Şimdi Ara

[ROOT] Araba multimedya cihazına root atma - AC83XX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
6
Favori
43.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön not: XDA forumda açtığım başlıkta Türkçe forumlarda da başlık açılması isteği üzerine oradaki konuyu buraya da aktaracağım.

Navim... Ownice... gibi markalar altında üretilen 4.2.2 JB sürümlü Android Head Unit (Double DIN Teyp) araç içi multimedya cihazlarında root erişim rehberidir.

Öncelikle AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERDEKİ TÜM SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR. CİHAZINIZDA YAŞANABİLECEK HERHANGİ BİR ARIZDAN SORUMLU DEĞİLİM; ama elimden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırım.

• HANGİ CİHAZLARDA KULLANILABİLİR?
    İçindeki SoC (system on chip) i MediaTek (Autochips vb) 8317, 8327 kodu bulunan genelde sistem bilgisinde Generic Android Head Unit AC8317 veya AC8327 yazan cihazlar. Android sürümü JB olmalı. Bazılarında 4.4 KitKat yazar ama aslında o cihazların hepsinin koduna bakarsanız 4.2.2 JellyBean'dir. %99'ı Çin'den ithal edilen araç içi multimedya cihazları (Windows CE üzerine emulator Android kurulu olanlarda çalışmıyor).

ROOT "ön" AŞAMASI:

[1] Play Store'dan bir b]Terminal Emulator ve Superuser uygulaması kurun. Ben Chainfire'ınkini kurdum.

[2] Yine Chainfire'ın sitesinden Superuser.zip dosyasını indirin ve içindekileri adını / yerini unutmayacağınız bir yere çıkartın (extract). Ben burada root adını anımsattığı için roo klasörüne attım.

ROOT İŞLEMİ

[3] Terminal Emulator ü açıp Superuser şifresini gireceğiz: (sbin dizininde forfan dosyasının içindeki şifre: guoboneedav)

/sbin/forfan guoboneedav -i

[4] System dizininin yeniden yazılabilir hale getireceğiz. Root işlemi bitince yeniden salt okunur yapmanızı tavsiye ederim.

mount -o rw,remount,rw /system

[5] Daha önceden roo klasörüne çıkartığımız su binary dosyalarını xbin klasöründeki su dosyasının üzerine yazacağız.

cp mnt/sdcard/roo/system/xbin/su /system/xbin/

[6] Superuser uygulamasını açın ve Update Su Binary? dediğinde tamam diyip işlemi tamamlayın. Cihazınız rootlanmıştır.

Radyo uygulaması için yaptığım skin ve link:

[ROOT] Araba multimedya cihazına root atma - AC83XX

https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4127440&d=1493214453

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtnb -- 26 Nisan 2017; 17:1:59 >

• kendim sordum kendim cevaplayayım: Bir kaç gün önce ax83xx donanımlı multimedya cihazımı rootladım daha sonra cihaz kendisini resetledi ve bootlopda kaldı açılış ekranında takılı kaldı ne yaptıysam cihazı canlandıramadım, youtube da konu ile ilgili izlemediğim video googleda okumadığım yazı kalmadı sonuç yok, daha sonra multimedya işi yapan teknik servisler ile görüştüm bana söyledikleri cihazın gelmesi gerek , muhtemelen cihazın işlemcisi çökmüş içini aşıp parça değiştireceğiz tarzında cevaplar(Allah kimseyi işlemci ve işletim sisteminin farkını bilemeyecek adamların eline düşürmesin) sonuç olarak adamların niyetlerinin dolandırırıcılık olduğunu anlayabilecek teknik bilgiye sahip olmam beni bu durumdan kurtardı, devamında cihazı bir türlü recovery moda almayı başaramadım, android versiyonu 5.1 ve üzeri olan cihazlarda tuş kombinasyyonları ile recovey menüsü mümkün iken bizim 4.4 de bu yol mümkün olmadı, aynı donanımı taşıyan 4.4 cihazlar için olan yazılım dosyalarını fat32 olarak biçimlendirdiğim flash diskime yükledim(kök dizine ve açık olarak zipli şekilde değil yani) ve cihazın usb girişine bağladıktan sonra reset tuşuna basıp devamında bot ekranında kalmış cihazımın ekranın üç parmakla aynı anda tıklayınca cihaz direk olarak usb de bulunana rom dosyalarını görüp yükleme menüsüne geçti ve cihaz dünyaya tekrar merhaba demiş oldu, peki hiç sorun yok mu tabiki var direksiyondaki ve cihazdaki ses ayar tuşları çalışmadı forumda verilen main ui apk sını kurdum tuşlar çalıştı fakat cihazı resetlediğimde tekrar tuşlar çalışmaz oldu şimdi bu sorunun üzerine denemeler yapıyorum.
  • - Araç içi android multimedya cihazında root erişiminden sonra neler yapılabilir?

+ Benim kurduğum bazı root gerektiren uygulamalar kullanım amaçları şunlar:

• XPOSED uygulaması ve modülleri

XPOSED uygulamasını kurarken dikkat edilmesi gereken şey, uygulamanın güncel sürümü bizim cihazlarda çalışmadığından eski bir sürümünü kurmak ve güncellememek olacaktır.

- Uygulamalar:

MonsterUI - JB cihazınızın arayüzünü Lollipop gibi sistem animasyon ve temalara dönüştüren modüldür.

• Busybox

v4A gibi pek çok uygulama için gerekli.

• Viper4Android

Ses driverlerını yükleyerek aracınızın multimedya cihazının tüm ses ayarlarıyla oynayabilir, çok daha kaliteli sesler, daha derin bass ve efektler elde edebilirsiniz. Aracın kendi onboard uygulamalarına etki etmiyor; ama Poweramp vb medya uygulamarıyla %100 uyumlu. Bana sorarsanız olmazsa olmaz.

• build.prop editor ya da ROM Manager'lar.

build.prop dosyasında yapacağınız değişikliklerle en basitinden daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz. build prop tweaks diye arattığınızda epey geliştirme var.

Örn: "debug.performance.tuning=1"

• Titanium Backup

ROM ve uygulama yedekleri için birebir. Özellikle sistem uygulamalarını çok kurcalayanlar için yedek şart.

Aklıma geldikçe buraya ekleyeceğim.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtnb -- 6 Ocak 2017; 18:8:0 >

• Çok çok çok teşekkür ediyorum kardeş. Türkiye'de bi alanda bi konu yoktu. Şimdi nur topu gibi bi konumuz oldu :)
  • Peki bu cihazla için güncelleme ya da yeni rom atma gibi imkanlarımız oluyor mu?
    Benim cihaz:
    AC83XX(CORE X4) (GENERİC_AC8317)
    8991,96 İNCHES
    1024x600 PİXELX

bu cihazımla obd bağlanamıyorum ben.
    Telefonumla bağlanabildiğim obd ye araç teybiyle bağlanamıyorum.
  • Google play den Bluetoth Pair adındaki uygulamayı yükle ODB cihazını tak sonra eşleştirme yap. Torque programının ayarlarını yap hepsi bu önce bende de çalışmıyordu. rootladıktan sonra eşleşme yapılıyor.
    Bu Baybay arada Car launcher ile yeni launcher ekleme ve kısayolları eklemeyi de anlatırsan arkadaşlar onuda kullanabilirler :)
  • Örn: "debug.performance.tuning=1" bu tam olarak ne işe yarıyor benim bu cihazlarda en sevmediğim şey radyosu güzel bir radyo programı var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur2x

Google play den Bluetoth Pair adındaki uygulamayı yükle ODB cihazını tak sonra eşleştirme yap. Torque programının ayarlarını yap hepsi bu önce bende de çalışmıyordu. rootladıktan sonra eşleşme yapılıyor.
    Bu Baybay arada Car launcher ile yeni launcher ekleme ve kısayolları eklemeyi de anlatırsan arkadaşlar onuda kullanabilirler :)

Dediğinizi denemiştim.
    obd ye bağlanırken şifre sormuyor,yani şifre sormadan bağlanmaya çalışıyor ve dolayısıyla bağlanamıyor.
  • Tamam Bluetooth şifresini 1234 diye ayarla normalde şifre 0000 sen onu değiştir 1234 yap bağlanacaktır
  • Öyle ayarlıyorum zaten ama yine bağlanmıyor. aparat araca uygun değil desem,telefonla bağlanabiliyorum,anlamadım ki!!
  • Kardan dolayı araca binemedim iki gündür bide çalışıyorum video yada resimli anlatırım müsait olunca. çalışıyorum o yüzden bakamıyorum
  • teşekkürler.

bende de avgo i30 için cihazı var. ac83xx

analog tv var ama uygulaması hoş değil bildiğiniz farklı bir uygulama var mı.

yazdığınız yöntemi denedim ama bende obd çalıştıramadım. cihaz rootlu olması gerek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat_net -- 11 Ocak 2017; 20:6:19 >

• Bluetooth pair diye bir program
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankebut222

Çok çok çok teşekkür ediyorum kardeş. Türkiye'de bi alanda bi konu yoktu. Şimdi nur topu gibi bi konumuz oldu :)

İlgilenen herkese teşekkür ediyorum öncelikle. Birkaç gündür foruma giremedim.

quote:

Örn: "debug.performance.tuning=1" bu tam olarak ne işe yarıyor benim bu cihazlarda en sevmediğim şey radyosu güzel bir radyo programı var mı

quote:

mrtnb bu arada Car launcher ile yeni launcher ekleme ve kısayolları eklemeyi de anlatırsan arkadaşlar onuda kullanabilirler :)

Kısayol eklemenin birkaç yolu var. Nova Launcher ile widget ekleyip, ardından Activities altından ya da;

[1]. "Nova, Apex vb." bir launcher yükleyin.
    [2]. Quick Shortcut Manager ı play store'dan kurun.
    [3]. Programı açın, Activities altından MainUI veya TS8317.apk 'yi bulun.
    [4]. Sonrasında .com.ts.radio.... kısayolunu Radyo uygulaması için, .com.ts.music.... Müzik uygulaması için kısayollarını ayrı ayrı ekleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur2x

Bluetooth pair diye bir program

şimdi şöyle anlatayım.
    1-Teybin bluetooth ayarlarına girip şifreyi 1234 yapıyorum.
    2-Torque giriş yapıyorum
    3-bluetoth pair ile bağlantı kuruyorum ve bağlandı diyor. (şifre istemiyor)

Benim teypte mi sorun var acaba.
    Telefon bağlanıyor ama teyp bağlanmıyor.

• Bu anlatılanların gps ile alakası nedir?
  • Önce Bluetooth ayarlarına gir şifreyi 1234 yap

Daha sonra Bluetooth pair i yükle sonra orda çıkınca üzerine basılı tut pair de yani eşleştir

En sonunda da torque uygulamasını aç bağlanır
  • bu chip setinde usb kamera takılmıyor galiba
    bir uygulama tavsiye edebilir misiniz
  • Cihaz için yeni , farklı rom yükleme imkanımız var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba. bende de ownice marka android 6.0 cihaz var, bu cihazı root etmem gerek nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinrim.

King root, kingoroot vs... gibi programlarla denedim ama sonlarda hata veriyor gerçekleşmiyor. PC ye bağlayıp nasıl yapabilirim?
  • selamlar oncelıkle suzukı vıtara yenı kasa ıcın uzerınde androıd sıstem mevcut fakat kısıtlı hıcbırsey yuklenmıyor ne torque programı ne de bısey buna root atmayı bız beceremeyız maalesef ama bıze bu konuda yardımcı olabılecek arkadas varmıdır ucretını bız takdım ederız . Yardımcı olursanız sevınırım saygılarımla
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.