Şimdi Ara

ROACCUTANE BESLENME, CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HAKKINDA SORULARIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar roaccutane hakkındaki sorularım şöyle;
    1-)A vitamini içeren besinler yenmemelimi?
    2-)Çay(şekerli), kahve(türk kahvesi orta,nescafe 3'ü 1 arada içiyorum), meşrubat ve asitli içecekler zararlımı bu hapı kullanırken?
    3-)Cilt temizleme ve nemlendirme bakım ürünleri olarak LA ROCHE-POSAY EFFACLAR H serini kullanıyorum (temizleme jelini beğenmiyorum köpürmüyor)
    4-)Vücudum çok kuruyordu doktorun yazdığı krem (linola lotion) diye bir kremdi ben çok pahalı olduğu için (coresatin) adlı bi krem aldım. Kullanan varsa yorumları alabilirim.
    5-)Su günde 2 litre içiyorum yeterlimi?
    Ben 4. ayımdayım 2 ay ara verdim tekrar başladım. Nasıl beslenileceğini bilmiyorum doktorum fazla yağlı yeme gerisi sıkıntılı olmaz dedi sizlere sormak istedim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanozkan -- 14 Aralık 2017; 15:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane Tedavisi Sırasında Beslenme ve Cilt Bakım Ürünleri

Roaccutane (izoretinoin), şiddetli akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Roaccutane kullanırken, cildinizin ve genel sağlığınızın korunmasına yardımcı olmak için bazı diyet ve cilt bakımı önlemlerine uymanız önemlidir.

Zoretanin Kullanırken Beslenme

• A Vitamini İçeren Besinleri Sınırlandırın: Roaccutane vücudunuzda A vitamini seviyelerini artırdığından, A vitamini açısından zengin besinleri tüketmekten kaçınmalısınız. Bu besinler arasında karaciğer, yumurta sarısı ve süt ürünleri bulunur.
    • Omega-3 Yağ Asitlerinden Zengin Besinleri Tüketin: Omega-3 yağ asitleri iltihabı azaltır ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Somon, ton balığı ve chia tohumları gibi besinleri diyetinize dahil edin.
    • Hidratlı Kalın: Roaccutane cildinizi kurutabilir, bu nedenle bol su içmek ve nemlendirici kremler kullanmak önemlidir.
    • Sağlıklı Bir Diyet İzleyin: Genel sağlığınızı desteklemek için meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengin dengeli bir diyet uygulayın.

Zoretanin Kullanırken Yenmemesi Gerekenler

• A Vitamini Takviyeleri: Roaccutane zaten A vitamini seviyelerini yükselttiğinden, ek A vitamini takviyeleri almaktan kaçınmalısınız.
    • Alkol: Alkol, Roaccutane ile karıştırıldığında karaciğer hasarına neden olabilir.
    • Kabuklu Deniz Ürünleri: Roaccutane, kabuklu deniz ürünlerinde bulunan kolesterol seviyelerini yükseltebilir.

Cilt Bakım Ürünleri

• Yumuşak Temizleyiciler Kullanın: Cildinizi tahriş edebilecek sert temizleyicilerden kaçının. Bunun yerine, hassas ciltler için özel olarak tasarlanmış nazik temizleyicileri tercih edin.
    • Nemlendiriciler: Roaccutane cildinizi kurutabilir. Bu kuruluğu önlemek için düzenli olarak nemlendirici kullanın.
    • Güneş Koruyucu Uygulayın: Roaccutane, cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirebilir. Dışarı çıkmadan önce geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulayın.
    • Komedojenik Olmayan Ürünler Tercih Edin: Cildinizin gözeneklerini tıkayabilecek komedojenik ürünlerden kaçının. Bunun yerine, cilt bakım ürünlerinde "komedojenik olmayan" etiketini arayın.

Roaccutane tedavisi sırasında beslenme ve cilt bakımı önerilerine uyarak, cildinizin sağlıklı ve bakımlı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen doktorunuza danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-) Tamamen yemeyin demiyorum ama azaltmanızda fayda var. Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla A vitamini gıda zehirlenmesi bile yapabilir.
    2-) Çay, kahve, kola hepsi şekerli zararlı. İlaçla değil normal hayattada şekerden uzak durmalısınız. Bende aşırı uzak durmuyorum arada kola içerim ama çay ve kahve asla şeker kullanmam.
    3-) La roche denemedim ama çok tavsiye ediliyor. iyidir eminim. Ben biorderma sebuim kullanıyorum ondanda memnunum. Nemlendirici olarak decubal aldım daha denemedim.
    4-)Kullanmadım.
    5-) 2-3 litre su iyidir.

Doktor falan değilim sadece kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazdım. Bende 3. sefer kullanıyorum. Diğerlerinde yarım bıraktım. Bu sefer 8 ay kullanacam. Daha 1. ay bitmek üzere.
  • 2 tane 2 var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir konu açmak yerine sizin konunuz altına yazmak istedim.

Roaccutane kullanalı 20 gün oluyor günde 1 (20mg) ile başladım. Şu an için kuruluk olarak sadece dudakta ara ara yüzde oluyor onlara çözümler buldum ancak saçtaki kurumaya ve cansızlığa çare bulamadım. Clear man menthollu kullanıyorum son 2-3 yıldır ancak şimdi roaccutane ile beraberinde saç dökülmeside olucak sanırım zaten var olan saç dökülmem mevcut bunun önüne nasıl geçebiliriz. Kısaca saçlarım çok cansız, kuru ve dökülme evresinde ne kullanmam gerekir ?
  • s7il S kullanıcısına yanıt
    Benimde saçlarım dökülmeye başladı bir şampuan verdi bana doktor (alpecin c1) ismini doğru yazmamış olabilirim çünkü geri iade ettim ve berbat bir şampuandı saçlarımı tarayamaz hale geldim 5 sefer falan kullandım saçlarımı daha çok dökmeye başladı pazartesi kontrolüm var doktora sorucam

• ramazanozkan R kullanıcısına yanıt
    Ne yaptiniz hocam son durum

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanozkan

Benimde saçlarım dökülmeye başladı bir şampuan verdi bana doktor (alpecin c1) ismini doğru yazmamış olabilirim çünkü geri iade ettim ve berbat bir şampuandı saçlarımı tarayamaz hale geldim 5 sefer falan kullandım saçlarımı daha çok dökmeye başladı pazartesi kontrolüm var doktora sorucam

Dostum ben de alpecin kullanmaya basladim seyrelmeler ve dokulmeler oldugu icin 5 kere kullanmayla degil 3 ay kullanicaksin before-after karsilastirma yapicaksin sacinla ben su an 13. Gundeyim sogan suyu ile birlikte kullaniyorum saclarimin guclendigini hissediyorum doktorunun bence hakkini yeme

• John WICK kullanıcısına yanıt
    Saçım kıvırcık birde o sertleştirdi taranmaz hale geldi. 3 ay nasıl dayanacaktım ona?
  • Kaçıncı aydasınız?

• tgccbk T kullanıcısına yanıt
    Benim son 1 haftam kaldı.
  • Diğer nemlendiriciler pahalı geldiği için böyle bir nemlendirici aldım arkadaşlar eczacı tavsiye etti ama doktoruna söyleme dedi bende endişelendim ama roaccutane tedavisinde böyle bir nemlendirici veriliyor mu?
    excipial lipo emülsiyon.
  • şunları kesinlikle kafanıza not edin

cilt yenilenmesinde, sorunların düzeltilmesinde uyku çok ama çok önemlidir. günde 7-8 saatlik kesintisiz uykunuzu kesinlikle alın farkı hissedeceksiniz.

vucudun kendi kendini yenilemesi devamlı tok olmaklan yavaşlama yavaşlar vucutta leptin hormonunu aktif etmek için (yemek yedikten 4 saat sonra aktifleşir.) 7-8 saat hiçbişe yemeyin pergamber efendimizin günde 2 öğün yediği söylenir.

hayatınıza torbalı torbasız hiç farketmez yeşil çayı kesinlikle sokun günde 2- 3 bardak için su içme orannınıda vucudunuza göre ayarlayın(kilo* 00.3) öyle zırt pırt uykuda tuvalete kalkıp uykunuzu bölecek seviyede su içmenin hiçbir faydası yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.