|
Android 14'te Cihazımı Bul özelliği telefon kapalıyken bile çalışacak

-
-
Yani; siz izinleri reddetseniz bile, internetinizi hatta cihazınızı kapattığınızı zannetseniz bile, biz sizi her türlü takip eder, dinler, kişisel verilerinizin içinden geçeriz, gömülü batarya işini boşuna çıkarmadıkya... mı demek istemişler tam olarak anlayamadım?
-
Hayır. Hırsız cihazınızı çalıp kapatsa bile elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz diyorlar. Akla neden önce hep komplo teorileri geliyor hayret :))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Büyük resim kursunu derece ile bitirdim hocam ondandır belki :) Ama en büyük hırsız bu kapitalist şirketlerin ta kendileri olduğunda mutabıkızdır diye düşünüyorum.
-
Zaten bu böyleydi ki. En azından kullanıcı yararına çalışır arkadaki telemetri olayı.
Oneplus ve Samsung kaç defa yakalandı biliyor musunuz arkadaki telemetri verilerini izinsiz işleyip serverlara gönderdiği için.
Daha da kötüsü Windows, MacOS, iOS, BlackBerry OS gibi kapalı kaynak işletim sistemlerinde telemetri kısmı daha da gizli olduğu için hangi verileri takip ettiğini de görüntüleyemiyorsunuz Android kadar basit biçimde.
Android için de çözüm Graphene OS gibi gizlilik odaklı Custom ROM sürümleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 8 Nisan 2023; 01:57:41 >
-
Android kullanicilari düşünmüs, yapmıs bi iyilik ,kılıfına da uydurmuş.
He he, ayarlarlardan 50.defa kapatmisimdir hizmeti.
Ne hikmetse kendi kendine açılıyor.Benim sürekli iyiliğimi düşünüyor.Yersen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla ben o kadar beni izliyorlar paniği değilim, hizmeti kapatırsam güç tüketimi vs. yüzünden kapatıyorum. Benim arkadaşın telefonu hamamda kilitli dolaplardan çalınmıştı, bu özellik o zaman olsaydı şimdiye geri almıştı telefonunu. Hırsız teli kapattığı için üstüne bir bardak su içmek zorunda kaldı polisten de bi sonuç çıkmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 8 Nisan 2023; 12:34:39 > -
Gamil yanlış kişilerin eline geçince iyi işlerine gelir
-
Ya birader bırakın artık bu boş muhabbetleri. Ülkemiz gerek e-devlet verileri olsun gerekse e-ticaret sitelerinden bütün bilgilerimiz sızmış internette 1 dolara satışa konmuş siz hala gelip yok beni takip edecekler yok bilmem ne boş boş işler. Her konun altına böyle yorumlar yapmaktan bıkmadınız mı.
-
Bence bundan önce çözülmesi gereken farklı bir konu var. Telefona parola parmak izi ve iris ile kitleyince toplamda 3 şekilde korumaya alıyoruz ama telefonu çalan adam telefonu direk kapatabiliyor. Telefonu kapatınca mevcut güvenlik sistemi ne boka yarıyor o zaman telefon kapatılmak istendiğinde bu güvenlik sistemi doğrulanmadan kapanmaması lazım.
-
Değerli kardeşim ben beni takip ettikleri için şikayet etmiyorum ki, öyle bir endişem de hiç olmadı, ederseler ekime etmezseler kasıma kadar modundayım, benim takıldığım konu insanları aptal yerine koymaları. 1992 yılından beri bilgisayar kullanıyorum ve az buçuk yazılım ve donanımdan anladığımı düşünüyorum rahatsızlığım bu yüzden, "beğenmiyorsan kullanma kardeşim" diyorsanız bu konuda sonuna kadar size hak veririm ama kullanıcı lehine çalıştıkları konusunda çok ikna olacağa benzemiyorum. Teşbihte hata olmasın bir besici hayvanlarına çok iyi bakar ama sonunda mezbahaya gönderir, hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyacını onlara çok değer verdiği için değil maxsimum faydayı sağlamak için yapar. Ben olayı biraz buna benzetiyorum elbetteki katılmak zorunda değilsiniz. Dünya servetinin %95 nin, nüfusun %1'in den azının kontrolünde olduğu bir düzende maalesef çok iyi niyetli olamıyorum.
-
Bizde senin gibi düşünüyoruz. Yazdığın her kelimeye katılıyoruz. Ama elden birşey gelmez biz bu adamlara muhtacız isyan etmemiz bir şeyleri değiştirmiyor. Bu teknoloji çağında bilgilerimizi çalmayan kimse yok. Kullanıcı gizliliği vs hikaye. Hepsi işliyor bilgilerimizi. Hatta telefon konuşmalarımızı bile dinliyor bu işletim sistemi. Telefonda ne konuşursam anında reklamk çıkıyor karşımda. Onu da geçtim telefon masada duruyor konuştuğumuz konu hakkında anında reklam çıkıyor.
Maalesef bu alexa, google, siri gibi şeyler her dakika bizi dinliyor ve bilgi topluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
takip etse bile polisin bizim 5 10 k lık telefonumuzla calınsa uğraşacağını zannetmiyorum
-
Görende cok büyük bilgin var sanacak ya gülüyorum şu yorumlara.
En Beğenilen Yanıtlar

Yani; siz izinleri reddetseniz bile, internetinizi hatta cihazınızı kapattığınızı zannetseniz bile, biz sizi her türlü takip eder, dinler, kişisel verilerinizin içinden geçeriz, gömülü batarya işini boşuna çıkarmadıkya... mı demek istemişler tam olarak anlayamadım?
|
Hayır. Hırsız cihazınızı çalıp kapatsa bile elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz diyorlar. Akla neden önce hep komplo teorileri geliyor hayret :))
|
Zaten bu böyleydi ki. En azından kullanıcı yararına çalışır arkadaki telemetri olayı.
Oneplus ve Samsung kaç defa yakalandı biliyor musunuz arkadaki telemetri verilerini izinsiz işleyip serverlara gönderdiği için. Daha da kötüsü Windows, MacOS, iOS, BlackBerry OS gibi kapalı kaynak işletim sistemlerinde telemetri kısmı daha da gizli olduğu için hangi verileri takip ettiğini de görüntüleyemiyorsunuz Android kadar basit biçimde. Android için de çözüm Graphene OS gibi gizlilik odaklı Custom ROM sürümleri. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X