Şimdi Ara

Rogue One: A Star Wars Story (14 ARALIK 2016) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
17
Favori
18.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Obi Wan'a nasıl bağlanacak. Obi Wan 4 film de öldü. Dath Vader onu öldürdü galiba unuttunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Obi Wan'a nasıl bağlanacak. Obi Wan 4 film de öldü. Dath Vader onu öldürdü galiba unuttunuz.

Rogue One için dedim ben, yanlış anlaşılmış sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 19 Aralık 2016; 18:27:18 >
  • Çok güzel açıklamalar çok sağolun. Biraz daha aydınlandı.

Öyleyse Star Wars efsanesi 1977 de başladğında Jedi lar bir efsaneden ibaretti. Sadece Luke ortaya çıktı ve bir Jedi olarak babasını etkiledi. Babası da efsanedeki gibi güce denge getirdi ve Sidous'u öldürdü. Joda Obi Wan vs de o çlümden sonra haberleşebildikleri mekanda da bunun sevincini yaşadılar.

Bu durumda Ep7 biraz seriye ihanet ediyor. Gerisi oturuyor. Ep3,5 u da yakında izleyeceğim inş :)
  • Star Wars'un s'sinden anlamayan insanların cahilce yorumlarını okumak eziyet veriyor. Adam Star Wars'u X-Wing savaşlarından sanıp, filmi beğenmiyor. İnsan bir kelime ederken önce bir araştırır.
  • Yarın gideceğim ; giden arkadaşlara bir sorum olacak 2d mi yoksa 3d mi tercih etmeliyim.
  • 2 ve 3ü az çok hatırlıyorum 4-5-6nın da gameboy'da oyununu oynamıştım gitmeli miyim?
  • Neden 2D hocam? Bugün gidecektim, yetişemedim. Yarın aynı saatte hem 3D var hem de 2D. Birine gidicem ama karar veremedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
  • Teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün filmi 3d ve dublajlı olarak izledim. Öncelikle dublaj güzel olmuş. Sırıtan hiçbir ses yok. Film tam bir spinoff olduğunu hissettiriyor. Müzikler bile gösterip vermeyen tarzda. Yani her şeyiyle ben bir ara hikayeyim çok bağlanma diyor. Filmin ilk yarısı ve ikinci yarının başlarında pek bir aksiyon yok. Hikaye çok basit olarak izleyiciye verilip asıl olayın koptuğu yere kadar çok basit şekilde geliyor. Asıl olay ikinci yarının yarısında kopuyor. Tam doyurmasa da diğer filmlerden farklı olarak asi ve imparatorluk çatışmasını doya doya veriyor. Yani sonunda bir aksiyon gördük diyebiliyorsunuz. Filmi izlemeye giderken büyük umutlarla gitmeyin. Çünkü dediğim gibi ara hikaye filmi. Ben büyük umutlarla gitmedim ve istediğimi de aldım. Sıkılmadım ve evrene dair bir hikaye dinlemiş oldum. Film 3 ile 4'ün arasında geçiyor. Bunu bilerek gidin filme. Derseniz seriyi izlemedim izleyebilir miyim kesinlikle izlersiniz. Zaten sizleri düşünerek böyle basit anlatılmış bence. Gelelim oyunculuklara. Açıkçası bunu değerlendirecek sağlam bir sahne yoktu filmde. Belli başlı karakterler gözüktükleri yerde güzel oynamışlar. Hiçbir şekilde sırıtmıyor.

Şimdi burada bazı kişileri okudum filmin çok iyi olduğunu muazzam olduğunu falan söylemişler. Saygı duyarım ama kişisel fikrim olarak abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yeni nesli eski seriye ısındırma filmi tadında olmuş. Bir en iyi film sıralaması yapmayacağım ama Force Awakens çöpünden milyon kat daha kaliteli bir film. Esprileri olsun akıcılığı olsun karakterleri olsun daha etkileyici. Demek ki istenildiğinde adam gibi film yapılıyormuş. Aynı şeyi ısıtıp sunmaya gerek yokmuş. Umarım adam gibi bir filmle 2017'de karşımıza çıkarlar.

Son bir lafım da EA'ya. Ulan EA ben sana ne diyeyim. Battlefront'u çıkarıp Star Wars hayranlarının paralarını emene kadar şu film tadında bir oyun çıkarsaydın ya. Filmi izlerken aha burası tam harita olur demekten helak oldum. Frostbite ile o kadar güzel yapılır ki oynamaya doyarız.

Her neyse son söz olarak gidin izleyin arkadaşlar pişman olmazsınız.

• Hopi sağolsun beleşe gideceğim bu hafta. :)
  • Force tan sonra yikilmistim cidden iyimi film o kdar yarin hemen izliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Neden 2D hocam? Bugün gidecektim, yetişemedim. Yarın aynı saatte hem 3D var hem de 2D. Birine gidicem ama karar veremedim

2d olana git 3d leş resmen yada ben beğenmedim. 2d olarak gideceğim bende birdahakine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7. filmden sonra ilaç gibi geldi. Gerçi bunun metascore u 7. filme göre çok düşük. Eleştirmeni ne yaşıyor merak ediyorum.

Filmi özetlemek gerekirse ben Disney filmi değilim diyen bir film. Sert çocuksuluktan uzak tam istediğim Star Wars u veren bir film.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 5 dakikası harikaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 20 Aralık 2016; 6:3:10 >
  • Nihayet izleme fırsatı bulabildim. Disney tarafından yapılan VII tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Star wars serisinin hakkını George Lucas veriyor bu kanıtlandı. Gözlük taktığım için 2D olarak tercihimi kullandım. Bu nedenle 3D için bir yorumda bulunamayacağım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

quote:

Bu film bir öncekinin devamı değil mi?? Neden değil??

Bu filmde bir Jedi savaşçısı göremeyecek miyiz??

Yoksa tüm Jedi potansiyeli olan kişiler toplanacak da son filmde ortalığı mı dağıtacaklar nedir??

Neden bahsetmeye çalıştığını pek anlayamasam da, bu film ep3 ile ep4 arasında geçiyor ve jedi yok, neden yok olduğunu da ep3'ü izlersen ya da zaten izlediysen anlarsın.

Öncekinin devamı derken ep7'yi kastediyorsan, ep8 seneye gelicek.Onda da Luke dışında adam gibi Jedi göremiyeceğiz sanırım.

Hocam sen dedikten sonra ep3 ile ep4 ü bir kere daha izlemeye karar verdim. İzleyeli 10 yıl falan olmuştu unuttum :))

Şimdi aklıma takılan 3-5 soru var. Çok fzla StarWars alemi hakkında bilgim yok. Sorular saçma olabilir o nedenle kusura bakma :))

Bu Jedi lar yeniden türemez mi? Yani sonuçta ilk Jedi gökten zembille inmedi herhalde. Nitekim ep7 de de bunun esintilerini hisseder gibi olduk.
    Ep6 nın sonunda Darth Vader Lord Sidious ı öldrümüyor mu? Ep7 de gördüğümüz tip kim oluyor. Çırağı nasıl oldu da çırağı oldu. O da bir zamanlar JEdi mıydı?
    Ep3,5 diyeyim, yeni Rogue One da Bir Master Yoda ya da bilmem başka bir JEdi gözükse ters mi olurdu? Sonuçta ilerleyen filmlerde Joda ortaya çıkıyor. Ayrıca galaksinin her köşesine saklnamları için haber gönderildi. Bunların çocukları vs olmaz mı çoğalamazlar mı??

Biraz bu konulara açıklık getirebilirsen sevinirim. Şİmdiden teşekkürler.

Serinin 4-5-6 filmlerinde aslında tek Jedi vardı oda Luke du. Önceki seride Darth Vader ve İmparatorun ordusu yani Lord Sidious Jediların çoğunu hatta neredeyse hepsini öldürüyor. Çok azı hayatta kalıyor onların çoğuda yaşlı. Zaten Jedilar en fazla 1 kişiyi eğitebiliyorlar. Hayatta kalanlar da pek kimseyi eğitmemiş gibi görünüyorlar. 7 de kız Jedi ama onunda ailesi sır. Ailesini kızı gezegende bırakırken gördük bir daha görmedik. Ama ailesinden biri geçmişte Jedi olabilir. Bu sadece bir varsayım. Neden bunu diyorum onuda söyle açıklasam iyi olacak yani serinin 1 numaralı filmin den örnek vereceğim. Anakin yani Darth Vader ile ilgili kan testi yapıp onun eğitilirse bir jedi olabileceğini düşündüklerin de kanında çok yüksek miktarda ve sadece Jediler de olabilecek bir maddeye rastlanıyor. Bugüne kadar hiç bir jedi da bu orada o maddeye rastlanmadığı muhabbeti geçiyor. Testi yapan Jedi ustası Anakin'in annesine ısrarla Anakin'in babası kim diye sorduğu bir sahne vardır. Fakat kadın önemsiz biri diyerek geçiştirir.
    Mesela benim en çok merak ettiğim şeylerden biridir Anakin'in babasının kim olduğu. Büyük olasılıkla oda bir jedi filan ama hiç adı geçmediği için net olarak kimdi bilmiyoruz.

Şimdi 7. filmde ki kıza dönersek kız hiç eğitim almadığı halde Darth Vader'ın torunu olan kötü karakterle baya iyi şekilde dövüştü. Yani o kız güç konusunda özel bir durumda. hiç eğitim bile almadan karanlık taraftan ve eğitim almış biriyle savaştığına göre mutlaka ailesinden biri bir zamanlar Jedi di diye düşünüyorum.

Kısaca öyle her önüne gelen Jedi olamıyor o yüzden sayıları az ve hatta son filmlerde sadece 1-2 jedi görebiliyoruz.Dediğim gibi Jedi çoğu öldü hatta hepsi öldü gibi bir durum var. 6 filmde isyancılar zaten jedi değillerdi. Tek jedi Luke du. Kız Luke buldu belki Luke onu eğitir daha güçlü olsun diye sonra ikisi birlikte başkalarını eğitirler. Nasılsa Jedi konseyi yok artık konsey olmayınca eğitecekleri kişi sayısı da sınırlı olmaz.

Hocam Anakin tamamen bakire bir köle kadının oğlu olarak doğuyor, biyolojik babası yok kendisinin. Ancak episode 3'ten hatırlarsan Darth Sidious kendi ustası olan Darth Plageuis'ın hikayesini Anakin'e anlatırken onun gücün karanlık tarafı sayesinde midichlorian'ları (Anakin'in kanında tüm jedi'lardan daha fazla bulunan ve gücü kontrol etme potansiyeli veren şey) kullanarak yaşam oluşturabildiğini, ölümü engelleyebildiğini anlatmıştı. İşte Anakin'in nasıl dünyaya geldiğine dair en büyük teoriyi de bu oluşturuyor.

Darth Plagueis gücü manipule ederek Shmi Skywalker'ı, saf gücü kullanabilme potansiyeline sahip bir bebeğe gebe bırakıyor kimsenin haberi bile olmadan. Plageuis'un böyle potansiyele sahip bir kişi olusturmak istemesindeki amacı bu kişi sayesinde tüm jedi'ları yok edip Sith'i tekrardan başa geçirerek intikam almak. Ve bu doğacak kişinin dikkat çekmemesi için çöl gezegen olan Tatooine'deki köle bir kadını seçiyor. Buna rağmen Qui Gon Jinn episode 1'de Anakin'i keşfetse de episode 3'de Darth Sidious olayları zekice manipule ederek Anakin'i karanlık tarafa çekiyor ve Sith'in intikamını Vader ile alıyorlar.

Youtube'den birçok videoya baktım bununla ilgili ve aralarında en çok söylenen ve akla yatan cevap bu oldu benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryomancer

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

quote:

Bu film bir öncekinin devamı değil mi?? Neden değil??

Bu filmde bir Jedi savaşçısı göremeyecek miyiz??

Yoksa tüm Jedi potansiyeli olan kişiler toplanacak da son filmde ortalığı mı dağıtacaklar nedir??

Neden bahsetmeye çalıştığını pek anlayamasam da, bu film ep3 ile ep4 arasında geçiyor ve jedi yok, neden yok olduğunu da ep3'ü izlersen ya da zaten izlediysen anlarsın.

Öncekinin devamı derken ep7'yi kastediyorsan, ep8 seneye gelicek.Onda da Luke dışında adam gibi Jedi göremiyeceğiz sanırım.

Hocam sen dedikten sonra ep3 ile ep4 ü bir kere daha izlemeye karar verdim. İzleyeli 10 yıl falan olmuştu unuttum :))

Şimdi aklıma takılan 3-5 soru var. Çok fzla StarWars alemi hakkında bilgim yok. Sorular saçma olabilir o nedenle kusura bakma :))

Bu Jedi lar yeniden türemez mi? Yani sonuçta ilk Jedi gökten zembille inmedi herhalde. Nitekim ep7 de de bunun esintilerini hisseder gibi olduk.
    Ep6 nın sonunda Darth Vader Lord Sidious ı öldrümüyor mu? Ep7 de gördüğümüz tip kim oluyor. Çırağı nasıl oldu da çırağı oldu. O da bir zamanlar JEdi mıydı?
    Ep3,5 diyeyim, yeni Rogue One da Bir Master Yoda ya da bilmem başka bir JEdi gözükse ters mi olurdu? Sonuçta ilerleyen filmlerde Joda ortaya çıkıyor. Ayrıca galaksinin her köşesine saklnamları için haber gönderildi. Bunların çocukları vs olmaz mı çoğalamazlar mı??

Biraz bu konulara açıklık getirebilirsen sevinirim. Şİmdiden teşekkürler.

Serinin 4-5-6 filmlerinde aslında tek Jedi vardı oda Luke du. Önceki seride Darth Vader ve İmparatorun ordusu yani Lord Sidious Jediların çoğunu hatta neredeyse hepsini öldürüyor. Çok azı hayatta kalıyor onların çoğuda yaşlı. Zaten Jedilar en fazla 1 kişiyi eğitebiliyorlar. Hayatta kalanlar da pek kimseyi eğitmemiş gibi görünüyorlar. 7 de kız Jedi ama onunda ailesi sır. Ailesini kızı gezegende bırakırken gördük bir daha görmedik. Ama ailesinden biri geçmişte Jedi olabilir. Bu sadece bir varsayım. Neden bunu diyorum onuda söyle açıklasam iyi olacak yani serinin 1 numaralı filmin den örnek vereceğim. Anakin yani Darth Vader ile ilgili kan testi yapıp onun eğitilirse bir jedi olabileceğini düşündüklerin de kanında çok yüksek miktarda ve sadece Jediler de olabilecek bir maddeye rastlanıyor. Bugüne kadar hiç bir jedi da bu orada o maddeye rastlanmadığı muhabbeti geçiyor. Testi yapan Jedi ustası Anakin'in annesine ısrarla Anakin'in babası kim diye sorduğu bir sahne vardır. Fakat kadın önemsiz biri diyerek geçiştirir.
    Mesela benim en çok merak ettiğim şeylerden biridir Anakin'in babasının kim olduğu. Büyük olasılıkla oda bir jedi filan ama hiç adı geçmediği için net olarak kimdi bilmiyoruz.

Şimdi 7. filmde ki kıza dönersek kız hiç eğitim almadığı halde Darth Vader'ın torunu olan kötü karakterle baya iyi şekilde dövüştü. Yani o kız güç konusunda özel bir durumda. hiç eğitim bile almadan karanlık taraftan ve eğitim almış biriyle savaştığına göre mutlaka ailesinden biri bir zamanlar Jedi di diye düşünüyorum.

Kısaca öyle her önüne gelen Jedi olamıyor o yüzden sayıları az ve hatta son filmlerde sadece 1-2 jedi görebiliyoruz.Dediğim gibi Jedi çoğu öldü hatta hepsi öldü gibi bir durum var. 6 filmde isyancılar zaten jedi değillerdi. Tek jedi Luke du. Kız Luke buldu belki Luke onu eğitir daha güçlü olsun diye sonra ikisi birlikte başkalarını eğitirler. Nasılsa Jedi konseyi yok artık konsey olmayınca eğitecekleri kişi sayısı da sınırlı olmaz.

Hocam Anakin tamamen bakire bir köle kadının oğlu olarak doğuyor, biyolojik babası yok kendisinin. Ancak episode 3'ten hatırlarsan Darth Sidious kendi ustası olan Darth Plageuis'ın hikayesini Anakin'e anlatırken onun gücün karanlık tarafı sayesinde midichlorian'ları (Anakin'in kanında tüm jedi'lardan daha fazla bulunan ve gücü kontrol etme potansiyeli veren şey) kullanarak yaşam oluşturabildiğini, ölümü engelleyebildiğini anlatmıştı. İşte Anakin'in nasıl dünyaya geldiğine dair en büyük teoriyi de bu oluşturuyor.

Darth Plagueis gücü manipule ederek Shmi Skywalker'ı, saf gücü kullanabilme potansiyeline sahip bir bebeğe gebe bırakıyor kimsenin haberi bile olmadan. Plageuis'un böyle potansiyele sahip bir kişi olusturmak istemesindeki amacı bu kişi sayesinde tüm jedi'ları yok edip Sith'i tekrardan başa geçirerek intikam almak. Ve bu doğacak kişinin dikkat çekmemesi için çöl gezegen olan Tatooine'deki köle bir kadını seçiyor. Buna rağmen Qui Gon Jinn episode 1'de Anakin'i keşfetse de episode 3'de Darth Sidious olayları zekice manipule ederek Anakin'i karanlık tarafa çekiyor ve Sith'in intikamını Vader ile alıyorlar.

Youtube'den birçok videoya baktım bununla ilgili ve aralarında en çok söylenen ve akla yatan cevap bu oldu benim için.

Yazdığınız şey en büyük teori, fakat teori kitaplarda bile net bir açıklaması yok. Darth Sidious zaten Darth Plagueis'in öğrencisi. Plagueis'i anlatan kitaplar bu arada Türkçe'ye çevrilmiş halde okuyabilirsiniz. Orada güçlü birini yaratmak için bir esiri öldürüp, öldürüp diriltiyorlardı daha sonra bekliyorlardı. Bu teoriyi en çok destekleyen şey Sidious'un Anakin'i görünce pis pis gülerek Anakin'in sırtına dokunması. Yani teoriye göre işte anlıyor onun olduğunu seviniyor tarzında bir açıklaması var. Fakat net bir kaynak ortada yok. Birinci filmde yok kanında bu kadar var çok iyi Jedi muhabbeti Lucas'ın kendi yarattığı evreni mahvetme olaylarından bir tanesi aslında öyle bir şey yok. Jedi'lığın öyle bir açıklaması yok onu zaten daha sonradan kitaplar da animasyonalarda yavaş yavaş attılar. Ama tabi bu teoriye karşıt olarak Anakin seçilmiş kişi ve İsa'ya gönderme yapılıyor bir anlamı da yok çok zorlamayan diyenler de var.

Güç tüm Star Wars evrenini saran bir şey. Şey dememin nedeni ne olduğu hakkında evrende farklı düşüncelere sahip tarikatlar var yani o da tam açıklanmıyor farklı açıklamalar var. Force Awakens'da kızda güç var ama Jedi değil. Çünkü eğitim almamış güç ondan yüksek takılıyor. Zaten bu yüzden kız kötü mü olacak muhabbetleri var çünkü karanlık taraf da güç daha kuvvetlidir. Son filmde dövüş sahnelerinin eski filmler gibi olmaması da onları eğitecek bir Sith veya Jedi yok yani kılıç dövüşünü çok iyi bilmiyorlar. Arkadaşın dediği gibi Vader Jedi'lerin hepsini öldürüyor zaten Sith, Darth Bane'den beri sayıları oldukça az. Jedi kadar Sithlerin de çok olduğu bir dönem var ama filmlerde Sith'ler hep azdır sebebi Darh Bane bir gün bakıyor diyor ki her yer Sith dolu herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor bu iş böyle olmaz diyor. Ondan sonra Sith'ler bir öğrenci alıyor ve öğrencinin master'i öldürmesi lazım o zaman eğitimi bitiyor. Bu yüzden master'ın bildiği her şeyi öğrencisine öğretmesi gerekiyor. Eğer öğrenci master'a saldırır ve öldüremezse master yeni öğrenci aramak zorunda kalacağı için öğrencilerini zor seçiyorlar ve çok iyi eğitiyorlar. Yani kendileri için değil gücün karanlık tarafı için çalışıyorlar gibi bir durum var.

Yani hocam öyle Güç nedir, Anakin'in babası kim açıklamaların hepsi teoriden öteye gidemiyor. Kabul edilen teoriler var ama hiç biri ne kitaplarda ne filmlerde evet bu denmiyor. Daha bir de Star Wars hikayelerinde bilinen evren var bir de bilinmeyen var. O yüzden istedikleri zaman hop oradan bir karakter işin içine sokabilir ve öyle bir açıklama da yapabilirler.

• 2K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam resmi kaynaklardan özellikle de Lucas'dan Anakin'in babası ile resmi bir açıklama gelmedi şimdiye kadar. Sebebi ise muhtemelen daha sonradan Anakin'in kefaretiyle ilgili yapılabilecek bir üçlemeye bu konuyu dahil etmek, ancak episode 7'nin Anakin ile neredeyse hiçbir ilgisi yoktu. Şimdi Disney'in paşa gönlü ne isterse Anakin'in babasının o olması gibi bir durum var. Snoke'u da yapabilirler, hiç görülmeyen birisini de yapabilirler veya hiç bundan bahsedilmeyebilir. Ancak Lucas'ın daha önceden gelecek filmlerde bu konuyu işlemek için ilk üçlemede bu açığı bıraktığına eminim, fakat kendisinin filmin senaryosunda hiçbir etkisi kalmadı artık.

Anakin'in hikayesini oluştururken Lucas'ın İsa'ya benzetme/gönderme yaptığı da çok açık bir şekilde ortada zaten dediğiniz gibi. Bakire bir anneden doğmuş olması, seçilmiş kişi ve güce dengeyi getirecek kurtarıcı (mesih) olarak görülmesi, ardından düşmesi ve en sonunda da tekrar kimliğini kazanarak kara lordu yenip evrene huzuru getirmesi temel olarak İsa'nın hikayesiyle benzer.

Gerçi gücün karanlık tarafını bile satanizm ile benzetmiş Lucas. İkisi de temel olarak kötülüğe hizmet ederek kısa ve çabuk yoldan büyük güç elde etme üzerine dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryomancer -- 20 Aralık 2016; 17:24:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryomancer

Haklısınız hocam resmi kaynaklardan özellikle de Lucas'dan Anakin'in babası ile resmi bir açıklama gelmedi şimdiye kadar. Sebebi ise muhtemelen daha sonradan Anakin'in kefaretiyle ilgili yapılabilecek bir üçlemeye bu konuyu dahil etmek, ancak episode 7'nin Anakin ile neredeyse hiçbir ilgisi yoktu. Şimdi Disney'in paşa gönlü ne isterse Anakin'in babasının o olması gibi bir durum var. Snoke'u da yapabilirler, hiç görülmeyen birisini de yapabilirler veya hiç bundan bahsedilmeyebilir. Ancak Lucas'ın daha önceden gelecek filmlerde bu konuyu işlemek için ilk üçlemede bu açığı bıraktığına eminim, fakat kendisinin filmin senaryosunda hiçbir etkisi kalmadı artık.

Anakin'in hikayesini oluştururken Lucas'ın İsa'ya benzetme/gönderme yaptığı da çok açık bir şekilde ortada zaten dediğiniz gibi. Bakire bir anneden doğmuş olması, seçilmiş kişi ve güce dengeyi getirecek kurtarıcı (mesih) olarak görülmesi, ardından düşmesi ve en sonunda da tekrar kimliğini kazanarak kara lordu yenip evrene huzuru getirmesi temel olarak İsa'nın hikayesiyle benzer.

Gerçi gücün karanlık tarafını bile satanizm ile benzetmiş Lucas. İkisi de temel olarak kötülüğe hizmet ederek kısa ve çabuk yoldan büyük güç elde etme üzerine dayanıyor.

Disney'in açıklama durumuna gireceğini sanmıyorum çünkü ben de kitaplarını, çizgi romanlarını okuyan biri olmama rağmen kendimi Star Wars hakkında bilgili görmem çünkü Star Wars'ı bilen adamlar oyuncaklarını alıyor, arkasında açıklamalarını okuyor, filmde gördükleri her silahın, bombanın, gezegenin adını, tarihini biliyor. Böyle bir kitle varken açıklama işine girerlerse her türlü olumsuz tepki alırlar.

Bende ilk filmleri izlediğim zaman Jedi'lar çok iyi karanlık taraf tamamen kötü, şerefsiz gibi görmüştüm ama kitaplarda aslında durumun öyle olmadığı ortaya çıkıyor. Jedi'lar aslında bilgileri sorgulamayan adamlar, sorgulamaya yer yok onlarda, duygulara da yer yok. Yani okulda sana bilgiyi verdiler mi bir daha hiç sorgulama tamam de, duygularını işin içine katma diye öğretiyorlar. Zaten ilk Sith'ler bunu sorgulayan adamlar. Tabi böyle deyince Sithler daha iyi geliyor ama onlarda masumları öldürüyor hatta biri onları kurtarırsa yine kurtardığı kişiyi öldürebiliyorlar, sadakat duymuyorlar. Fakat bu inançlarının arkasında şu var duygular işin içine girmeli, duygular olmadan olmaz ve güç kazanmak için bir şeyleri feda etmeliyiz bu sayede daha güçlü olmak için çalışmalıyız. Jedi'lar meditasyon falan yapıyor, savaşa en son çare olarak giriyorlar fakat Sithler her savaşı kendilerini geliştirmek için yol görüyorlar ve kimisi konuşma yeteneğini kimisi sevdiklerini, kimisi geleceği görme yeteneğini veriyor daha fazla güçlenmek için. Tabi bir kere bu tarafa geçtiniz mi bu yolda devam etmeniz lazım. Örneğin spoiler içine almıyorum sonuçta Force Awakens izlemeyen bu konuya girmez diye düşünüyorum. Ren babasını öldürmek istememesine rağmen öldürüyor çünkü karanlık taraf böyle pislik işlerden güç alıyor. Babasını öldürünce işte tam karanlık tarafa geçebilecek fakat tabi Ren böyle git geller yaşadığı için de dövüşü kazanamadı çünkü tarafı belli değil tam. Başka bir örnekte evrene dahil edilmiyor ama en iyi örnek bu Force Unleashed oyunlarında Darth Vader kendine öğrenci buluyor ben bunu yetiştireyim diyor. Sidious'da sen bunu yetiştir öldürebiliyorsan beni çırağına öldürt diyor. Yani aralarında böyle bir anlaşma var niye kabul ediyor ikisi de çünkü pislik olacak güç daha yoğun olacak.

Yani ben açıkçası satanist demem çünkü güç kazanmak için bir şeyleri feda etmek ve Jedi'lardan daha açık görüşlü diyebiliriz Sithlere bir de dediğim gibi kendilerini çok düşünmüyorlar aslında öğrencileri bir gün onları öldüreceği için yani hepsini karanlık taraf için yapıyorlar. Tabi milleti falan öldürüyorlar acımadan ama filmlerde işlenmeyen Jedi'ların da küçük çocukları savaşa gönderme gibi olayları var.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.