Şimdi Ara

Romano lpg'nin bu kadar yakması normal mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.2 TSI 105'lik o kadar benzinle Kocaeli içi 400 km civarı zaten yapar, tabii ki motor farkı var ancak kesinlikle normal olmasına ihtimal dahi vermiyorum.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ben de aynısını düşündüm taktırırken. Evet montajda hata var kesin. Ama tsi ve gdi motor kullanan araçların forumlarına bakın. Marjetten başlayıp prins e kadar birçok farklı marka (ldi) sıvı sistem taktıran birçok insan üstelik bambaşka markalar modeller golfler i30lar sportage lar. %80i enkaz olmuş durumda. Bir tek yeni karma sistemler eh işte onlar da 1500 dolar civarı ve yine tasarruf bu paraya ve zulme değecek bişey değil. Aynen dediğiniz gibi astra K olsun golf, passat olsun düşünen arkadaşlar LPG işini tamamen kafadan silip; Benzin-- dizel olarak kıyaslayıp ona göre alırlarsa, kimse bu nahoş olayları yaşamaz. Şimdi eski opel araçlar gibi lpg tavsiye etmiyoruz diyen fabrikalar yok bu modellerde, adamlar bas bas OLMAZ diyorlar zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

TSI’a tüp verimli olmaz.

Prins olsa da verimli olmaz, performans olmaz, yakıt tüketimi ciddi azalmaz, arızaların ardı arkası kesilmez.

Golf’ü Golf yapan TDI’dir.
    İyi sallamışsın.Performans olmaz,yakıt azalmaz derken yukarıda yazdığım veriler birebir gerçek

Ve performans konusunda benzinle arasında bir fark göremedim ben 2 yıldır kullanıyorum ve bi o kadarda gruptan kullanan arkadaşımız var hiç kimseden şikayet duymadım

Siz bu iddaalarınızı neye göre yazdınız? Gerçekten kullandınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüplü TSI alınmaz
    Sebep:
    1. Fayda/Maliyet Analizi TSI tüpü verimli olmayacağını söylüyor
    2. SWOT analizleri TSI’a tüp takılmasının olumsuz sonuçlarının toplam maliyeti artıracağını söylüyor
    3. TSI 122 HP zaten performans olmayan bir araç, 1.0 ve 1.2 TSI için tüp gündeme gelirse bu araçlar sağ şeride yapışıp kalan köklemeci mustafa paşa aracı olarak kalıyorlar. Köklesen de gitmeyen TSI ibaresi meşhurdur.
    4. Tüp taktıracaklar için en son önerilen motor TSI’dır.
    5. FSI, TSI, TFSI kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Az yaksın diyosan TDI alınır veya tüplü ve öfkeli Civic alınır
    Heyecana gerek yok

• quote:

Tüplü TSI alınmaz
    Sebep:
    1. Fayda/Maliyet Analizi TSI tüpü verimli olmayacağını söylüyor
    2. SWOT analizleri TSI’a tüp takılmasının olumsuz sonuçlarının toplam maliyeti artıracağını söylüyor
    3. TSI 122 HP zaten performans olmayan bir araç, 1.0 ve 1.2 TSI için tüp gündeme gelirse bu araçlar sağ şeride yapışıp kalan köklemeci mustafa paşa aracı olarak kalıyorlar. Köklesen de gitmeyen TSI ibaresi meşhurdur.
    4. Tüp taktıracaklar için en son önerilen motor TSI’dır.
    5. FSI, TSI, TFSI kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Az yaksın diyosan TDI alınır veya tüplü ve öfkeli Civic alınır
    Heyecana gerek yok
    181 binde aracımda uzun süredir kullanıyorum 130 liraya 350-400 km yapıyor şehir içinde şehir dışında biraz daha fazla

30 binde bir LPG filtresi değişiyor ( 270 TL)

15.000 km’de bir,bir depo benzin alıyorum
    Karma olarak LPG-Benzin yakmıyor.
    Dizelin traktör sesi yok,dpf tıkanması yok,enjektör masrafı yok,200-300 Tl fazla bakım ücreti yok.

Saydığım değerleri aynen yapabilecek bakımı ucuz sessiz bir motor bulursanız bende alayım.

Passat gibi bir araçta verdiğim değerler bana göre çok çok iyi helede şu piyasada.

• Aracımızın marka model motor şanzıman bileğileri ile toplam tüp montaj maliyeti öğrenebilir miyim

Tüp nedeniyle arıza oldu mu

• golf 4 kasa benzinli otomatik golf lpg fiyaskomuzdan sonra fosfos ve lpg aynı kelimede asla kullanılmadı..
  • quote:

Aracımızın marka model motor şanzıman bileğileri ile toplam tüp montaj maliyeti öğrenebilir miyim

Tüp nedeniyle arıza oldu mu
    1.4 TSI BMT 122 hp Passat B7
    Prins VSI Di2 5000 liraya taktırmıştım birkaç yıl önce,sadece 30 binde bir filtresini değiştiriyorum başka bir masrafı hiç olmadı şuana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 19 Ocak 2020; 14:28:31 >
  • Herhangi bir arıza lambası yanıyor mu

İstanbul’da mı montaj yaptınız

Yakıtı kaç kuruş idi kaç kuruşa indi ?

Performans kaybı ne kadar oldu 122’den kaça düşmüştür

• quote:

Herhangi bir arıza lambası yanıyor mu

İstanbul’da mı montaj yaptınız

Yakıtı kaç kuruş idi kaç kuruşa indi ?

Performans kaybı ne kadar oldu 122’den kaça düşmüştür
    Arıza lambası hiç yanmadı
    Montaj Cansu Otogaz (Maraş) tarafından yapıldı
    Bulunduğum şehir çok dağlık 30-32 kuruş civarı
    Ama mesela düz olan şehirlerde 10 kuruş net düşüyor.

Benzinle 10 litreden aşağı düşmüyordu özelliklede kışın.

Performans olarak benzin ile tüp arasında hiçbir fark görmedim 4-5 defa uzun yolda yaptım 1000 km civarı.Yani hızda güçte herhangi bir düşüş hiç hissetmedim benzinle arasında.En azından benzinle giderkenki gibi yakıt ibresine bakmıyorum gaza bastıkça milim milim iniyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 19 Ocak 2020; 17:26:4 >

• Güzel

TSI LPG ile sorunsuz kullanan sadece sizi duydum

LPG uyumsuzluğu halen sıkıntılı diye biliyordum

Prins bu işi çözmüş o zaman

• lpg li kullanacaksan alacağın araçlar belli onun dışına çıkmayacaksın

• sankiney kullanıcısına yanıt
    yok hocam benzin deposu fulldü, yarıma indi neredeyse. üstüne de tekrar fulledim öyle ölçtüm
  • maşallah hocam, benimkinin yarısı yakıyormuş. Aracı aldığımda zaten tüp vardı, mecbur bunu aqdam etmeye çalışacağım şimdilik ama modeli not aldım
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    bana başından atmış gibi geldi hocam ama başka yere de göstereceğim inşallah
  • Tirvona /youtube
    Passat yakıt tüketimi testi - 2020 vw passat 1.5 tsi dsg
    https://www.youtube.com/watch?v=CnfgzdJHG54

2020 vw passat 1.5 tsi dsg yakıt tüketim testi yaptım, gerçek yol koşullarında.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.