Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (482. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.435.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençken kullanmıştım bu ilaçları.Evet sivilcelerimi geçirdi ama bıraktıktan sonra cildimde daimi kuruluk kaldı.Şimdiki aklım olsa kullanmazdım belli bir süre sonra zaten vücut yağ üretimini azaltıyor sivilceler geçiyor.Şimdi özellikle duşta sabun kullanırsam vede traş esnasında sıradan traş sabunu kullanınırsam cildimdeki kuruluk seviyesi rahatsızlık verecek düzeye ulaşıyor,temizlikten sonrada nemlendirici kullandığımda da kendimi temizlenmiş,arınmış hissetmiyorum.İlaç kullanım esnasında fayda eder mi bilmiyorum ama temizlik için ''Cetaphil Gentle Skin '' temizleyici,traş içinde ''cella traş sabunu'' kullanın.Bunları bulmak için çok ürün kullandım,çok gereksiz para harcadım hiç biri fayda etmedi.Cetaphil temizleyici hem kendinizi arındırmış hissettiriyor hemde kesinlikle kurutmuyor(galiba içerisinde yağı alıp gidecek bir çözelti yok,bir yerinize yağ sürüp denediğinizde o yağı kesinlikle çıkartmıyor ama nasılsa diğer kiri temizliyor).Cella traş sabunuda cildinizi hafif nemlediriyor böyle kaucuk gibi gergin ama yumuşak çok güzel bir his bırakıyor,tek kötü yanı sinek kaydı traştan sonra elimi yüzümde gezdirme hissi hoşuma gidiyor biraz fetişmiyim ne :)
  • ARKADASLAR BENDE YAKLASIK 5 6 YILDIR SEBOREIK DERMATIT VAR VE EN SON GİTTİĞİM DOKTOR BANA ZORETANIN TEDAVISI UYGULADI SUAN 2. HAFTAMDAYIM AMA İYİLEŞECEĞİMİ SANMIYORUM. DAHA ONCE SEBOREIK DERMATIT RAHATSIZLIGI OLUP BU ILACI KULLANAN VAR ?
  • Ilaca yeni basladim 2 gun oldu bas agrisi cekiyorum normal mi arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roaccutanı 7.5 ay kullandım. Biteli 1 ay olmadı fakat burnumun üstünde ve gözlerimle burnumun civarında sivilceye benzer şeyler çıkıyor gözeneklerin olduğu yerlerde. Neden bu oluyor daha 1 ay olmadı etkisi 6 ay sürmüyormuydu bu ilacın?

• Arkadaşlar yaklaşık 1.5 sene önce 7 ay gibi bir süre Roaccutane muadili Aknetrent diye bir ilaç kullandım tedavim biteli 7-8 ay oldu ama sivilce izleri kaldı bununla birlikte şu aralar tekrar sivilce çıkmaya başladı ne yapmam gerektiği konusunda en ufak bir fikrim yok o kadar sıkıntısını çektim olmuşken tam olmasını düzelmesini istiyorum bu arada unutmadan doktor son kontrolde sivex losyon ve azelderm krem vermişti azelderm bitti ama sivex'i pek kullanmadım varmı bana bir öneriniz bu arada ankarada yaşıyorum bildiğiniz iyi bir doktor varsa gidebilirim yeterki cildimi düzeltsin o değil sosyal yaşantımıda etkiliyor.
  • Roaccutane esas olarak izlere değil sivilcelere etkili yani iz kalmasi normal hocam. Kullandiktan sonra sivilcelerin nuksetme olasiligi da bilinen bi durum tekrar kullansan biraksan muhtemelen yine çıkacak. Ben de tedaviyi bitireli 2 ay civari oldu cok ufak da olsa arada sivilce çıkıyor gibi oluyor. Yapılacak pek bir sey yok yuzunu olabildiğince temiz tutup bakimini yapmak dışında tabii tekrar doktora gidip onerdigi alternatif akne tedavilerini deneyebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • noblese.oblige N kullanıcısına yanıt
    İzler için ne yapmak lazım peki?
  • Izler için kimyasal peeling tarzı seyler var arastirirsan bulursun bunun detayini ben tam bilmiyorum bir de la roche un bazi kremleri var onlar izleri iyilestirebiliyor diye okumustum birkac yerde yorumlarda H serisi K serisi falan var onlardan biriydi, faydasini görenler olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 2 Aralık 2016; 15:44:31 >
  • Dostlar ben de 4 aydır kullanıyorum bugün yenileme günümdü ama gidemedim 4 gün ara versem perşembe almaya gitsem tedaviyi kötü etkiler mi.

Bi de bazı yerlerde yüzü yaşlandırıyor ve deride izler bırakıyor diyorlar böyle sivilce in yoğun olduğu yerlerde hafif böyle çok yakından görünen delikler var deşik derken :D böyle hafif iz gibi ama önceden de mi vardı hatırlamıyorum, :D

• Çoğu kişi ilaç tedavisi bittikten sonra yeniden sivilce çıktığını söylemiş konuda, arkadaşlar bu Allah'ın belası sivilcelerden kurtulmanın yolu yok mu? Bunun kesin çözümü yok mu?

• Arkadaşlar 16 yaşındaki kardeşimde sivilce problemi var. Bu ilacı okumuş bize alın diye söyledi. Anladığım kadarıyla ağır bir ilaç. Reçetesiz alınabiliyor mu?

• escitaLopram kullanıcısına yanıt
    16 yas icin sivilce problemi normal bu kadar agir bir ilaç kullanmamali bence oncelikle baska tedaviler alabilir krem vs doktora gidince gerekli onerileri verir zaten, acutane cok ciddi yan etkileri olabilen bir ilaç reçetesiz ve hasta onay formu olmadan alınamıyor konuyu biraz karistirirsaniz yan etkileri hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 7 Aralık 2016; 0:4:16 >
  • kadirsevgi K kullanıcısına yanıt
    Ne ilginç bende de yıllardır aynı hastalıktan var.Ben sivilce için roaccutane kullanıyorum ve bu ilaç yüzünden seboreik dermatit hastalığım iyice tavan yaptı

• Arkadaslar merhaba bende zoretanin ilacina basladim yaklasik bir bucuk ay oldu.sivilcelerim artti ve doktor iz kalabilecegini soyledi onun icin ilac bittikten sonra ayri bir tedavi uygulayacagini soyledi ancak ilac bitmeden iz olusumunu engellemeye yardimci olacak herhangi bir ilac veya krem kullanan oldu mu. Birde benm sivilceler kendiliginden patliyor cukur olacak diye korkuyorum ne yapmam gerekiyor. Son bir sorum daha var bu ilac tuylenmeyi arttiriyor mu benm yzumde zaten yeternce tuy var buda beni endiselendiriyor. Simdiden tesekkurler

• Arkadaşlar cildiniz aşırı yağlı ve sorunlu ciltse , cildinizi biliyorsanız ilacı kullanmayın çünkü tekrar çıkacak öyle veya böyle 2 kere tam doz kullandım şimdi benzamycin lerle idare etmeye çalışıyorum bilginiz olsun .
  • Roaccutane ile kullandığınız şampuan markaları neler ?
  • Arkadaslar ben 100 mg 4 ay zoretanin kullandim. Bitireli 4 ay oldu ama hala yanaklarim cabuk kizariyo ve batma hissi oluyo. Baska olan varmi?
  • Spor yapıyorum, protein tozuyla ilgili millet atıp tutunca ayar oluyorum. Yok kısır yapıyormuş yok bilmemne. Ama roaccutane la ilgili kendi görüşümü belirtmek istedim. Ben de kullanmayı düşündüm ancak sonradan vazgeçtim. Çevremde kullanan 9-10 kişi vardı ve istisnasız hepsi bu ilacı kullandıktan sonra bir garip oldular. Sosyal açıdan. Adını koyamıyorum ama bir gariplik var davranışlarında. Buna benzer durumlar gözlemleyenler var mıdır?

Alternatif olarak şahtere otu önerebilirim. İlacın yerini ne kadar tutar, tartışılır tabi.
  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt
    Depresif hale getirebilir biraz. Ama bu tamamen kişinin normaldeki depresyona eğilimiyle korele bence cunku kullanan arkadaslarimda hiç oyle sosyal hayatlarina mani olacak kadar bir etki gormedim, kendim de yasamadim. Ama özellikle ilk aylarda ruh halini hafifce baskılıyor, bi bıkkınlık hissetmistim ben.

• 7 sene önce kullanan biri olarak yazıyorum tamam asıl maharet ilaçta ancak yine de iyi bir dermatolog eşliğinde kullanmalısınız. doktorunuz sizi yan etkiler, bu yan etkilere karşı yapılabilecekler konusunda en küçük detayına kadar uyarmalı. mesela ben ilgisiz bir dermatologa gittim ve nemlendirici kullanmam gerektiğini, güneş kremi kullanmam gerektiğini bilmiyordum. evimde internet de yoktu, araştıramıyordum ve yüzümde güneş yüzünden çok leke kaldı. cildim nemlendirici kullanmadığım için resmen döküldü.
  • 
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.