Şimdi Ara

rk3066 chipli minix neo x5 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
4
Favori
14.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimyacı

Arkadaşlar bu görüntü bir launcher kurularak mı elde ediliyor.Yoksa Minix Neo X5 in içinde default olarak varmı, bukonuda bilgisi olan arkadaş varmı ? Selamlar

rk3066 chipli minix neo x5

rk3066 chipli minix neo x5

Merhaba,

Bu görüntü Minix değil tüm androidlerde olan bir görüntü. Programları kurunca programlar menüsüne atıyor. Sol üstteki 6 noktanın içine yani. Programın üzerine seçim tuşu ile basılı tutunca masa üstüne yani resimdeki ekrana kısayollarını atıyor. Orada gördüğünüz tarih,saat,hava durumunu ise mevcut içindeki widgetlardan ekliyorsunuz.

Androidde 6 tane farklı masaüstü oluşturabiliyor ve hepsi ayrı ayrı kişiselleştirebiliorsunuz. Yani telefondakinin aynısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: musafunal

kullanıyorum ama bozuluyor ve müzik çalmıyor hopörlerine baktırdım bisorun yok yardım edin

Merhaba,

Problemi tam olarak anlamadım. Biraz daha açıklayabilirseniz elimden gelirse yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: verderweremem

quote:

Orijinalden alıntı: etokaraduman

Merhaba,

Minixi optik ses ile kullanmıyorum. Egreati kullanıyorum. ama Mele A2000 varken kullanıyordum. Açıkçası seste kesilmeler gibi bir sorun yaşamadım hiç.

Problemi bence şöyle değerlendirin ;

Farklı playerlar denediyseniz sorunun player yada codec kaynaklı olması ihtimalini elemiş oluyorsunuz. Geriye sadece fiziksel ihtimaller kalıyor. Bunuda denemenin bence iki yolu var. Birincisi optik kablonuzu optik ses bağlantısı olan başka cihazların bağlantısında deneyin. Onlarda aynı sorun olacak mı ? Sonuca göre kablonuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz .

üstad bu cihazı en çok da optik çıkışı nedeniyle almak istiyorum.
    Eğer imkanın varsa ve müsaitsen optik ses çıkışını ve DTS desteğini test edebilir misin.
    Çok teşekkürler..

Merhaba,

En kısa zamanda test ederek ayrıntılı bilgiyi Sizler ile paylaşacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arabesk

Selamlar, bu cihazda wifi ile ilgili diğer cihazlarda yaşanan kopma problemi oluyor mu? Olmuyorsa gerçekten stabil bir cihaza benziyor.

Merhaba,

Ben wi-fi ile bir sıkıntı yaşamadım. Tek yaşadığım sıkıntı ilk kurulumda wirelessı tanıtırken tanımadı. Manuel olarak kablosuz bağlantı eklemem gerekti. ama mesela Mele ile bu sorunu hiç yaşamamıştım. Taktığım anda direkt gördü bağlan dedim ve şifre yazdım tataaa.. Çok kolay olmuştu.

Ama her ikisinde de hiç hopma yaşamadım.

Not: Wireless modem ile minix tvnin altında yanyanalar. Mesafe yok.

Benim modem mutfakta, televizyon oturma odasında. dolayısıyla arada birkaç duvar ve 10 metre civarında bir mesafe var. bu durumda wi-fi den bağlanmada sıkıntı yaşarmıyım sence. böyle birşeyi test etme şansın olabilir mi? teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Selamlar, bu cihazda wifi ile ilgili diğer cihazlarda yaşanan kopma problemi oluyor mu? Olmuyorsa gerçekten stabil bir cihaza benziyor.

Merhaba,

Ben wi-fi ile bir sıkıntı yaşamadım. Tek yaşadığım sıkıntı ilk kurulumda wirelessı tanıtırken tanımadı. Manuel olarak kablosuz bağlantı eklemem gerekti. ama mesela Mele ile bu sorunu hiç yaşamamıştım. Taktığım anda direkt gördü bağlan dedim ve şifre yazdım tataaa.. Çok kolay olmuştu.

Ama her ikisinde de hiç hopma yaşamadım.

Not: Wireless modem ile minix tvnin altında yanyanalar. Mesafe yok.

Benim modem mutfakta, televizyon oturma odasında. dolayısıyla arada birkaç duvar ve 10 metre civarında bir mesafe var. bu durumda wi-fi den bağlanmada sıkıntı yaşarmıyım sence. böyle birşeyi test etme şansın olabilir mi? teşekkürler.

Sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Cihazlardaki wi-fi 802.11 g. Buda neredeyse iç mekanda 30-35 metreye kadar çekim veriyor. Ben 802.11b olan telefon wirelesı ile bile en arka odadan salondaki wirelessa bağlanıyorum. daha kısa mesafede hele ki g ile rahat rahat bağlanırsınız.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Minixi optik ses ile kullanmıyorum. Egreati kullanıyorum. ama Mele A2000 varken kullanıyordum. Açıkçası seste kesilmeler gibi bir sorun yaşamadım hiç.

Farklı playerlar denediyseniz sorunun player yada codec kaynaklı olması ihtimalini elemiş oluyorsunuz. Geriye sadece fiziksel ihtimaller kalıyor. Bunuda denemenin bence iki yolu var. Birincisi optik kablonuzu optik ses bağlantısı olan başka cihazların bağlantısında deneyin. Onlarda aynı sorun olacak mı ? Sonuca göre kablonuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz .

Eğer imkanın varsa ve müsaitsen optik ses çıkışını ve DTS desteğini test edebilir misin.
    Çok teşekkürler..

Merhaba,

üstad hala bekliyoruz

• X5 ciler birseyler yazın cihazla ilgili bayadır kullanıyorsunuz, başlık baya sahipsiz duruyor
  • Kullanan arkadaslar cihazin eksi yönlerini ya da memnun olmadiklari yönleri yazarlarsa cok makbule gecer. Cihazi alma asamasindayim, fikirlere ihtiyac var.:)
  • bugün itibariyle sipariş vermiş durumdayım
    http://dx.com/p/minix-neo-g4-dual-core-android-4-0-google-tv-player-w-wi-fi-bluetooth-1gb-ram-16gb-rom-179604
    gecikmez inşallah
    75 euro barajına da takılmaz sanırım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Çok teşekkürler..

Merhaba,

üstad hala bekliyoruz

Maalesef çok fazla deneme imkanım olmadı. Bir deneme yaptım ama onda da çok fazla detayları inceleyemedim yarım kaldı. Ama şunu söyleyebilirim ilk deneme için, kabloyu takınca mx player ile default ayarlarda açınca çalışmıyor. Ayarları incelemek gerekli. En kısa sürede bilgi vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altaylardan

Kullanan arkadaslar cihazin eksi yönlerini ya da memnun olmadiklari yönleri yazarlarsa cok makbule gecer. Cihazi alma asamasindayim, fikirlere ihtiyac var.:)

+ Android olması.
    + Emsal Androidlere göre hızı.
    + Emsal Androidlere göre görüntü kalitesi.
    + Emsal Androidlere göre görsel duruşu.

- Görüntü kalitesi filmlerde halen kaliteli bir NMT kıvamına yaklaşamamış.
    - Forumlarda kullanan ve destek olacak, support team eksikliği.
    - Versiyon sıkıntısı. Geliştirici yok. Devşirme bir şekilde yeni versiyonalara geçiş yapabilirsiniz.

Mele Android yeni bir versiyon çıkarttı mı 2 aya kadar orjinal, sonraki 1-2 ay içinde de bir çok custom versiyon çıkartırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

bugün itibariyle sipariş vermiş durumdayım
    http://dx.com/p/minix-neo-g4-dual-core-android-4-0-google-tv-player-w-wi-fi-bluetooth-1gb-ram-16gb-rom-179604
    gecikmez inşallah

Maalesef düşük bir ihtimal. Ama şöyle bir gerçek var ki gümrüğe takılsa bile eğer İstanbul daysanız kalabalık olmayan bir zamana yani pazartesi-cuma ve öğleden sonrası hariç giderseniz en fazla yarım saatte alırsınız. Ödeyeceğiniz bedelde takribi 20-25 TL arası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

bugün itibariyle sipariş vermiş durumdayım
    gecikmez inşallah

Hayırlı olsun
  • Cevap icin tesekkür ederim etokaraduman arkadasim, ben neo x5'i cogunlukla canli tv seyretmek icin almayi düsünüyorum. Yurtdisinda yasadigim icin cok fazla Türk kanali secenegim yok bu yüzden arada bir galaxy note'u tv'ye baglayip öyle seyrediyorum. Ama kanallarin hepsi olmasa bile cogunun görüntü kalitesi cok düsük. Bu cihazda da ayni mi yoksa biraz daha iyi mi?
  • http://www.amazon.com/MINIX-RK3066-Cortex-Bluetooth-mouse/dp/B00AKINT7S/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1361235282&sr=1-4&keywords=Minix+NEO+X5

sorular

-daha çok int den film izlemek için nasıldır sizce?

- airmouse olmazsa olmazım kullanan varmı ? sorun varmı?

- darktan daha mı iyi?

http://www.teknobiyotik.com/elektronik/media-player/dark-androidbox-a1r-3d-mkv-air-mouse-wifi-kablosuz-ag-hdmi-1-4-vga-destekli-android-4-0-1g-ram-mini-pc.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 19 Şubat 2013; 2:59:26 >

• quote:

Cevap icin tesekkür ederim etokaraduman arkadasim, ben neo x5'i cogunlukla canli tv seyretmek icin almayi düsünüyorum. Yurtdisinda yasadigim icin cok fazla Türk kanali secenegim yok bu yüzden arada bir galaxy note'u tv'ye baglayip öyle seyrediyorum. Ama kanallarin hepsi olmasa bile cogunun görüntü kalitesi cok düsük. Bu cihazda da ayni mi yoksa biraz daha iyi mi?

Galaxy Note Allwinner Arm 9 Cpu ve ekran kartı olarakta Mali 400 GPU kullanıyor.
    Minix Neo x5 Rockchip Cpu ve ekran kartı olarakta Mali 400 GPU Quad Core kullanıyor.

Minix görüntü kalitesi daha iyi olacaktır ve hız olarakta daha hızlı olacaktır. Ama çok çok büyük farklılıklarda beklemeyin. Galaxy Note benim eski Mele A2000 cihazım ile neredeyse aynı konfigürasyonda. Hem yavaş hemde görüntüler çok çok güzel değildi. Ama Minix 'te Meleye göre çok daha iyi. Ama kaliteli bir NMT yada Bluray yada DVD görüntüsü kadar keskin değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

http://www.amazon.com/MINIX-RK3066-Cortex-Bluetooth-mouse/dp/B00AKINT7S/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1361235282&sr=1-4&keywords=Minix+NEO+X5

sorular

- darktan daha mı iyi?

http://www.teknobiyotik.com/elektronik/media-player/dark-androidbox-a1r-3d-mkv-air-mouse-wifi-kablosuz-ag-hdmi-1-4-vga-destekli-android-4-0-1g-ram-mini-pc.html

Merhaba,

Minix ile Dark 'ı kıyaslamayın bence. Haksızlık olur.

Dark A8 Cpu - Minix A9 Cpu
    Dark Allwinner Chipset - Minix Rockchip Chipset
    Dark 4 Gb. Rom - Minix 16 Gb.Rom
    Dark Tek Cpu Mali 400 Ekran Kartı - Minix Mali 400 Quadcore Ekran Kartı.

Bunlar sadece ilk görüşte gözüme çarpanlar. Dark daha çok Mele 'nin A2000 modelinin biraz daha iyisi, Mele A2000G modelinin ise biraz daha kötüsü, Mele A3700 modelinin aynısı.

Ama baktığınız fiyat bana biraz yüksek geldi. Başka sitelerde daha uyguna bulabilirsiniz.

Amaç internetten film izlemekse evet özellikle Minix isteklerinizi çok iyi karşılayacaktır. Ama burada dikakt edilmesi gereken şey şu. Eğer büyük bir panel tvniz var ise sizi memnun etmeyecektir. İnternet üzerindeki online filmlerin büyük çoğunluğunun çözünürlükleri düşüktür. 720 hatta 576P çoğu. Buda size kötü görüntü olarak yansır. Cihazdan değil ama filmden dolayı.

Airmouse olmaz ise olmaz değil. Evdeki herhnagi bir usb yada wireless klavye/mouse setinizide kullanabilirsiniz. Tada hiçbirine ihtiyaç duymadan kendi kumandasını da kullanabilirsiniz. Ama kullanım rahatlığı açısından bir Flymouse almanız çok rahatlatacaktır. Çünkü bu ciazı sadece film değil, internete girmek, oyun oynamak yada müzik dinlemek yada office dökümanlarınızda çalışmak, mail alıp gönddermek için bile kullanabilirsiniz.

• Aciklama icin cok tesekkür ederim etokaraduman arkadasim. Az önce e-bay'den siparisimi verdim. Insallah beklentilerimi en iyi sekilde karsilar. Canli tv performansi iyi olsun gerisi o kadar da önemli degil.:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

http://www.amazon.com/MINIX-RK3066-Cortex-Bluetooth-mouse/dp/B00AKINT7S/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1361235282&sr=1-4&keywords=Minix+NEO+X5

sorular

- darktan daha mı iyi?

Merhaba,

Minix ile Dark 'ı kıyaslamayın bence. Haksızlık olur.

Dark A8 Cpu - Minix A9 Cpu
    Dark Allwinner Chipset - Minix Rockchip Chipset
    Dark 4 Gb. Rom - Minix 16 Gb.Rom
    Dark Tek Cpu Mali 400 Ekran Kartı - Minix Mali 400 Quadcore Ekran Kartı.

Bunlar sadece ilk görüşte gözüme çarpanlar. Dark daha çok Mele 'nin A2000 modelinin biraz daha iyisi, Mele A2000G modelinin ise biraz daha kötüsü, Mele A3700 modelinin aynısı.

Ama baktığınız fiyat bana biraz yüksek geldi. Başka sitelerde daha uyguna bulabilirsiniz.

Amaç internetten film izlemekse evet özellikle Minix isteklerinizi çok iyi karşılayacaktır. Ama burada dikakt edilmesi gereken şey şu. Eğer büyük bir panel tvniz var ise sizi memnun etmeyecektir. İnternet üzerindeki online filmlerin büyük çoğunluğunun çözünürlükleri düşüktür. 720 hatta 576P çoğu. Buda size kötü görüntü olarak yansır. Cihazdan değil ama filmden dolayı.

Airmouse olmaz ise olmaz değil. Evdeki herhnagi bir usb yada wireless klavye/mouse setinizide kullanabilirsiniz. Tada hiçbirine ihtiyaç duymadan kendi kumandasını da kullanabilirsiniz. Ama kullanım rahatlığı açısından bir Flymouse almanız çok rahatlatacaktır. Çünkü bu ciazı sadece film değil, internete girmek, oyun oynamak yada müzik dinlemek yada office dökümanlarınızda çalışmak, mail alıp gönddermek için bile kullanabilirsiniz.

teşekkürler

bekleyelim bakalım TR da biri getirir se taksitle alırız.

• quote:

Aciklama icin cok tesekkür ederim etokaraduman arkadasim. Az önce e-bay'den siparisimi verdim. Insallah beklentilerimi en iyi sekilde karsilar. Canli tv performansi iyi olsun gerisi o kadar da önemli degil.:)

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.