Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (489. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.433.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Verdiğin istatistik doğru değil ayrıca bizim bahsettiğimiz çoğu yan etki ilacın prospektüsünde dahi yazmıyor. İlaç İngilterede daha önce kaç kere geri çekildi,ABD de açılan tazminat davalarından dolayı Roche çok sıkıntı yaşadı. Hadi herşey bizim abartmamız neden bu ilacı imza karşılığında alabiliyorsun? Aynı yan etkilere sahip yüzlerce ilaç var ama ben daha imza atarak kullandırtdığım bir tane bile ilaç görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdogan79

Verdiğin istatistik doğru değil ayrıca bizim bahsettiğimiz çoğu yan etki ilacın prospektüsünde dahi yazmıyor. İlaç İngilterede daha önce kaç kere geri çekildi,ABD de açılan tazminat davalarından dolayı Roche çok sıkıntı yaşadı. Hadi herşey bizim abartmamız neden bu ilacı imza karşılığında alabiliyorsun? Aynı yan etkilere sahip yüzlerce ilaç var ama ben daha imza atarak kullandırtdığım bir tane bile ilaç görmedim.

ben imza atmadım o prosedür artık yok sadece 18 yasından kucuklerın attıgı duyumunu aldım
  • kill4time K kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğin de doğru değil. O bir prosedür değil bir zorunluluk olmasına rağmen işgüzar eczaneler elden bile satış yapabiliyor. Duyumlarla gerçek farklı şeyler. Belliki konu hakkındaki fikrin bundan ibaret iken tehlikeye dikkat çeken kişileri muhallebi çocuğu diye itham etmen doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: drdogan79

Bu söylediğin de doğru değil. O bir prosedür değil bir zorunluluk olmasına rağmen işgüzar eczaneler elden bile satış yapabiliyor. Duyumlarla gerçek farklı şeyler. Belliki konu hakkındaki fikrin bundan ibaret iken tehlikeye dikkat çeken kişileri muhallebi çocuğu diye itham etmen doğru değil.

elle tutulur verdiğiniz tek örnek abd de yasaklı olması eminim onun da iç yüzü farklıdır doktor roaccutane yanında azeltin diye bir antibiyotik daha yazmıstı onu ıctıkten sonra 3 gün bas dönmesi yasadım nadir görünen yan etkilerinde olabileceği yazıyordu ve ben de hapı bıraktım ınsanlar da bir yan etki görürse bırakır veya kan tahlilinde belli olur bos yere cilt sorunu olan insanları korkutmayın
    Eski mesajları oku,orda bir sürü makale var. İngilizcen varsawww.acne.org sitesinde de oldukça bol makale bulabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Tam da bu ilaca başlamayı düşünüyordum hocam

benim yüzümde ilk mesajdaki gibi abartı sorunlarım yok. yaklasık 2 ay olacak cildiyeye sivilce tedavisi için gideli, yaklaşık 5 ay önce de 1 aylık bir tedavi uygulamıştım ama bırakmıştım. bıraktıktan belli bir süre sonra da tekrar sivilce tedavisine başladım ama bu 2 aylık tedavide ilerleme göremedim (hala devam ediyorum).

ilk yaptığım 1 aylık tedavide bemzamyclin kullandım, etkisini gördüm fakat tam verim alamadım sebebi de ürün bozuktu, sonradan fark ettim bozuk olduğunu.

5 gün sonra tekrar kontrole gidicem, aklımda 2 şey var; ya doktordan bemzamyclin yazmasını isteyeceğim ya da roaccutane.

sizin öneriniz nedir?

edit: yüzümdeki şeyler (akne ya da sivilce her neyse) sanki derimin altında gibi, yani cildimde çıkıntı yok ama kırmızı şeyler var. derimin altına işlemiş, hiç gitmeyecekmiş gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhiLum -- 27 Haziran 2017; 12:14:15 >
  • PhiLum P kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem ilaca siz karar vermeyin,doktorunuzla istişare edin. Ciddi akne probleminiz yoksa roaccutane ilacını asla düşünmeyin. Sadece beslenme ile bile büyük kısmı çözilebilecek şeyler olabiliyor. Artık intenet gibi devasa bir bilgi alanı var. Hele de idare eder yabancı diliniz varsa çok farklı kaynaklardan bilgi alabilirsiniz. İntenette akne ve beslenme ilişkisi diye aratın,bununla ilgili e-kitaplar,videolar,makaleler vardı. Ama dediğim gibi ilacı doktorunuz seçsin,artısını eksisini müzakere edip öyle devam edin. Geçmiş olsun

anladım, problemim ciddi değil. roaccutane'a bulaşmamaya karar verdim. aknenin beslenme ile bir ilgisi olmadığı yazıyor ilk mesajda, var mı? eğer varsa beslenme konusunda önerileriniz neler?
  • PhiLum P kullanıcısına yanıt
    http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/lifestyle
    Akne ve beslenme yada acne+diet şeklinde arayın. İnşallah işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz

• spor yapmaya engel mi bu ilaç? ne kadar çok yan etkisi varmış yahu, kullanmayı düşünüyordum
  • Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    Hafif yürüyüş gibi eklemlerinizi çok zorlamayacak,fazla efor sarfettirmeyen sporlar olabilir. Ama ağır fiziksel egzersizler kesinlikle yasak. Ben yaptım birşey olmadı diyen ileri zekalar çıkabilse de prospektüs bilgisinde dahi ölümle sonuçlanabilen ciddi yaralanmalara sebep olabileceği yazılı zaten.

aman aman, vazgeçtim zaten ilaçtan. orta seviye bile sayılmam akne konusunda fakat akneler derimin altına işlemiş, hiç çıkmayacakmış gibi düşündüğümden baktım bu ilaca. normal akne tedavisi de çözer inşallah sorunumu..
  • hocam merhaba rakutenin içindeki sıvıyı süt vb.birşey ile karıştırıp alırsak bir sorun olur mu ? hap yutamıyorum doktora gideceğim gerçi sizden de bilgi almak istedim ?
  • Kabusum56 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum.

Kusura bakmayın ama söyleyecek bir kaç sözüm var. Öncelikle doktorsunuz anladığım kadarıyla bilgi birikiminize saygım sonsuz. Fakat akne problemini fazla basite indirgediğinizi düşünüyorum. Ben her sabah yastığımda patlamış kurumuş kanlı aknelerle uyanıyorum. Gün içinde sürekli ağrıyorlar ve kendi kendilerine hiç dokunmama rağmen patlıyorlar. Yüzümü yıkayamayacak haldeyim. Bunları da geçtim bu işin psikolojik boyutu da var ve bence en zarar verici kısmı bu. Söylemek istediğim asıl şey bu ilaç benim gibi akneler yüzünden fazlaca sıkıntılar çekenler için büyük umut kaynağı. Dünyada çok daha büyük hastalıklar var farkındayım ama bu şekilde de yaşamak gerçekten çok zor. Ben roaccutane tedavisine yeni başladım 3 gün oluyor ve yorumlarınız beni gerçekten korkuttu. Hekimimle uzun uzun konuştuktan sonra bu ilaca başlama kararı aldık. Bu ilacın başka alternatifi yok ve insanların umutlarını gerçekten kırıyorsunuz. Söylediklerinize göre dermatologların bir halt bildiği yok o zaman. Yanılıyor muyum? Her ilaç insanda kalıcı yan etkiler bırakabilir. Hayati bir sorun değil diye bu kadar önemsizleştirmenizi doğru bulmadım sadece. Sonuçta hayat kalitesini çok aşağılara çeken bir durum ciddi anlamda akne sorunu.

• BayZagor kullanıcısına yanıt
    O kadar ciddi boyutta sizi etkiliyorsa ve ne kullandığınızı bilerek kullandığınızı söylüyorsanız kullanın elbette. Benim söylemek istediğim şey,ilacın gerçekten geri dönüşümü olmayan yan etkileri olabilir. Bunlar hayatı tehdit edenleri(karaciğer yetmezliği vb) nadiren olsa da diğerlerini yok saymayın. Düşünün 20li yaşlarda kadın yada erkek hayatının geri kalanını erektil disfonksiyon vs ile geçirecek,saçları dökülecek vs vs bir sürü şey. Çok kere yazıldı hepsi. Yeterki ne kullandığınızı bilin,bu ilacı çok ciddi akne problemi olanlar haricinde kimse almamalı. Alan da herşeyi bilip uyanık olmak zorunda. Bir sürü yayında anlatılıyor neler olduğu ama çoğu doktor bilmiyor. Özel ilgi duymasaydım ben de bilemezdim. Geçmiş olsun,kendinizdeki değişiklikleri dikkatle izleyerek kullanın derim.Akneyi basite almıyorum haklısınız. Sadece çok dikkat edin. İnşallah bir problem olmadan tamamlanır. Ve mümkün olan en düşük dozda devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 10 Temmuz 2017; 19:2:19 >
    kalitesiz bir doktorumsusun. drdoğan diye nick alıp avatarına doktor fotoğrafı koyman onca sene okuduğun mezun olduğun (?) fakülteden beklediğini alamadığını ve forumlarda dolaşarak beklediğin saygıyı ve itibarı görmeye çalışmandan belli oluyor. Büyük ihtimal çevrende sevilmeyen bir insansın. Şu yazdıklarını da okudum da hastanede sana denk gelsem muayeneden çıktıktan sonra konuştuklarımızı ti'ye bile almaz başka bir doktora görünürdüm. Öyle bir konuşmuşsun ki sanki her zoretanin etken maddesi izotretinoin etken maddeli ilaç kullananlar erektil disfonksiyon , saç dökülmesi yaşayacak. Çoğu insanın kullandığı ve sadece kullanım süresi boyunca yan etki gördüğü , sonrasında ise gayet normal yaşamına devam ettiği bir ilaç , büyütmenin anlamı yok. Ciddi akne problemi olanlar kullanacak bunu ve kullanıyorlar da.
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Aptal aptal konuşma salak herif. Hadi ben yalan söylüyorum ve kalitesiz etrafında sevilmeyen bir insanım(nerden uydurduysan). İngilizce açılan akne forumlarında başına gelen sağlık problemlerini anlatan binlerce insan,bununla ilgili onlarca makale yayınlayan bilim adamlarıda mı yalan. Hadi şimdi defol git kumda oyna. Ben zaten gerizekalıları muayene etmiyorum. O yüzden seninle karşılaşmayacağıma eminim. Block

• ilaçta ikinci ayıma girdim cok ağır fitness yapıyorum hayatımı hicbir sekilde etkilemedi doz arttı bir farkı yok sivilceler %50 geçti 2 aya cogu gecer dedi doktor bu ilacı kullanıpta olumsuz yan etki yaşayan insan 100 binde birdir aspirin kullansanız da bir sürü yan etki yaşayabilirsiniz sizi manipüle etmeye calısan bu insanlara kanmayın
    Niye imza atarak kullanıyorsun o zaman? Cahil cahil konuşmadan önce aç ilacın kendi içinden çıkan prospektüsü oku. Yan etkileri sınıflandırırken çok sık(on hastanın birinde) sık(bin hastanın en az birinde)seyrek ve çok seyrek olarak sınıflandırma var. Ayrıca yine içinde yazan bilgi sıklığı bilinmeyen şekilde hastaneye yatışla sonuçlanabilen(yatış sonrasından bahsetmiyor bir de o var) iskelet kası yıkımından bahsediyor sen gelmişsin ağır fitness yapıyorum. Hayır yap iyi ediyorsun ha gayret fakat burada bir şey olmuyor diye efelik yapma. İlacı üreten firma bir şey olabilir demiş beyefendi gelmiş olmuyor diyor.Bir şey hakkında bu kadar cesaretle fikir beyan etmeden önce dikkatlice araştır önce. Hadsizlik yapma.Eskiden her kahvede bir antrenör bir başbakan olurdu şimdi doktor da çıktı başımıza.
    Hadi yallah fitnessa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 12 Temmuz 2017; 16:51:12 >
  • 
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.