Şimdi Ara

Roma-Floransa-Venedik-Milano-Viyana gezisi(gidiyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sctkrll

İtalya'da kaldığım süre boyunca günlük 35 eurodan fazla kalma ücreti ödemedim ki kaldığım yerler 3 yıldızlı hotellerdi. Beklentiniz nedir bilmiyorum ama sadece yatacağınız yerlere bu kadar para ödemeyin. Yemek masrafı 10 euro çok iyimser olmuş. Yazın gideceksiniz. Roma'da günlük vereceğiniz su parası 10 euro olur benden söylemesi :D

3 yıldız ve 35 euro ? bookingde yok ama
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Üst taraflarda sıralama kriterleri var oradan fiyata tıklayın ve tek kişi için seçeneğini seçin. Daha sonra hem fiyat hem de öneri olarak en makul olanlarını çıkarın. Yorumları da okumayı unutmayın.
  • quote:

Üst taraflarda sıralama kriterleri var oradan fiyata tıklayın ve tek kişi için seçeneğini seçin. Daha sonra hem fiyat hem de öneri olarak en makul olanlarını çıkarın. Yorumları da okumayı unutmayın.

peki bir bakayım çünkü otele çok para gidiyor.
  • roma da terminal yakınında otel tutsam dolaşırken zaman yetmeme gibi sorun yaşar mıyım ? 3 gün kalacağım bi gittiğim gün ve ek iki gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 27 Nisan 2014; 14:51:52 >
    Terminal dediğiniz Termini istasyonuysa oradan tutmanızda fayda var.
  • quote:

Terminal dediğiniz Termini istasyonuysa oradan tutmanızda fayda var.

teşekkürler bende öyle yaparım.

Venedik çok karışık şehir gibi terminale yakın tutsam oteli turistik merkezlere uzak kalır mı ? heryere yürüme yapmam gerekecek sonra geri dönerken de yürüyeceğim . Birde Milanoya gitsem mi gitmesem mi diye düşünüp duruyorum .
    İnternette ufak bir arama yapıp, beklentilerinize ne ölçüde cevap verebileceğine bir bakın. Şahsen ben tercih etmedim gitmeyi ama bu benim beklentilerimle ilgili. Milano yerine Verona tercihine de bir bakabilirsiniz. İnternette gezi yazıları mevcuttur. Oralarda bakmanızda fayda var.

Venedik de merkezde kalmaya çalışın ama uygun fiyatlı bulabilirseniz. Venedik pahalı bir şehirdir.
  • quote:

İnternette ufak bir arama yapıp, beklentilerinize ne ölçüde cevap verebileceğine bir bakın. Şahsen ben tercih etmedim gitmeyi ama bu benim beklentilerimle ilgili. Milano yerine Verona tercihine de bir bakabilirsiniz. İnternette gezi yazıları mevcuttur. Oralarda bakmanızda fayda var.

Venedik de merkezde kalmaya çalışın ama uygun fiyatlı bulabilirseniz. Venedik pahalı bir şehirdir.

diğer şehirlerde ne yapıyorsam venedikte de öyle yapacağım. dolaşacağım en uygun yiyeceği bulurum . 2-3gün düşünüyorum. otel için biraz daha para ödeyeceğim malesef .

Milano'da sanırım katedral dışında birşey yok pek ,birde üstü camlı biryer var alışveriş merkezi . Verona resimlerine baktım güzel bir şehir ama mümkün oldugunca az para harcamak istiyorum zaten ilk defa yurtdışına gideceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

diğer şehirlerde ne yapıyorsam venedikte de öyle yapacağım. dolaşacağım en uygun yiyeceği bulurum . 2-3gün düşünüyorum. otel için biraz daha para ödeyeceğim malesef .

Milano'da sanırım katedral dışında birşey yok pek ,birde üstü camlı biryer var alışveriş merkezi . Verona resimlerine baktım güzel bir şehir ama mümkün oldugunca az para harcamak istiyorum zaten ilk defa yurtdışına gideceğim

5000 TL bütçeyi gözden çıkarttın mı yoksa 5000 TL bütçem var ama ne kadar az harcarsam o kadar iyi diye mi düşünüyorsun? Eğer 5000 TL'yi gözden çıkarttıysan ve yetiştirmeye çalışıyorsan hiç sıkıntı etme. O para artacaktır bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

5000 TL bütçeyi gözden çıkarttın mı yoksa 5000 TL bütçem var ama ne kadar az harcarsam o kadar iyi diye mi düşünüyorsun? Eğer 5000 TL'yi gözden çıkarttıysan ve yetiştirmeye çalışıyorsan hiç sıkıntı etme. O para artacaktır bile.

5000 lirayo gözden çıkarmadım mutlak surette en az parayı harcamalıyım . zaten istanbulda yaşamıyorum il dışından istanbula geleceğim birde o yol masrafı olacak .

hediyelere ne kadar gidecek , yiyeceğe ne kadar gidecek felan bunları bilmiyorum. her şehirde kart mı almam gerek romepass gibi bilmiyorum. alırsam ek masraf çıkacak. mumkun olan en uygun şeyleri yapmam lazım . venedik viyana treni dahil tren zaten 130euro tutuyor (tren italia sanırım ? ) , 260 euro'da samsun>ist>roma , viyana>ist>samsun tutuyor . Otelleri bulamıyorum işte nerede kalmalıyım bilmiyorum. Şehirde kaybolur muyum diye de endişeliyim ilk defa çıkacağım yurtdışına , Allahtan intermediate ing var. orta seviye üstü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 28 Nisan 2014; 15:23:35 >

• Kaybolma durumunu dert etme. Kaybolmazsın.

Şehirlerde mümkün olduğunca yürümeni tavsiye ederim. Çok daha eğlenceli oluyor. Daha önce dediğim gibi yemeğe günlük 20-25 euro gidecektir. Eğer maddiyat önemliyse şehir merkezlerindeki en ucuz otellerde kal. Hostel, 1yıldız farketmez. Zaten yatmak için kullanacaksın. Otel konusunda lüks arama. Şehir merkezi dışındaki oteller ucuz görünür ama hergün git gel yapacağın için daha masraflı olabilir. Ayrıca sabah çıkıp akşama kadar gezemeyeceğin zamanlar olacak. Otel şehir merkezinde olursa sabah çıkar gezersin öğlen gelir 1-2 saat dinlenir tekrar çıkarsın. Merkezde kalırsan böyle bir avantajın var. Merkezde otel bulursan yol masraflarından kurtulursun.
  • forumda italya ile ilgili bikaç başlık var,
    paket tur mu kendi imkanlarımla mı (italya) başlığına yazdığımı buraya da kopyalamak istedim...

gezilecek yerleri burda bizimle paylaşırsanız sevinirim. diğer gidecek arkadaşlar için de örnek teşkil eder :) benim tur programım belli olunca bende yazarım. biz 4 arkadaş gideceğimiz için araba kiralamayı düşünuyoruz..
    http://www.doktorungezi...m/italya/haritalar.html buraya da göz atmanı tavsiye ederim.
    http://www.dunyayigeziy...venedikte-ne-yenir.html

forumlardan buldugum bi kaç linki paylaşmak istedim. hepsine bi gözatıver.
    http://forum.donanimhaber.com/m_86378612/tm.htm
    özellikle bu yazıyı beğendim :=)http://italya.suaterus.com/

özellikli k.kartınız varsa eğer adios ya da vakıfbank world platium gibi bu kartlarla avans puan kullanıp uçak bileti alabilrisiniz.
    yurtdışı harcamalarınızda vakıfbank world platium ve adios platinum kart %5 e yakın indirim yapar ve 3 böler .
    interrail alırsanız daha pahalıya gelebilir.
    ben thy iile milanoya inip pegasus ile roma dan döneceğim
    ama pisa ya thy nın kampanyası var ve en ucuz bilet thy pisa da var.
    hostel ları bookin den aratırken enucuzdan en pahalıya diye arat ve otel özellikleri kısmında metro ya havalımanına yakın olup olmadıklarına bakıver

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Kaybolma durumunu dert etme. Kaybolmazsın.

Şehirlerde mümkün olduğunca yürümeni tavsiye ederim. Çok daha eğlenceli oluyor. Daha önce dediğim gibi yemeğe günlük 20-25 euro gidecektir. Eğer maddiyat önemliyse şehir merkezlerindeki en ucuz otellerde kal. Hostel, 1yıldız farketmez. Zaten yatmak için kullanacaksın. Otel konusunda lüks arama. Şehir merkezi dışındaki oteller ucuz görünür ama hergün git gel yapacağın için daha masraflı olabilir. Ayrıca sabah çıkıp akşama kadar gezemeyeceğin zamanlar olacak. Otel şehir merkezinde olursa sabah çıkar gezersin öğlen gelir 1-2 saat dinlenir tekrar çıkarsın. Merkezde kalırsan böyle bir avantajın var. Merkezde otel bulursan yol masraflarından kurtulursun.

Roma da tren terminal yanında tutsam oteli sıkıntı olur mu turistik yerlere yürüyerek gitme konusunda ? 3 gün ayıracağım .
    floransa venedik milano için de terminal yanı düşünüyorum çünkü tren çok önemli benim için.

Roma'da Termini civarından tutun mümkünse. İstasyonun yanında alışveriş yapabileceğiniz süpermarketler de mevcut. Eğer hostellerde kalırsanız yemek işini bu şekilde çok ucuza kapatırsınız. Aksi takdirde bazı hoteller yemek getirmenize izin vermezler. Sadece kahvaltılık alabilirsiniz odanıza.
    Yine Floransa'da merkez istasyon var. Orada tutabilirsiniz. Floransa'yı yürüyerek gezeceksiniz zaten. Venedik'te merkezi ucuz bir yerde kalmaya bakın.

İlk defa yurtdışına çıkacağınız için heyecanlı ve tedirginsiniz anladığım kadarıyla. Hiç tedirginliğe gerek yok. Kalacak yerinizi ayarlayın ve akışına bırakın. Böylesi inanın çok daha iyi olacak. Kalacağınız yerlerden şehir haritası temin edebilirsiniz veya turist bilgilndirme ofislerinden. O kadar rahat gezeceksiniz ki dile bile gerek kalmayacak.
  • quote:

Roma'da Termini civarından tutun mümkünse. İstasyonun yanında alışveriş yapabileceğiniz süpermarketler de mevcut. Eğer hostellerde kalırsanız yemek işini bu şekilde çok ucuza kapatırsınız. Aksi takdirde bazı hoteller yemek getirmenize izin vermezler. Sadece kahvaltılık alabilirsiniz odanıza.
    Yine Floransa'da merkez istasyon var. Orada tutabilirsiniz. Floransa'yı yürüyerek gezeceksiniz zaten. Venedik'te merkezi ucuz bir yerde kalmaya bakın.

İlk defa yurtdışına çıkacağınız için heyecanlı ve tedirginsiniz anladığım kadarıyla. Hiç tedirginliğe gerek yok. Kalacak yerinizi ayarlayın ve akışına bırakın. Böylesi inanın çok daha iyi olacak. Kalacağınız yerlerden şehir haritası temin edebilirsiniz veya turist bilgilndirme ofislerinden. O kadar rahat gezeceksiniz ki dile bile gerek kalmayacak.

Teşekkürler. Printerdan çıkaracağım haritalar ve yapıt hakkındaki bilgiler ile bilgisiz gibi bakmayacağım biryerlere şimdi pasaportu çıkartırıp bileti alırım

• sabah uçak biletlerini aldım . pasaport işi tamam olunca da otelleri ve tren biletlerini ayarlayacağım .

Trenitalia'dan alacağım değil mi biletleri ?
  • Tüm şehirler değil de sadece Venedik için 3 günlük gezi yaptık yılbaşında, faydası olursa bloguma yazdım, bir bak :http://www.ugursamsa.com/venedik-gezisi/
  • merhaba.. roma hakkında oldukça bilgi sahibiyim. istediğin her konuda yardımcı olabilirim.. otel, ulaşım, havalimanı şehir merkezi, gezilecek yerler vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

merhaba.. roma hakkında oldukça bilgi sahibiyim. istediğin her konuda yardımcı olabilirim.. otel, ulaşım, havalimanı şehir merkezi, gezilecek yerler vs..

Vay be. gitmeden once yazmisim. harika gecirdim italya turunu. her sokagina girdim. via cavour caddesindeki pizzacinin karsisinda olan binada kaldim. otelde. roma sokaklarini karis karis dolastim romali gibi. simdo belki haritasiz bile dolasirim bazi yerleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezi notlarınızı da paylaşırsanız ne güzel olur
    mesela bunun gibi :)https://gezmekguzel.com/venedik-gezilecek-yerler-italya-gezisi-notlari-2/
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.