Şimdi Ara

Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi
    Roketsan tarafından geliştirilen karadan karaya seyir füzesi silah sitemi Atmaca UM (Kara Atmaca) uzun menzil atışlı test faaliyeti sırasında rekor süre uçarak hedefini tam isabetle vurmayı başardı.

Atmaca UM, 280 kilometrenin üzerinde bir mesafeyi kat edebiliyor

Kızılötesi arayıcı başlığına sahip Kara Atmaca seyir füzesi bu özellikleriyle görüş hattının ötesindeki hedefleri radara yakalanmadan tespit ve imha edebilecek. Yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki bir harp başlığına sahip Kara Atmaca, agresif manevralar yaparak santimetre hassasiyetle belirlenen hedefleri tam noktadan vuracak.

Kara Atmaca Silah Sistemi, taktik tekerlekli kara aracı üzerinden fırlatılabilen, stratejik kara hedeflerine karşı kullanılması planlanan, karıştırmaya karşı dayanıklı, uzun menzilli seyir füzesi olma özelliğini taşıyor.

Şirket, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. "Kara Atmaca uzun menzil uçtu." ifadesine yer verilen paylaşımda, "Atmaca UM, atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak, en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/seyir-fuzesi-kara-atmaca-en-uzun-menzilli-ucusunu-yapti/3306971

• Mesafesi 320-330km leri bulabilirse, agresif manevralar ile de hedefe gidebiliyor ise, lübnana verelim iste 1000 tane. Belki demir kubbeyi de delebilir manevralar sayesinde. Lübnan da petrol, para neyim artık nesi varsa versin.

• istemsizce gururlandım. bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız...

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Haberi okumadan yazmak bu olsa gerek :)

Lübnan köyü diyecektin sanırım, vermek derken selam vermeyi kastettiğini düşünmek istiyorum. diğer cümleler şaka olmalı :)
    Lübnanın nasıl yer olduğunu istikrarsızlıktan halkın tarih öncesinde olduğunu bilmediğin belli, niyetin ne bilemem fakat diyecek söz lügatımda yok

Tarih'te sizin basite alıp düşünen birileri çok oldu başımızı hep belaya saldı, kendi açığımızı kapatmaya çalışırken kötü bir durumun içerisine girmek zorunda bırakıldık.
    Osmanlıyı yıkılışına götüren 1,dünya savaşına girmemize sebep olan sakatlık sizin zihninize benzer birisinin yaptığı fecaatler sonunda yaşandı. allah ülkemizi sizin gibilerden korusun.

• Gurur duyuyorum, tüm emeği geçenlere teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    boş yapma, ülke çıkarı neyi gerektiriyorsa o yapılır

Ne oldu ya bu kadar rahatsız olacak, Osmanlıyı yıktıran falan. İsrail aşığı insanlardan biri falansan korkma zaten kimse İsrail ile savasacak bir askeri ekipmanı İsrail'e atabilecek bir ülkeye vermez. Hala daha filistin i bombalamada kullanılan uçakların falan petrolü bizden Avrupayı dolasarak dolaylı İsrail'e gidiyormus. Zaten seçim öncesi de çelik teller falan bir çok sey ortaya çıkmıstı. Ben sadece zarf attım. Endiselenecek, lübnan köyünün de, sonrasında suriyenin de, ırak ın da israile geçmesini engelleyecek bir durum yok yani. Adamlar yüz yıllık planlar ile, bop projesi ile bir bir ilerliyor. Zaten nükleeri olan bir ülkeyi ortadan kaldırabiliyorsan bile, bir nevi canlı bomba misali ortadan kalkmayı göze alman gerekir. Ki su an İsrail i komple yok edecek nükleer bile atılsa bir sey değismez. Siyonistler zaten dünyanın en önemli pozisyonlarında, ya suriyede ya ırakta bu sefer öyle ya da böyle yeni İsrail i kurdurturlar diğer taraf radyasyondan temizlenene kadar.

Yani o kadar ciddiye alacak bir durum yoktu. Füze falan iyi güzel seylerde, sınırlar zaten kevgire dönmüs, millet girip çıkıyor, okul basıp çıkıyor. Vali arkasında duracağım diyor ama olaydan haberi yok, jandarmaya soruyor. Jandarma kaçak yollarla yurt dısına kacmıslar diyor. Kacak cıktılarsa nereden haberin oldu, Vali diyor bir daha da giremezler. Ula çıkarken de haberiniz olmamıs zaten, girerken var mıydı. Tekrar girseler nereden haberin olacak. Zamanında Soylu diyordu bir mafya babası için, yakaladık kovduk falan diye, adam 2-3 seneye yine İstanbul'da çatısmada çıkmıstı saka gibi.

Osmanlıyı yıkılısa götüren liyakat, çıkarcılık, paragözlülük, sınırların kevgir olması, para uğruna matbaaların, teknolojinin geciktirilmesi gibi seylerdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

hadi oradan ülke çıkarıymış, yazdıklarımda ülke çıkarına ters mana'da ne var, nasıl okudun nasıl anladın hayretlik bir vaka, senin gibiler yüzünden ülke'de hiç bir detayın d'sine girilemiyor. yazdıklarımı anlamadıysan anlamışsındır git işine be insanoğlu insan.

Ya şu forumda okumayan okuduğunu anlamayan ne kadar çok sayıda insan var hayret ediyorum, yazdıkların tümüyle saçmalık aynı zamanda bizim tarihi geleneğimize tümüyle ters bir bakış açısı, yazı yazacak bilginiz jargonunuz yoksa yazmayın suküt edin biraz okuyun dinleyin okuduklarını tefekkür edin arkadaş bu kadar zor mu?

Senin lübnan dediğin yer amerika tarafından yıkıldığından beri istikrarsızlıştırılmış adeta köy gibi bir yer, ülke görünümünde olmasının bir kıymeti yok, lübnan hk'da gram bilginiz olmadığı gibi sanki yumurta verir gibi füze verecekmişiz babamızın çiftliği zaten al gülüm ver gülüm dimi ya.

Daha osmanlı savaşa girme sebebini bilmiyorsun başımızı yakan şeyin bilgisinin kırıntısı yok ama memleketin başını belaya 10 kere sokacak şeyi zikrediyorsun. birde israil aşığı diyor herife bak ya.

Yazdıkların ancak KRT'de Sözcü'de HalkTV'de geçecek israil güzellemeleri yada siyasi sataşma saçmalıklarına benzer türden. BOP' muş ne biliyorsun ki BOP hakkında? sıfır

Etarfında sizin gibi bir mevzu uyduruk arkasını getirmeyi bırak mesele hakkında hiç okumadan bilmeden konuşan o kadar insan var ki. adamlar 100 yıllık plan yapmışmış zaten engellenemezmiş bomba atılsa bile olmazmış filan.

Yazdıklarını ciddiye alırım burada yazmışsın yazı sorumluluktur, yazdığını 0-6 çocuk dese eyvallahta belliki yetişkin çağında değilsin ama fikirlerin savaşı ucuz gösterir halde bu kadar basite alamazsın.

Diğer yazdıklarına cevap bile vermem çünkü sapla samanı karıştırmakta uzman olmuşsun, siyasi figürlere kızabilirsin eleştiri olur fakat devletin yapısını unutup alakasız yazasan cevap uslübüm ağır olur, keşke gücenseniz yazdıklarımdan ama asla tavrınızı gözden geçirip değişen sizin gibi birisi görmedim, bunun beklentisi bile doğru olmaz.

Osmanlıyı yıkılışa götürenmi mi arıyorsunuz, sizin gibi fikirlere sahip jön türkler yani dış destekli olanlar baştakini yıktı iktidara oturdu 10 yılda memleketi mahvettiler. bilmiyorsan allah rızası için oku bari yuh ya

• Böyle böyle gelişecek üretim kalitesi ve ürün yelpazesi, teşekkürler roketsan :)

Bos bos konusmak, satasmak, laf atmak için konusuyormussun gibi görünüyor. Sürekli onu ne bilirsin 0, bunu ne bilirsin 0, her seyi ben bilirim, sen bilmezsin o yüzden yıkıldı osmanlı gibi konustuğunun farkında mısın? Bir de 0-6 yas demissin. Harbiden öyle görünüyor yazın. Hiç bir fikir üretme yok, argüman yok. Böyle yazısmanın anlamı da yok. Ben de aynı öyle yazsam tam çocukça olur. Sen bop hakkında ne bilirsin 0, Osmanlı hakkında ne bilirsin 0, iktidar ne bilirsin 0, krt hakkında ne bilirsin 0, lübnan hakkında ne bilirsin 0. Ha ben de karsı bilgi yazmam, ama sürekli sen ne bilirsin diye çocukca laf atarım, ohh rahatlarım tarzı yazı. Bravo he, biz 0 biliriz, sen 100 bilirsin, vaov. Senin sayende de Türkiye çağ atladı. Ohh rahatladıysan baska sanal dünyaya.

Siz ve sizin gibiler yorum diye önce abes bir şeyler yazarsınız buna karşılık verilince herşeyi yapma potansiyeliniz var.

ilk yazdığınız şeye bakan bunu ancak çocuk yazabilir diye düşünür. verdiğiniz örnekler dünya'daki gerçekleri umursamadan yazılmış masal tarzında. verdiğim örneğin ne olduğunu bilmeyebilirsiniz fakat en azından ne dedi diye düşünüp bakıp yazsaydınız keşke. forumda haber altına abes şeyler yazıp karşılığında cevabını alanlar aynen sizin gibi saldırı yada dalga geçmeye çalışıyor.

"

Mesafesi 320-330km leri bulabilirse, agresif manevralar ile de hedefe gidebiliyor ise, lübnana verelim iste 1000 tane. Belki demir kubbeyi de delebilir manevralar sayesinde. Lübnan da petrol, para neyim artık nesi varsa versin.

"

Böyle ciddiyetsiz adana sıfır bir profilli bir yazıya cevap verdiğim için pişmanım. gidip bu yorumunuzu her yerde paylaşın insanlar sizin tanısın.

• Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi
    Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdix (formerly twitter)
    Türk Havacılık Uzay Sanayii (@TUSAS_TR) on X
    https://x.com/TUSAS_TR/status/1825542711589445720
    Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi

tamam kanka en iyisini sen biliyorsun! 23 yıldır ülke yönetenler bir bok bilmiyor!Seyir füzesi Kara Atmaca en uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi 

• Motoru yerli mi diyenleri tam on ikiden vurdu.

Adana 01 galiba bir su yeni nesil beline silah takanın mafya olduğu bir diziydi değil mi? Tamam anlamıstım zaten mantık seviyesini de daha netlesti. Bencede pisman olmak lazım da neyse. Dediğim gibi sıkıntı yok, genelde bana zaten argüman üretmeyip, o bilgi 0 bu bilgi 0, her seyi ben bilirim ama bildigimi de hic söylemem, sadece her seyi bildiğimi belirtirim, ama açığım belli olmasın diye de neye karsı olduğumla ilgili falan hiç bir argüman üretmem, sadece laf atarım tarzında mesajlara alıskınım sıkıntı yok. :D Osmanlıyı yıktınız diyen, çocuk yazmıs diyo yav :D Hay Allam çok güldürücü bir muhabbet gerçekten de neyse forum kirlenmesin daha.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.