Taraftar gözüyle bakacak olursan. Yıldız'lar %90 Forvet ve orta sahadan çıkar. %5 kalecilerden %5 te defanstan. Bence Carlos %5 'lik dilimin en üst sıralarında yer alıyor.
Adam oynadığı mevkinin hakkını fazlasıyla vererek Yıldız ünvanını vermiştir. Zaten adamdan her maçta 3 gol atmasını 8 kişiyi çalımlaması beklemek ve bunlayı yapamıyor diye Yıldız değildir demek büyük hatadır.
Sakın bana ben Carlos'tan böyle yapmasını bekliyorum deme. Böyle düşünüyor olamazsın değil mi hocam.
ben Türkiye de o mevkide oynayan ortalama herhangi bir Türk oyuncudan fazlası olduğunu düşünmüyorum. Zaten en verimli çağında bir maçta 3 gol atmamış ve 8 kişiyi çalımlamamış birisinden emekli ikramiyesini almaya geldiği bu dönemde bunları beklemek hayalcilik olur.
o yuzden mı Milli takımda sol bek yok? Senın mantıgına gore Turkıyedekı herhangı bır sol bek real da rahatlıkla oynar. Taner, hergün biraz daha sacmalıyorsun. İstikrarına hayranım
siz varken bana saçmalama sırası gelmez. milli takımda şimdi sol bek mevkisi boşmu kalıyor veya ligimizdeki takımlar sol bek mevkisini boş mu burakıyor. mevcut ortalama sol beklerden farkı yok demek istemişim, yani anla şişirilen furbolcunun değerini. her mesaja anlamadan hemen atlamayın, cevap yetiştireceğim derken rezil olmak da var.
ah canım benim bu dunyada zaten futboldan anlayan bir sen varsın. geri kalan herkes futbol özürlüsü. Real Yönetimi, Teknik direktörü, Brezilya Teknik yönetmi vs vs vs. Koca milli takımın sol kanadını sag ayaklı Tuncay ve Ümit götürüyordu. Sol ayaklı dogru duzgun oyuncumuz bile yok. Rezil kim merak ediyorsan her sabah kalkıp aynaya bir kez bak
34 yaşındaki makeleleyi bjk transferi söz konusu olduğunda süper transfer diye yorumlarken aynı yaştaki carlos için yaşlı diyerek senin nekadar samimi olduğun ve rezillikse birkez daha rezil olduğun görüldü.
buffonla bakiyi kıyaslayacak kadar ileri giden bir futbol dehası ve yazarı"sen yani .Taner." rezillik kelimesini cümle içinde kullanınca zaten akla gelen tek ismin sen olduğunu burdaki herkes bilmekte..aklın sıra kıt futbol bilginle ve ayrıca burdaki 1-2 arkadaşımın sana "hoca" sıfatlaması yapmasından kaynaklanan gazla anlamsız ve bilgisizlik dolu mesajlarına devam etmektesin.sol kanatla sana göre sağ kanat olan bir oyuncunun karşılaştırmasını bile yaptın bu forumda..ne alakaysa sağ kanatla sol kanat,sonrada işin içinden çıkamayacağını anlayınca kalite farkından dolayı diyerek sıyrılmaya çalıştın ama yemezler taner efendi..kendini son 1 ayda çok iyi afişe ettin..herkes senin nekadar futbol bilgin olduğunu anladı..kendi renkdaşlarının bile alay konusu oldun,hala utanmadan atmaya devam ediyorsun..FM de gördüğün herşeyi başlık yapma benden sana tavsiye..
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
quote:
Orjinalden alıntı: cdemir
Taner Hocam Carlos şişirilmiş falan değil.
Adam oynadığı mevkinin efsanelerinden.
Taraftar gözüyle bakacak olursan. Yıldız'lar %90 Forvet ve orta sahadan çıkar. %5 kalecilerden %5 te defanstan. Bence Carlos %5 'lik dilimin en üst sıralarında yer alıyor.
Adam oynadığı mevkinin hakkını fazlasıyla vererek Yıldız ünvanını vermiştir. Zaten adamdan her maçta 3 gol atmasını 8 kişiyi çalımlaması beklemek ve bunlayı yapamıyor diye Yıldız değildir demek büyük hatadır.
Sakın bana ben Carlos'tan böyle yapmasını bekliyorum deme. Böyle düşünüyor olamazsın değil mi hocam.
ben Türkiye de o mevkide oynayan ortalama herhangi bir Türk oyuncudan fazlası olduğunu düşünmüyorum. Zaten en verimli çağında bir maçta 3 gol atmamış ve 8 kişiyi çalımlamamış birisinden emekli ikramiyesini almaya geldiği bu dönemde bunları beklemek hayalcilik olur.
r carlos forvet değil ha biliyorsun değilmiama farketmez dimi zaten 2 mevki arasında 10 metre fark var yanlış anlamada git tenisle ilgilen voleybol oyna jimnastik yap briç oyna ama şu futbolla ilgili yorum yapma be tanersenin futbol bilginle ajdarın arya ya çıkması arasında doğru bir orantı var
SON OLARAK R CARLOSUN GELMESİ TÜRKİYEDE TEK BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ FB GS MAÇ SONUCUNUDEĞİL R CARLOS KALEYE SAVAŞ AY I DEFANSIN ORTASINA DENİZ AKKAYAYI FORVETEDE ARTOYU KOYSAK HEP TERBİYE TAM TERBİYE
Hocam 3 gol 8 çalım derken mevkisi gereği bunları yapabiliyor olmasına gerek yok dedim. Ama sen yine çevirmişsin işi senin söylediklrindsen, yaşlı değilken bunları yapabiliyor olması gerekir ama yapamadığı için Yıldız sayılmaz sayılmamalı demek istemişsin gibi anladım.
Hocam Linkoln'den 8 kişiyi çalımlayıp 3 tane ol atmasını bekleyebilirsin ama Carlos'tan böyle bir şey bekleyemezsin. Daha da ilginci Carlos'a bunları kariyerindeki hiç bir maçta yapamadı o yüzden şişirilmiş yıldızdır muamelesi yapman.
quote:
quote:
quote:
Hocam 3 gol 8 çalım derken mevkisi gereği bunları yapabiliyor olmasına gerek yok dedim. Ama sen yine çevirmişsin işi senin söylediklrindsen, yaşlı değilken bunları yapabiliyor olması gerekir ama yapamadığı için Yıldız sayılmaz sayılmamalı demek istemişsin gibi anladım.
Hocam Linkoln'den 8 kişiyi çalımlayıp 3 tane ol atmasını bekleyebilirsin ama Carlos'tan böyle bir şey bekleyemezsin. Daha da ilginci Carlos'a bunları kariyerindeki hiç bir maçta yapamadı o yüzden şişirilmiş yıldızdır muamelesi yapman.
quote:
quote:
cdemir hocam tanere cevap yazmak için harcadığın şu 1 dakikalık zamanda balkona çıkıp içine derin bir nefes çeksen inan çok daha hayırlı bi iş olurdu
quote:
quote:
quote:
ben Lincoln'den de böyle insanüstü şeyler beklemem çünkü gerçekçiyim ama takıma katkı açısından Lincoln'ün Carlos'dan daha iyi olacağına inanıyorum. En iyisi lig başlasın ve görelim, değerlendirelim.
Carlos'un evine kameralar yerleştirip bi nevi Bbg evi yaratıcaz.Sora Carlos uyuyor Carlos sıçıyor Carlos yemekte diye sevincez.Dünyada yılın transferi.Bu kadarı az mı
Taner hocamla anlaşırız biz.
quote:
Orjinalden alıntı: Auschwitz
cdemir hocam tanere cevap yazmak için harcadığın şu 1 dakikalık zamanda balkona çıkıp içine derin bir nefes çeksen inan çok daha hayırlı bi iş olurdu
Hocam bizde Carlos'tan doğaüstü işler beklemiyoruz. Ama adam mevkisinde Yıldız (şişirmelerden değil). Yanlız Yıldız olduğunu bir türlü sana kabul ettiremiyoruz.
Takıma katkısı açısından Lincoln daha faydalı olacak diyorsun. Yani lincoln'un 3 Carlos'un 1 katkısı olacak diyorsun. Böyle bakarsan tabiki 3>1
Ama bunu elma ve armutu karşılaştırmadan yaparsak.
Yani ortasahada o yun kurucunun takıma sağlaması gereken katsayı ile
Sol bekte oynayan bir oyuncunun takıma sağlaması gereken katsayılarına göre hesaplama yaparsak bence Carlos'un katsayısı olabilecek maksimum katsayıya yakın olur.
Hocam bence anlıyorsun ama o inat yok mu o inat insanı ne hale getiriyor görüyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: TaneR
ben Lincoln'den de böyle insanüstü şeyler beklemem çünkü gerçekçiyim ama takıma katkı açısından Lincoln'ün Carlos'dan daha iyi olacağına inanıyorum. En iyisi lig başlasın ve görelim, değerlendirelim.
utanmasa lincolnle carlos kıyaslamasıda yapıcak nası olsa mevkiler arasında 10mt fark var..biri forvet diğeri stoper
anlamakta zorlanıyorum. esas bu konuda inat sizde galiba. 2 oyuncunun kalitesini, takıma katkısını karşılaştırabilmek için aynı mevkide olma zorunluluğu nereden çıktı. maçlarda spikerden duymuyormuyuz veya kendimiz maç sonrası yorumlarımızda burada yazmıyormuyuz "bugün sahanın en iyisi şu oyunculardı" diye ? neye göre belirliyoruz sahanın en iyisini ? karşı takımın aynı mevkisinde oynayan oyuncuyumu kriter alıyoruz ? yapmayın lütfen
quote:
Hocam bizde Carlos'tan doğaüstü işler beklemiyoruz. Ama adam mevkisinde Yıldız (şişirmelerden değil). Yanlız Yıldız olduğunu bir türlü sana kabul ettiremiyoruz.
Takıma katkısı açısından Lincoln daha faydalı olacak diyorsun. Yani lincoln'un 3 Carlos'un 1 katkısı olacak diyorsun. Böyle bakarsan tabiki 3>1
Ama bunu elma ve armutu karşılaştırmadan yaparsak.
Yani ortasahada o yun kurucunun takıma sağlaması gereken katsayı ile
Sol bekte oynayan bir oyuncunun takıma sağlaması gereken katsayılarına göre hesaplama yaparsak bence Carlos'un katsayısı olabilecek maksimum katsayıya yakın olur.
Hocam bence anlıyorsun ama o inat yok mu o inat insanı ne hale getiriyor görüyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: TaneR
quote:
boşuna uzatılmış, içeriği boş olan, tek cümlede özetlenebilecek bir yazı. siz onu gözünüzde büyütmeye devam edin, nasılsa ligler başlayacak
Lincoln'den daha çok büyütülecek bir futbolcu olduğu kesin. Lincoln kim allah aşkına ya söyler misin?? Gs'liler bratular petrelerden sonra lincoln'ü görünce onlara göre büyük bir yıldız olarak sevindiler doğal olarak. Ama hiçbiri Carlos'tan büyük değil kabul edin.
Lincoln gelince dünya basınında olay oldu mu ? Hayır. Carlos gelince ise.
quote:
Orjinalden alıntı: SHAL
quote:
boşuna uzatılmış, içeriği boş olan, tek cümlede özetlenebilecek bir yazı. siz onu gözünüzde büyütmeye devam edin, nasılsa ligler başlayacak
Lincoln'den daha çok büyütülecek bir futbolcu olduğu kesin. Lincoln kim allah aşkına ya söyler misin?? Gs'liler bratular petrelerden sonra lincoln'ü görünce onlara göre büyük bir yıldız olarak sevindiler doğal olarak. Ama hiçbiri Carlos'tan büyük değil kabul edin.
Lincoln gelince dünya basınında olay oldu mu ? Hayır. Carlos gelince ise.
özel ricada bulunuyorum. ss olan varsa koysun. sanırım antu forumundan alıntı idi. dinamokiev maçının başında ilk mesajında arkadaş "maç başladı" diyordu, hemen saniyeler sonra aynı elemanın "yedik" diye mesajı vardı.
Hiç Lincoln Galatsaray'a gelince olay mı oldu.Allah'tan olay olmadı.Acaba olsaydı no'olurdu?Dünya basını GS dandik bir futbolcu aldı diyip kestirip attı mı yoksa Lincoln'ün güzel bir biyografisini hazırlayıp,onun Brezilya Milli Takımı'nın da oyun krucusu olduğunu ekleyip işte GS bunu aldı diyerek tüm dünyaya duyurdu mu?Sen söyle.
Bende sana şu söyliyeyim o zaman Ali Bilgin Linderoth'tan daha fazla takıma katkı sağlar. Serdar'da Cihan'dan daha fazla katkı sağlar. Hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.
Mesela (rakamları attım) (Taraftarların Yıldız anlayışına göre) Takıma katkı puanını 50 üzerinden hesaplayalım. Mevkilere göre dağılım yapalım
Kaleci 7,5 Defans 7,5 Ortasaha 15 Forvet 15
Lincoln 15'lik dilim içerisindedir.
Ama sen diyorsun ki Carlos Yıldız'sa bu 15'lik dilim içirisinde bulunmalıdır.
Bende diyorum ki hayır 7,5'luk dilimdedir. Ve o mevkiye göre katkısı, olabilecek en iyi seviyede olacaktır. Yıldız ibaresinide 15'lik dilimde bulunduğu için değil 7,5'luk dilimde katkısı yüksek olduğu için almış ve Real Madrid'de 11 sene top oynamıştır.
Hocam bu durumları sakın karıştırma. FB'nin sol beke ihtiyacı vardı ve oraya katkı sağlayabilecek en iyi (ekonomik ve teknik olarak) oy uncuyu aldı.
GS'ın oy un kurucuya ihtiyacı vardı ve oda oraya katkı sağlayabilecek en iyi (ekonomik ve teknik olarak) o yuncuyu aldı.
FB'de lincoln'un görevine Carlos değil Alex soyunacak. Ligler başlasın Alex'in istatistikleri ile Lincoln'u karşılaştır Ama Carlos'la kesinlikle karşılaştırma çok abes kaçar. Yada dediğim gibi artık matematiğe nasıl çevireceksen defan sorta saha kaleci forvetler için bir katsayı belirle ve oy uncularn saha içi performansını ona göre belirle.
Avrupa gol krallarını nasıl seçiyorlar ülkelerdeki zorluk derecesi ile atılan golü çarparak. Adam senin attığın golü 1'e 1 saymıyor. Diyorki italyan 1 atarsa sen 2 tane atacaksın. Yani demem o ki adam aradaki dengeyi kurmuş. Buna benzer bir formülasyon kurulmadan Lincoln ile Carlos'un katkılarını karşılaştırmak gerçekçi bir karşılaştırma olmaz.
Lincoln gol attı %50 katkı sağladı Carlos gol atamadı %0 katkı sağladı. Lincoln 2 asist yaptı %50 katkı , Carlos 1 asist yaptı %10 katkı varmı böyle bir şey.
Daha nasıl anlatayım hocam.
quote:
anlamakta zorlanıyorum. esas bu konuda inat sizde galiba. 2 oyuncunun kalitesini, takıma katkısını karşılaştırabilmek için aynı mevkide olma zorunluluğu nereden çıktı. maçlarda spikerden duymuyormuyuz veya kendimiz maç sonrası yorumlarımızda burada yazmıyormuyuz "bugün sahanın en iyisi şu o yunculardı" diye ? neye göre belirliyoruz sahanın en iyisini ? karşı takımın aynı mevkisinde oynayan oyuncuyumu kriter alıyoruz ? yapmayın lütfen
ben 100 sayfa anlatsam veya sen anlatsan fikirlerimiz değişmeyecek. sen haklısın diyeyim uzamasın
Hocam sen aşağıdaki gibi yazmasaydın bir sonraki mesajda ben yazacaktım.
quote:
ben 100 sayfa anlatsam veya sen anlatsan fikirlerimiz değişmeyecek. sen haklısın diyeyim uzamasın
Yaw hani şu Carlosun yerde düşürdüğü takma dişlerini mi yoksa lenslerinimi ararken gol yedikleri bi resim vardı.Biri koysa tekrar.
Benimde zaten demek istediğim Carlos un performansı Lincoln den büyük olduğu falan değildi. Ben Roberto Carlos un FB camiasına sağlıyacağı ve başka hiçbir takımda olmayacak büyük bir motivasyondan bahsediyorum. Taraftarı hiç olmadığı kadar coşturacak camiyayı birarada tutup maksimum mutlu sorunsuz bir aile yapacak. Bunun da önemini yukarda belirtmeye çalıştım : bir camiayı ayakta tutan onu ilerilere götüren en önemli şeylerden birisi camia ve taraftar olarak maksimum motivasyon.
Eğer Carlos forvet olsaydı ve sezon başladığında çok az gol ve asist yaptırsaydı bu motivasyon çabuk bozulabilirdi. Ama adamın mevkisi de bir avantaj bizim için kimse ondan gol falan beklemiyor. Bu da sezon içi ligde kolayca medya ve taraftarlar tarafından yıpratılmasını daha güçleştiriyor.
Ama ileride oynayan bir Lincoln ü bu tip tehlikeler bekliyor. Belki süper oynayacak belki de, iyi bir futbolcu olmasına rağmen belli sebeplerden istenen performansı gösteremeyecek. İşte bu durumda FB liler hala sakinken GS liler de ciddi bir huzursuzluk ve camia içi yine yönetim istifa gibi takıma da yansıyan olumsuzluklar çıkabilecek.
Yukarda bir arkadaş güzel söylemiş varsın ümit özat ın yerine Roberto Carlos u aldık farzedin. Ümitin boşluğuna bir dünya starı aldık. FB nin çok büyük riski yok. Kaldıki Ümit de yaşlıydı. Ama Carlos dünya starı ve bir vizyonu ve karizması var ve ümit den çok daha tecrübeli. Yani Carlos tan dolayı FB hiç riskte değil o mevkide gelmeseydi o mevkide ümit in oynacağını düşünseydik. Giden paralar helal hoş olsun. Ama FB nin diğer mevkilerine yapılacak transferler için önümüzdeki günler tabiki tartışılacak adamlar olabilir.
En kötü haliyle, Carlos, Ümitden aşağı oynamaz en iyi haliyle de Carlos gibi oynar. Yani bir kayıp yok. Ama Carlos ve onun büyüklüğü gibi dev bir kazanç var.
Oynar oynamaz bunlar lig başlamadan görülemeyecek şeyler. Ama benim söylediklerim lig başlamadan görülebilecek şeyler.