Şimdi Ara

Rölantide Stop Ediyor (Sadce sabahları) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
77.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aracımında rölanti motoru bozukken sık sık stop etme sorunları başgöreriyordu.Bu sebeple aracımdan soğumaya başlamıştım ama 90 TL verip motoru değiştirince herşey saat gibi çalışmaya başladı,artık yolda ışıklarda yada biryerde bekleme yaparken stop edecekmi,yada kendi kendine gaz alıp verecekmi diye düşünmüyorum ve daha bir keyifli biniyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: macka_61

arkadaslar herkesin sorununun cözülmüs olması sevindirici, enjektör veya ayar sebep/çözüm ne olursa olsun bir şekilde halledilmis olması guzel bundan once surekli stres yasıyordum lpg ye ne zaman gececek stop etmeden gaz verebilecek miyim vs diye o stresten cok sukur kurtuldum artık aracımı daha keyifli kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cetera

Arkadaşlar benim sorunda cözüldü gibi insallah.

Atiker e gittim cok ilgilendiler. Kabloları değidirdiler. elektriksel bir sorunmus. bu gün sabah hava 5 dereceydi araba pek fazla rolanti problemi yaşamadı. ( çok minimal oldu, o eskidende oluyordu zaten). 1 derece ye yada 0 dereceye düşünce ne olacak bakalım. saolsun ATİKER . çok ilgililer. yine devam ederse getirin bakarız dediler...

Sorun cözülemedi, ( bir kaç gün sanahları hava daha sıcaktı, dün ve bu gün daha soğuk ) sabahları yine istop ediyor. Atikeri aradım . Usta akşamdan bize burakın tekrar bakalım dedi. yarın akşam arabayı burakacagım . Bakalım insallah halledilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiapetos

Enjektörleri değiştirdikten sonraki ilk sabah tıkır tıkır geçti lpg ye ve ne dalgalanma ne de stop etme oldu :) İnşallah böyle devam eder. Bu sonuca göre sürekli Aygaz dan Katkılı gaz aldığımdan dolayı enjektörlerin kirlenmesi ve soğukda donma yapmasıdan dolayı bu sorunun ortaya çıktığı kesinleşmiş oluyor.

Ya olmaz böyle birşey şimdi de aynı sorun benzinde iken oluyor :) rölanti sürekli dalgalanıyor ve soğukkenb motor stop ediyor , gel de kafayı sıyırma !
  • tiapetos arkadasım teknik konularda cok fazla bilgim olmamakla birlikte bu stop etme sorununu arastırırken öğrendigim bilgilere göre benzinde iken arac stop ediyor sogukta calısmıyor ise sorun lpg den degil (forum sayfalarında yapılan yorumlar bilgilendirmeler bu yöndeydi) zannımca aracını servise gösterip benzinde iken yasanan problemlerin kaynagını bulman gerekecek bu problemi duzelttikten sonra lpg de hala sorun varsa bu defa lpg servisine basvuracaksın ama once aractaki (lpg sisteminde degil) sorunun kaynagını bulup cozmen gerekiyor
  • quote:

tiapetos arkadasım teknik konularda cok fazla bilgim olmamakla birlikte bu stop etme sorununu arastırırken öğrendigim bilgilere göre benzinde iken arac stop ediyor sogukta calısmıyor ise sorun lpg den degil (forum sayfalarında yapılan yorumlar bilgilendirmeler bu yöndeydi) zannımca aracını servise gösterip benzinde iken yasanan problemlerin kaynagını bulman gerekecek bu problemi duzelttikten sonra lpg de hala sorun varsa bu defa lpg servisine basvuracaksın ama once aractaki (lpg sisteminde degil) sorunun kaynagını bulup cozmen gerekiyor

LPG enjektörlerini değiştirene kadar benzinde iken hiçbir sorun yoktu ne sabahalrı nede daha sonra. Ama şimdi araç gaz yemiyor benzinde iken ikisinin çok ilgili olduğunu zannetmiyorum , şimdide bu sorunla uğraşacağız bakalım götürelim servise :)

• arkadaşlar benimde enjektörler değişdi. araba iki gündür iyi. insallah daha sonra problem cıkmaz....
  • Arkadaşlar benim de aracımda (1996 Laguna) sizinki gibi stop sorunu var. Yarın Sivas Atiker Bayiine götürüp baktırıcam. Sanırım ustanın ilk soracağı soru "Katkılı gaz mı kullandın?" olacak. Çünkü bu aralar Lpg servislerinin önü katkılı gaz mağdurları ile dolu. Neyse hayırlısı, inşallah büyük bir masraf çıkarmaz bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiapetos

quote:

tiapetos arkadasım teknik konularda cok fazla bilgim olmamakla birlikte bu stop etme sorununu arastırırken öğrendigim bilgilere göre benzinde iken arac stop ediyor sogukta calısmıyor ise sorun lpg den degil (forum sayfalarında yapılan yorumlar bilgilendirmeler bu yöndeydi) zannımca aracını servise gösterip benzinde iken yasanan problemlerin kaynagını bulman gerekecek bu problemi duzelttikten sonra lpg de hala sorun varsa bu defa lpg servisine basvuracaksın ama once aractaki (lpg sisteminde degil) sorunun kaynagını bulup cozmen gerekiyor

LPG enjektörlerini değiştirene kadar benzinde iken hiçbir sorun yoktu ne sabahalrı nede daha sonra. Ama şimdi araç gaz yemiyor benzinde iken ikisinin çok ilgili olduğunu zannetmiyorum , şimdide bu sorunla uğraşacağız bakalım götürelim servise :)

benzindeki problem lpg enjektörleri değiştikten sonra ortaya çıktıysa takılan enjektör ölçüleri yanlıştır.çok büyük veya çok küçük takılırsa ecunun taban düzeltme değeride yüksek olacaktır.araç lpg de çalıştığını bilmez ve motora verdiği yakıt değerlerini hep bir çizgide tutmaya çalışır.lpgdeki enjektör ölçü fakından dolayı taban düzeltme değeri yüksek olacağından aracın ecusu bu değerlere adapte olur ve benzindede ilk çalışmada bu değerlerde püskürtme yapar bu dengesiz püskrtmeden dolayı araç gaz yemez gaza basınca boğulur biraz böyle çalışıp ısınıca ve lpg ye geçince en azından gaz yeme olayı düzelir...

• arkadaşlar benim de hyundai accent 1.4 admira 2004 model aracımda lavato sıralı sistem var.Sabahları benzinden tüpe geçişte yığılıp kalıyor.Eğer şehir içnde ışıklarda durmak gerekirse stop ediyor.biraz gaz pedalına yüklenip gaz verip stop etmesini bazen önlüyom ama genelde stop ediyor.motor ısınınca sanki hiç bir şey yokmuş gibi gün içinde hiç problem çıkartmıyor.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Çünkü malatya da aracımı gösterdiğim ustalar sorunu çözemedi...bazıları enjektör değişelim,bazıları filtre değişelim,bazıları daha başka parçaları değişelim dediler.ama ben ustaların farklı söylemelerinden dolayı parça deşimine şu anda sıcak bakmadım.lütfen bana yardımcı olun..tlf 0532 777 1324 adım hüseyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerk23

arkadaşlar benim de hyundai accent 1.4 admira 2004 model aracımda lavato sıralı sistem var.Sabahları benzinden tüpe geçişte yığılıp kalıyor.Eğer şehir içnde ışıklarda durmak gerekirse stop ediyor.biraz gaz pedalına yüklenip gaz verip stop etmesini bazen önlüyom ama genelde stop ediyor.motor ısınınca sanki hiç bir şey yokmuş gibi gün içinde hiç problem çıkartmıyor.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Çünkü malatya da aracımı gösterdiğim ustalar sorunu çözemedi...bazıları enjektör değişelim,bazıları filtre değişelim,bazıları daha başka parçaları değişelim dediler.ama ben ustaların farklı söylemelerinden dolayı parça deşimine şu anda sıcak bakmadım.lütfen bana yardımcı olun..tlf 0532 777 1324 adım hüseyin

enjektör temizlet.. yada garantiden yenilemeye bak..

• aracınızın sorunu tamamen enjektör
  • Neymiş bu enjektör ya böyle, Aracım 99 Focus 1.6 Atiker sıralı lpg mevcut. ilk 10000 km herşey çok güzeldi saat gibiydi yakıt azdı 10000 bakımına gittim filtreyi değiştirdiler ayar yapılırken yarıda kesildi ordaki usta bana EGR valfinin arızalı olduğunu ve servise götürüp değiştirtmemi söyledi. servis ise araçta EGR valfinin bulunmadığını ve lpg takan yerlerin hep bu şekilde baştan savdığını söyledi. Şu anda yakıt fazla devirde acayip bi düzensizlik var stop etme sorunu var motor soğukken lpgye geçtiğinde bariz bir şekilde araç sarsılıyor resmen can çekişiyor gaz yemiyor 20-30 saniye sonra kendine geliyor bende mi enjektör değiştireceğim? (bu arada yakıtım aygaz katkılı otogaz(hay allah belasını versin))
  • benim clio da da aynı sorun var atiker sıralı sistem sabahları lpg ye geçince ya stopluyor yada dalgalı bir şekilde çalışıyor ilk kalkışta gaza basınca devir birden düşüyor stoplama noktasına geliyor 2 sn sonra birden yükseliyor
    Araç:18000 km de
    LPG: 3500 km lik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 8 Şubat 2010; 19:13:16 >
  • bu sorunlar kış aylarında daha çok oluyor sanki hemen hemen herkes aynı sorunlardan şikayetçi...
  • aynı sorun bende de var.gaz kelebegi temizlendi , lpgi bakımi yapıldi ,buji degiştirildi,hava filtresi vs. bunlarda degişti.sadece gaz enjektorlerini temizlettirecegim bugun.bakalım durum ne olacak.ama sunu soyleyebilirim ki;bu sorun katkili otogaz kullandıktan sonra ortaya cıktı.oncesinde hicbir problem yoktu.hatta peugeot 307 de bi kere bile o gicik antipullitıon hatasını vermemişti.şu an bu hata dahil sabahlari gaza gecerken stop etme,az da olsa lpg de performans kaybi -eski haline gore-,bunlara ilaveten gaz biterken benzine gecememe problemi var.biraz acmak gerekırse gaz biterken otomatık olarak benzine gecmesi gerekırken gecmiyor.gaza ne kadar yuklenırsem yukleneyim devir 2000 i gecmiyor.aracı bosa alıyorum gaza basiyorum,bir kac sanıye sonra benzine geciyor ve devir de normale donuyor.
  • @y.seyrek

Hocam ne yaptınız enjektör temizliği yapıldı mı yapıldı ise son durum
    nedir stop etme devam ediyor mu ?

Teşekkürler.
  • Enjektorleri acip baktiktan sonra temizlige gerek yok demisti usta. Kalibrasyondan sonra sanki biraz daha iyi gibi. Sabahlari yigilma oluyor gaza gecerken ama stop etmiyor eskisi gibi. Bunda bir suredir havalarin isinmis olmasinin ve artik sabah erken saatte yola cikmiyor olmamin da etkisi vardir belki. Ama bu sekilde idare ediyorum. Bikkinlikta var tabi. Artik ugrasmiyorum.
  • Selamlar

Kendi aracım da sabahları lpg ye geçince stop etme sorunu yaşıyordu.Aracın bugün enjektörleri
    değişti ve soğukta stop etme problemi sona erdi. rolanti dalglanması ve diğer problemlemler
    bitti. Benzer problemler yaşayan arkadaşların bilgilenmesi için bu mesajı yazıyorum.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorunvar_yardım

Selamlar

Kendi aracım da sabahları lpg ye geçince stop etme sorunu yaşıyordu.Aracın bugün enjektörleri
    değişti ve soğukta stop etme problemi sona erdi. rolanti dalglanması ve diğer problemlemler
    bitti. Benzer problemler yaşayan arkadaşların bilgilenmesi için bu mesajı yazıyorum.

Saygılar.

Paylaşımınız için teşekkürler
  • Benimde enjektör değişti şimdi lpg ye geçişte gayet normal çalışıyor ama yeni taktıkları enjektör eskisinden farklıydı ve şöyle bir durum var vites boşdayken gaza basınca ses yok ama vitesi takıp kalkarken hani minibüslerde olurya cır cır diye bir ses çıkıyor hızlanınca azalıyor ilk enjektörler bunun gibiydi resim koyulmuyor link veriyorumhttp://www.coskunlarotogaz.com/enjektor.png yeni taktıkları ise böylehttp://www.mimgas.com/images/products/inj_mim.jpg altta siyah bir bölüm var. Önceki enjektörde böyle bir ses yoktu. Bu ses normalmi sizce?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.