Şimdi Ara

Ronaldoyu gören oldu mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: De-Niro

Ronaldo'nun ikinci yarının ortalarından maçın sonuna doğru agresifleşmesi hakkında konuşalım biraz. Puyol'a bugün yakıştıramadım. Her pozisyonda kendini yere attı, kendine yakışmayacak şekilde. Ronaldo'yu sinirlendiren faktörlerden biriydi bu. Hoş Ronaldo'nun karakterini sevmem. Gol attıktan sonra padişah tavırları, farklı öndeyken ayak hareketleriyle dalga geçmek vs. Ama bugün tek agresif olan, tek maçı isteyen Ronaldo'ydu. Bu da önemli esasında. Ronaldo gerçekten büyük futbolcu. Şu antipatikliğine son verse ve Kaka, Messi gibi efendi takılsa, herkes sevecek. Maçın başında 3-4 kere kaleyi denedi ki, bu bile yeter büyük futbolcu olduğunu anlamaya. Sağ ve sol ayağıyla da aynı etkili şutları atabiliyor. Eğer o toplar kaleyi tutsaydı ve frikik üstüne gelmeseydi, Valdes kovası yumurtlardı minimum 2 tane. Ama hakeden Barcelona idi. Ve Messi'nin iyi oynayarak Ronaldo'ya galip gelmesini isterdim. Xavi ve Iniesta'nın müthiş oyununda sadece gol atarak ön plana çıkışıyla değil. Neyse, ne desem fanatikler anlamayacak:)

bu lafın içinde ben de varmıyım bilmem ama böyle deyip kesip atmak çok kolay.benim dediğim doğru onların dediği fanatiklik.böyle bir muamele görünce zaten tartışılacak birşey kalmıyor.ronaldo'yu beğenenler olmuş olabilir bu maçta ama çoğu kişiye göre de messi iyiydi.başka türden görüş belirttiğim için fanatik oluyorsam sonuna kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

Siz nasıl futbol izliyorsunuz anlamış değilim. Bana göre de Messi, Ronaldo'dan iyi futbolcu. Ama şu maçı kriter olarak alıyorsunuz? Ya da Ronaldo'yu gören oldu mu diyorsunuz? Messi ne yaptı mesela? Xavi'nin müthiş pasına ismine yakışır derecede güzel vurdu. Peki onun dışında? Ortada yok. Bir de Ronaldo'nun dezavantajı var. Orta saha yok, kanat yok, Rooney, Carrick dışında destek veren yok. Pas gelmiyor. Ne yapsın adam? Her maçı kurtaramaz ki. Messi'nin arkasında Xavi, Inıesta gibi adamlar var, sağında solunda Eto, Henry ve Barcelona müthiş takım futbolu oynuyor. Messi'ye çok iş düşmüyor haliyle. Ama Ronaldo'nun yükü ağır. Her maçta da kaldıramıyor haliyle. Şu Manu, Cleveland'e benziyor. Tek işi Lebron yapıyor. Lebron'un kötü oynadığı günde yeniliyorlar. Olay bundan ibaret bence.

Haklısın ronaldo kötü oyuncu değil ve manu yu taşıyan adam ... Ama ronaldo severler bunu söylemiyor ki ...

Ronaldo messiden iyi diyorlar .... Yani ronaldo manuyu taşıyan adam deseler kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum ....

Ama messi ile ronaldoyu kıyaslamak tuhaf geliyor futbol izleyicilerine

Birde senin düşüncenin aksine messi için manu nun oyun yapısının barçanın oyun yapısına göre daha uygun olduğunu düşünüyorum ....

Barcelona ya karşı takımlar 11 kişi ile kapanıyorsa bunun nedeni birazda barcelonanın kendisi ....Boş pas yapmıyorlar ..
    O kadar organize pas yapıyorlar ki topu kovalayan oyuncular farkında olmadan kendi yarı sahasına gömülmüş oluyor ve geride sadece barcelona dan iki defans oyuncusu kalmış oluyor ...

Ve haliyle kalabalık olduğu için hem çalım atmak hemde ara pası atmak daha da zorlaşıyor .... Böyle oynamak kötü o zaman diyenler olabilir.. Hemen şunu düşünmek lazım en iyi defans hücumdur ...Barcelona çok gol atan bir takım olmasının yanı sıra çokda az gol yiyen bir takım ....Buda bu sistemin bir sonucu .....

Ama manu uzun bir top atıyor ronaldo direkt en fazla iki tane defans oyuncusu ile karşı karşıya kalıyor ve bunları ekarte edecek yetenekde olduğu için etkisini gösteriyor gol yada pas olarak ....

Son olarak bu akşam messi bildiğimiz messi değildi .... ama ronaldo da iyi değildi ....bu akşam için söylenecek pek birşey yok ama genel baz alındığında messi ronaldodan çok çok hatta çok yetenekli bir oyuncu ....

• @De Niro

Ben bugün Messi'nin amanaman bir Futbol oynadığına inanmıyorum.
    Fakat şuna takıldım.
    Maçtan önce Kimse Manu'nun oyuncularının yetersizliğinden bahsetmiyordu.Şimdi ise oyuncu kıyaslamalarına girişmişsiniz.
    Bunları maçtan önce deseydiniz söyledikleriniz çok daha iyi bir zeminde değerlendirilebilirdi.

Fakat burda önemli olan bir nokta var.

Barcelona'yı geçebilmeniz için Chelsea gibi bir müdafaa anlayışınız olmalı.
    Bu yoksa mümkün değil Barcelona'yı geçemezsiniz.
    Carrick-Fletcher-Anderson veyahut bi Scholes asla bi Lampard-Essien-Ballack üçlüsünün yerini tutamazlar.
    Bence bu maçın kırılma noktası budur.
    Zaten Manu'nun Maçı kaybettiği mevki de bu mevkidir.
    Nitekim Öyle de oldu.

Xavi-Messi-Iniesta hızlı ve tek paslarla Manu Liberolarını sirkülase etti.
    Manu'nun Tek bi Organize atağını gösterebilir misiniz ?
    Hayır.
    Peki Savunması İyi miydi ?
    Yine Hayır.

Taktik çok önemli.
    Ferguson maçı 2.yarıya kadar kilitleyebilirdi,en azından Barcelona'nın pas trafiğinin bu denli hızlı olmasını engelleyebilirdi,ama o da bi yere kadar.

Messi-Iniesta-Xavi

Adamlar şapkadan tavşan çıkartıyolar,yine yenilgiye mahkum ederlerdi Manu ve tayfasını.

Messi ise bugün Forvet oynadı ve Golünü attı.
    Ama Sadece Golde yoktu ki Messi.
    Messi olmazsa Sırf Xavi ve Iniestayla o kadar pas yapamazsınız.
    O yüzden ben yine de görevini yaptı diyorum.Ha bundan daha iyi oyunlarını da gördük Messi'nin,orası ayrı tabi.

Ronaldo ise artistin önde gideni,kim ne derse desin.
    Premier Ligde bulmuş Tottenham'ı,Aston Villa'yı atıyor da atıyor.
    2 Yıldır Barcelona'ya karşı oynuyor tek bi numarasını göremedik.

Baktı yapamıyor zoruna gitti,işi soyadı olan çirkefliğe götürdü,ama yakışır ona.
    Velhasıl böyle işte.

• Ya Allah aşkına Porto ve Arsenal maçında Ronaldo neden övüldü o kadar?

İyi oynadığı için mi gol attığı için mi?

Ronaldo Porto maçlarında da arsenal maçlarındada öyle olağanüstü şeyler yapmadı.Çalım atamadı.Yaptığı tek şey uzaktan gol atmak oldu.

Ronaldo gol attığında bu kadar çok övülüyorda niye aynı şey Messi için geçerli değil?

Messi bu maçta tam performans gösteremedi doğrudur.Ama golünü atarak Ronaldo'dan iyi iş çıkardı.

Ne yaptı Ronaldo?
    Bana onu söyleyin.Frikik hariç saçma sapan şutlar çekti.Ayağına top geldi adam gibi pas yapamadı.Bi adam çalımladı o kadar.

Messi golünü atarak,güzel paslar vererek Ronaldo'dan iyi oynadı.Takımına daha yararlı oldu.

Ronaldo Puyol'u geçemiyor saçma sapan step overlar yapıyor icraat yok. Messi ise çalım atmak yerine akıllı paslarla takımına oynamaya çalışıyor.

Suçu sadece Manunun orta sahasına atmayın.Ronaldo 1 e 1 de Puyola karşı başarısız olmuştur.Maç içinde sürekli olarak karşı karşıya geldiler kim gördü Ronaldo'nun Puyol'u geçtiğini?

2 oyuncuda tam performansını sergileyemedi ancak Messi attığı gol sayesinde bir adım önde bitirdi maçı.

Ronaldo'yu Barcelona'ya bekleriz artık

Dünyanın en iyi futbolcusu - Messi
    Dünyanın en iyi takımı -Barcelona

Bence Messi bu sene alınmadık ödül bırakmayacak.

95 asist 30+ gol +şampiyonlar ligi gol krallığı...

• "maçı nerenizle izlediniz?" lafı da ayrı bi garip ve sıradan kaçıyor.
    Şu maçı izleyip de "Messi ne yaptı?" demek komik ötesi.
    Bunu söyleyen birisine aynı sıradanlık ve gariplikle "futbol bölümüne bir daha girme" denilebilir.
    ama o sıradanlığı yapmak istemiyorum.

Xavi ve iniesta süper oynuyorlar ancak önlerinde bir messi olması onların bu süper oyununun en önemli parçası.
    Bugün de birçok kez dar alandan topu çıkardılar.
    O dar alanda topu messi'ye atıp daha sonra kendine alan yaratmak gibi bir durumları var. Messi de bunu zaten çok iyi yapıyor. Bu maçta da bir çok kez peşine taktığı 3 kişi ile boş alan yaratıp oyunu rahatlattı.
    E daha ne yapsın acaba?
    Farkındaysanız cl finali oynanıyor. ve rakibe 80 dakka top göstermeden oynanıyor.
    Lafın bittiği yer.
  • Evet Messi'yi 3 oyuncu durduramaz.

Ronaldo'yu durdurmaya ise bir Puyol yeter.

Ronaldo'nun apaçinin,şerefsiz olduğunu tekrar anladım.Sadece Ronaldo değil Scholes,Vidic'te dahil buna.

Ronaldo gerçekten kız gibi ağladı.

Capello,Mourinho,Hiddink ve Rıdvan Dilmen'in dediği gibi ; Messi #1
  • Onlar bir kenara ben Van Der Sar'a uyuz oldum kolunu uzatıp çekiyor, adam gibi uzansana şu topa tamam kolay top değil ama biraz ıkınsa tutabileceği bi toptu. Bu maçta ikisi de fazla üst düzey oyun ortaya koymadılar ama o Messi nasıl top sürüyor öyle yau Ayarım Ronaldo'ya ben de iyi oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

@De Niro

Ben bugün Messi'nin amanaman bir Futbol oynadığına inanmıyorum.
    Fakat şuna takıldım.
    Maçtan önce Kimse Manu'nun oyuncularının yetersizliğinden bahsetmiyordu.Şimdi ise oyuncu kıyaslamalarına girişmişsiniz.
    Bunları maçtan önce deseydiniz söyledikleriniz çok daha iyi bir zeminde değerlendirilebilirdi.

Benim maçtan önce söylediğim herhangi birşey var mı? Eğer varsa, amenna. Ama yoksa kategoriye dahil edip beni yargılama lütfen. Manchester için hep böyle düşünüyorum ben. Bunu farkedemeden Manchester'ı devasa şekilde büyütenler, beni ilgilendirmiyor. Oldu bitti Manu'nun yetersiz futbolcularını ve takımdaki düz futbolcuların arada kaynamasının pahalıya patlayacağını savunuyorum. Oshea, Fletcher, Park, Brown, Anderson gibi oldukça düz, potansiyeli olan ama Manu gibi takımda olmaması gereken adamlar sürekli 11'de. Ona rağmen bu takımı buralara taşıyorsa Ronaldo, ayakta alkışlanması gerekir. Söylemek istediğim bu. Messi'nin Ronaldo'dan daha iyi olduğunu savunuyorum. Ama elinde veri olmadan öyle bodozlama Ronaldo'yu safdışı edip Messi'nin şu kötü performansını övenlerin de futbol bilgisine biraz laf edelim müsaade edersiniz. Neymiş kötüymüş ama Ronaldo'ya göre daha efektifmiş. Aksine efektif olmasını sağlayan o müthiş orta sahaydı bugün. O orta sahayı Manu'da düşünün bugün, ne dediğimi anlarsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

Ronaldo ise artistin önde gideni,kim ne derse desin.
    Premier Ligde bulmuş Tottenham'ı,Aston Villa'yı atıyor da atıyor.

Bu da acayip bir bakış açısı. Tottenham, Aston Villa dediğin takımlar İngiliz futbolunun simge takımlarından. Tottenham son dönemlerde yanlış transferler, teknik direktör değişimi vs tökezledi ama gölgelemez bu adını. Tıpkı düşen Newcastle'ın adını gölgelemeyeceği gibi. Onu da geçtim Aston Villa nereye düşer? Öyle bir bahsetmişsin ki, sanki Eskişehirspor falan. O İngiltere'de bu takımlar var da, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Everton gibi takımlar Venezüela Eşekler Ligi'nde mi? Artisttir sevilmez, gıcık bulunur ama futbolu ayrı değerlendirilir. Nistelrooy'un yapmadığı çirkeflikler kalmadı mesela Manu'da. Arsenal maçını hatırla, savaş gibiydi. Ama adamın futbolu kötü diyen oldu mu? Ronaldo için de aynı durum söz konusu. Çirkef, mirkef ama futbol, futbolla değerlendirilir kalite bazında. Adamlıkla olsaydı, Ergün dünya yıldızıydı. Ayrıca neden ödül veriyorlar 2 senedir bu çirkefe? Bu adamlar işi bilmiyor mu yoksa? Pireye kızıp yorgan yakmayın diyorum kısacası.

• Kim ne derse desin biz Chelsea maçından sonra burda " messi topçu mu 3 kişi marke etti sesini çıkaramadı" laflarını gördük. Xavi iniesta faktörü ayrıdır. Fakat;

Dün akşam 3 oyuncu Messi yi marke edemedi
    Şut çekmiyor denilen Messi maçın başında bir şut attı ki Saar ın aklını alıyordu adeta.
    Çalım atamıyor denilen Messi akşam ayağında oynattı defansı.
    Pas atamıyor denilen messi öyle paslar attı ki defans topa mı koşayım messi ye mi dalayım diye tereddütte kaldı.
    Peki Dünya nın en iyisi denilen Ronaldo naptı?

Topa koşacam diye bi tarafını yırttı ama ofsaytta kaldı.
    Kaleciyle karşı karşıya kaldı atamadı.
    İki kişiye çalım attı ama önünde Puyol u görünce geri kaçtı.
    Baktı olacak gibi değil Puyol a saldırmaya hakemle oynamaya başladı.
    Kaleye adam gibi 3-4 şutu var onlarda gol olmadı.

Sonuç olarak bir maç ile oyuncuya mı bakılır diyenlere tek cevabım

Chelsea maçında Messi yi itin .ötüne soktunuz. Şimdi hala Ronaldo yu savunuyorsunuz.

• Fanatik ve sempati duyduğunuz için Messi diyorsunuz

Bu kadroyla çıksalardı Ronaldo çok etkili olurdu. Çünkü gerçek yerinde oynayacktı, geriden atılan uzun toplara koşmak durumunda kalmayp içeriye dripling yapardı.
    Maçın başında frikikten az kalsın golü buluyordu, dikkatinizi çekerim.

C.Ronaldo - Berbatov - Rooney
    Park - Carrick - Scholes
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cariba

Fanatik ve sempati duyduğunuz için Messi diyorsunuz

Bu kadroyla çıksalardı Ronaldo çok etkili olurdu. Çünkü gerçek yerinde oynayacktı, geriden atılan uzun toplara koşmak durumunda kalmayp içeriye dripling yapardı.
    Maçın başında frikikten az kalsın golü buluyordu, dikkatinizi çekerim.

C.Ronaldo - Berbatov - Rooney
    Park - Carrick - Scholes

Böyle düşünürsen
    Alves Abidal ve Marquez olsaydı Toure orta sahada oynayacaktı ve Barcelona kanatları da kullanacaktı.
    Messinin bir şutu ve Xavi nin firikik i az kalsın içeri giriyordu. Dikkatini çekerim

• Messi yine aynı yerinde oynadı ve arkadan ona top getiren xavi-iniesta oynuyordu.
    Ama ronaldo en uçta arkadan top gelmesini bekledi ve kimse getirmedi.
    Maçın başında topla buluştuğunda rakibini geçti ve faul yaptırdı, sarı kart aldrdı. Yani bu tür pozisyona sadece 1 kere girdi.

Sadece ileride berbatov olsa Ronaldo çok etkili olurdu ve iki tane stoperin arasında top beklemezdi.

Bide Messi ile Ronaldoyu yer değiştirin neler farkeder. Barça boş alanda istediği gibi oynadı kimse müdahele etmedi.
  • Ben daha önce farklı bir kadro ve dizilimle çıktığını hatırlamıyorum manu nun. Liverpool karşısına Chelsea karşısına veya Porto karşısına nasıl çıktıysa yine aynı şekilde çıktılar.

Boş alanı Barcelona kendisi yarattı zaten. Manu normalde de Barça gibi açık futbol oynayan bir takım. Dolayısıyla Barça nın işini kolaylaştırdı. Dikkat ettiysen Barça nın tek silahı olan pas yapmaya karşın Manu eli kolu bağlı kaldı. Zira Manu yedeklerinde bile orta sahada top yapacak 2-3 oyuncu bulundurmuyor. Hepsi ya forvet ya defans. Böyle bir takımda Ronaldo yine her zaman oynadığı yerde her zaman oynadığı adamlarla oynadı. Berbatov kaç maçta ilk 11 de çıktı ki? Veya kaç maçta manu bu dizilişin ve kadronun dışındaki bir sistemle oynadı?

Şuan sadece kendinizi avutuyorsunuz. Ronaldo aldığı toplarda dahi etkili olamadı. Şut atması veya tehlike yaratması için serbest vuruş gerekiyormuş demekki başka türlü faaliyet gösteremedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ben daha önce farklı bir kadro ve dizilimle çıktığını hatırlamıyorum manu nun. Liverpool karşısına Chelsea karşısına veya Porto karşısına nasıl çıktıysa yine aynı şekilde çıktılar.

Boş alanı Barcelona kendisi yarattı zaten. Manu normalde de Barça gibi açık futbol oynayan bir takım. Dolayısıyla Barça nın işini kolaylaştırdı. Dikkat ettiysen Barça nın tek silahı olan pas yapmaya karşın Manu eli kolu bağlı kaldı. Zira Manu yedeklerinde bile orta sahada top yapacak 2-3 oyuncu bulundurmuyor. Hepsi ya forvet ya defans. Böyle bir takımda Ronaldo yine her zaman oynadığı yerde her zaman oynadığı adamlarla oynadı. Berbatov kaç maçta ilk 11 de çıktı ki? Veya kaç maçta manu bu dizilişin ve kadronun dışındaki bir sistemle oynadı?

Şuan sadece kendinizi avutuyorsunuz. Ronaldo aldığı toplarda dahi etkili olamadı. Şut atması veya tehlike yaratması için serbest vuruş gerekiyormuş demekki başka türlü faaliyet gösteremedi.

Geriden auta atılan toplara koşmaktan başka bişey yapamadı. Ayağına kaç tane top geldi.

Messi yi Manu ya koysan ve en uca yani forvete koysan ne yapardı?

Berbatov kaç maçta 11 de oynadı demişsinde son zamanlarda formsuz olduğu için yedekte önceden her maç bankoydu

• quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Bence de Messi'nin kafa vuruşu tek kelimeyle muhteşemdi.

Pesincir bunu dediyse olay bitmiştir.
  • Cariba

Berbatov girdikten sonra birşey yapabildi mi peki? Az bir süre oynamadı Berbatov 30 dakika oynadı. Ama birşey yapamadı. Tekrar söylüyorum Barcelona tam kadro çıksaydı maç çok daha farklı olurdu.

Olay yerinde oynaması veya oynamaması değil, ona oynama izni verilip verilmemesi. Dün akşam ayağına aldığı toplarda da birşey yapamadı ronaldo. Sırf bu yüzden duruma sinir olduğu için Puyol a saldırdı bir ara. Attığı dirsekten sonra Puyol a hareket falan yaptı.
  • ya arkadaşlar konuyla alakasiz olacak ama akşam maç başlarken yazacaktım unuttum şampiyonlar ligi spikerine baqq yaa
    ilker yasin resmen maçtan sogudum
  • Şu anda dünyanın en iyi iki futbolcusundan ikincisi olan adam hala maç içinde ve maç sonunda tv benimi gösteriyor diye ikide bir stadtaki büyük ekrana bakar anlamadım gitti adam şampiyonlar ligi finalinemi çıkmış yoksa sabahların sultanına mı belli değil.
  • ronaldo zaten aksam gerçek yerinde oynamadı santrafor oynadı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.