Deponu doldur uzak bir memlekete git gel hem rodaj suresini saglıklı gecir, hemde yakıtını ölç nasıl olsa sonraki konularda ne kadar yakar açaba gibi sorularada cevap bulursun. Dönüştede baya bi kilometre yaparsan yani 1000 km felan arabayı üst limitlerde kullanırsın ve tüm sıkıntıların ve sorunların hallolur.... Diger arkadaşlarında dedigine ek olarak yeni lastiklerin asvalta alışması için ani frenden kacının der bazı araç kullanım kitapcıklarında....
quote:
Orjinalden alıntı: falconbir
Deponu doldur uzak bir memlekete git gel hem rodaj suresini saglıklı gecir, hemde yakıtını ölç nasıl olsa sonraki konularda ne kadar yakar açaba gibi sorularada cevap bulursun. Dönüştede baya bi kilometre yaparsan yani 1000 km felan arabayı üst limitlerde kullanırsın ve tüm sıkıntıların ve sorunların hallolur.... Diger arkadaşlarında dedigine ek olarak yeni lastiklerin asvalta alışması için ani frenden kacının der bazı araç kullanım kitapcıklarında....
ya bu aralar işim gücüm öyle yoğun ki uzak bir yerlere gitmem imkansız o yüzden şehir içinde bu km yi yapmam lazım ama ben çok sabırsız 1 insan olduğum için bekleyemiyorum..sportif kullanıyorum sonrada pişman oluyorum.ani duruşlar konusunda lastikler filan hiç önemli değil..benim korktuğum arabanın önemli parçalarının zarar görmesi..birde bu arabayı uzun uğraşlar sonucunda aldım o yüzden benim için çok değerli üzerine öylesine düşüyorum ki araba yıkamada üzerine tazikli su tuttuklarında bile içim cız ediyo acaba boyasına bir şey oldu mu diye..ben zaten ufak şeylere bile çok takılan takıntılı bi insanım öyle sportif filan kullanınca resmen birşeyle kopuyor benden ama bir taraftanda araba gitmek için öylesine istekli ki dayanamıyorumaslında iyi hissetmek için birilerinin çıkıp korkma hiç bir şey olmaz demesini bekliyorum
ama bu çelişki değil mi?,bence birisi senin istediğin cevabı verse de sen kendini kandırmış olursun,bu böyle,istersen ben sana söyleyim,birşey olmaz devam,gerisi sana kalmış.
banada arabayı ilk cıkarırken ilk 1000 km 120 yi gecmeyin dediler.doğuş oto haramidere den cıktım arabayla ve de ilk duzlukte 190 gordum :)))))))) ayrıca arac A3
quote:
Orjinalden alıntı: uskan
ama bu çelişki değil mi?,bence birisi senin istediğin cevabı verse de sen kendini kandırmış olursun,bu böyle,istersen ben sana söyleyim,birşey olmaz devam,gerisi sana kalmış.
ya ben kendimi kandırayım diye birinden cevap beklemiyorum...beklediğim şey birinin çıkıp ben ustalara sormuştum bir şey olmaz dediler..veya şu şu otomobil firması rodajda düzgün sürmesende o kadar zararlı olmadığını açıkladı vsvs
bu arada aldığın arabanın marka/model nedir ?
seni anlıyorum ama maalesef durum bu,biliyorsun günümüzde teknoloji belli bir standartın üstündeki araçlarda aynı biri neyse hemen hemen hepsi o,ustalar hatta servisdeki ustalar 'birşey olmaz allah ne verdiyse bas, bunlarda rodaj sorunu yok' deselerde firmalarda rodaj kelimesini kullanmasalarda ne diyorlar, şu km. ye kadar şu devri veya şu sürati geçmeyin,bunun da anlamı belli,hem motor-şazuman,hem frenler,hemde lastikler açısından.
quote:
Orjinalden alıntı: festfeel
quote:
ya ben kendimi kandırayım diye birinden cevap beklemiyorum...beklediğim şey birinin çıkıp ben ustalara sormuştum bir şey olmaz dediler..veya şu şu otomobil firması rodajda düzgün sürmesende o kadar zararlı olmadığını açıkladı vsvs
quote:
Orjinalden alıntı: tniaskrad
bu arada aldığın arabanın marka/model nedir ?
volvo s40
quote:
seni anlıyorum ama maalesef durum bu,biliyorsun günümüzde teknoloji belli bir standartın üstündeki araçlarda aynı biri neyse hemen hemen hepsi o,ustalar hatta servisdeki ustalar 'birşey olmaz allah ne verdiyse bas, bunlarda rodaj sorunu yok' deselerde firmalarda rodaj kelimesini kullanmasalarda ne diyorlar, şu km. ye kadar şu devri veya şu sürati geçmeyin,bunun da anlamı belli,hem motor-şazuman,hem frenler,hemde lastikler açısından.
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar ben 4-5 gün önce 0 bir araba aldım..genelde arabaları sportif kullanan bir insanım ama şu rodaj işi beni çok rahatsız ediyor..kitapçığında ilk 1000km deviri yükseltmeyin hız yapmayın vs diyor ama ben dayanamıyorum ara sıra deviri 4000 lere ve üstüne çıkarıyorum.çok sert manevralar ve dur kalk yapıyorum...sizce bu gelecekte araba için ne kadar olumsuz olur..yani rodaj ne kadar gerekli ve uymassam ne olur???
Ana ben kitabı okumayı unuttum baya bastım... Güzel bi yanık kokusuda geliyor motorun üzerindeki koruyucu mum yanınca. 2000 kmye geldi 1600 de bakıma girecekti servisi yeni olduğu için hala bir iki parça eksikmiş onlar bekleniyor. bakalım ne olacak servise girince adamlar sövecek böle mi kullanılır yeni araba diye :P
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme