Şimdi Ara

ritialin parmaton balık yağı vs bilgi lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O ilaci duzenli kullaniyorsan almak zorundasin zaten almazsan yoksunluk belirtileri basliyor. O gun almazsam siraya yapisir uyurum muhtemelen. Ama korkuyorum cunku ilac panik atak ve anksiyeteyi tetikliyor sinav gunu nasil bir psikoloji olur bilemiyorum. Almak zorunda oldugum icin alacagim maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Balık yağı hakkında epeyce bilgim var. TR de satışta olan balık yağlarındaki EPA-DHA oranları şaka gibi. Yurt dışındaki ürünlerde DHA kapsül başına 600 lerden başlayıp 1000 mg ' a kadar çıkarken , burada satılan ürünlerde 40 MG dan başlayıp maximum 280 MG ' a kadar çıkmakta.

Normal bir öğrencinin en azından 1000 MG DHA alması gerekiyor ve bunu TR deki ürünlerle alabilmeniz için günde 6-7 kapsül ( içeriğe göre değişir ) alması gerekir. Ayrıca Yurt dışında 600 MG oranlı 60 kapsül orjinal bir ürün 20 liralardan başlarken bizim burada 280 DHA oranı bulunan 60 kapsül ürün en az 60 liradan başlar.Ülkemizde balık yağları yurt dışındaki ürünlerin içeriğine oranla 6 - 5.5 kat civarı pahalı satılmakta.

Ayrıca TR de satılan ürünlerin çoğu sahte ürünler. Özellikle şu GG - Sanalpazar vb... sitelerden eczacılıkla alakası olmayan kişilerden almayın. Gerçi balık yağlarının sahte olup olmadığınıda tespit edebilmek için bazı yöntemler var ama aldıktan sonra iş işten geçiyor zaten.

Bu arada EPA kalp , damar , kolestrol hastalıklarına , DHA ise beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesi , geliştirilmesine katkı yaptığınıda belirteyim.

Yani sırf kutunun üzerinde 1000 MG yazdığına bakmayın. Bazısında DHA %60 - EPA % 40 olur. Öğrenci ve çocuklar için üretilen ürünlerde aynı bu şekilde DHA oranları genellikle yüksek olur.

Bazısında ise DHA %8 EPA %12 olur. ( Bu oranları düşük kalitesiz ürünler maalesef cıva ve benzeri ağır metallerle kirlenmiş olabiliyor )

Bu konu hakkında dikkatli olmanızı öneririm.

Edit// Bu arada yazmayı unuttum , TR de bazı markaların çocuklar için piyasaya sürdüğü orjinal likit balık yağları bulunmakta. Ben bunlardan aldım ama bitirene kadar perişan oldum.Acaip mide bulandırıyor yani yine en iyisi kapsül şeklinde olanlar. Tabi likit şekline tahammül edebilecek olanlarlara piyasadaki ürünlere EPA - DHA oranlarını inceleyerek bakabilir. Bunlarda genelde DHA 500 civarları olur ülkedeki kapsül balık yağlarına nazaran iyidir fakat yurt dışında satılan ürünlere göre yine epeyce bir fiyat farkı yok değil.

Hocam geçen sene sınava hazırlanırken aşağıdaki üründen kullanmıştım.Günde 3 kapsül içiyordum.Etkisi biraz var gibiydi ama psikolojik miydi bilmiyorum.Bu sene de sınava hazırlanıyorum bu ürün nasıldır, bir inceleyin, tavsiye eder misiniz ?Yada bunun yerine şunu al diyebileceğiniz var mı?Fiyatı önemli değil.

https://www.afye.com.tr/AFYE-OMEGA3-120-kapsul,PR-38.html

• arkadaşlar sorum olacak size.ben denemelerdeyken özellikle türkçe çözerken yanımdan biri geçsin dikkatim dağılır veya çıtırtı olsun dikkatim dağılır. soru çözerkende okuduğumu anlamıyorum bazen yani beyin durmuş oluyor.dikkat bozukluğu mudur bu ? eğer öyleyse yarın psikiyatri bölümüne gitmeyi düşünüyorum.bu ilaçlardan almam lazım böyle bir durum varsa şu sınav için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Balık yağı hakkında epeyce bilgim var. TR de satışta olan balık yağlarındaki EPA-DHA oranları şaka gibi. Yurt dışındaki ürünlerde DHA kapsül başına 600 lerden başlayıp 1000 mg ' a kadar çıkarken , burada satılan ürünlerde 40 MG dan başlayıp maximum 280 MG ' a kadar çıkmakta.

Normal bir öğrencinin en azından 1000 MG DHA alması gerekiyor ve bunu TR deki ürünlerle alabilmeniz için günde 6-7 kapsül ( içeriğe göre değişir ) alması gerekir. Ayrıca Yurt dışında 600 MG oranlı 60 kapsül orjinal bir ürün 20 liralardan başlarken bizim burada 280 DHA oranı bulunan 60 kapsül ürün en az 60 liradan başlar.Ülkemizde balık yağları yurt dışındaki ürünlerin içeriğine oranla 6 - 5.5 kat civarı pahalı satılmakta.

Ayrıca TR de satılan ürünlerin çoğu sahte ürünler. Özellikle şu GG - Sanalpazar vb... sitelerden eczacılıkla alakası olmayan kişilerden almayın. Gerçi balık yağlarının sahte olup olmadığınıda tespit edebilmek için bazı yöntemler var ama aldıktan sonra iş işten geçiyor zaten.

Bu arada EPA kalp , damar , kolestrol hastalıklarına , DHA ise beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesi , geliştirilmesine katkı yaptığınıda belirteyim.

Yani sırf kutunun üzerinde 1000 MG yazdığına bakmayın. Bazısında DHA %60 - EPA % 40 olur. Öğrenci ve çocuklar için üretilen ürünlerde aynı bu şekilde DHA oranları genellikle yüksek olur.

Bazısında ise DHA %8 EPA %12 olur. ( Bu oranları düşük kalitesiz ürünler maalesef cıva ve benzeri ağır metallerle kirlenmiş olabiliyor )

Bu konu hakkında dikkatli olmanızı öneririm.

Edit// Bu arada yazmayı unuttum , TR de bazı markaların çocuklar için piyasaya sürdüğü orjinal likit balık yağları bulunmakta. Ben bunlardan aldım ama bitirene kadar perişan oldum.Acaip mide bulandırıyor yani yine en iyisi kapsül şeklinde olanlar. Tabi likit şekline tahammül edebilecek olanlarlara piyasadaki ürünlere EPA - DHA oranlarını inceleyerek bakabilir. Bunlarda genelde DHA 500 civarları olur ülkedeki kapsül balık yağlarına nazaran iyidir fakat yurt dışında satılan ürünlere göre yine epeyce bir fiyat farkı yok değil.

Hocam geçen sene sınava hazırlanırken aşağıdaki üründen kullanmıştım.Günde 3 kapsül içiyordum.Etkisi biraz var gibiydi ama psikolojik miydi bilmiyorum.Bu sene de sınava hazırlanıyorum bu ürün nasıldır, bir inceleyin, tavsiye eder misiniz ?Yada bunun yerine şunu al diyebileceğiniz var mı?Fiyatı önemli değil.

https://www.afye.com.tr/AFYE-OMEGA3-120-kapsul,PR-38.html

Verdiğiniz linkteki üründe sizinde bildiğiniz üzere DHA oranı 200 - EPA oranı ise 300 olduğu yazmakta.

Eğer tükettiğiniz kapsüller o linkteki üründen ise günde 3 kapsül içerek günlük gereken 600mg DHA ihtiyacınızı karşılamışsınız demektir.

Zaten birçok kaynakta da günlük DHA ihtiyacının 600 - 1000 MG olduğu belirtilmekte.

Herhalde bundan olsa gerek bünyenizdeki etkisini göstermiş

Ayrıca önerebileceğiniz başka bir ürün varmı sorunuza ithafen , önerebileceğim balık yağı varda , ülkemizde bulunur mu bilemeyeceğim. Yalnız özel mesaj yolu ile ulaşıp konu hakkında merak ettiklerini soran bir kullanıcıya verdiğim mesajı buraya direkt olarak kopyalarsam daha iyi olacak.

'' Eskiden GNC marka DHA 600 oranlı bir ürün vardı ülkede o çok satılıyordu tabi bu konudan haberdar olan kişiler tarafından alınıyordu fakat şu an o üründe kalkmış durumda.Müşteriler bilinçsiz olduğu için markalarda 3. dünya ülke muamelesi yapıyor.Bize verilen ürünleri yurt dışında bedavaya bile satamazlar.

Eğer yurt dışından sipariş etme imkanınız varsa daha önce ülkemizde satılan DHA 600 GNC balık yağının linkini aşağı yazdım.

http://www.gnc.com/GNC-DHA-600/product.jsp?productId=11862713

Yurt dışı fiyatı 20 dolar ve bu ürünü GNC resmi distribütör ülkemizde satışa sunarsa 140 liradan aşağı fiyat yazmaz.Zira GNC ' nin şu anda resmi Türkiye internet sitesinde 250 DHA oranlı ürünleri bile 80 liralara satılıyor :)

Buda GNC nin Türkiye resmi sitesindeki 250 DHA oranlı bir ürün :http://www.gnc.com.tr/gnc/dha-60-caps-250mg/92.html''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 28 Şubat 2014; 19:15:00 >

• benexol hakkında fikri olan var mı?
  • 6 adet ritalini toz haline getirilip burun yoluyla alindiginda cocoin etkisi etkisi yapiyor. Zaten sentetik cocoin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ritalin ve concertayla ilgili uzman görüşü yazayım size "bu ilaç mucizevi bir ilaç değil her şey yine çalışmanda bitiyor bu sadece dikkatini toplamanı sağlar."
    o yüzden ritalin concerta işine girmeyin ginkgo bloba b12(sürekli değil) omega3 takviyeleri kuvvet verebilir
  • inceuclusarj kullanıcısına yanıt
    düşük dozlarda olmaz zaten. 72 mg + pre-cursor kullanıyorum ben.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.