Şimdi Ara

Roman yazmak istiyorum: Bu senaryo nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler politikayla çok ilgilenen biri olarak aklıma şöyle bir senaryo geldi. Hikaye genç bir politik aktivistle ilgili. Yaşadığı şehirde alınan kararlar itiraz doğuruyor ancak, yönetimi kararları değiştirmeye kimsenin gücü yetmiyor. Genç adam sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bir türlü beceremiyor. Hep başarısız oluyor. Git gide umudunu kaybeder ve umutsuzluğa kapılmaya başlar. Gencin annesi ve babası ayrılmışlar. Babasının yanına sık sık gitmiyor. İşte yeni atıldığı politik aktivitelerde başarısız olup pes etmek üzereyken babasının evine gider ve tesadüfen babasının gençliğinde ünlü bir politik aktivist olduğunu ortaya çıkarır. Babasından ona yardım etmesini ister ama adamı ikna etmek pek kolay olmaz. Ama en sonda adam ikna olur. Oğluna yönetimin aldığı kararlara karşı itiraz harekatı başlatmak ve yönetmekte yardımcı olur.
    En sonda babasının sayesinde genç aktivist hedefine ulaşır. Yönetim kararını geri alır, ve genç adam politik çevrelerde ün kazanır ve hayallerindeki büyük politikacı olma hedefine doğru büyük bir adım atmış olur.

Kitabın adı ''Aktivist''

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaşım bana kitap tavsiye ettiğinde bunları söylese, ilgimi çekmez o kitabı almam...
  • Bence güzel bir senaryo olmuş.Kitabın ismi de ilgi çekici sanki ünlü yapıt ismi gibi.Yazmalısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihs_54

Bir arkadaşım bana kitap tavsiye ettiğinde bunları söylese, ilgimi çekmez o kitabı almam...

Aşağıdaki arkadaş öyle demiyor ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu_sitenin_üyesi

quote:

Bir arkadaşım bana kitap tavsiye ettiğinde bunları söylese, ilgimi çekmez o kitabı almam...

5 parmagin bile bir degilken gorusler nasil bir olabilir ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

quote:

Senin görüşün ne peki hocam?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

quote:

Senin görüşün ne peki hocam?

Benim dusuncem hemen yazmaya baslaman zamanla senaryoyu kendince zaten degistirirsin.Simdi fikrin mukemmel gelebilir ama zaman gectikce ve yazmaya basladigin zaman surayi boyle degilde soyle yapayim dersin kendin karar verirsin zaten.Yazdiktan sonra paylasirsan daha saglikli yorumlar alirsin gorusundeyim

• yanlis anlamayin ama cok politik akademim kaynak okuyan biri olarak ve arada sirada malesef populer tarzlari da okumus biri olarak cok klise bir senaryoyu politikaya baglayip yeni bir sey olusturmaya calismissiniz ama cok klise gercekten.

basarisiz olan biri hep en yakininda bulunan birinin aslinda eskiden o alanda onemli oldugunu gorur yardim ister ama kisi burun kivirir mirin kirin eder yapamayacagina dair ama yardim iateyen kisinin azmi ve umudu buna karsin kendisinin cesaret kirici tavrini gorur ve bir anda karar degistirip birlikte ortamlara akip ucururlar ve hep sonu muhtesem biter.bence politik kitaplar cok okuyorsaniz gercekleri senaryolastirin populer masallar degil gorunmeyen realiteyi aktarin daha gercekci ve ilgi cekici olur.mesela bu gencin babasinin bir aktivist olmasi degil karsilastigi zorluklari politik ve ince bir zekayla alt etmesini anlatin ve soz konusu aktivisti bu denli aktivite edip sonunda populer olmasini saglayan karar kollektif bir bilinc tarafindan tepkiyle karsilanan bir karar olacaktir iste bu kesim ve bu kesim ve aktivistin sosyal tutusmaya neden olacak eylemleri ustunde durun.her seyden ote karari hukuki,politik,toplumsal ,ekonomik acidan da guzel bir degerlendirin ve bilhassa da bu konuda dunya ulkeleri ve kendi.ulkemizden de ornekleri goz onunde bulundurun.

mesela aktivistlikle ilgili iyi ve gercekci bir roman cikarmak iatiyorsaniz ortaya her seyden ote arap baharlari diye adlandirilan olaylar ve arka planini arastirip gercekleri de gozonune serecek sekilde bir roman hazirlayin.bir aktivist bu olaylarin icinde kendini dava ugruna hayatini koymusken kendini kandirilmia bulmasi ve umutsuzluga dusmesi ama sonunda oyunu zekasiyla alt etmesi konusunda olabilir yahut illa alt edemeyebilir ama olaylarin arkasinda yatan gercegi gozler onune serebilir bu sirada da arka planda gelisen olaylari yukarida bahsettigim baglamlarda ve isin icine tabiki para,entrika,cesaret,ask vs gibi cekici unsurlarla anlatabilirsiniz:)

benim gibi bir politik kurgu ve akademik anlamda siyasi hukuki iktisadi kitaplar okuyan birini bu sekilde cekersiniz ve kitabinizi seve seve alirim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 23 Şubat 2014; 23:11:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

yanlis anlamayin ama cok politik akademim kaynak okuyan biri olarak ve arada sirada malesef populer tarzlari da okumus biri olarak cok klise bir senaryoyu politikaya baglayip yeni bir sey olusturmaya calismissiniz ama cok klise gercekten.

basarisiz olan biri hep en yakininda bulunan birinin aslinda eskiden o alanda onemli oldugunu gorur yardim ister ama kisi burun kivirir mirin kirin eder yapamayacagina dair ama yardim iateyen kisinin azmi ve umudu buna karsin kendisinin cesaret kirici tavrini gorur ve bir anda karar degistirip birlikte ortamlara akip ucururlar ve hep sonu muhtesem biter.bence politik kitaplar cok okuyorsaniz gercekleri senaryolastirin populer masallar degil gorunmeyen realiteyi aktarin daha gercekci ve ilgi cekici olur.mesela bu gencin babasinin bir aktivist olmasi degil karsilastigi zorluklari politik ve ince bir zekayla alt etmesini anlatin ve soz konusu aktivisti bu denli aktivite edip sonunda populer olmasini saglayan karar kollektif bir bilinc tarafindan tepkiyle karsilanan bir karar olacaktir iste bu kesim ve bu kesim ve aktivistin sosyal tutusmaya neden olacak eylemleri ustunde durun.her seyden ote karari hukuki,politik,toplumsal ,ekonomik acidan da guzel bir degerlendirin ve bilhassa da bu konuda dunya ulkeleri ve kendi.ulkemizden de ornekleri goz onunde bulundurun.

mesela aktivistlikle ilgili iyi ve gercekci bir roman cikarmak iatiyorsaniz ortaya her seyden ote arap baharlari diye adlandirilan olaylar ve arka planini arastirip gercekleri de gozonune serecek sekilde bir roman hazirlayin.bir aktivist bu olaylarin icinde kendini dava ugruna hayatini koymusken kendini kandirilmia bulmasi ve umutsuzluga dusmesi ama sonunda oyunu zekasiyla alt etmesi konusunda olabilir bu sirada da arka planda gelisen olaylari yukarida bahsettigim baglamlarda ve isin icine tabiki para,entrika,cesaret,ask vs gibi cekici unsurlarla anlatabilirsiniz:)

benim gibi bir politik kurgu ve akademik anlamda siyasi hukuki iktisadi kitaplar okuyan birini bu sekilde cekersiniz ve kitabinizi seve seve alirim:)

Yorum için teşekkürler hocam. Mutlaka dikkate alacağım.

• Bence güzel, fakat yukarıdaki yorumda da olduğu gibi ilk etapta klişe duruyor. Üzerine düşerseniz özgün bir yapıt çıkacaktır. Bu istekten vazgeçmeyin asla.
  • bu alanda yazmak kolay degildir onceainde okkali bir arastirma gerektirir ama arastirma ruhuna sahip oldugunuzu dusunuyorum ve size simdiden basarilar diliyorum kolay gelsin simdiden:)

• Yazmaktan vazgeçmeyin ama yazarlar genelde kitabın ismine en son karar verir. Senaryo iyi diyeceğim ama bunu ilgi çekici hale getirecek olan sizsiniz, kullanacağınız tarz ve bu konuda bilgi birikimi sahibi olmanız gerekiyor. Politik alanda ne gibi kaynaklar okudunuz mesela, ben politikayı ne kadar iyi biliyorum? gibi soruların cevaplarını kendinizde bulabiliyorsanız bu kitabı yazın ve bizlerde okuyalım. En azından deneyin, sakın vazgeçmeyin.
  • Teşekkürler arkadaşlar

• Benim sana tavsiyem aklına gelen hikayeleri fikir hırsızlığı yapılabilecek mecralara yazmaman. Hikayen ilgimi çekmedi bu arada.
  • quote:

Beyler politikayla çok ilgilenen biri olarak aklıma şöyle bir senaryo geldi. Hikaye genç bir politik aktivistle ilgili. Yaşadığı şehirde alınan kararlar itiraz doğuruyor ancak, yönetimi kararları değiştirmeye kimsenin gücü yetmiyor. Genç adam sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bir türlü beceremiyor. Hep başarısız oluyor. Git gide umudunu kaybeder ve umutsuzluğa kapılmaya başlar. Gencin annesi ve babası ayrılmışlar. Babasının yanına sık sık gitmiyor. İşte yeni atıldığı politik aktivitelerde başarısız olup pes etmek üzereyken babasının evine gider ve tesadüfen babasının gençliğinde ünlü bir politik aktivist olduğunu ortaya çıkarır. Babasından ona yardım etmesini ister ama adamı ikna etmek pek kolay olmaz. Ama en sonda adam ikna olur. Oğluna yönetimin aldığı kararlara karşı itiraz harekatı başlatmak ve yönetmekte yardımcı olur.
    En sonda babasının sayesinde genç aktivist hedefine ulaşır. Yönetim kararını geri alır, ve genç adam politik çevrelerde ün kazanır ve hayallerindeki büyük politikacı olma hedefine doğru büyük bir adım atmış olur.

Kitabın adı ''Aktivist''

biraz klasik geldi bana ama üzerinde oynamalarla iyi olabilir hocam başarılar

• hocam senaryo güzel yazarsan alır okurum
  • Turuncu_sitenin_üyesi kullanıcısına yanıt
    Politik romanları pek sevmem ama iyi olabilir. Önemli olan kitabın konusundan çok senin anlatış stilin önemli. Mesela Muhteşem bir konusu olan roman yazarsın ama anlatışın çok sıkıcıdır tutmaz veya bir adamın evinden işine giderkenki saçma sapan bir konuda kitap yazarsın ama o kadar ilgi çekici o kadar süsleyerek anlatırsın ki inanılmaz derecede tutulur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.