Şimdi Ara

RM750 ve MSI Mpower Max ( Kablo Sorunu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Donanımhaber'den yardım alarak sistem kurdum alttaki linkte resimler ve özellikler mevcut:
    http://forum.donanimhaber.com/m_89947489/tm.htm

Sorum şu olacak:

PSU: ( Corsair RM 750 ) Güç kaynağımdan çıkan CPU güç kablosu (8 pin) bir adet geldi. Anakartımda iki adet güç girişi bulunuyor. Şuan 1 tanesini takarak çalıştırıyorum. 2. yi takmak için PCI ( 6+2 ) kabloları denedim uymuyor. Cpu kablosunun aynısından nerede bulabilirim acaba. Direk Dijital Trend ile mi irtibata geçeyim. Yoksa Vatan Computer yardımcı olur mu ? ( Ürün Vatan Computer'dan alındı )

• quote:

Orijinalden alıntı: kiwwiii

Arkadaşlar merhaba. Donanımhaber'den yardım alarak sistem kurdum alttaki linkte resimler ve özellikler mevcut:

Sorum şu olacak:

PSU: ( Corsair RM 750 ) Güç kaynağımdan çıkan CPU güç kablosu (8 pin) bir adet geldi. Anakartımda iki adet güç girişi bulunuyor. Şuan 1 tanesini takarak çalıştırıyorum. 2. yi takmak için PCI ( 6+2 ) kabloları denedim uymuyor. Cpu kablosunun aynısından nerede bulabilirim acaba. Direk Dijital Trend ile mi irtibata geçeyim. Yoksa Vatan Computer yardımcı olur mu ? ( Ürün Vatan Computer'dan alındı )

2. Güç girişini takman zorunlu mu ? anakartın kılavuzunda vs herhangi bir ibare yer alıyor mu bu şekilde ? değilse takmayın stabil 1 tane takılması yeterli olacaktır.

• PCIE ile EPS konnektörünün kablo dizilimleri farklıdır.EPS de 4 faz 4 nötr diziliminde fakat PCIE 3 faz 5 nötr şeklinde. İyi ki takamamışsınız yani.Onun dışında bu haliyle de sorunsuz çalışır .Ama illaki takacağım diyorsanız rma dan yazın yollarlar büyük ihtimal ikinci eps konnektörünü. Tabi güç kaynagında ki slotun boş olması lazım.Başka bir alternatif molex to 8 pin tarzı adaptörleri kullanabilirsiniz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

quote:

Arkadaşlar merhaba. Donanımhaber'den yardım alarak sistem kurdum alttaki linkte resimler ve özellikler mevcut:

Sorum şu olacak:

2. Güç girişini takman zorunlu mu ? anakartın kılavuzunda vs herhangi bir ibare yer alıyor mu bu şekilde ? değilse takmayın stabil 1 tane takılması yeterli olacaktır.

Takılması şart değil ( yabancı forumlarda okuduklarıma göre ) ve ben de tek kablo ile düzgün çalıştırıyorum. Fakat amacım overclock testi yapmaktı ama tek kablo ile 4.2 Ghz'ye anca çıkıyor. Yine aynı yerde okuduklarım tek kablo ile anca bu kadar hız aşırtma olabileceği.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

PCIE ile EPS konnektörünün kablo dizilimleri farklıdır.EPS de 4 faz 4 nötr diziliminde fakat PCIE 3 faz 5 nötr şeklinde. İyi ki takamamışsınız yani.Onun dışında bu haliyle de sorunsuz çalışır .Ama illaki takacağım diyorsanız rma dan yazın yollarlar büyük ihtimal ikinci eps konnektörünü. Tabi güç kaynagında ki slotun boş olması lazım.Başka bir alternatif molex to 8 pin tarzı adaptörleri kullanabilirsiniz

İyi ki takılamaması için farklı dizilimler yapmışlar diyelim o zaman. İllaki takmak değil de bu anakartı seçmemin amacı tamamen overclock olduğu için istiyorum. "rma" kısmını anlayamadım özür dilerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

PCIE ile EPS konnektörünün kablo dizilimleri farklıdır.EPS de 4 faz 4 nötr diziliminde fakat PCIE 3 faz 5 nötr şeklinde. İyi ki takamamışsınız yani.Onun dışında bu haliyle de sorunsuz çalışır .Ama illaki takacağım diyorsanız rma dan yazın yollarlar büyük ihtimal ikinci eps konnektörünü. Tabi güç kaynagında ki slotun boş olması lazım.Başka bir alternatif molex to 8 pin tarzı adaptörleri kullanabilirsiniz

İyi ki takılamaması için farklı dizilimler yapmışlar diyelim o zaman. İllaki takmak değil de bu anakartı seçmemin amacı tamamen overclock olduğu için istiyorum. "rma" kısmını anlayamadım özür dilerim.

4.2 Ghz gibi hızlar için değilde LN2 gibi düzeneklerle oc yapılacağında gerekli iki konnektörün de takılması. Sorun yaşıyorsanız büyük ihtimal voltaj yetersiz geliyordur. Uygun değerleri deneme yanılma yoluyla gerekirse 0.1 Mhz arttıra arttıra bulacaktınız

Rma kısmı burasıhttp://corsair.force.com/

• Selamlar,

Anakartınızdaki ikinci güç girişi, sıvı azot gibi soğutmalarla yapılan extreme hız aşırtmada kullanılıyor. Yani sizin günlük kullanımınız için gerekli değil. Takma zorunluluğunuz yok.
  • İlginiz için çok teşekkür ederim. Kablonun peşinden koşturmama gerek kalmadı o zaman.
  • Mpower ile RM750 kullanıyorum.1.3V 4.7Ghz takmamak hiç bir şeyi engellemiyor.Lakin Corsair ücretsiz gönderiyorsa bende ilgileneyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Mpower ile RM750 kullanıyorum.1.3V 4.7Ghz takmamak hiç bir şeyi engellemiyor.Lakin Corsair ücretsiz gönderiyorsa bende ilgileneyim

Yabancı forumları okuyunca korktum 4.2den yukarı çıkarmadım. Şuan önce 4.5 denedim ve sonra 4.6 çalışıyor :) 4.7 gayet iyiymiş... Adaptive mode daha güvenlidir değil mi ?
  • Hocam RMA oluşturdum.İngilizce bilmek gerekiyor sanırım.Biraz da yardım alarak yazıyı gönderdim.Yalnız ben 8 pin güç kablosu isteyeceğime yanlışıkla Corsair Link kablosu istedim
    Bugün rahatsızım kafama vurdu herhalde.Bakalım 2 gün içinde cevap gelir diyor.Haftasonu dahildir inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 12 Nisan 2014; 16:57:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.