Şimdi Ara

Rıza'nın Garaj'ı (tüm şeffaflığı ile otogaz dünyası, teknik, teori, bilgi...) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
20
Favori
28.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Motor numarası paylaşırmısınız rica etsem...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rıza Hocam Merhabalar sizi bulduğuma çok sevindim youtube videolarınızı büyük bir keyifle izliyorum.
    Aracım Chevrolet Cruze 2012 Sport Benzinli 124 hp motor uzun süren araştırmalarım sonucu bu araca lpg montajında dikkat edilmesi gereken çok fazla şey varmış eğer doğru montaj olmaz ise çok fazla sıkıntı çıkarabiliyormuş. Aracımı da araştırarak almıştım lpg sorunları ile uğraşmayayım dedim fakat son zamanlarda lpgli cruze kullanıcılarını görünce çok çok az yaktığı ve çok memnun olduklarını duydum lpg montajı düşünmeye başladım. Araştırmalarım sonucu 2-3 yer tespit ettim lpg montajını düzgün yapan sizin firma, İstanbuldaki malum ünlü bir firma, Ama konyada ikamet ediyorum buradaki prins bayisine gittiğimde detaylar paylaşılmıyor işte uygun yapıyoruz çok memnun kalırsınız denilip geçiştiriliyor. Aynı şekilde atiker bayisi de bu şekilde. Çok kararsız kaldım Herkes diyor ki o kadar km yapmaya gerek yok herkes bir şekilde yapıyor montajı ne olacak, kimisi diyor kesinlikle taktırma, sizden öneri tavsiye bekliyorum teşekkürler

• Birde hocam şu afr ayarı meselesi çok karışık bazı firmalar olmazsa olmaz mutlaka yapılması gerekir diyor bazıları gerek yok diyor kime güveneceğiz anlamadık
  • RFB kullanıcısına yanıt
    HG63446 Motor nosu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan.

Rıza Hocam Merhabalar sizi bulduğuma çok sevindim youtube videolarınızı büyük bir keyifle izliyorum.
    Aracım Chevrolet Cruze 2012 Sport Benzinli 124 hp motor uzun süren araştırmalarım sonucu bu araca lpg montajında dikkat edilmesi gereken çok fazla şey varmış eğer doğru montaj olmaz ise çok fazla sıkıntı çıkarabiliyormuş. Aracımı da araştırarak almıştım lpg sorunları ile uğraşmayayım dedim fakat son zamanlarda lpgli cruze kullanıcılarını görünce çok çok az yaktığı ve çok memnun olduklarını duydum lpg montajı düşünmeye başladım. Araştırmalarım sonucu 2-3 yer tespit ettim lpg montajını düzgün yapan sizin firma, İstanbuldaki malum ünlü bir firma, Ama konyada ikamet ediyorum buradaki prins bayisine gittiğimde detaylar paylaşılmıyor işte uygun yapıyoruz çok memnun kalırsınız denilip geçiştiriliyor. Aynı şekilde atiker bayisi de bu şekilde. Çok kararsız kaldım Herkes diyor ki o kadar km yapmaya gerek yok herkes bir şekilde yapıyor montajı ne olacak, kimisi diyor kesinlikle taktırma, sizden öneri tavsiye bekliyorum teşekkürler
    Selamlar. Youtube'ta Rıza'nın Garajı videolarım arasında cruze detayları var. Bence'de o kadar km gelmenize gerek yok bence... Şimdiden hayırlı olsun.
    (taktırmayı planladığınız lpg sistemi markasını paylaşırsanız detayları sunabilirim)

• quote:

Birde hocam şu afr ayarı meselesi çok karışık bazı firmalar olmazsa olmaz mutlaka yapılması gerekir diyor bazıları gerek yok diyor kime güveneceğiz anlamadık
    Afr ayarı şart değil, yapılırsa performanslı araçlara, çok üst devirleri kullanan araç sahipleri yaptırabilir, amaaa, her markaya afr yapılmamaLı. Yapılan afr ayarları performans odaklı yapılmakta, lpg sistemi çok kaliteli, ayar bozmayan, regülatör basıncı olsun enjektör süresi ve ecu işlemcisi olsun çok çok kaliteli ve uzun soluklu bi ürün olması lazım. Zaten sıcaklık lpg sisteminde artmakta, birde performans odaklı afr dediğiniz ayarlar yapılarak iyice üst devirleri zorlamakta ve ısı değerlerini hatrı sayılır artış göstermekte. Bu sebepten ötürü, kat dağıtan, katalaitik konvektör yani, kat tıkayan, subap yakan, conta yakan, yağ eksilten, su hortumları şişiren, gizli gizli hararet yapan lpg li motorlar çıkıyor ortaya. Yani şöyle söyliyim, aracın kapasitesini zorlamak (birazda psikolokik tabi, of bu montaj böyle olurmu bu buraya takılırmı of zaten bu şöyle puff şu böyle diyerek zaten sürücü vay be o kadar gittim bizim ustaya baK demedi görüyomusun :) oluyor, (ÖZÜR DİLİYORUM AMA BU İŞ BÖYLE) Aracın kapasitesini zorlamak oluyor sıradan kitlerle yapılan afr ayarları, performanslı kullanıldığı zaman ürünler ömürlerini çok çok erken tarihlerde tamamlıyor, ve bu sürede de motora gerçekten sorun üretiyor. Cebimize gerçekten fazlası ile zarar veriyor. Zaten kaliteli sistemlerde, afr yapamıyorsunuz müdahele şansınız yok. Kapalı yani :) Yol ayarı yol ayarı, YOL AYARII... Obd destekli yol ayarı yaptırın, uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız...
    Kalın sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: FireStorm

HG63446 Motor nosu.
    Teşekkürler. DLM yapabiliriz ama çok tavsiye etmem. Kullanıcı geri dönüşlerimizde Vsi2 Di tavsiyem olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RFB

Selamlar. Youtube'ta Rıza'nın Garajı videolarım arasında cruze detayları var. Bence'de o kadar km gelmenize gerek yok bence... Şimdiden hayırlı olsun.
    (taktırmayı planladığınız lpg sistemi markasını paylaşırsanız detayları sunabilirim)

Alıntıları Göster
    Evet Rıza Hocam videolarınızı detaylıca izledim. Araştırmalarım sonucunda prins technomax düşünüyorum siz ne dersiniz?
    Yani buralardaki prins bayilerinde de montaj yaptırsam sizin söylediğiniz gibi montaj detaylarına dikkat ederler mi acaba

• quote:

Evet Rıza Hocam videolarınızı detaylıca izledim. Araştırmalarım sonucunda prins technomax düşünüyorum siz ne dersiniz?
    Yani buralardaki prins bayilerinde de montaj yaptırsam sizin söylediğiniz gibi montaj detaylarına dikkat ederler mi acaba

Alıntıları Göster
    Tecnomax kiti açılırken sizde orda olun montaj esnasında, GEMINI enjektör olsun, taktırın, eski nesil omvl enjektör olmasın kesinlikle... Orjinal şamandıra takılsın, gaz dolum yerini depo yerine aldırmayın, zemin plastik, 3 5 dolum sonra zemin kırılıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: RFB

Tecnomax kiti açılırken sizde orda olun montaj esnasında, GEMINI enjektör olsun, taktırın, eski nesil omvl enjektör olmasın kesinlikle... Orjinal şamandıra takılsın, gaz dolum yerini depo yerine aldırmayın, zemin plastik, 3 5 dolum sonra zemin kırılıyor...

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler hocam
  • 2004 Lada Vega var. 1.5 16V. 115.000 kmde. hiç lpg takılmadı. Doğru düzgün içime sinen yer bulamadım. Titiz adamım. İstanbuldayım (avrp). Maltepeye de gelirim sorun yok. Kit bilgisi ve fiyat öğrenme imkânı var mıdır?
  • Çok tavsiye etmem o araca. Atiker nanofast taktırın dönüşüm düşünürseniz... Biraz hassas ve usta seçen araçlar.

• Merhaba,
    2016 model Kia Sportage Gt Line aracım var, 4x4, T-GDI, aldiğimda 30bin km'deydi. Şimdi 33bin kilometrede, yılda 20bin civarı kilometre yapıyorum.
    LPG ile ilgili ne önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_mavus -- 29 Ağustos 2019; 22:18:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_mavus S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. En uygun ürün şu an ATİKER ATİKFAST DI yakıttan %30 ile %35 arası tasarruf sağlamakta. 100 km'de ise ortalama 2.5 litre ile 4 litre arası benzim tüketimi var. Biraz daha iyi bişey olsun derseniz Lovato Exr Di öneririm. O'da tasarruf için bir miktar daha iyi. Ortalama benzin tüketimi 100 km'de 2.2 litre ile 3.4 litre. Ama en iyisi tabiki Prins Vsi2 Di. %45'lere varan tasarruf sağlamakta ve benzin sarfiyatı ortalama 1 litre ile 1.9 litre arası... Rakamlar ise ortalama;
    Atiker 3000 tl
    Lovato 5500 tl
    Prins 7800 tl (ortalama piyasa fiyatları)
    Şimdiden hayırlı olsun...
  • Teşekkür ederim cevabınız için. Gerçekten faydalı bir şekilde yazmışsınız.
    Buradaki (Kocaeli) bayi ile görüştüm. Landirenzo takıyoruz dediler. Benzini sadece araç soğukken tüketiyor, sonra lpg' ye geçiyor ve sadece lpg kullanıyor dediler. Marttan itibaren gelen yeni kit/ürün için bu durum geçerli. Önceden karma kullanıyormuş. Ayrıca kendilerinde taktırıldığında, Kia bayii, bütün yetkili servislerde garanti kapsamında diye belirttiler. Ancak 10bin gibi bir fiyattan bahsedildi.
    Araç 150bin'e kadar veya 2022 yılına kadar garanti kapsamında.

Bu hususta yorumunuz nedir?
    Landirenzo kiti (ücreti, tasarruf durumu) ve bayinin garantili ama yüksek rakamı?

Tekrar teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_mavus -- 2 Eylül 2019; 22:14:20 >
  • Peugeot rcz 2013-15 serisi modellerinden almayı planlıyorum ilk araba olarak. Bu araca LPG uyumu nedir ? Takılmasını tavsiye edermisiniz

• s_mavus S kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de lpg dönüşümü sonrası motor subap ve silindirler için oluşan hasarların neredeyse tümüne ödeme yapmış bir marka Landi Renzo. Lakin sanırım eskisi kadar revaşta olan bir ürün değil, bir Brc bir Atiker bir Prins değil... Piyasa şartlarında en iyi ürün bunlar. Benim aracım lpg dönüşümünden sonra motor sorunsalı performans sorunsalı ile yolda kalıp o rezilliği çekiyorsam, 10 gün ile 1.5 ay arası araçsız kalıyorsam (tabiki landi renzo ile alakalı olmayabilir, kötü bir ürün değil) ben verdiğim ücrete çok takılmam. Bana dönüşüm sonrası hizmet ve servis lazım. Şahsen ben direk enjeksiyonlu araçlarda benzin tüketiminin en az kullanması taraftarı değilim. Ne kadar az benzin, o kadar motora zarar... Tabi benzini en çok yakan sistem (atiker) de motor sorunsalı daha mı az olucak? Hayır, sistem yazılımı ve kullanılan yakıt enjektör ve regülatörleri kaliteli olmak zorunda... Şunu kabullenelim artık, dünyanın en iyi lpg sistemleri üreticisi PRİNS. O bile 7600 7900 piyasa da montajı gerçekleştiriliyorsa, Landi Renzo biraz abartılı olmuş. Ben Prins'te Regülatör sesi şikayeti dışında, (çok basit ve kısa süreli müdahele sonucu çözülebiliyor) şikayet eden kullanıcı ile karşılaşmadım. (piyasada en az sorunlu marka Prins, tabi işçilik ile oluşan sonuçlar ağırlıkta, malzeme süper kaliteli) Ama diğer hangi italya malı markalardan daha çok sorun yaşadık. Atiker de bile bu kadar sorun çıkmıyor dediğimiz italya üretimi ürünler var... (piyasada çok bu marka şu marka olduğu için geri dönüşler olucaktır diyen cahil bilmiş ustalara ithafen:) Prins taktırın 10.000 tl ödeyene dek, en azından defalarca depo yakıt ücretiniz cebinizde kalır... Kolay gelsin.

• Vuslatteri V kullanıcısına yanıt
    Hem o aracı, (servis yedek parça ve daha hala o aracı tanımayan servis kalfaları ustaları var) hem'de takılacak lpg sistemini (ne marka olursa olsun, çok hassas elektrik elektronik kontrol yapısı var) tavsiye etmiyorum...
  • Merhaba Hocam,

Aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum hangi ürünü önerirsiniz? Birkaç ürün önerirseniz sevinirim.

Bmw e87 1.18(2.000 Motor 136 Bg) 2007 Model
  • RFB kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için.
    Dikkate alacağım açıklamalarınızı, ona göre bir yol çizeceğim. 1 ay gibi bir sürecim var, sonucu paylaşırım inşallah...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.