Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (474. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.436.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bende aknetrent kullanmaya başladım ama suratım arkadaş gibi değil sivilcelerim arttı ve kötü bir iz bırakıyor da sen böyle diyince direk bırakasım geldi ne yapsam bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gEnya

Hocam bende aknetrent kullanmaya başladım ama suratım arkadaş gibi değil sivilcelerim arttı ve kötü bir iz bırakıyor da sen böyle diyince direk bırakasım geldi ne yapsam bilemedim

Bırak.. bendeki yan etkileri hala geçmedi , 1.5 yılı geride bırakmışım. Nasıl da geçmiş zaman :)

• Cronic kullanıcısına yanıt
    hocam doktor arkadaşıma birkaç link attım bu ilaç toplatılmış falan yazıyordu linkte .ülkede farmakoloji kurulu var .kurulda inceleniyor .o kadar tehlikeli olsa yasak getirirler falan dedi.millet abartıyo falan dedi. insan bilemiyo ki biri başka bişey diyo biri başka .1 ay kullandım her gün 1 adet ve aşırı dudak kuruması dışında herhangi olumsuz bişey daha olmadı .bi yandan düşünüyorum da bırakmayı arkadaş en azından 2 ay kullan diyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

hocam doktor arkadaşıma birkaç link attım bu ilaç toplatılmış falan yazıyordu linkte .ülkede farmakoloji kurulu var .kurulda inceleniyor .o kadar tehlikeli olsa yasak getirirler falan dedi.millet abartıyo falan dedi. insan bilemiyo ki biri başka bişey diyo biri başka .1 ay kullandım her gün 1 adet ve aşırı dudak kuruması dışında herhangi olumsuz bişey daha olmadı .bi yandan düşünüyorum da bırakmayı arkadaş en azından 2 ay kullan diyo

Senin o doktor arkadaşın durumu özetlemiş aslında, herhangi bir bilim, araştırma yok.
    Doktor olmuş ama sadece fikri var, o da "yasaklarlardı herhalde".. Malesef doktorların ilaç yazarkenki uzmanlıkları bu kadar işte..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 4 gündür kullanıyorum gözümün hemen altında siyah nokta çıktı, yüzüm yanıyor ve sivilceler sönük ama iz şekline gelmiş gibi. Bunlar normal midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Arkadaşlar 4 gündür kullanıyorum gözümün hemen altında siyah nokta çıktı, yüzüm yanıyor ve sivilceler sönük ama iz şekline gelmiş gibi. Bunlar normal midir ?
    merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım yurt dışında yaşıyorum.6 aydır roaccutane kullanıyorum. 54 kiloyum 30 mg kullanıyordum son 1 haftadır 40 a çıkardım. tahlillerim düzgün ama yürürken kalça kemiğimde ağrı oluyor sık sık. yaşadığım yerde doktorlar roaccutane la alakalı pek bir şey bilmiyor.o yüzden yardım alamıyorum. benim problemim şu: roaccutane kullanmadan önce cildim zaten inceydi şimdi çok daha inceldi yüzümdeki kılcal damarlar çok belirginleşti ve yüzüm şimdi çok kızarık sürekli kırmızı hiç geçmiyor gözeneklerim iyice açıldı:( ayrıca sivilce izlerim de geçmiş değil hatta güneş kremi kullanmama rağmen yüzümde kahverengi bir sürü leke oluştu özellikle göz altlarında:(:( ne kadar daha devam etmem gerektiğini bilmiyorum. burada hiçbir doktora soru soramıyorum:(:(bu arada roaccutane ı yüzümde kırmızı çıbanımsı sivilceler çıkmaya başladığı için kullanmaya başlamıştım. yüzüm o zaman da kızarıyordu ama şimdi kızarmayan bir an yok kıpkırmızıyım:( özellikle yanaklarım ve alnım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okonomiyaki_

merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım yurt dışında yaşıyorum.6 aydır roaccutane kullanıyorum. 54 kiloyum 30 mg kullanıyordum son 1 haftadır 40 a çıkardım. tahlillerim düzgün ama yürürken kalça kemiğimde ağrı oluyor sık sık. yaşadığım yerde doktorlar roaccutane la alakalı pek bir şey bilmiyor.o yüzden yardım alamıyorum. benim problemim şu: roaccutane kullanmadan önce cildim zaten inceydi şimdi çok daha inceldi yüzümdeki kılcal damarlar çok belirginleşti ve yüzüm şimdi çok kızarık sürekli kırmızı hiç geçmiyor gözeneklerim iyice açıldı:( ayrıca sivilce izlerim de geçmiş değil hatta güneş kremi kullanmama rağmen yüzümde kahverengi bir sürü leke oluştu özellikle göz altlarında:(:( ne kadar daha devam etmem gerektiğini bilmiyorum. burada hiçbir doktora soru soramıyorum:(:(bu arada roaccutane ı yüzümde kırmızı çıbanımsı sivilceler çıkmaya başladığı için kullanmaya başlamıştım. yüzüm o zaman da kızarıyordu ama şimdi kızarmayan bir an yok kıpkırmızıyım:( özellikle yanaklarım ve alnım...

Aynı sorunu bende yaşıyorum, 3 aya girdim. Özellikle güneşte kıpkırmızı oluyorum herkes neden kızardın diye soruyor. Sanırım 4.ayda ben bırakacağım bu ilacı, sivilcelerim geçti. Yaş benimde 27, yediklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca güneş kremi falan işe yaramıyor 50 faktör kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

quote:

Aynı sorunu bende yaşıyorum, 3 aya girdim. Özellikle güneşte kıpkırmızı oluyorum herkes neden kızardın diye soruyor. Sanırım 4.ayda ben bırakacağım bu ilacı, sivilcelerim geçti. Yaş benimde 27, yediklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca güneş kremi falan işe yaramıyor 50 faktör kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    ben de artık ilacı bırakmak istiyorum ama yarıda kesersem sivilceler nükseder diye korkuyorum:( arkadaşlar 55 kiloya 6 ay 30 mg kullandım son 12 gündür 40 mg kullandım . şimdi ben kullanmam gereken toplam dozajı tamamlamış mı oluyorum? hala ne kadar daha kullanmam gerektiğini bilmiyorum:(:(
  • quote:

ben de artık ilacı bırakmak istiyorum ama yarıda kesersem sivilceler nükseder diye korkuyorum:( arkadaşlar 55 kiloya 6 ay 30 mg kullandım son 12 gündür 40 mg kullandım . şimdi ben kullanmam gereken toplam dozajı tamamlamış mı oluyorum? hala ne kadar daha kullanmam gerektiğini bilmiyorum:(:(

Sizin almaniz gereken minimum doz toplam 6600 mg. Hesaplama kilo x (min)120- (max)150 şeklinde yapılıyor. Zaten su an coktan 5880 mg almissiniz size tavsiyem devam etmeniz, 720 mg kalmis. Tabii belli ki cildiniz cok hassas şikayetlerinizi bilen bir doktora anlatip onun tavsiyesine uymaniz yegdir. Mumkunse oyle bir doktoru bulup gidin onemli çünkü. Ama normal sartlarda tedaviyi yarim birakinca zaten var olan nuksetme orani daha da artıyor benim kullanip yarım birakan arkadaslarim oldu yuzleri eski durumuna tekrar döndü nerdeyse. Sonra en baştan kullanmak durumunda kalmaktansa bu tedaviyi bitirmek mantikli gibi. Hem o kadar cekmissiniz çilesini.

Yuzunuz icin de gunese hic cikmayin( olabildigince), benim doktorum koruyucu vs bi yere kadar en iyi yolu ilaci kullandigin muddetce gunese cikmamak buna dikkat et demisti zaten sizin cildiniz de hassasmis.Roaccutan kullananlar icin ozellikle daha etkili kremler vs var onlari denediniz mi? La roche falan? Belki cildinize iyi gelir gecmis olsun:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 25 Mayıs 2016; 4:27:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle mesajımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim. önerilerinizi dinleyeceğim:)

yukarıda da belirttiğim gibi maalesef yaşadığım yerde roaccutane la alakalı bilgiye sahip bir doktor bulamadım.:(son 20 gün daha dişimi sıkayım diyorum ama göz altlarım iyiden iyiye çöktü ve de yüzüm yaşlanmış gibi :(

ben hamilton güneş kremi kullanıyorum dışarı çıktığımda. yüzümü bephantene merhem ve saf zeytin yağıyla nemlendiriyorum. cildimde çok kuruluk olmuyor zaten kuruluk dudaklarımda:/ roaccutane dan henüz çok da memnun kalacağım bir sonuç almış değilim. sivilce izleri hala duruyor ve ilacı kullandığım süreç içerisinde yüzüm çöktü özellikle göz altlarım :(cilt derimin incelmesine veriyorum bu durumu.umarım ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra cildim kalınlaşır...

(bu arada Türkiye'de bu ilacı kullanmaya basladığımda başka bir doktor daha cildimi görmüştü ve bana: ''senin cildinde gül hastalığı var roaccutane işe yaramaz'' demişti. roaccutane sivilcelerimi geçirdi ama isiliğe benzeyen küçük kabarcıklar geçmedi hala.)
  • quote:

Öncelikle mesajımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim. önerilerinizi dinleyeceğim:)

yukarıda da belirttiğim gibi maalesef yaşadığım yerde roaccutane la alakalı bilgiye sahip bir doktor bulamadım.:(son 20 gün daha dişimi sıkayım diyorum ama göz altlarım iyiden iyiye çöktü ve de yüzüm yaşlanmış gibi :(

ben hamilton güneş kremi kullanıyorum dışarı çıktığımda. yüzümü bephantene merhem ve saf zeytin yağıyla nemlendiriyorum. cildimde çok kuruluk olmuyor zaten kuruluk dudaklarımda:/ roaccutane dan henüz çok da memnun kalacağım bir sonuç almış değilim. sivilce izleri hala duruyor ve ilacı kullandığım süreç içerisinde yüzüm çöktü özellikle göz altlarım :(cilt derimin incelmesine veriyorum bu durumu.umarım ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra cildim kalınlaşır...

(bu arada Türkiye'de bu ilacı kullanmaya basladığımda başka bir doktor daha cildimi görmüştü ve bana: ''senin cildinde gül hastalığı var roaccutane işe yaramaz'' demişti. roaccutane sivilcelerimi geçirdi ama isiliğe benzeyen küçük kabarcıklar geçmedi hala.)
    Yüzümde 4-5 aydır sivilceye değil ama sivilceye benzer yağ bezesi gibi birşey var. Doktora gittim ve bana roaccutane verdi 20 mg günde 2 kere.Okuduğum kadarıyla saç dökülmesi,erkeklerde cinsel yönden gerileme gibi ciddi yan etkiler varmış. Bu yan etkileri yaşayanlar varmı ? İlacı kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Saçma gelecek ama normalde kız arkadaşımın yanında her zaman erekte olan birisiydim ve 2-3 gündür erekte olamıyorum. İlaç bu kadar kısa süre içinde etkisini gösterebilir mi ? Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhanduman

Yüzümde 4-5 aydır sivilceye değil ama sivilceye benzer yağ bezesi gibi birşey var. Doktora gittim ve bana roaccutane verdi 20 mg günde 2 kere.Okuduğum kadarıyla saç dökülmesi,erkeklerde cinsel yönden gerileme gibi ciddi yan etkiler varmış. Bu yan etkileri yaşayanlar varmı ? İlacı kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Saçma gelecek ama normalde kız arkadaşımın yanında her zaman erekte olan birisiydim ve 2-3 gündür erekte olamıyorum. İlaç bu kadar kısa süre içinde etkisini gösterebilir mi ? Cevaplarsanız sevinirim.

Dostum,

1 adet hap ile ereksiyon problemi yaşayan biliyorum. İlacı hemen bırak, bu işin şakası yok. Belli ki senin bünyen de etken maddeye karşı duyarlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cronic kullanıcısına yanıt
    Yarın sabah erkenden doktora gideceğim ve durumu söyleyeceğim. Gerekirse ömür boyu dursun yüzümde bu illet ama yan etkileri yüzünden hayatımı karartamam. Ayrıca bu ilacın geniş kapsamlı araştırmasını yaptım ve bu ilaç bazı ülkelerde yasaklanmış. İntihara sebebiyet dahi verdiği söyleniyor. Bünyeden bünyeye etkileşim değişiyor. İnanın ki ilacın yan etkileri uzun yıllar sonrada görülebilir. Basit bir ilaç olmasa zaten Herşeyi kabul ettiğine dair kağıdı imzalatıpta vermezdi ilacı. Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhanduman

Yarın sabah erkenden doktora gideceğim ve durumu söyleyeceğim. Gerekirse ömür boyu dursun yüzümde bu illet ama yan etkileri yüzünden hayatımı karartamam. Ayrıca bu ilacın geniş kapsamlı araştırmasını yaptım ve bu ilaç bazı ülkelerde yasaklanmış. İntihara sebebiyet dahi verdiği söyleniyor. Bünyeden bünyeye etkileşim değişiyor. İnanın ki ilacın yan etkileri uzun yıllar sonrada görülebilir. Basit bir ilaç olmasa zaten Herşeyi kabul ettiğine dair kağıdı imzalatıpta vermezdi ilacı. Saygılarımla.
    s.a arkadaşlar yorumların çoğuna bakamadım ama bir kaç tane ümidsiz yorum gördüm. ben 2010-2011 döneminde yaklaşık 8 ay zoritanin kullandım. 8 ay çünkü 6 ay sonunda hidra danitis superatıv için de 2 ay kullanmam önerildi. tam olarak geçmemişti sivilcelerm 6 ay sonunda onun da ektisi var tabi. her neyse bende psikolojik etkileri çok olmadı bu ilaç kullanımım sırasında. ama dudak kuruluğu saç dökülmesi falan bayağı oldu. psikolojim sadece bunlar yüzünden biraz bozuldu bir dönem. arkadaşlar doktorununz dediklerini harfiyen uygulayın iyileşemicem diye sakın düşünmeyin. ilk başlarda artıyor sivilcelernz ama sonrasında süper bir sonuçla karşılaşacaksınız. ben kullandığm günden beri tekrarlamadı sivilceler. ALLAHa şükür şu an çok rahatm uzun zmn oldu ama ümitsiz arkadaşlara ümit olsun diye paylaşma ihtiyacı hissettm. korkmayın ve ümitsizliğe düşmeyin gerçekten bu ilaç çözüm. Allah şifa arayanlara acil şifa versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lefthander06

s.a arkadaşlar yorumların çoğuna bakamadım ama bir kaç tane ümidsiz yorum gördüm. ben 2010-2011 döneminde yaklaşık 8 ay zoritanin kullandım. 8 ay çünkü 6 ay sonunda hidra danitis superatıv için de 2 ay kullanmam önerildi. tam olarak geçmemişti sivilcelerm 6 ay sonunda onun da ektisi var tabi. her neyse bende psikolojik etkileri çok olmadı bu ilaç kullanımım sırasında. ama dudak kuruluğu saç dökülmesi falan bayağı oldu. psikolojim sadece bunlar yüzünden biraz bozuldu bir dönem. arkadaşlar doktorununz dediklerini harfiyen uygulayın iyileşemicem diye sakın düşünmeyin. ilk başlarda artıyor sivilcelernz ama sonrasında süper bir sonuçla karşılaşacaksınız. ben kullandığm günden beri tekrarlamadı sivilceler. ALLAHa şükür şu an çok rahatm uzun zmn oldu ama ümitsiz arkadaşlara ümit olsun diye paylaşma ihtiyacı hissettm. korkmayın ve ümitsizliğe düşmeyin gerçekten bu ilaç çözüm. Allah şifa arayanlara acil şifa versin.

Alıntıları Göster
    Çok az aknem var ama daha iyi bir cilt görünümü ve tam akne remisyonu için günde 20 mg 3 ay alacağım. 16 Eylülde bu mesajı alıntı yaparak sonucu bildiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Çok az aknem var ama daha iyi bir cilt görünümü ve tam akne remisyonu için günde 20 mg 3 ay alacağım. 16 Eylülde bu mesajı alıntı yaparak sonucu bildiririm.

Alıntıları Göster
    Dün kan verdim.Bugün doktor yazıcak zoretanin.40 mg başlıycakmışız 7 ay sürücek dedi.Krem vs önerisi olan varsa iyi olur blistex krem internette çok öneriliyo onun dışında varsa bişey bugün alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popscorn

Dün kan verdim.Bugün doktor yazıcak zoretanin.40 mg başlıycakmışız 7 ay sürücek dedi.Krem vs önerisi olan varsa iyi olur blistex krem internette çok öneriliyo onun dışında varsa bişey bugün alabilirim.

1.ayda beyaz vazelin aldım 1 kutu. 7. aya giricem hala bitmedi etkisi uzun süre gidiyor. tavsiye ederim
  • İlacın etken maddesi olan izotretinoin, saçta inanılmaz anormallik yapıyor. Ben ilacı 4 ay kıllandım ve dozumu tamamlayamadım iyiki tamamlamamışım. Saçlarımı mahvetti resmen. Eskiden herkesin özendiği, imrendiği saçlarımı kaybettim. Saçlarım kupkuru kaldı ve incecik. Psikolojik olarak çok etkilendim, majör depresyon yaşadım. Venegis ve velorin adlı 2 tabletle 6 aylık psikolojik tedavi geçirdim. Saçlarım için şuan ek bir tedavi yapıyorum, minoxidil sprey ve izotretinoin, biotin eksiklikleri yüzünden saça zarar verdiği için biotin tablet desteği alıyorum, ama saçlarım hafiften gürleşse de o eski parlaklığı, hacmi ve şekli yok. 2014 Aralık ayından, 2015 Nisan ayına kadar kullandım ve inanın lanet ettim. Çok pişmanım ve keşke yüzüm eski haline gelsede saçlarımı geri kazansam. Birde tedavim bittikten sonra, bu ilacın krem formunun olduğu tretin etken maddeli bir krem varmış, ismi acnelyse ve bunu duyunca şok oldum. Arkadaş madem krem formu vardı, neden biz bu ilacı ağız yoluyla alıp hem psikolojimizden hemde saçlarımızdan olduk? Benim fikrim kesinlikle kullanmamanız yönünde ve bu ilacın krem formu var arkadaşlar, oral yoldan almayın. Ben pişmanım, benimle iletişime geçmek isteyen arkadaşlar buradan pm atabilir, İzotretinoni sebebiyle saç dökülmesi hakkında açacağım başlığa gelebilirsiniz. Teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvox47 -- 21 Haziran 2016; 10:09:54 >
  • popscorn P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim son yazıda yazdığım gibi sakın kullanma bu illeti. Eğer ki sivilcelerin çok kötü durumdaysa acnelyse kullan ve acnelyse bu ilacın bir türevidir oral yoldan almadığın için sistemik hiçbir yan etkiye mâruz kalmazsın. Ben saçlarımın kuruluğundan 1 seneyi aşkın süredir kurtulamadım, Allah kimseye göstermesin ya başka bir şey demiyorum. Kullanmadığım yağ, nemlendirici vs kalmadı, yok arkadaş yok olmuyor kurumuş bildiğin saç dipleri tüy tüy dökülüyor. Psikolojik olarak zaten mahvetti beni. Dediğim gibi krem formu var ve sonuç bayağı iyi ama son karar senin kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Hocam aynı durumdayız benimde az aknem var son yorumları görünce biraz çekindim açıkçası kimisinin saçı falan kurumuş yavaş yavaş vazgeçiyorum ama kullanmakta istiyorum ne yapsam bilemedim
  • 
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.