Şimdi Ara

Robotlar ve yapay zeka canlımıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

üste canlılığın mevcut yorumunu yazdık hala robota falan canlı diyorlar...

canlı demedim ileride canlı olabilirler dedim.
  • İlerde robot ve canlı tanımımız değişeceği için zaten canlı olucak.
  • Kuantum bilgisayarlarla birlikte artık canlı olarak sınıflandırılabileceklerini düşünüyorum.
  • quote:

CANLI NEDİR?

Canlı, organize olan ve bu organize karakteri sayesinde de kendi devamını sağlayabilendir. Kendiliğinden çeşitli kimyasal tepkimeleri gerçekleştiren, bu tepkimeler sayesinde yapı taşlarını kendisi oluşturabilen veya gerektiğinde bunları yıkabilen, üreyebilen, içinde bulunduğu koşullardan haber alabilen ve bunlara karşı tepkiler oluşturabilen ve en önemlisi de, bunların hepsini yapabilmek için mutlaka enerjiye ihtiyaç duyan her şey "canlıdır".

Canlıların kabul gören 3 temel ayırt edici özelliği;
    (1) beslenme, (2) üreme ve (3) etraflarında olup bitenden haberdar olma (duyumsama) olarak sayılır. Bunların hepsinin temelinde ise, bir enerji gereksinimi vardır. Örneğin; bazı kristallerin de kendi kendilerine büyüdükleri bilinmektedir. Ancak gelişmek, üremek ve diğer her şey için, canlılar mutlaka enerjiye ihtiyaç duyarlar.

Çeşitli yaşamsal fonksiyonların ortaya çıkması, canlıların doğal yapısal özelliklerinin bir sonucudur. Örneğin beslenme, hücrenin canlı yapısının devamı ve işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli olarak ortaya çıkmıştır.

Dünya üzerinde bulunan tüm canlılar, DNA ve/veya RNA olarak bilinen nükleik asitleri taşırlar. Bu moleküller, yeni bir neslin meydana getirilebilmesi için gerekli olan bilgiyi depolar. Cansız varlıklarda ise, kendiliğinden çoğalma (üreme) söz konusu olmadığı için, bu tip bir bilginin depolanma gereksinimi de yoktur.

<<<<<<<<<<<<<<<<

mesela virusler ne canlıdır ne cansızdır... yani birşeyin tepki vermesi onu canlı yapmıyor...gelecekte robotlar duygulara ,hissetme yetisine hatta düşünme yetisine sahip olabilir ama üreyemedikleri için yinede canlı sayılmazlar..gerçi o zamana kadar belki canlılık tanımıda değişir ama şimdilik böyle..

Beslenme olayı temelinde sistemin enerji ihtiyacını karışlamak için dışarıdan gerekli maddelerin alınmasıdır. Bu bağlamda bir robot beslenebilir. Hareket etmesi için enerjiye ihtiyacı var. Enerji elektrik olur, mazot olur fark etmez.

Üreme temelde çoğalma olayıdır. Bir robot gerekli ekipmanlar ile benzerini oluşturabilir.

Etrafında olup bitenden haberdar olma ise "yapay zeka" ile çözülüyor.

Acı çekme, gülme, aşık olma, ağlama duyularına sahip bir robot artık robotluktan çıkar diye düşünüyorum.

• Ben robotların komutlar ne kadar gelişirse gelişsin canlı olabileceklerine inanmıyorum.Ben komutlardaki boşluklar ve mantıksal hataların daha belirleyici olacağını düşünüyorum.
  • ben canlı diyebileceğimiz cihazların yapılabileceğini düşünmüyorum.

bu arada yapay zeka demek,öğretileni yapmak demek değildir,öğrenmek demektir.mesela yapay sinir ağlı bir sisteme girişine 2 ,çıkışına 4 ,tekrar girişine 3 çıkışa 9 verirseniz ,girişe 4 verdiğinizde 16 gibi bir çıkış alırsınız.yani yapay zeka insan görünce kaç diye geliştirilmez.eğer gelen insanlar sisteme zarar vermiş ve sistemde bunun farkındaysa artık insan görünce kaçmaya başlar.
  • Belki insanlar kusursuz tasarlanan birer robottur.Çünkü DNA'ya kadar indiğimizde bir sistem olduğu anlaşılıyor
  • İnsanoğlu en gelişmiş robottur.

Gelişmiştir çünkü sıradan robotlara göre düşünebiliyor, hissedebiliyor, sorgulayıp duygularını kullanabiliyor.

Robottur çünkü aslında var olduğunu sandığı çok büyük bir iradesi yoktur. Bütün tercihlerinin ve hareketlerinin temelinde başka etkiler ve-veya yönlendirmeler mevcuttur. Bu anlamda öncede programlanmış bir robottan bir farkı yoktur. Sadece biraz daha komplekstir.
  • Robotlar canlı değildir çünkü kendilerine has düşünce tarzları yoktur. Tamamen insan üretimidir ve insanın ürettiği,donattığı sınırlar içerisinde istenilenleri yapabilir.
  • robotlara öğrenebilme yetisi üzerine bir program üzerinde çalışılmakta. ileride düşünebildiği gibi öğrenebilen robotlar da gelişecek fakat ruh dediğimiz şey gerçekte varsa bu robotlar hiç bir zaman bizim gibi bir duyguya sahip olmayacaklar. eğer ki ruh diye bir şey yoksa robotlar aşık olup üzüntü duyabilirler.

not: şahsi teorim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

robotlar bir gün programlanmadan "neyim ben" diye soru sormaya başlarlarsa konuyu tartışmaya açabiliriz.

benrobot filmi aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

merhabalar benim dikkatimi çekiyor robotların yaptıkları kısıtlı ama canlı gibiler bir robotun makinası insanın kalp işlevini görüyorsa robotlar canlımıdır pc nin oyunlarının yapay zekası canlımıdır? insan robot yaptığında ruh oluşturmuş mu oluyor?

Aşağıdaki linke bir göz atarsan sorunun cevabını fazlasıyla alacaksın

http://www.yapay-zeka.org/modules/icontent/index.php?op=print&page=46
  • bu konuyu fazla uzatmayın bence.robotlar makinedir insan değil. kendi iradeleri yoktur.fazla film izlemeyelim
  • Arkadaslarinda dedigi gibi zaten dusunup beslensede ureyemediginden canli degildir ayrica robotlarin suanda bagimsiz dusunme ve kendini inceleme yetenegi yok asik olma uzulme sevine, yani duygusu yok o yzden canli sayilmazlar bence.Ileride yapay zeka cok gelisecek ve mutemelen duygular olmasada kendini irdeleme bagimsiz dusunme olacaktir o oldugunda canli sinifina girebilirler cunku duygularinin olmasina gerek yok canli olmak icin.Uretebiliyorsa ki robot bir robot yaratbiliyorsa,beslenebiliyorsa robot ihityaci olan enerjiyi temin edebilir,algilama yetenegi suanda zaten sinirli ve tepkileride oyle ilerde yapay zeka kendini arastirip sorulari cozebilecek o zaman zaten canli olmusmolacaklar ama suanda sadece makineler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 1 Temmuz 2012; 4:49:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

CANLI NEDİR?

Canlı, organize olan ve bu organize karakteri sayesinde de kendi devamını sağlayabilendir. Kendiliğinden çeşitli kimyasal tepkimeleri gerçekleştiren, bu tepkimeler sayesinde yapı taşlarını kendisi oluşturabilen veya gerektiğinde bunları yıkabilen, üreyebilen, içinde bulunduğu koşullardan haber alabilen ve bunlara karşı tepkiler oluşturabilen ve en önemlisi de, bunların hepsini yapabilmek için mutlaka enerjiye ihtiyaç duyan her şey "canlıdır".

Canlıların kabul gören 3 temel ayırt edici özelliği;
    (1) beslenme, (2) üreme ve (3) etraflarında olup bitenden haberdar olma (duyumsama) olarak sayılır. Bunların hepsinin temelinde ise, bir enerji gereksinimi vardır. Örneğin; bazı kristallerin de kendi kendilerine büyüdükleri bilinmektedir. Ancak gelişmek, üremek ve diğer her şey için, canlılar mutlaka enerjiye ihtiyaç duyarlar.

Çeşitli yaşamsal fonksiyonların ortaya çıkması, canlıların doğal yapısal özelliklerinin bir sonucudur. Örneğin beslenme, hücrenin canlı yapısının devamı ve işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli olarak ortaya çıkmıştır.

Dünya üzerinde bulunan tüm canlılar, DNA ve/veya RNA olarak bilinen nükleik asitleri taşırlar. Bu moleküller, yeni bir neslin meydana getirilebilmesi için gerekli olan bilgiyi depolar. Cansız varlıklarda ise, kendiliğinden çoğalma (üreme) söz konusu olmadığı için, bu tip bir bilginin depolanma gereksinimi de yoktur.

<<<<<<<<<<<<<<<<

mesela virusler ne canlıdır ne cansızdır... yani birşeyin tepki vermesi onu canlı yapmıyor...gelecekte robotlar duygulara ,hissetme yetisine hatta düşünme yetisine sahip olabilir ama üreyemedikleri için yinede canlı sayılmazlar..gerçi o zamana kadar belki canlılık tanımıda değişir ama şimdilik böyle..

Beslenme olayı temelinde sistemin enerji ihtiyacını karışlamak için dışarıdan gerekli maddelerin alınmasıdır. Bu bağlamda bir robot beslenebilir. Hareket etmesi için enerjiye ihtiyacı var. Enerji elektrik olur, mazot olur fark etmez.

Üreme temelde çoğalma olayıdır. Bir robot gerekli ekipmanlar ile benzerini oluşturabilir.

Etrafında olup bitenden haberdar olma ise "yapay zeka" ile çözülüyor.

Acı çekme, gülme, aşık olma, ağlama duyularına sahip bir robot artık robotluktan çıkar diye düşünüyorum.

temelde bu cevabı verecektim ben de.
    beynimiz kadar karmaşık işlem kapasitesi yapacak robot beyin üretilebilir sonuçta
    öğrenme kısmı hakkında ise, illa bizim konuştuklarımızla öğrenmesi gerekmiyor. sonuçta veriyi girmek de bir şekilde iletişim oluyor. ama ses tanıma sistemleri bir şekilde geliştirilebilir, o da problem değil.

his konusunda şunu söyleyebilirim, insanda acı hissi olmasa bir yerlerinin kırılmasından bu kadar çekinmezlerdi. bu bilinci yüklemek de his yerine geçebilir.

insansı robot yapılabilir gibi bence.

• Robotlar insanlar tarafından kullanılan, fiziksel işleve sahip aletlerdir. Mutfak robotu gibi. Kendi kendine işlev görebilen makinelerin farklı isimleri var.
  • Ruh üfleniyor.O zaman canlı oluyorlar.

Hadis var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crshr

quote:

robotlar bir gün programlanmadan "neyim ben" diye soru sormaya başlarlarsa konuyu tartışmaya açabiliriz.

Şimdilik sadece insanlar canlı o zaman

"neyim ben"
    i,robot - sunny

örümcek, sinek benzeri robotlar üzerinde pek uğraşılacağını düşünmüyorum da bilimkurgucuların kurguladığı şekilde insana benzeyen yarı organik robotlar hani olur da birgün vücuda getirilirse bu soruyu sorma potansiyeli görmekteyim.

İleride dediğiniz gibi canlanacak ve işte o zaman Ruh'un da sadece insan hayal gücünden ibaret olduğu ortaya çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.