Arkadaşlar merhaba, Benim başıma gelmişti ve çok ama çok büyük sıkıntı çekmiştim ve üşenmiyorum ki amacım birilerine yardımcı olmak bu yüzden bu konuyu açtım.
Htc Desire S telefonum s-off işlemi sırasında kilitli kaldı ve hiçbir romu almaz oldu neyaptıysam o ekranı geçemedim ve bir gece tam 7 saat sabaha kadar uğraştım sonunda orjinal romu yüklemeye başladı ancak oda yarıda bilgisayarım dondu:(( ikinci kez yine yükleme başladı tam bootloader güncelleniyor yazdığı sırada bu kez de hangi akla hizmetse ben kabloyu çektim ve poffffff..... cihazın boot sistemini yani beynini göçürdüm. sonuç olarak elimde nurtopu gibi bir Sıfır Desire S hurdası kaldı. Cihaz bu durumda hiçbir tuşa tepki vermiyor kesinlikle açılmıyor hiçbir modda. ve şarj almıyor şarj ışığı bile yanmıyor yalnızca usb ile bilgisayara bağladığımda "Yeni Donanım Bulundu" diyor ve "QHSUSB_DLOAD aygıtı için driver yüklensin mi?" uyarısı çıkıyor du ki, böyle bir cihaz veya buna uygun herhangi bir driver yok!.. işte bu olayın adı "Brick" oluyor arkadaşlar.
Aşağıda verdiğim adreste İstanbul Anadolu yakasında olanlar için yani doğubanka falan gitmeye gerek yok, JTAG ve Unbrick işlemlerini yapan sağlam bir usta var. İşlem yarım saat veya bir saat kadar sürüyor ve helal olsun gerçekten yapıyor ücretide doğubankın yarı fiyatı. ordan kaçtane servisi aradıysam 150 civarı fiyat verdiler. Kimisi anakart göçmüş cihaz pert dedi ama Ersin usta 60tl dedi:))
Umarım kimse bu duruma düşmez ama düşen olursa da servise cihazı garanti dahili diye kabul ettirmek için dil dökeceğine işte buyrun...