Şimdi Ara

Ritim Bas mı Jaz Bas mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalmak istediğim özel bir müzik türü yok. Canım istediğinde metal bir şarkının coverını yapabileceğim, yeri geldiğinde rock bir şarkıya eşlik edebileceğim en iyi bas türü hangisi sizce?

• jazz bass alırsan punk-funk bişeler çalmalısın taş çatlasa hardcore punk en sert bu tarzı çalabilirsin.Çok kararsızsan sana tavsiyem ibanez sr700 olur
  • jazz bassla sert müzik yapılmaz diye bi kural yok. her basla her tarz müziği çalarsın ama ne kadar iyi olur, kime göre iyi, kime göre kötü olur tartışılır. metalde jazz bass kullanımına örnek olarak martin mendez, ian hill gibi isimler verilebilir. araştırma yaparsanız daha fazla kullanan insanlar hakkında bilgi alabilirsiniz. seçiminizi böyle yapmamanızı tavsiye ederim. benim görüşüm bi müzik dükkanına gidip araştırdığınız, beğendiğiniz ve bütçenize uygun marka modelleri deneyip aralarından içinize en çok sinen, tonunu en çok beğendiğiniz ve en rahat olan bası almanızdır.

edit:http://ask.fm/nkemalure/answer/115030952617

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 12 Haziran 2014; 21:29:36 >

• Caz bas gitar ile,yeterli kemik tınıyı alamayacağını düşünmekteyim,hoş metal müzikte bas gitarın yeri nedir armonisel olarak ne kadar doldurucudur tartışılır bence.
    Ayrıca ritm bas gitar diye bir şey olduğunu ilk defa duyuyorum hocam :) bas gitar zaten ritm grubunun içindedir yani davul ile birlikte bana kalırsa caz bas funk,caz,pop,gospel yapmayacaksan seni kesmeyecektir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLOVEL

Caz bas gitar ile,yeterli kemik tınıyı alamayacağını düşünmekteyim,hoş metal müzikte bas gitarın yeri nedir armonisel olarak ne kadar doldurucudur tartışılır bence.
    Ayrıca ritm bas gitar diye bir şey olduğunu ilk defa duyuyorum hocam :) bas gitar zaten ritm grubunun içindedir yani davul ile birlikte bana kalırsa caz bas funk,caz,pop,gospel yapmayacaksan seni kesmeyecektir :)

Jaz ile ritim basın manyetiklerinin yerleri farklı

Mesela şu videoda 2 ritim 2 jaz bas var ilk çalınan basın sesi böyle daha bam bam çıkıyor ama ikincide daha tok bir ses var ve ikisi de ritim bas. Aslında genel olarak sesleri neredeyse aynı
    http://m.youtube.com/watch?v=F8ClniK7Now

İşte alacakken doğrusunu alayım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi readyant -- 14 Haziran 2014; 2:08:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bas gitar ile yaklaşık 5 senelik mazimiz var :) genellikle hep caz,funk,fusion,pop çaldığım için bir kaç kez istek üzerine metallica çalmıştım caz basım ile tabi ki Robert'ın tonlarına ulaşamadım.
    Yani caz bas değil de,ritim bas gitara yönelin derim o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLOVEL

Bas gitar ile yaklaşık 5 senelik mazimiz var :) genellikle hep caz,funk,fusion,pop çaldığım için bir kaç kez istek üzerine metallica çalmıştım caz basım ile tabi ki Robert'ın tonlarına ulaşamadım.
    Yani caz bas değil de,ritim bas gitara yönelin derim o zaman :)

Öyle yapayım
    Peki penayı mı önerirsiniz yoksa parmakla çalmayı mı? Parmaksa en çok hangi parmaklar kullanılıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BAS-KONUŞ Nedir?
    20 yıl önce açıldı
    Bas Gitar tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Çalmak istediğim özel bir müzik türü yok." dedikten sonra gidip metal bası almak pek akıl kârı olmaz bence. Jaz baslar isimden yanıltıyor gelebilir fakat nasıl ton yazacağını bilirsen çok fazla esneklik sunar. Heavy metalden tut teknik death gruplarına kadar jaz veya precision bas kullanan oldukça fazla ünlü isim var.

Parmak veya pena kullanımı da tınıya, tercihlere bağlı. Tavsiyem ilk başta parmakla başlaman, oturttuktan sonra da ufaktan pena ile de pratik yapman yönünde olur. Penaya alışmak her zaman daha kolay. Sonra parmağa geçmek istersen zorlanabilirsin. Parmakta genellikle işaret ve orta parmak kullanılıyor. İleri seviyelerde 3 hatta 4 parmağını da kullanan basçılar var.
  • pena veya parmak kullanımına elde etmek istediğin tona göre karar vermen en doğrusu. parmakla çaldığın zaman tuşe hakimiyetin önem taşır her vurduğunun aynı seviyede tınlaması önemli. bunun için compressor kullanabilirsin ama compressor olmadanda çalabilmen gerek. parmakla hız yapman çok daha zor ve yorucu olur. yüksek hızlara erişmek için uzun çalışmalar gerek. 3 ve 4 parmak kullanabilirsin yüksek hızlarda ama dediğim gibi uzun çalışmalar gerek 3 ve 4 parmak tekniğini oturtmak için. penayla çalarken parmakla hayal edemeyeceğin hızlara ulaşman çok daha kolay olur. parmak tekniğinden çok daha zahmetsiz ama burda elde ettiğin ton daha önemli. penanın tonundan haz etmediğimden ve tuşe üzerinde hakimiyetim olmadığından parmakla çalmayı tercih ediyorum ben..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.