Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (490. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.433.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kill4time

ilaçta ikinci ayıma girdim cok ağır fitness yapıyorum hayatımı hicbir sekilde etkilemedi doz arttı bir farkı yok sivilceler %50 geçti 2 aya cogu gecer dedi doktor bu ilacı kullanıpta olumsuz yan etki yaşayan insan 100 binde birdir aspirin kullansanız da bir sürü yan etki yaşayabilirsiniz sizi manipüle etmeye calısan bu insanlara kanmayın

Kişiden kişiye değişiyor yan etkileri, 1 yıl deadlift ve squat yapamadım bu ilaç yüzünden. Bir de doktorum supplement kullanma hastalık tekrarlar dedi, siz bu konuyla ilgili danıştınız mı doktora?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRSOF

quote:

Orijinalden alıntı: kill4time

ilaçta ikinci ayıma girdim cok ağır fitness yapıyorum hayatımı hicbir sekilde etkilemedi doz arttı bir farkı yok sivilceler %50 geçti 2 aya cogu gecer dedi doktor bu ilacı kullanıpta olumsuz yan etki yaşayan insan 100 binde birdir aspirin kullansanız da bir sürü yan etki yaşayabilirsiniz sizi manipüle etmeye calısan bu insanlara kanmayın

Kişiden kişiye değişiyor yan etkileri, 1 yıl deadlift ve squat yapamadım bu ilaç yüzünden. Bir de doktorum supplement kullanma hastalık tekrarlar dedi, siz bu konuyla ilgili danıştınız mı doktora?

doktora ilk sorduğum şey spor yapıp yapamayacağım ve supplement kullanıyorum sorun olur mu dedim sadece yorgunluk yapar dedi deadlift ve squatın powerlifting hareketleri olduğunu düşünüyorum leg press yapmakta yeterli olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdogan79

Niye imza atarak kullanıyorsun o zaman? Cahil cahil konuşmadan önce aç ilacın kendi içinden çıkan prospektüsü oku. Yan etkileri sınıflandırırken çok sık(on hastanın birinde) sık(bin hastanın en az birinde)seyrek ve çok seyrek olarak sınıflandırma var. Ayrıca yine içinde yazan bilgi sıklığı bilinmeyen şekilde hastaneye yatışla sonuçlanabilen(yatış sonrasından bahsetmiyor bir de o var) iskelet kası yıkımından bahsediyor sen gelmişsin ağır fitness yapıyorum. Hayır yap iyi ediyorsun ha gayret fakat burada bir şey olmuyor diye efelik yapma. İlacı üreten firma bir şey olabilir demiş beyefendi gelmiş olmuyor diyor.Bir şey hakkında bu kadar cesaretle fikir beyan etmeden önce dikkatlice araştır önce. Hadsizlik yapma.Eskiden her kahvede bir antrenör bir başbakan olurdu şimdi doktor da çıktı başımıza.
    Hadi yallah fitnessa.

bunun olma ihtimali %0.001 antrenman yaparken sakatlanma riski dahi bu orandan fazla bir insan bu kadar risk alamıyorsa hayatta hicbir seyi başaramaz
  • kill4time K kullanıcısına yanıt
    Riskini kendi adına al başkasına siz de benimle aynı riski alın demek nedir? Hem ben sana direkt prospektüs bilgisi sunuyorum,ki burada yıllarca elde edilen istatistikler var. Bazıları gizlenmesine rağmen yine de deneysel araştırma içeren bilgi. Sonuçta istediğin bilgiye inanma hakkın var. Ama bilmediğin konularda sadece kendi tecrübeni herkeste aynı şekilde sonuçlanacak rahat olun,risk alın diye aktarman da doğru değil. Temennim İnşallah başına birşey gelmez. Ben ve burada azınlıkta olan birkaç kişi,olabilecek şeylere karşı dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çok ciddi akne problemi olan kişiler herşeyi deneyip sonuç alamıyorsa son çare bu ilaca başvurabilir. Ama çok çok dikkatli olarak ve her uyarıyı dikkate alarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Riskini kendi adına al başkasına siz de benimle aynı riski alın demek nedir? Hem ben sana direkt prospektüs bilgisi sunuyorum,ki burada yıllarca elde edilen istatistikler var. Bazıları gizlenmesine rağmen yine de deneysel araştırma içeren bilgi. Sonuçta istediğin bilgiye inanma hakkın var. Ama bilmediğin konularda sadece kendi tecrübeni herkeste aynı şekilde sonuçlanacak rahat olun,risk alın diye aktarman da doğru değil. Temennim İnşallah başına birşey gelmez. Ben ve burada azınlıkta olan birkaç kişi,olabilecek şeylere karşı dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çok ciddi akne problemi olan kişiler herşeyi deneyip sonuç alamıyorsa son çare bu ilaca başvurabilir. Ama çok çok dikkatli olarak ve her uyarıyı dikkate alarak.

evet risk alamayacak insan bence bu ilacı dahi kullanmasın 10 binde bir de olsa ters teper
  • arkadaşlar 21 yaşındayım roaccutane a başlayalı 15 gün oldu. günde bir defa 20 mg kullanıyorum. fakat şu son bir hafta içinde çok sık burun kanamalarım oluyor. önce 2 güne bir kanıyordu. şimdi ise her gün burnum kanıyor. sizin de başınıza böyle bişey geldi mi. doktora gitmeye korkuyorum ilacı bıraktırır diye.
  • nazlı_ekn N kullanıcısına yanıt
    Burun kanaması çok sık görülen bir yan etki. Şunlardan kaynaklanıyor:
    1.Kuruluktan kanıyor. Diğer mukozalar ve ciltte olduğu gibi burun içi de kuruyor ve kanar.
    2. ilaç kanamayı durduran trombositlerin sayısını azaltabildiği için bundan dolayı da kanıyor. Trombositopeniden dolayı.
    Kontrole gitsen iyi olur. Trombositlerin çok aşırı düşerse başka sıkıntılar da olabilir.

• 15 gün önce verdiğim tahlil sonucuna göre plt 232 görünüyor hocam. sizce normal bir değer mi
  • nazlı_ekn N kullanıcısına yanıt
    Normal değer. 100.000 altı düşük sayılıyor ama ciddi belirtiler,30.000 altında başlar. 10.000 altında spontan kanamalar görülür.

• Çok geçmiş olsun inşallah sıkıntısız biter tedaviniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 29 Temmuz 2017; 17:50:45 >
  • Burada felaket tellallığı yapan birkaç kişiye bakıp tedaviden vazgeçmeyiniz. Kendileri başka işleri yokmuş gibi aylardır insanları ilaçtan soğutma peşinde. Farkında değiller ki insanlara iyilikten çok kötülük yapıyorlar. Kendim de dahil olmak üzere milyonlarca insan bunu kullandı ve kullanacak.
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Aynı forum.donanimhaber.com gibi bir forum sitesi. Onbinlerce mesaj var. Biraz okumanı öneririm.
    http://www.acne.org/messageboard/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

Birşey yapmadığına değil birşey yaptığına dair onlarca yayın var diyorum. Başına birşey gelmemesi başkalarının da gelmeyeceğini garanti etmez.
    https://drive.google.com/open?id=0B7cKcPoyD_bceUFQTlJsT0FtMWFhMFZ0bUJZLURIN3dON2hJ
    Sırf hipofize yaptıkları yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 31 Temmuz 2017; 20:55:48 >
  • quote:

Aynı forum.donanimhaber.com gibi bir forum sitesi. Onbinlerce mesaj var. Biraz okumanı öneririm.
    http://www.acne.org/messageboard/topic/295030-repairing-the-long-term-damage-from-accutane/

Birşey yapmadığına değil birşey yaptığına dair onlarca yayın var diyorum. Başına birşey gelmemesi başkalarının da gelmeyeceğini garanti etmez.
    https://drive.google.com/open?id=0B7cKcPoyD_bceUFQTlJsT0FtMWFhMFZ0bUJZLURIN3dON2hJ
    Sırf hipofize yaptıkları yeter.

İzotretinoinle ilgili hemen hemen bütün yayınları okudum. Hipofize de ne yaptığını da biliyorum, kemiğe de göze de. Hayvan çalışmaları insanlara direkt olarak aktarılamaz. Beyne etkisi olabibilir ancak önemli olan ne kadar tolere edilebildiği ve klinik öneme sahip bir etkisinin olup olmadığıdır. İlacın güvenliği benim başıma bir şey gelip gelmemesiyle değil onlarca yıllık kontrollü çalışmalardaki istenmeyen etkilerin raporlarıyla alakalıdır, internetteki bir grup obsesif kompülsif kişilerin yazdıklarıyla değil.

Bir klinik örnek:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3360864/

quote:

Influence of isotretinoin on hippocampal-based learning in human subjects

Conclusion

Isotretinoin does not reduce learning and memory and our study suggests that it may instead lead to a dose-related improvement in specific aspects of hippocampal learning and memory. Retinoic acid functions in the hippocampus as the active metabolite of vitamin A, suggesting that this may be a limiting factor in the human hippocampus and addition of exogenous retinoic acid brings levels closer to an optimal state.

Acne.org da repairing the long-term damage from Accutane adlı başlığın sahibinin ve o konudakilerin çoğunun problemi izotretinoinle alakalı değil, alakasız problemler için ilacı suçluyorlar. Anksiyetik ve psikiyatrik problemleri olan kişilerin bu tarz davranışlara yatkın olduğu gayet açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 31 Temmuz 2017; 22:23:47 >
    Ahahahaahah. Hayvan çalışmalarında mutlak teratojen olduğu gösterilmiş hiç önemi yok gebelerde kullanalım mı yani? Yada gebelerde teratojen olduğunun anlaşılması için illa insanlara mı verelim? Hem hangi amaçla bir sürü okb li insan sırf bir ilacı kötülemek için bir araya gelsin? Neden onlar okb li siz sağlıklısınız? Bu insanlar istatistiğe girmek için neler yapsınlar? Hepsi bir tarafa buradan bile ona yakın pm aldım. Hepsi aynı şeyden yakınıyor. Dünyanın farklı yerlerindeki bir sürü insan birbiri ile organizasyon kurmadan aynı şeyler üzerinde farklı zamanlarda ittifak edemez.
    İnsanlar birşey iddia ediyor? Bunu organik bir sebebini dışlamadan anksiyetik diyemezsiniz. En hafif tabiriyle saygısızlık olur.

• quote:

Ahahahaahah. Hayvan çalışmalarında mutlak teratojen olduğu gösterilmiş hiç önemi yok gebelerde kullanalım mı yani? Yada gebelerde teratojen olduğunun anlaşılması için illa insanlara mı verelim? Hem hangi amaçla bir sürü okb li insan sırf bir ilacı kötülemek için bir araya gelsin? Neden onlar okb li siz sağlıklısınız? Bu insanlar istatistiğe girmek için neler yapsınlar? Hepsi bir tarafa buradan bile ona yakın pm aldım. Hepsi aynı şeyden yakınıyor. Dünyanın farklı yerlerindeki bir sürü insan birbiri ile organizasyon kurmadan aynı şeyler üzerinde farklı zamanlarda ittifak edemez.
    İnsanlar birşey iddia ediyor? Bunu organik bir sebebini dışlamadan anksiyetik diyemezsiniz. En hafif tabiriyle saygısızlık olur.

Hayvan çalışmalarını kullanmayalım demedim, hayvan çalışmaları direkt olarak aktarılamaz dedim. Preklinik aşamada hayatı tehdit eden ilaçlar zaten insanlarda denenmez. Bir ilaç geliştirilirken her zaman güvenliği efikasitesinden önce gelir. İlaçların türlere özgü etkileri olabilir ancak hayvanlarda teratojen olan bir ilaç hemen her zaman insanlarda da teratojeniktir.

Organik sebeplerle açıklanacak ciddi bir etkisi olsa zaten şu ana kadar Post-Isotretinoin Syndrome şeklinde bilimsel olarak kabul edilmiş bir adı olurdu.

İlacın kalıcı sayılabilecek 2 etkisi var: Gece görünüşünde azalma ve uzun kemiklerin büyümesinin durması. Prematür epifiz kapanmasının akne için kullanılan dozlarda görülmesiyle ilgili 1 vaka raporu var. Nöroblastom için küçük çocuklarda yüksek dozlarda kullanıldığında potansiyel bir risk haline geliyor bu. Gece görüşü ise pilotlar için önemli, pilotlar için isotretinoin kontraendike olabiliyor.

Bir süre devam edebilecek isteyenmeyen etkiler ise kuru göz, kuru deri, kas ağrıları vb. Bunların çok büyük bir kısmı zaman ilerledikçe çözülüyor.

Diğer iddia edilen yan etkilerin tıbbi bir temeli yok.
    Fnasterid için eskiden söylenen ne kadar iddialı şeyler varsa aynısını tekrar ediyorsunuz. Bu insanlar dünyanın farklı farklı yerlerinden ve farklı zamanlarda aynı şeyleri söylüyorlar. Şu an için adı konulmadı diye yok mu sayılacaklar yada sizin gibi biri tarafından okb diye antidepresanla baştan mı savulacaklar?
    Daha prospektüsünde yer almayan ama yapılan çalışmalarda hasta geri dönüşlerinde ortaya konan onlarca yan etkisi var ve sizin mantığınıza göre bunlar yok sayılacak. İnşallah bu ilacı hoyratça reçete eden bir dermatolog değilsinizdir. El insaf yahu el insaf

• quote:

Fnasterid için eskiden söylenen ne kadar iddialı şeyler varsa aynısını tekrar ediyorsunuz. Bu insanlar dünyanın farklı farklı yerlerinden ve farklı zamanlarda aynı şeyleri söylüyorlar. Şu an için adı konulmadı diye yok mu sayılacaklar yada sizin gibi biri tarafından okb diye antidepresanla baştan mı savulacaklar?
    Daha prospektüsünde yer almayan ama yapılan çalışmalarda hasta geri dönüşlerinde ortaya konan onlarca yan etkisi var ve sizin mantığınıza göre bunlar yok sayılacak. İnşallah bu ilacı hoyratça reçete eden bir dermatolog değilsinizdir. El insaf yahu el insaf

Finasterid kullanıyorum kendim. Post-Finasterid Sendromu hakkında da benzer düşüncelerim var ancak yine de kesinlikle yoktur diyemiyorum. Bazı insanlar hormonal değişimlere karşı çok daha hassas olabilir. İzotretinoin için ne böyle bir kanıt ne de böyle bir araştırma yok ancak finasterid için bir PFS gerçekliği olabilir çok küçük bir yüzde için.
    İnşallah şansınız yaver gider,hiçbir sıkıntı çekmeszsiniz. Size başka diyecek birşeyim yok. Selametle

• Mert,

Senin gibilerin yazılarını okurken içim yanıyor, neden ben diyorum, keşke sen de ereksiyon problemi yaşasan, sonra bir dallama gelip abuk sabuk konuşsa, çaresizliğini anlatamasan. Umarım pfs yaşarsın, bunu gerçekten diliyorum.

O zaman o çok küçük bir yüzde dediğin ama kendini o gruba yakıştırmadığın gruba dahil olup, kendinin de aslında zarar görebileceğini, bu durumda da pfs nin sadece bir "tanı" olabileceğini, senin için çok da farketmediğini, çözüm olmadığı sürece tanının bir işe yaramadığını anlarsın. Accutane için post accutane syndrome olsa ne olmasa ne?

Ben isotretinoin tedavisi sonrası kalıcı zarar gördüm! Düzenli doktor kontrolünde kullanmama rağmen!

Ötesi var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cronic

Mert,

Senin gibilerin yazılarını okurken içim yanıyor, neden ben diyorum, keşke sen de ereksiyon problemi yaşasan, sonra bir dallama gelip abuk sabuk konuşsa, çaresizliğini anlatamasan. Umarım pfs yaşarsın, bunu gerçekten diliyorum.

O zaman o çok küçük bir yüzde dediğin ama kendini o gruba yakıştırmadığın gruba dahil olup, kendinin de aslında zarar görebileceğini, bu durumda da pfs nin sadece bir "tanı" olabileceğini, senin için çok da farketmediğini, çözüm olmadığı sürece tanının bir işe yaramadığını anlarsın. Accutane için post accutane syndrome olsa ne olmasa ne?

Ben isotretinoin tedavisi sonrası kalıcı zarar gördüm! Düzenli doktor kontrolünde kullanmama rağmen!

Ötesi var mı?

Eğer kalp-damar sorunun yoksa yoksa ereksiyon probleminin büyük oranda psikolojik olduğunu anladığında sorununu çözmüş olacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.