Şimdi Ara

Roketsan LG-155: Fırtına için lazer güdümlü topçu mühimmatı tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Roketsan LG-155: Fırtına için lazer güdümlü topçu mühimmatı tanıtıldı
    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladı. 22-26 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştirilen fuarda 120'den fazla ülkeden 1478 firma yer alacak. Fuar kapsamında Roketsan da sistemlerini burada sergiliyor. Bu bağlamda lazer güdümlü topçu mühimmatı Roketsan LG-155’i tanıttı

Roketsan LG-155 tanıtıldı

Roketsan LG-155: Fırtına için lazer güdümlü topçu mühimmatı tanıtıldı
    Roketsan LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı 25 kilometreye ulaşan menzili ve 22 kilogramlık harp başlığıyla görevlere hazırlanıyor. Başta Fırtına obüsleri olmak üzere gelecekte diğer topçu sistemlerinde de kullanılmak üzere geliştirilen LG-155 için ilk atışlı testler de yapıldı.

Ayrıca Bkz.Orta menzilli tanksavar Roketsan L-OMTAS ilk kez tanıtıldı

LG-155 mühimmatının en kısa sürede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesi planlanıyor. LG-155 mühimmatının hedefleri arasında topçu sistemleri, hava savunma sistemleri, radar mevzileri, komuta kontrol ve haberleşme sistemleri, lojistik tesisler, toplanma bölgeleri ve hareketli kritik hedefler yer alıyor.

Roketsan LG-155 özellikleri

• Ağırlık: 50kg

• Çap: 155mm

• Uzunluk: 1.2m

• CEP: ≤5m

• Asgari Menzil: 7km

• Azami Menzil: 25km

• Güdüm: Ataletsel Destekli Lazer Güdüm

• Harp Başlığı: 22kg Yüksek İnfilaklı

• Platform: Fırtına Obüsü

• Hedefler: Topçu ve Hava Savunma Sistemleri, Radar Mevzileri, Komuta Kontrol ve Haberleşme Sistemleri, Lojistik Tesisler, Toplanma Bölgeleri ve Hareketli Kritik Hedefler

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/roketsan-saha-expoda-ilk-kez-sergileyecegi-yeni-urunlerini-tanitti/3369204
    Kaynak:https://tdefenceagency.com/roketsan-pusu-lg-155-topcu-muhimmati-ve-l-omtas-tanitildi/

• Her zaman olduğu gibi jeopolitik konumu sonuna kadar hissettiğimiz dönemlerdeyiz. Caydırıcılık açısından ne gerekiyorsa yapılmalı ve iyi tanıtılmalı.

Maliyeti ve teknik yeterliliği karşılaştıracak imkanım yok o açıdan başarısını bilemem. Ama tam bağımsızlık yolunda atılan her adım bir başarı sayılır.
  • Her zaman olduğu gibi jeopolitik konumu sonuna kadar hissettiğimiz dönemlerdeyiz. Caydırıcılık açısından ne gerekiyorsa yapılmalı ve iyi tanıtılmalı.

Maliyeti ve teknik yeterliliği karşılaştıracak imkanım yok o açıdan başarısını bilemem. Ama tam bağımsızlık yolunda atılan her adım bir başarı sayılır.

• Çok iyi ya! Muhteşem. Kuzeydeki savaş gösterdi ki bu ürün hayati derecede önemliymiş, saha tecrübesiyle. Emeği geçenleri kutluyorum.

• Menzili normal top mermisine düşük ama nokta atış için mükemmel çözüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • omanner kullanıcısına yanıt
    Hocam excalibur a rakip/muadil bu herhalde. Onun da menzil 24km.

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Evet benzeri ama uzun namlulu topla 50 km ye kadar atılabiliyor o, fırtına namlusu ancak o mesafeye atabiliyor demektir, ileride uzun namluda da denerler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.