akıllı kahvaltı bile edemiyorum bi düzene sokabilsem bide dedigniz gibi ara verirsem sıksık o zaman duzelir insallah.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    risperdal kullanan var mı?
    6 yıl önce açıldı
    Citoles kullanan var mı
    5 yıl önce açıldı
    Hap kullanan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 Dk araştırmayla yan etkilerini görebilirsin , burda kullanan birinde herhangi bir semptom gelişmedi diye sende de gelişmeyecek diye bir şey diyemeyiz . Yan etkilerinin görülme olasılığı diğer ilaçlara nazaran daha fazla olduğu için kullanma riskini göze almak saçmalıktır bence.

Kalp ritim bozukluğuna kadar yan etkileri mevcut , ygs lys adına bu tür kırmızı reçeteli ilaçlar kullanmak kimse tarafından tavsiye edilmez. Ha çok aşırı anksiyete bozukluğun , DEHB felan varsa psikiyatriyle görüş o gerekeni yapar. Burda kimse sana kullan vs diyerek vebal altına girmek istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 23 Ağustos 2017; 11:30:56 >
  • Geçen sene 5 ay düzenli concerta 54 mg kullandım. Bende oluşan yan etkileri cinsel istekte ciddi bir düşüş, zaten olan agresif halimin daha fazla olması, arada bir konuşma zorluğu. Fakat kalbine vurursa doktorla acilen görüşmen gerek. Avantajları derste bir kere bile uykum gelmedi, 40 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadım. Gün boyu sıkılmadan ders çalıştım. Fakat ilacı kullanmamın sebebi sınav senesi öncesinde, yaz tatili de dahil olmak üzere ortalama 1 yıl düzenli olarak günde 14 16 saat bilgisayar oyunu oynamamdı. Bu durumdan çıkıp ders çalışmaya kalktığımda çok tökezledim. Günde 40 dakika çalıştıktan sonra bir daha dersin yüzüne bakmak istemiyordum. Bu ilacı kullanmaya başladım ve işe yaradı fakat şu an kullanmıyorum ve ilaçsız aynı çalışmyaı yapabiliyorum. Madem bunu ben yapıyorum e gayet herkes de yapabilir. O yüzden kendini keşfet ve benim çok sonradan anladığım bu uyuşturuculara bulaşma

• Concerta kullandım doktoru zorla ikna ederek şöyle söyleyim uyku sorunum daha fazla oldu. Çok uykum varken bu kez hiç yatamıyordum kalp ritmim aşırı hızlandı dinçtim ama çok yoruluyordum. Ara ara şiddetli migren vuruyordu.derse etkisi hiç olmadı içinde varsa zaten çalışırsın ben bunu kullandım bu kez dertlerini üzerimden atmaya çalıştım boşa ve çok ağır bir ilaç.tavsiyem pharmaton kullan vişne suyuyla iç.ilacın etkisi geçse bu kez vişne suyu sana direnç kazandırır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.