Şimdi Ara

RJ11, RJ45 yerine kullanilabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum şu ki modem 1. Katta odam 3. Katta haliyle wi-fi sinyallerinde kopmalar oluyor odama hat çekmek istiyorum ancak ortaliktan direk kablo çekemiyorum(görüntü kirliliği) modemin bulunduğu odadan odama kadar duvar içinden gelen RJ11 telefon kablosu var bildiğiniz üzere rj11 6 damarlı, ethernet kablosu olan rj45 8 damarli. Bu rj11den ben bilgisayarima rj45 gibi internet bağlantisi sağlayabilirmiyim illaki 8 kablonunda olmasi gerek mi? (Ekstra kablo çekmek şuan için zahmetli) cevaplariniz için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• j11 6 damarlıdır ama telefon için sadece 2 damar kullanılır. Diğerleri 1'den fazla hat kullananlar içindir.

J45 ethernet kablosudur ve tüm damarlar kullanılır.

Uzun lafın kısası telefon için j11, ethernet için j45 jakı kullanılmalıdır. Zaten cihazların girişleri ona göre yapıldığından çalıştıramazsınız.

Ayrıca, modemde ethernet girişi varsa cat5 ve cat6 kablolarının biri ile bilgisayarına kadar kablo çekebilirsin. Yalnız mesafe önemlidir. Mesafe çoksa cat6 kablosunu tercih etmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

j11 6 damarlıdır ama telefon için sadece 2 damar kullanılır. Diğerleri 1'den fazla hat kullananlar içindir.

J45 ethernet kablosudur ve tüm damarlar kullanılır.

Uzun lafın kısası telefon için j11, ethernet için j45 jakı kullanılmalıdır. Zaten cihazların girişleri ona göre yapıldığından çalıştıramazsınız.

Ayrıca, modemde ethernet girişi varsa cat5 ve cat6 kablolarının biri ile bilgisayarına kadar kablo çekebilirsin. Yalnız mesafe önemlidir. Mesafe çoksa cat6 kablosunu tercih etmelisiniz.

Sağol dostum cevabin için, aslında şöyle bişey mümkün mü onu merak ediyorum 6 damarlı kabloya gerekli sıraya uyulup rj45 başlığı çaksak internet sağlayabilir miyim sormak istedigim buydu tam olarak yani 8 damarlı kablodaki bütün damarların bağlı olmasi mı gerek? İşin teknik detayini bilmediğim için soruyorum

• Merhaba;

Ethernet 100Mb data için 4 kablo yeterlidir. (modem-AP arası için uygundur)

RJ45 konnektör bağlantısında 1 2 3 6 uçları karşılıklı aynı renk kablo ile bağlarsanız 100Mb data iletimini sağlarsınız.

İyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Ethernet 100Mb data için 4 kablo yeterlidir. (modem-AP arası için uygundur)

RJ45 konnektör bağlantısında 1 2 3 6 uçları karşılıklı aynı renk kablo ile bağlarsanız 100Mb data iletimini sağlarsınız.

İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim dostum yardımın için 😊😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.