Şimdi Ara

Rivayete göre Yeniçeri Hikayesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tarih hocamız bir olay anlattı. Tabi rivayetmiş. Tahminimce çoğunuz duymamışsınızdır.
    Yeniçeriler her 3 adımda bir arkasına bakarlarmış.Bunun sebebi de şuymuş;
    Zamanında Osmanlı Padişahı Yeniçeriler için Bursa'dan 20.000 ibme istemiş. İbme heybetli ve korkutucu bir görünüm versin diye başlarına taktıkları keçe kalpak'tır. Tabi ibmede bursa'da üretiliyormuş.Padişah belli miktarda adamı ibme aldırmak için Bursa'ya göndermiş. Yanlış anlaşılma sonucu ibme'yi ib*e anlamışlar.Bursaya gittiklerinde heryerde ib*e aramaya başlamışlar.Neyse en sonunda baya bi ib*e bulmuşlar.Bunlarla beraber saraya doğru yola koyulmuşlar.Bunu gören padişahta ayaklanma var diye ortalığı ayağa kaldırmış falan Tarih hocası böyle yarım yamalak anlatmıştı.Duyanınız var mı bu olayı

• yeniceriler niye arkasina bakiyomus onu anlamadim
  • iyi sallamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

yeniceriler niye arkasina bakiyomus onu anlamadim

Ya bu almaya gidenlerle beraber koruma niyetine bi kaç yeniçeri gitmiş. yolda giderken ib*e'ler bunları arkadan gelip yapar diye arkaya bakıyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkayboys

quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

yeniceriler niye arkasina bakiyomus onu anlamadim

Ya bu almaya gidenlerle beraber koruma niyetine bi kaç yeniçeri gitmiş. yolda giderken ib*e'ler bunları arkadan gelip yapar diye arkaya bakıyorlarmış

Alıntıları Göster
    tarih hocanızı gözden geçirmeniz gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: flat

Gırgır olsun diye mi dedi acaba Arada anlatıyor böyle hikayeler baya gülüyoruz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flat

Gırgır olsun diye mi dedi acaba Arada anlatıyor böyle hikayeler baya gülüyoruz

Alıntıları Göster
    Hocayı camdan atın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rıza Soylu

Hocayı camdan atın.

Alıntıları Göster
    ilkokul kaç 5c mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 25 Nisan 2011; 18:04:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

ilkokul kaç 5c mi ?

Alıntıları Göster
    bursalılara lafmı ediyorsun?! evet bursalılar size laf ediyor, saldırın!

• quote:

Orijinalden alıntı:Miralay25

ilkokul kaç 5c mi ?

Ölü taklidi

quote:

Orijinalden alıntı: Highway to Hell

kaçınnnnn

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı:Miralay25

ilkokul kaç 5c mi ?

Ölü taklidi

quote:

Orijinalden alıntı: Highway to Hell

kaçınnnnn

Alıntıları Göster
    Eski dilde i.ne diye bir kelime yok.Hocanız gülün diye anlatmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cCc Yavru Kurt cCc

Eski dilde i.ne diye bir kelime yok.Hocanız gülün diye anlatmıştır.

Alıntıları Göster
    Bursalı olmak istemediğim anlardan biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

Alıntıları Göster
    :( ülkemin geleceği adına üzüldüm ciddi ciddi bu 5. sınıf hikayelerini koskoca tarih öğretmeniniz mi anlattı ya :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    İpek in erkekliği öldürücü fonksiyonları olduğunu duymuştum . Bursa da ipekle ilgilendiği için böyle bi bağlantı olabilir . Ya da saçmalıyo olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_$

:( ülkemin geleceği adına üzüldüm ciddi ciddi bu 5. sınıf hikayelerini koskoca tarih öğretmeniniz mi anlattı ya :(

Alıntıları Göster
    HOCAN BU FIKRANIN ETKİSİNDE KALMIŞ

Fatih Sultan Mehmet han sefere çıkacakmış tüm vezirlerine gerekli hazırlıkların yapılmasını emretmiş, vezirler gerekli hazırlıklara başlamışlar.. Oklar kılıçlar, çadırlar, giysiler vs..Her şey hazırlanmış ancak sadece o zamanlar yeniçerilerin başlarına giydikleri başlık olan o zamanki adıyla push eksik kalmış üretim yeri, Bursa imiş. Derhal Bursaya ulak çıkarılmış ve 20.000 adet push istenmiş, ancak ulak Bursa valisine padişah 20.000 tane puşt istiyor diye iletmiş vali padişah istediğine göre vardır bilbildiği diyerek, Bursa ve ahalisinde ki ne kadar puşt varsa toplamış ve istanbula doğru yola çıkarmış. Ancak haber istanbula Bursada isyan çıktı İstanbul üzerine yürümeye başladılar diye iletilmiş, derhal isyancıları bastırmak için Bursa üzerine orduyu hareket ettirmişler, yolda karşılaşan ordu ile puştlar yanlışlık olduğunu anlamış ancak ordu komutanları madem bu kadar adam toplandı bizde sefere çıkacaktık o zaman sizde bizimle birlikte sefere katılın demişler. Bunun üzerine tüm puşt lar kabul etmişler ve ordu önde puştlar arkada yürümeye başlamışlar, ancak ordu arkalarından gelen puştlara güvenmediklerinden dolayı iki adım atıp üçüncü adımda arkalarına bakmaya başlamışlar, bundan sonra ordunun hareket şekli bu şekilde oluşmuş ve bu yürümeyede bir müzik ekleyerek mehter marşı oluşmuştur. Not : Ordunun ardından giden puştlara ne olmuş derseniz? ordu ancak bu günkü adıyla mecidiyeköye kadar sabredebilmiş ve puşları mecidiyeköyde bırakmışlar.. Bugün onlara galatasaraylı deniliyor.

Not: Fanatizm amacı gütmeden yazdım mesajı fıkranın tamamı bilinsin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnL3507

HOCAN BU FIKRANIN ETKİSİNDE KALMIŞ

Fatih Sultan Mehmet han sefere çıkacakmış tüm vezirlerine gerekli hazırlıkların yapılmasını emretmiş, vezirler gerekli hazırlıklara başlamışlar.. Oklar kılıçlar, çadırlar, giysiler vs..Her şey hazırlanmış ancak sadece o zamanlar yeniçerilerin başlarına giydikleri başlık olan o zamanki adıyla push eksik kalmış üretim yeri, Bursa imiş. Derhal Bursaya ulak çıkarılmış ve 20.000 adet push istenmiş, ancak ulak Bursa valisine padişah 20.000 tane puşt istiyor diye iletmiş vali padişah istediğine göre vardır bilbildiği diyerek, Bursa ve ahalisinde ki ne kadar puşt varsa toplamış ve istanbula doğru yola çıkarmış. Ancak haber istanbula Bursada isyan çıktı İstanbul üzerine yürümeye başladılar diye iletilmiş, derhal isyancıları bastırmak için Bursa üzerine orduyu hareket ettirmişler, yolda karşılaşan ordu ile puştlar yanlışlık olduğunu anlamış ancak ordu komutanları madem bu kadar adam toplandı bizde sefere çıkacaktık o zaman sizde bizimle birlikte sefere katılın demişler. Bunun üzerine tüm puşt lar kabul etmişler ve ordu önde puştlar arkada yürümeye başlamışlar, ancak ordu arkalarından gelen puştlara güvenmediklerinden dolayı iki adım atıp üçüncü adımda arkalarına bakmaya başlamışlar, bundan sonra ordunun hareket şekli bu şekilde oluşmuş ve bu yürümeyede bir müzik ekleyerek mehter marşı oluşmuştur. Not : Ordunun ardından giden puştlara ne olmuş derseniz? ordu ancak bu günkü adıyla mecidiyeköye kadar sabredebilmiş ve puşları mecidiyeköyde bırakmışlar.. Bugün onlara galatasaraylı deniliyor.

Not: Fanatizm amacı gütmeden yazdım mesajı fıkranın tamamı bilinsin diye.

Alıntıları Göster
    yeniçeriler aslında 2 ileri bi geri gitmiyor . Bunun asıl sebebi Şimdiki resmi törenlerde Prtokolü selamlamak için

• quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

İpek in erkekliği öldürücü fonksiyonları olduğunu duymuştum . Bursa da ipekle ilgilendiği için böyle bi bağlantı olabilir . Ya da saçmalıyo olabilirim

Baran?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

Baran?

Alıntıları Göster
    Hocanızın ciddi sorunları var. Sizin ayrıca böyle saçma bir hikayeye inanmanız içler acısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Hocanızın ciddi sorunları var. Sizin ayrıca böyle saçma bir hikayeye inanmanız içler acısı.

Genelde pek yalan söylemez ama baya komik birisi (dersane hocası) baya gülmüştük
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.